פורום פסיכיאטריה - עמוד 668
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
פקסט - חשק מיני והשמנה אליחנדרו 15/07/2016 | 18:38היי, אני בן 25 ואני נוטל פקסט כבר במשך 4 שנים, בחודשים האחרונים אני מרגיש החמרה משמעותית בתופעות הלוואי של חוסר חשק מיני (לקיים יחסי מין עם חברתי מרגיש לי כמו עול) והשמנה של כעשר קילו על פני פחות משנה. האם ישנן תרופות דומות עם תסמיני השמנה וירידת חשק מיני פחות חמורים? אולי ממשפחת תרופות אחרת כגון NSRI? אודה מאוד לעצתךפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 18/07/2016 | 17:49לאליחנדרו שלום, סליחה, אבל ממה אתה סובל? אכן מכל ה-SSRI's הסרוקסט (פקסט) הוא הכי גורם להשמנה ולירידה בחשק המיני. במידה ולא מדובר ב-OCD אז בהחלט אפשר לעבור לסימבלטה, ויאפקס. במידה ומדובר ב-OCD, אז יש מקום להחליף את הסרוקסט בפבוקסיל, לוסטרל וכו. בברכה, דר' קרני רובין
בהמשך לתשובתךאליחנדרו 18/07/2016 | 22:00תודה רבה על ההתייחסות, אני מטופל בפקסט הן לטיפול בדיכאון והן לטיפול ב-OCD שהתבטא בעיקר במחשבות כפייתיות שגרמו לעומס נפשי והתקפי חרדה. האם ישנן תרופות שבדומה לפקסט משלבות את הטיפול? שכן מלבד תופעות הלוואי שהפכו לבלתי נסבלות, התגובה שלי לטיפול בפקסט היתה מאוד טובה. תודה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/07/2016 | 18:19לאליחנדרו שלום, בנוסף לסרוקסט, טיפולים טובים לOCD הם פבוקסיל (פלובוקסאמין) 300 מ"ג, פרוזק (פריזמה, פלוטין) 60-80 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
לוסטרל 50 אור 10/07/2016 | 19:02שלום דוקטור , האם מינון 50 של לוסטרל אינו יעיל כלל ? גם לא לחרדה מתונה ? אני סובלת מחרדות אך חיה עימן , בעיקר חרדת נהיגה או ארועים וכדומה . רופא משפחה רשם לי לוסטרל 50 (כי ביקשתי ממנו) האם במינון הנ"ל אין סיכוי לשיפור ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 17/07/2016 | 21:59לאור שלום, אני בספק שיחול שיפור משמעותי עם לוסטרל 50 מ"ג. גם אם יהיה שיפור צפוי שכאשר יהיה סטרס גדול זה לא יתן לך כיסוי מספיק. בברכה, דר' קרני רובין
תודה ושאלה נוספת ברשותךאור 18/07/2016 | 20:09האם יתכנו מחשבות טורדניות עם תחילת הטיפול בלוסטרל ? או שאין תופעת לוואי כזו ? והמחשבות הן צרוף של החרדה ויחלפו עם המשך הטיפול ? והאם מינון של 100 לוסטרל יכול להספיק ? תודה רבה .
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/07/2016 | 17:53לאור שלום, אני בספר שזה קשור לתחילת הטיפול בלוסטרל. המחשבות הן כנראה כתוצאה מהחרדה וצפוי שיחלפו בהמשך הטיפול. בדרך כלל נדרשים 150 מ"ג בממוצע ולכן אני ממליצה לעלות למינון זה ולחכות מספר שבועות. בברכה, דר' קרני רובין
קצת מוזר יוסי 15/07/2016 | 15:40שלום לד"ר סובל מאי שקט לפעמים חרדה ודכאון..שאלה קצת מוזרה אולי לא קשור לכאן אבל תוכלי לייעץ לי לאן לפנות סמתי לב תקופה אחרונה הרבה בעיות במפרקים)רעשים( עברתי סידרה גדולה של בדיקות תקינות למעט ויטמין d נמוץ וחומצה פולית ממש בגבול השאלה קלי כזאת יש לי שקע משקע או נקרא לזה רווח שהתחיל במצח ..יורד מהראש עד למצב ממש במישוש מרגישים רווח בצד אחד אין את זה ואיפה שיש פשוט נכנס וריד לשם שבצד השני הווריד באותו מקום רק לא שוקע משהו מוזר ונראה מדאיג מה עלי לעשות!?אני מרגיש שזה גורם לי לאי שקט וגם סוג של קווים קטנים בראיה עברתי גם סיטי ראש תקין האם זה קשור לתחום הנפשי מה שלא נראה לי..ונראה כמו מחלה קשה ..אולי חומר שאכן חסר במוח או לא פעול כראוי? אשמח לתשובה כיון תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 18/07/2016 | 17:31ליוסי שלום, ראשית תיקח ויטמין D וחומצה פולית. להרבה אנשים יש וריד בצד אחד שיותר בלוט מאשר בצד השני. זה לא נפשי ולא גופני, הפחד מזה הוא נפשי. במילים אחרות, אין לך מה לדאוג. בברכה, דר' קרני רובין
המשך לדריוסי 19/07/2016 | 01:11קודם מודה לך על התשובה.שנית הבעיה שזה לא היה וזה ממש התחיל לא מזמן זה לא בולט בצד השני אין שום דבר בולט העניין שממש נכנס פנימה לכול אורכו ויש משקע רציני..כאילו אינני סופג טוב מזון ושתיה עברתי בדיקות מאוד מקיפות חומצה פולית 7 זה הטווח אני לא לוקח מהחשש שרשום שזה עלוי לפתח גידולים חלילה מה שקראתי באינטרנט שלחומצה פולית אין בכלל משמעות גם בחסרובטח שלא בטווח הגבולי ממש אין לי חסר אבל זה בגבול אשמח לדעה נוספת תודה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/07/2016 | 17:50ליוסי שלום, יש לך מידע מעניין. חסר של חומצה פולית גורם לתופעות נוירולוגיות קשות. בנוסף, יכול לגרום להומוציסטאין חומצה פולית בטווח הנורמה זה בטווח הנורמה. חסר של חומצה פולית יכול לגרום לאנמיה מגלובלסטית, וכמו בכל אנמיה, הסימנים הם חולשה כללית, סחרחורות, לעתים קוצר נשימה, דפיקות לב, ובמקרים קיצוניים אף אי ספיקת לב. כמו כן, חסר יכול לגרום לנטייה לקרישתיות-יתר (טרומבופיליה Thrombophilia) של הדם ושכיחות גבוהה של מחלות לב וכלי דם, בהן: מחלת לב כלילית (תעוקת לב, אוטם בשריר הלב), שבץ מוחי ופגיעה בכלי דם היקפיים. מאחר ומדובר אצלך בערך שהוא בתחום הנורמה אך יחסית נמוך אפשר לקחת ואפשר שלא לקחת. בברכה, דר' קרני רובין
אנפרניל נועה 17/07/2016 | 21:37שלום דר קרני,נוטלת אנפרניל 150 מג ס.ר. במשך 4.5 חודשים להפרעת חרדה.התרופה עזרה לי מאוד ואנני רוצה להחליף אותה.אבל יש לה שתי תופעות לוואי שדי מפריעות לי-עצירות ועייפות קשה.לעצירות מצאתי פתרון עם תמיסה שנקראת לבולק.איך ניתן להתמודד עם תופעת לוואי שניה עייפות?הבדיקות יצאו תקינות ולכן אני נוטה לחשוב שזה נובע מאנפרניל.האם הגוף עדיין מתרגל לכדור ועם הזמן זה יחלוף או שאם לא חלף במשך 4.5 חודשים זה אומר שהתופעת לוואי תשאר לאורך כל התקופה שאצטרך לקחת אנפרניל?אולי יש אופציה להוסיף כדור נוסף על מנת "להעיר" אותי קצת ולנטרל את העייפות הזאת שנובעת מאנפרניל?תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 18/07/2016 | 18:13לנועה שלום, איני סבורה שהתופעה תחלוף. יחד עם זאת, ייתכן ולקיחת התרופה בלילה לפני השינה תסייע. בברכה, דר' קרני רובין
אנפרנילנועה 18/07/2016 | 22:29אכן לוקחת את התרופה בלילה לפני השינה אך לא פותר לי את הבעיה.האם יש אופציה להוסיף כדור אחר שקצת "יעורר" אותי ולא יגרום לחרדה?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/07/2016 | 17:35לנועה שלום, תנסי לקחת 75 מ"ג בבוקר ו75 מ"ג בלילה. בעיקרון ניתן להוסיף קונצ'רטה או ויואנס. יחד עם זאת אם אינך מאוזנת זה עשוי לגרום לחרדה. בברכה, דר' קרני רובין
לוסטרל והשמנה שנית 18/07/2016 | 21:45לד"ר קרני רובין שלום רב! אני נוטלת קרוב לשנתיים לוסטרל. עליתי במשקל בערך 5 ק"ג. האם העלייה במשקל קשורה לחומר בכדור שגורם לכך או שמא רק התיאבון המוגבר הוא שגורם לכך. ויש לי תיאבון....ולא הקפדתי על תזונה נכונה...אני רוצה להתחיל בדיאטה אבל במידה והכדור לכשלעצמו משמין זה רק יקשה... אשמח אם תעני לי. תודה רבה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/07/2016 | 17:31לשנית שלום, הכדור לכשעצמו אינו משמין. במידה ותפקוד בלוטת התריס תקין אז זה אך ורק האכילה הבלתי מבוקרת של פחמימות. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 10/07/2016 | 23:01לרוית שלום, נִמְלוּל או נִימוּל (פרסתזיה) הוא תסמין ביניים של איבוד (או חזרה) של תחושה חלקית. עשוי להתבטא בתחושת עקצוץ/דקירות, דגדוג (בעיקר בחזרת תחושה), צריבה והתחממות קלה ועד לאובדן תחושה בעור (תחושה המתוארת לרוב כ"הירדמות" האיבר), כל זאת ללא השלכות גופניות ארוכות טווח. התסמין נקרא כך בשל התחושות המורגשות על פני העור, הנדמות לחווה אותן כנמלים הצועדות עליו. התסמין עשוי להיות קצר טווח או כרוני. בברכה, דר' קרני רובין
כרוני ?סתם שאלות 11/07/2016 | 01:00ממה נובע נימול כרוני ? הכוונה שאנשים חיים כל החיים עם תחושת נימול באיברים מסויימים וללא הפוגות ? כנ"ל יכול להיות מצב כרוני כזה עם קפיצה של איברים ? עם גרד וכן הלאה ? אין יודעים אם יש תסמים כזה אצל אוטיסט שלא משתף ?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 17/07/2016 | 21:15לסתם שואלת שלום, נמלול כרוני מצביע על בעיה בתפקוד של תאי העצב, למשל תסמין של נוירופתיה. בבני אדם בגיל מתקדם, נמלול הוא לרוב תוצאה של זרימת דם פחותה בגפיים, שעשויה להיגרם בשל טרשת עורקים, למשל. ללא אספקה תקינה של דם וחומרים מזינים, תאי עצב אינם מסוגלים לשלוח אותות למוח. מכאן שנמלול עשוי להיות תסמין של חוסר בוויטמינים, תת-תזונה והפרעות מטבוליות כגון סוכרת. גירוי של העצב יכול להיגרם מדלקת של רקמה סמוכה. מחלות מפרקים כגון תסמונת תעלת שורש היד (תסמונת התעלה הקרפלית) ודלקת מפרקים שיגרונית הן גורמים שכיחים לנמלול. עצבים בבסיס הראש עשויים להיות נתונים ללחץ בשל בעיות כרוניות בצוואר ובעמוד השדרה. בין הגורמים לבעיות מסוג זה, ניתן לציין התכווצויות שרירים, שעשויות להיגרם בשל מתח נפשי, מחלות עצם, יציבה לקויה, הרמת משאות כבדים בצורה שאינה בטוחה או טראומה גופנית כמו צליפת שוט. לשאלתך השניה, כן אנשים חיים עם זה כל הזמן. לגבי קפיצת האיברים קיימת תסמונת שנקראת תסמונת הרגליים העצבניות שגורמת בדרך כלל לדחף בלתי נשלט להזיז את הרגליים ולתחושות לא נעימות ברגליים ולעיתים אף בזרועות, בחזה ובפנים. אנשים הלוקים בתסמונת זו מדווחים על מגוון רחב של תחושות שונות לרבות: עקצוצים, שריפה, גרד או תחושת פעימות. תחושות שמשהו זוחל להם על הרגליים. תחושה שנוזל תוסס זורם בכלי הדם ברגליים. התכווצויות בשוקיים או ברגליים. לרוב אפשר להקל על תחושות אלו באמצעות הזזת הרגליים או שיפשופן זו בזו. טווח התחושות נע בין קלות לבלתי נסבלות. לרוב התחושות חמורות במיוחד בשעות הערב והלילה. למעלה ממחצית מהאנשים הלוקים בתסמונת הרגליים העצבניות אף סובלים מדי פעם מכאב בגב התחתון. לגבי האוטיסטים או שרואים כשהם יושנים שהגפיים קופצות או שלא יודעים. בברכה, דר' קרני רובין
השאלה היאל 18/07/2016 | 18:41ם ךמישהו יש הפרעהעצבית כזו (גרד, נמלול, קפיצת שריר) כרונית -האם אין בכך הפוגות כלל ? יכול להיות שאנשים מסויימים חיים כך כל החיים ולא ניתן לדעת דבר ? ממש 100% מהזמן ?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/07/2016 | 17:25לל שלום, אכן כפי שכתבתי לך זה יכול להיות בלי הפוגה. ייתכן מצב שבו לא ניתן לדעת על כך. בברכה, דר' קרני רובין
הפסקה הדרגתית של ציפרלקס דני 18/07/2016 | 18:30שלום.. אני נוטל ציפרלקס 10 מ"ג במשך שנה, עקב שיפור במצבי החלטתי להפסיק ליטול. איך אוכל לרדת בבטחה במינון הכדור?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/07/2016 | 17:23לדני שלום, בעיקרון יורדים לחצי ולאחר חודשיים-שלושה מפסיקים. במידה ולא עברת טיפול התנהגותי קוגניטיבי מיטב הסיכויים שהכל יחזור לקדמותו. בברכה, דר' קרני רובין
מסוכנות עצמית מתעניין 11/07/2016 | 23:41שלום לדר'רובין, אדם מסתגר בבית כשבעה חודשים, אינו מחליף בגדים, לא מתרחץ בכלל או מתרחץ 9-11 שעות, לעתים צם במשך מספר ימים, נעשה מופנם, הפסיק לתפקד כלל, מגלה פחדים מהקרנה וסרטן, הופעתו החיצונית מוזנחת, עומד במקום בפוזה מוזרה, אינו מסוגל לשבת ולנגוע בחפצים בבית, מגלה מחשבות שווא של יחס כלפי ההורים, דורש לסגור חלונות, שומע קולות מבחוץ שמפריעים לו לתפקד, שעות מסתכל על כוס מים עד שמחליט לשתות, חסר ביקורת עצמית ותובנה למצבו ומתנגד בתוקף לקבל טיפול. האם אדם זה מסכן את עצמו?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 17/07/2016 | 22:11למתעניין שלום, אין לי מושג. למשל מחשבות שווא יכולות לגרום לתקיפה. הפסקת אכילה יכולה לסכן חיים. התשובה איננה כן ולא. בברכה, דר' קרני רובין
גם אח שלי כך, רק יותר גרועמוטרדת כרונית 18/07/2016 | 18:31חוץ מהחלק הפרנואידי אולי. זה שייך לאמא. הלוואי והיה מה לעשות.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/07/2016 | 17:20למוטרדת כרונית שלום, נכון. בברכה, דר' קרני רובין
האפ קיימת תופעה של התמכרות לסבל ? מוטרדת כרונית 17/07/2016 | 18:22האם יתכן שבגלל שסבלתי כל יום בחיי ואני לא מכירה משהו אחר (אם כי בהחלט יכולה לדמיין הנאה ועונג) - איני מצליחה להינות היום כלל ומרגישה צורך עמוק בסבל יומיומי בלתי יתואר ? הרי אין בי טיפת רצון בסבל הזה ויש סיבות מציאותיות רבות (אישיות, משפחתיות, סביבתיות...ועד מדיניות...) לסבל העמוק הזה, אך בכל זאת אנשים אומרים לי כח אני מכורה לסבל. האם זה יתכן ? ומה השיטה הכי טובה (אם בכלל ניתן לצאת מהגיהנום הנוראי הזה) כדי להחלים ממהתמכרות המבחילה והשואתית הזו ? נ.ב - אני בכלל לא מצליחה להבין כיצד ניתן להרגיש טוב כשאחרים סובלים.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 18/07/2016 | 18:12למוטרדת כרונית, אינני מאמינה שאנשים מתמכרים לסבל, אז אמרו... הבעיה האמיתית היא שאינך יודעת להבדיל בין עצמך לבין הזולת. נראה לי שדבר זה בהחלט ניתן לעבוד עליו בטיפול פסיכותרפי בין אם דינאמי ובין אם התנהגותי קוגניטיבי. בברכה, דר' קרני רובין
תודהמוטרדת כרונית 18/07/2016 | 18:23מה לדעתך היה יכול לגרום לכך שאיני מפרידה בין עצמי לבין האדם הסובל ? לצערי - לפעמים גם כשמדובר במישהו שפגע בי כל חיי. אגב, כמובן שאני עם אוסידי, התקפי דכאון קשים וחרדות אינסופיות. דווקא פחות מתחברת לטיפול התנהגותי קוגנטיבי (לפחות מהנסיון שלי)...אז מעבר למינון של הסרוקסט, מה עוד כדאי לעשות ? אני מתפרקת ולא נותר לי דבר צהאישיות האמיתית שלי. רק סבל.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/07/2016 | 17:15למוטרדת כרונית שלום, קודם כל לקבל טיפול בSSRI'S במינון מקסימלי במשך 3 חודשים ורק אחרי זה טיפול התנהגותי קוגניטיבי במרכז של טיפול כזה. בברכה, דר' קרני רובין
סרנדה 100 מג, ומודאל 50 מג עם שתיית אלכוהול עמית 17/07/2016 | 13:34אני לוקח ביום 100מג סרנדה ו50 מג מודאל, והתרגלתי רוב חיי לשתות בערב (אני לוקח את התרופה בבוקר) באיזור החצי עד ליטר בירה . שאלתי היא כמה זה מזיק וכמה זה מסוכן לטווח הארוך אם בכללפתח בחלון חדש
גם אני מצטרף לשאלהאני 17/07/2016 | 13:43אני נוטל סרנדה 100 למיקטל 150 ואביליפיי 2.5 מדי פעם בארועים אני שותה וויסקי בערך 5-6 חצאי כוסות האם זה עושה נזק? ואם כן כיצד זה מזיק?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 18/07/2016 | 19:03לעמית שלום, יש התראה נגד שתיית אלכוהול ונטילת מודל למרות שאתה נוטל מינון נמוך של מודל. ככלל, אלכוהול במינון גבוה וכמות כזו של בירה היא לא מבוטלת, פוגעת בכבד ויכולה לעשות נזקים קוגניטיביים. הייתי מנסה להפחית כמויות. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 18/07/2016 | 19:06לאני שלום, סך הכל מומלץ בתרופות אלה להימנע מאלכוהול. אמנם אתה שותה רק מדי פעם אך כמות לא מבוטלת. לדעתי כדאי לך לנסות להוריד את הכמויות, מה עוד שהאינטראקציה יכולה להוריד את ההשפעה של התרופות. בברכה, דר' קרני רובין
תודה =]עמית 19/07/2016 | 11:53תודה , אעשה זאת

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד