פורום פסיכיאטריה - עמוד 528
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
פסיקולציות
א 26/02/2017 | 09:57שלום רב, בת 34 סובלת הרבה שנים מחרדות קשות וосd. מטופלת בויפאקס וקסנגיס ללא שיפור משמעותי. האירוע הראשון של הפסיקולציות קרה לפני שנה. אז עברתי בירור מקיף כולל emg עם מחט שלא מצא שום בעיה. אחרי שקיבלתי תוצאה תקינה הפסיקולציות עברו מעצמן. לפני כשבוע זה התחיל שוב בעיקר ברגל ימין, לפעמים שמאול, להיטים רחוקות בבטן או ידיים. שוב חרדות מals שלא ממש תורמות לשיפור התופעה. עד כה לא הצלחתי לראות את הפסיקולציות בעין. לא מרגישה אותן בהליכה, בעיקר זה קורה בישיבה או שכיבה. החרדות החמירו ואני במצב נפשי גרוע. רופאת המשפחה טוענת שהכל נובע מהמתח המצטבר שמעצים את התופעה. השאלה שלי האם פסיקולציות יחסית ממוקמות כמו רגל אחת בעיקר מעידות על als? או שגם זה יכול לנבוע מהפרעות מתח וחרדה? תודה רבהפתח בחלון חדש-
ממש אשמח לתשובה דחופה
א 04/03/2017 | 07:03דר' קרני, בנתיים נבדקתי אצל נוירולוג. בדיקה תקינה לחלוטין. לפעמים מרגישה חולשה ברגל שמאול או ימין, לפעמים עובר, לפעמים חוזר. פסיקולציות בכל הגוף כמעט אבל הכי הרבה ברגליים וישבן. מתח מטורף, לוקחת קסנגיס שעוזר לכמה שעות ואז הכל חוזר. -
פסיקולציות ברגליים לחוצה מאוד
אירה 07/03/2017 | 10:15דר' קרני כבר כמה פעמים דילגו עלי. בבקשה חייבת תשובה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/03/2017 | 21:55לא שלום, לו זה היה ALS הרי שבגל הראשון שתיארת הייתה מופיעה חולשת שרירי הגפיים עד כדי שיתוק. אין נסיגות כפי שתיארת. יתרה מכך, פסיקולציות של ALS רואים בעין. יתרה מכך, לא כל פסיקולציה היא ALS. לדעתי רופאת המשפחה שלך צודקת וזה פשוט מתח וחרדה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/03/2017 | 21:57לא שלום, נתת בעצמך שאת התשובה. קסנגיס אינו עוזר לALS. ועל כן, אין לך ALS. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/03/2017 | 21:39לאירה שלום, האם את א'? למיטב הבנתי עניתי לך. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
משבר פסיכוטי
משה 23/02/2017 | 15:08שלום ד"ר רובין, לפני כשנה חוויתי משבר פסיכוטי, הייתי בתקופה מאוד לחוצה וגם השתמשתי בריטלין. עד היום יש לי שרידים מהמשבר, מחשבות טורדניות, הריטלין לא עוזר לי כמו פעם. האם המצב הזה מצביע על שינוי בלתי הפיך שקרה ? האם אני עתיד לחזור למצבי לפני הפסיכוזה ? זה נורמלי שאחרי שנה עדיין לא הושג ריפוי מלא ?פתח בחלון חדש-
ריטלין תרופה מזעזעת
EE5003 24/02/2017 | 00:48הריטלין היא תרופה מזעזעת! במיוחד לאנשים הסובלים ממצבים נפשיים לא פשוטים. תעבור לאטנט עולם אחר. -
ריטלין
משה 25/02/2017 | 12:48התגובה שלי לריטלין השתנתה אחרי המשבר, הריטלין היום לא עוזר לי להתרכז כמו פעם, בנוסף לפעמים מגביר מחשבות סביב המשבר שעברתי. מה אפשר לעשות כדי לטפל בהפרעת הקשב שיש לי ? ניסיתי סטרטרה ולא עבדה בכלל, אני מפחד לעבור לאמפיטמין ולהסתכן בסיכון מוגבר להתקף פסיכוטי נוסף. -
אטנט
EE5003 25/02/2017 | 14:49בניגוד לריטלין שמוריד מצב רוח ומכניס לדיכאון ומחשבות אובססיביוץ . אטנט נותן נחת נפשית (ואפילו שמחה מסיומת, דבר שהפתיע אותי נורא ) וריכוז לאורך זמן ארוך יותר. לא יודע איך להסביר, מתאר לעצמי בגלל שהוא עושה מסלול שונה במוח.. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/03/2017 | 22:26למשה שלום, בכמה ריטלין השתמשת בזמן שעברת את המשבר? האם אתה מקבל היום תרופה כלשהי? מה קיבלת בזמן המשבר הפסיכוטי? במה התבטא המשבר הפסיכוטי? בלי המידע האמור לא ניתן לתת לך תשובות על שאלותייך. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/03/2017 | 22:30לEE5003 שלום, מדוע אתה כותב דברים שאינך יודע ונותן עצות מסוכנות? לידיעתך אטנט זה אדרל שהינו מלחי אמפטמינים. לאדם עם נטיות למצבים פסיכוטיים זה יכול להיות טריגר למצב פסיכוטי במידה ואינו מקבל הגנה ראויה! דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/03/2017 | 22:32למשה שלום, הצדק איתך לגבי הפחד שלך מאמפטמינים ובוודאי כשאינך מקבל הגנה. כפי שכתבתי לך אני לא יודעת על מה ולמה היה המשבר ומה היה בו. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובה
משה 08/03/2017 | 09:41בזמן המשבר לקחתי רק ריטלין 50 מ״ג LA, אציין שהנוסף הייתי בלחץ יוצא דופן הן בגלל תקופת לימודים מאוד מלחיצה והן בגלל בעיה משמעתית שהייתה לי בלימודים ונמשכה לאורך הרבה זמן, המשבר הפסיכוטי התבטא במחשבות שווא סביב אותה בעיה משמעתית (מחשבות מופרכות של בידוק מצד עמיתיי ). כיום אני מקבל ריספרדל 1 מ״ג, ולוסטרל 2 מ״ג. -
תיקון מינון
משה 08/03/2017 | 17:19לוסטרל 100 מ״ג -
תשובתך ד״ר קרני
משה 08/03/2017 | 18:17ובכן מה את חושבת אחרי השלמת המידע החסר ד״ר קרני ? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/03/2017 | 21:21למשה שלום, אני עדיין בדעה שתחת טיפול זה שנראה לי הגיוני ניתן לנסות לתת לך ריטלין. הייתי מתחילה עם ריטלין רגיל ומתחילה במינונים נמוכים. בברכה, דר קרני רובין
-
-
עייפות וקושי לעמוד בלחץ
ברכה 13/02/2017 | 23:30שלום אני בת 40 כל הזמן מרגישה עייפה וחוסר אנרגיה שזה פוגע באיכות חיים הרגשה שכל הזמן רק רוצה לנוח לישון...תשושה וזה הרבה שנים ובתקופה האחרונה מחמיר. קושי לעמוד בלחץ שיש לי משהו לעשות סידורים וכו... יש בי מתח איזה טיפול מתאים? נכון שצריך שרופא יראה אותי אבל יש טיפול לזה מה שאני מרגישה? רסיטל אמור לעזור בתופעות אלו?|(אני בעלת עודף מישקל מה שכדור בדרך כלל מעלה תיאבון ומישקל|)בתודה ברכהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/03/2017 | 22:16לברכה שלום, צריך לתת לך כדור נוגד דיכאון, ייתכן ואפילו סימבלטה. כמו כן, חייבים לבדוק אצלך את תפקוד בלוטת התריס. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה רבה על התשובה
ברכה 06/03/2017 | 23:08ברוך השם בלוטת התריס ובדיקות דם טובים אבל הרגשה כללית עייפות חזקה הכוונה שבא לי רק לנוח ולישכב מעין כבדות חוסר אנרגיה ומרץ הבנתי שזה ניקרא דיכאון אבל לא בקטע של עצבות וכו.... יש לי קושי לעמוד בלחץ נילחצת שיש לי הרבה מטלות ושאני מתאמצת פיזי מרגישה רעד ברגלים(לא רואים זה הרגשה) מה זה מוגדר בדיוק? הבנתי יש הרבה סוגים של דיכאון תודה רבה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/03/2017 | 20:22לברכה שלום, אינני מבינה מה זה בדיקות דם טובות, אני מבינה רק במספרים. זה נשמע כאילו שיש לך דיכאון אך לא ניתן לאבחן כך. הייתי ממליצה שתפני לפסיכיאטר. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לאייף 600
דניאל 15/02/2017 | 15:24שלום, לאחר נסיונות רבים, ציפרלקס, סימבלתה, איקסל,ןעוד. מלבד הסימבלתה דבר לא השפיעה. וגם זאת לאחר שנה הפסיקה להשפיע. קיבלתי לאייף600 2 כדורים. לא מוצאת הרבה מידע על התרופה. ואני תוהה אם תרופות כימיות לא עובדות כיצד זה. לוקחת חודש וחצי ללא שיפור. עכשיו העל לי ל2 כדורים. האם מוכר לך? האם יש סיבה להמשיך?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/03/2017 | 20:26לדניאל שלום, הלייף כמו הרמוטיב אמור להשפיע תוך שבועיים. בדרך כלל לא מומלץ לעלות במינונים. הלייף הוא למעשה תמצית של צמח ההיפריקום כמו הרמוטיב. מה היה מינון הסימבלטה שנטלת? בברכה, דר' קרני רובין -
סימבלתה
דניאל 06/03/2017 | 20:29העלו לי סימבלתה ל90 וכבר לא עשה את העבודה.ואני תוהה איך שום עדור אחריו לא משפיע עלי? יש דבר כזה? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/03/2017 | 20:19לדניאל שלום, ראשית ניתן היה להעלות את המינון ל120 מ"ג ובנוסף ניתן לתגברו ע"י אביליפיי וע"י T3 או T4. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מחיר פרוביג'יל
דודו 14/02/2017 | 16:33שלום.. מה מחירו של פרוביג'יל(מודפיניל)? מה ההבדל אם אקח פרוביג'יל או אקח ממריץ כאדרל או ויויאנס במקרים של תשישות יתר עייפות וחוסר אנרגיה ובמקרה שצריך לחזק את האנטי דיכאוני לאחר עשרות כשלונות טיפוליים?פתח בחלון חדש-
מצטרף לשאלה
דניאל 14/02/2017 | 20:04כוונת השואל כנראה לדיכאון עם עמידות -
המחירים כנראה מאוד יקרים
דודו 15/02/2017 | 11:08וגם לדעתי שינו את שמות התרופות, מחיר לערך הוא 250 ש"ח עבור 30 טבליות של 150 מ"ג. 250 מ"ג עולים 400 ש"ח עבור 30 טבליות המחירים לאחר הנחה של 50 אחוזים בקופות החולים השונות למרות שאופן ההשפעה ומנגנון ההשפעה שונים חשבתי לנסות אדרל במקום כדי להגיע למיצוי פוטנציאלי של התרופות ולנסות בלי שתתגבר החרדה או הדיכאון -
אולי ר.צ יודע לענות
דודו 15/02/2017 | 11:11ר.צ תוכל לחוות דעתך מה מחירים של פרוביג'יל(מודפיניל), לדעתי גם שינו את השם ככה שאם תוכל לברר מה השם של התכשיר המקורי והגנרי? ומה לדעתך ההבדל אם נשתמש באדרל או ממריץ אחר כדי להלחם בתשישות העייפות וחוסר האנרגיה שמלווים עם הדיכאון וכדי להגביר את התרופה האנטי דיכאונית יחד עם אביליפיי נגד דיכאון עמיד כדי לחסוך קצת כסף מהפרוביג'יל? -
ר.צ אני מזמין אותך בבקשה בזמנך הפנוי
דודו 15/02/2017 | 11:26לנסות ולעזור לנו -
לדודו שלום
ר.צ. 17/02/2017 | 01:40אין לי ידע במחירים של התרופות. לעתים נעשה שימוש במודפיניל להתגבר על עייפות הנילווית לדיכאון, ביחד עם הכדור הטיפולי העיקרי. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/03/2017 | 22:26לדודו שלום, את מחירי התרופות צריך לברר בבית המרקחת של הקופה הספציפית בה אתה חבר או בבית מרקחת רגיל. יש עדויות שחולים עמידים לעיתים מגיבים לפרוביג'ל (מודפניל). לא ידוע לי שהשם שונה. כפי שיש אנשים שמגיבים לריטלין ואחרים לויוואנס ואטנט, יש אנשים שאינם מגיבים לאלו ומגיבים לפרוביג'יל. אין ספק שאטנט יותר זול מפרוביג'יל ואולי באמת כדאי לעשות נסיון עם זה. בברכה, דר' קרני רובין -
אז אפשרי להחליף את הפרוביג'יל?
דודו 06/03/2017 | 12:54אפשרי להחליף את המודפיניל(פרוביג'יל) בתרופות ממשפחת הממריצים כדוגמת: ויויאנס, סטרטרה, אדרל כדי לחסוך כסף ואולי להגיע לאותה רמת תוצאות? -
במילים אחרות
אלי 06/03/2017 | 16:01מהם ההבדלים במנגנוני השפעה וטווח שעות השפעה בין מודפיניל לבין ויויאנס ואדרל -
למה פרוביגיל
נוביגיל 07/03/2017 | 01:01שיש את הנוביגיל שהיא יותר יעילה ופחות תופעות לוואי. תקח נוביגיל וזה הכל -
נוביגיל (armodifinl)
נוביגיל 07/03/2017 | 01:02בקופת חולים כללית עם מרשם עולה 80 ומשו שקל ממליץ על התרופה בחום -
תשובה
תלונות לא חסרות 07/03/2017 | 17:06פרוביג'יל לא קיימת כלל בארץ, באיזה שטויות מאכילים אתכם יש תרופה בשם NUVIGIL והבנתי שיש עליה המון תלונות -
נוביגיל אנא תצטרך
תשובה 07/03/2017 | 18:49לדיונים האחרונים בפורום על התרופה תחת שמותיה הרבים והגנריים -
לשתי התרופות
חביב 08/03/2017 | 18:12יש תופעות עוריות ופריחות חמורות שזה בתופעת לוואי שדורשת התייחסות מיוחדת. זה כדור לנרקולפסיה או לאנשים שעובדים במשמרות. -
אפשר לקחת ויויאנס או אדרל במקום?
תשובה 08/03/2017 | 20:39ולקבל אפקט דומה וככה גם לחסוך מאות שקלים? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/03/2017 | 20:17לדודו שלום, כבר עניתי שניתן לנסות אך אני בספק שיהיה לזה אותו אפקט. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
זיפרקסה
אבי 05/03/2017 | 22:29שלום.אני נוטל זיפרקסה (10 מג ביום קבוע)כבר שנים ובזמן אחרון יש תופעות לוואי כמו כאבי ראש חזקים ומצבי התעלפות ועשיתי ניסוי לא לקחתי יותר מחודש והבעיה היא שיש לי עכשיו בעיות עם שינה - אני יושן 5-4 שעות ביממה ו כעשר לוקח זיפרקסה אז אני יושן 10 שעות.מה תמליצי לעשות?לקחת כדורי שינה?זה מסוכן בכלל כל כך הרבה שנים לקחת ?תודהפתח בחלון חדש-
בבקשה דוקטור תגיבי
אבי 07/03/2017 | 18:02אם אפשר הייתי רוצה שתגיבי לשאילתי.תודה -
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 19/03/2017 | 20:14לאבי שלום, ראשית אבקשך לא לשלוח את השאלה פעמיים ובוודאי שלא ל"הקפיצה" כי כך תקבל תשובות מאוחר יותר. לעצם התשובה החוזרת: מדוע קיבלת 10 מ"ג זיפרקסה? האם כאבי הראש הפסיקו לאחר שהפסקת את הזיפרקסה? האם שקלת אפשרות של לקיחת 5 מ"ג ללא הפסקה מוחלטת? קשה לי לענות לך בלי המידע הנ"ל. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
פסיכוזה עקב ריטלין
מוש 13/02/2017 | 21:38אני מאובחן כסובל מבעיות קשב וריכוז מאז שהייתי בתיכון וטופלתי עם ריטלין במשך כ 6 שנים. ב2015 כשהייתי בשנה ד בלימודי רפואה חוויתי התקף פסיכוטי כנראה על רקע שימוש בריטלין, אציין שבאותה תקופה הייתי שרוי במתח נפשי עצום. לא אושפזתי, פניתי לייעוץ פסיכיאטרי ובעקבות זאת הפסקתי ליטול ריטלין והתחלתי לקחת ריספרדל 1 מ"ג כטיפול מניעתי. כיום שנה בערך אחרי המשבר השתפרתי הרבה, אך עדיין יש לי מחשבות מאותה תקופה, כאילו ששרידים מהמחשבות שווא התקבעו אצלי בראש ואני לא מצליח לשכוח אותם כפי שהייתי שוכח מחשבות רגילות. שאלתי היא : האם יכול להיות שהאבחנה שגויה ומדובר במחלה פסיכוטית ? האם אשאר כך במשך כל החיים ? האם ארגיש מתישהו נורמלי כפי שהרגשתי לפני המשבר ? האם אוכל לקחת ריטלין מתישהו שוב ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/03/2017 | 22:10למוש שלום, השאלה היא מוש, כמה ריטלין נטלת. לפעמים כאשר עושים שימוש לרעה של ריטלין יכולה לבוא תגובה פסיכוטית. מבלי לדעת את התשובה לכך, אני לא יודעת איך לייעץ לך. ניתן גם לקחת ריטלין יחד עם הרספרידל. האם היה משהו כפייתי גם? אין סיבה שלא יהיה ניתן לאזן אותך אולי בשילוב האמור. בברכה, דר' קרני רובין -
ריטלין
מוש 05/03/2017 | 22:13לקחתי ריטלין la 50 -
משהו כפייתי
מוש 05/03/2017 | 22:24מאז המשבר יש לי מחשבות כפייתיות סביב מה שקרה באמת שם -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/03/2017 | 20:08למוש שלום, כמה שקלת כשלקחת 50 מ"ג LA ? אם הייתי חוזרת בשלב זה הייתי מתחילה מריטלין רגיל בשילוב עם רספרידל, והייתי עולה בהדרגה במינון, לדעתי תוך פיקוח פסיכיאטרי צמוד. במידה ובחשיבה אחורה זה היה יותר כפייתי הייתי מנסה זאת תוך שילוב עם SSRI. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
טיפול באיקסל נגד חרדה ותסמיני גופניים נלווים
אמיר 05/03/2017 | 15:06שלום ד"ר רובין התחלתי לפני יומיים טיפול באיקסל 25 מ"ג כרגע במינון התחלתי של פעם ביום בבוקר למשך שבוע, התרופה הומלצה לי ע"י הפסיכאטר בגלל שלחרדה נלוו גם תסמיני גוף רבים שכללו כאבי שרירים וגידים, נימול, זרמים עייפות וחולשה, כרגע אין תופעת לוואי מלבד קושי במתן שתן כבר ביום הראשון, כאילו לוקח זמן לתת שתן גם העמות נראית מרוכזת וקטנה יותר בלי קשר לכמויות הנוזלים שאני שותה. גם הדחיפות בזמן ירדה, ברקע סבלתי מערמונית טיפה מוגדלת ומדחיפות במתן שתן ועכשיו זה נראה בדיוק ההפך כנראה בגלל התרופה. שאלתי האם תופעה זו אמורה לחלוף אחרי מס ימים, האם בעלית המינון התופעה אמורה להחמיר? ובכלל מתי יש צורך לראות פסיכאטר אם התופעה לא עוברת? כמו כן האם יש פתרון תומך ךתופעת לוואי זו - האם יש צורך לראות אורולוג גם כן ? תודה אמירפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/03/2017 | 21:04לאמיר שלום, מיטב הסיכויים שככל שעלית בתרופה כך גברה תופעת לוואי זו. במרבית המקרים זה איננו חולף ומהווה סיבה להחלפת התרופה. התופעה בולטת במיוחד ככל שהתרופה היא יותר אדרנרגית וכשיש הגדלה של הערמונית. בברכה, דר' קרני רובין -
החלפה מאיקסל לסימבלטה
אמיר 05/03/2017 | 23:28האם סימבלטה מהווה אלטרנטיבה טובה לאיקסל במידה ואצטרך להפסיק את האיקסל עם התגברות תופעת הלוואי של עצירת שתן, האם היא עלולה לפגוע יותר בתפקוד המיני ואם כן עם מה נהוג לשלב אותה עם וולבטרין למשל ? (בהנחה שהטיפול מלכתחילה עבורי הוא נוגד חרדות עם תסמיני גוף) האם גמילה מסימבלטה קשה יותר מגמילה מאיקסל ? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/03/2017 | 19:54לאמיר שלום, סימבלטה הינה אלטרנטיבה טובה יותר. בדרך כלל אין פגיעה מינית. ניתן לשלב עם ולבטרין למרות שאינני מתה על כך. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
הפסקת השימוש בסוליאן, נא לא להגיב בשבת
משתמש בסוליאן 26/06/2015 | 16:48שלום ד"ר יש לי היסטוריה של כ5 שנים בתחום נטילת תרופות פסיכאטריות. בשנתיים האחרונות ואולי מעט יותר אני נוטל את התרופה סוליאן. כיום המינון עומד על 650 מ"ג ליום.עם השימוש בתרופה (כשהיתה על 600 מ"ג) חלה התייצבות משמעותית בתפקודי (נדמה לי שאין לי כבר יותר ביטויים של סכיזופרניה) ואני יוצא בין השאר לעבוד וללמוד. מכאן נפתחה השאלה כיצד להפסיק? בחודשים האחרונים ניגשתי לפסיכיאטרית שלי עם תלונות על עייפות והיא יעצה לי להתחיל להוריד את המינון. עשיתי זאת במהלך ארבעת החודשים האחרונים כשאני מוריד בצורה מתונה ביותר את המינון: תחילה הורדתי כל יום 20 מ"ג עד שהתחלתי לחוש לא טוב. הורדתי אח"כ פעמיים בשבוע והתחלתי לחוש הלם ומיתנתי שוב את ההורדה. כתבתי הרבה במחברת ותופעה זו חלפה. בשלב זה הורדתי 20 מ"ג פעם בשבוע (כשכל יום אני לוקח 600 מ"ג) הרגשתי שהכוחות חוזרים אליי יחד עם אי שקט, כך במשך כ3 חודשים (עם ירידה מתונה מאוד במינון כאמור) וזה היה נסבל. לאחרונה הרגשתי ממש באי שקט יבעייפות מנטלית. בת זוג עזבה אותי כשהרגישה שהקשר לוקח ממנה הרבה כוחות (ויש בסיס לחשוב שאולי זה בגלל ההתנהלות חסרת השקט שלי). בשבוע האחרון אני ממש מרגיש שהפסיכוטיות חוזרת אליי. אני לא עקבי לא שקט חסר חשיבה רחבה נוטה להרים את הקול ברמה כזו או אחרת על הקרובים אלי כמו בניסיון לשחרר מתוכי שדים (הרגשות לא שקטות). היום אני מפסיק להוריד את המינון (אפילו שזו היתה הורדה נמוכה מאוד) ואני נתקפתי ביאוש והרגשתי שהדרך היחידה לשמור על האיפוס היא להעלות את המינון בחזרה- אז לקחתי הרגע עוד 50 מ"ג לפחות אד שאראה את הדברים אחרת. ד"ר! רציתי לשאול האם ישנה דרך בדוקה להוריד את המינון של סוליאן והאם נכון בכלל לשאוף להיות במצב ללא תרופה כשהדופמין לא 'חוגג' במח ועושה בעיות. ובמקביל האם ניתן לטפל בעומס פסיכוטי על מערכת העצבים בלי תרופה?פתח בחלון חדש-
חזור לאותו מינון קודם לא מפסיקים טיפול
מת לחיות 3 27/06/2015 | 09:50סוליאן כדור מצויין שעזר לך. בשביל מה החלטת להפסיקו? -
סוליאן
משתמש בסוליאן 27/06/2015 | 21:35אני רוצה שלא להיות תלוי בכדורים. לא ויתרתי על החלום להפסיק את השימוש בהם. זה מוזר לרצות להפסיק להשתמש בהם? האם זו הדרך היחידה על מנת לחיות חיים בצורה מקסימלית וטובה? -
לפעמים אי אפשר להפסיק כי הכל חוזר
מת לחיות 3 28/06/2015 | 18:23תתייעץ. לא מפסיקים סוליאן ללא ייעוץ. אם עשה לך טוב תחזור לאותו מינון והכי חשוב תרגיש טוב -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/06/2015 | 16:06למשתמש בסוליאן שלום, לדעבוני נראה שבכדי שהדופמין לא "יחגוג" אצלך אתה זקוק לסוליאן או לתרופה אנטי פסיכוטית אחרת. נראה לי שהמחיר של לקיחת תרופה קטן לעין ערוך מהמחיר של הפסקת התרופה. כפי שכתב לך "מת לחיות 3" הכי חשוב הוא שתרגיש טוב. בעיקרון לא מחליפים סוס מנצח. חבל שהתפתתה להוריד את התרופה. אני מקווה שהעלאת התרופה למינון הקודם תחזיר אותך ליציבות. במידה ולא, יש מקום לנסות להעלות ל700 מ"ג. מאוד הייתי ממליצה שלאחר התייצבות לא תמשיך לשחק עם הורדות מסוג זה. בברכה, דר קרני רובין -
תודה לכולכם
משתמש בסוליאן 30/06/2015 | 20:39תודה. אני עדיין לא מוותר על החלום להוריד באיזה שלב את המינון, גם אם זה יהיה אולי בעוד שנתיים. או משהו. אני מוכן לקחת על עצמי להיות בודאי זהיר יותר, ולעבוד כמובן על עצמי מעבר לטיפול התרופתי. האם אין תקדימים לאנשים שהורידו את המינון? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/06/2015 | 21:48למשתמש בסוליאן שלום, יש מצב שניתן להוריד מעט את המינון אך איני סבורה שתוכל להיות בלי תרופות והבעיה עם נסיון כזה שיתכן מצב שיהיה קשה מאוד לאזן אותך אחרי כן. אולי כדאי שתתחיל להתייחס לזה כאל האינסולין של המוח. זה וודאי פחות כואב ובעייתי מזריקות אינסולין. בברכה דר' קרני רובין -
סוליאן
רון 05/03/2017 | 13:41מה קורה עם מפסיקים בבת אחת את הסוליאן מבחינה פיזית ונפשית? כיום אני עומד על 800 -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/03/2017 | 19:50לרון שלום, יקרה לך מה שקרה ל"משתמש בסוליאן" ואולי גרוע מכך פשוט תכנס לפסיכוזה סוערת שקשה יהיה להוציא אותך ממנה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
חוסר השפעה של אביליפיי
ראובן 05/03/2017 | 09:00האם יכול להיות מצב שאביליפיי לא משפיע על בן אדם, בכלל או בקושי? אני מנסה (לפי הוראות שקיבלתי מהרופא בעקבות התשובה שנתת לי)לעבור מ1.75 מ"ג ריספרדל לאביליפיי בהדרגה.אבל זה נראה שאביליפי לא עושה כלום. כי את הריספרדל הורדתי רק קצת (ל 1.5)ואת האביליפי העליתי ל15 מ"ג והמחשבות חוזרות. מה דעתך?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/03/2017 | 19:42לראובן שלום, סלח לי אם איני זוכרת על מה מדובר. מנגנון הפעולה של האביליפיי שונה מזה של הרספרידל ודורש לקיחה של שניהם במשך כחודש. בשבועיים הראשונים בלי כל הורדה של הרספרידל או דומיו. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד