פורום פסיכיאטריה - עמוד 68
פרופ' ערד קודש
5.0
( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית.
בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון.
במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר.
מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם.
כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית.
פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
-
שבועים עם ציפרלקס ללא שינוי ולפעמים נראה יש החמרה בחרדה (לת)
ענבל כהן 28/05/2024 | 18:56האם זה נורמלי שבועים עם ציפרלקס ללא הטבה ואפילו החמרה קלה בתסמינים ותופעות לוואי...כמה זמן עןד לתת צאנס. הרופא המליץ כמה שפחות להשתמש בלווריוון וזנ ממש קשה להתמודד...האם אפשר לורייון על בסיס יומי עד,שיתחיל שינוי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
שמיעת קולות (לת)
לירי 27/05/2024 | 19:42שלום בתי בגיל 10 חוותה שמיעת קולות ,לאחר 3 שנים שמעה שוב קולות ,הארועים קרו במצבי לחץ ומתח, מלבד הסמפוטם הזה התקפוד תקין לחלוטין האם זה מעיד על התפתחות מחלת נפש חלילה האם המצב שבו שומעים קולות ממתח מוכר ? איזה עוד גורמים יכולים להיות במקרה כזה. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
חרדה (לת)
דליה 25/05/2024 | 12:17לקחתי שנה סרנדה הגעתי ל200 מג והמשיכו לי התרפי החרדה...נחליפו לי לציפרלקס 10 מג ירדתי בהדרגה סרנדה ועליתי בציפלרקס הגעתי ל 10 מג..וממשיכה במירו 30 לשינה...בבוקר מתעוררת עם חרדות קשות את הציפרלקס לוקחת רק שבןע 10 מג מה הפתרון.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
קספליון
דוד 15/06/2016 | 19:42שלום רב האם יכל להיות שקספליון גורם לדיכאון בעקבות כך שהוא חוסם קולטני סרטונין ו דופמין? את יכולה לתת לי מידע כיצד הוא עובד? או שזה חוסם מעגלי סרטונין שלא קשורים לדיכאון?בכל מקרה הורדת הדופמין יוצרת דיכאון מסוים או שעודף דופמין גם קשור לדיכאון אני כבר מבולבל מכל המידע שיש לי תוכלי לעשות לי קצת סדר בעניין.. תודה ויום טובהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובה
דר' קרני רובין 20/06/2016 | 21:59לדוד שלום, קספליון (xeplion) היא זריקה חדשה, ארוכת טווח של תרופה בשם אינווגה (paliperidone). הזריקה ניתנת פעם בחודש, בד"כ במינון 75-150 מ"ג. היתרונות של הזריקה כוללים מתן רק פעם בחודש, מתן בכתף (ולא בישבן) . האינווגה היא מטבוליט פעיל של הריספרדל ולמעשה היא די דומה לה במדדים של יעילות ובפרופיל תופעות לוואי. תופעות לוואי שלפעמים רואים - אי שקט (שיכול להיות ביטוי של תופעה בשם "אקטיזיה"), עליה בפרולקטין שמצדו יכול להוביל להפרעות במחזור ו/או הפרעות בתפקוד מיני), ובמינונים גבוהים יותר תופעות של קשיון שרירים, איטיות ורעד. יצויין כי גם לרספרידל קונסטה תופעות דומות. אי השקט האמור לעיל יכול לגרום גם לבעיות שינה. לגבי אי השקט - בד"כ התופעה היא זמנית ובכל מקרה ניתן לתת תוספת של תרופות כגון דרלין או לוריוון שיכולות לעזור. מנגנון הפעולה של התרופה מתבסס על איזון רמות המתווכים העצביים דופמין וסרוטונין במוח, שמסייע לשלוט בתסמינים הפסיכיאטריים. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
קספליון ודיכאון
דוד 21/06/2016 | 13:57היי ד"ר קרני רובין תודה על התגובה האמת שהיא לא חידשה לי כי קראתי על זה גם מאתרי האינטרנט האחרים. את יכולה לתת לי יותר מידע כיצד המנגנון הפעולה של הקספליון עובד??האם זה שמורידים את רמת הסרטונין לא יכול לגרום לדיכאון והאם הוא רק מוריד דופמין או שהוא מעלה גם דופמין במקומות שצריך תודה והמשך יום טובהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/06/2016 | 22:31לדוד שלום, האינווגה והקספליון, שייכות לתרופות האנטי פסיכוטיות הלא טיפוסיות, הידועות גם בשם תרופות א-טיפיות או SDA - Serotonin Dopamin Antagonists הן תרופות שהן אנטגוניסטים של סרוטונין ודופמין ומשמשות לטיפול בהפרעות פסיכיאטריות שונות, בעיקרן סכיזופרניה, הפרעות נוספות הכוללות מצבי פסיכוזה, טיפול בהפרעות מצב רוח לרבות הפרעה דו קוטבית וכן התוויות נוספות. התרופות נוגדות פסיכוזה פעילות במערכת העצבים המרכזית ובולמות את הפעילות של הדופמין-Dopamine שמאוד חשוב לתפקוד של המוח. קיימות עדויות רבות שבסכיזופרניה הדופמין נמצא בערכים מוגברים במערכת המזולימבית-Mesolimbic system. האינווגה והקספליון הם חוסמים פוטנטיים של קולטנים של סרוטונין מסוג 5-HT2 וחוסמים חלקית או באופן חלש את הקולטנים של דופמין D2. משערים כי מדובר מברירנות גבוהה יותר לחלק מתת-הקולטנים לדופמין במסלול המזו-לימבי, מקישור חלש יותר לתת-הקולטן לדופמין הקשור בבקרת תנועה, ומנטייה פחותה לפעול במערכת הניגרו-סטריאטלית (האזור במוח הקשור בבקרת תנועה). מתברר, כי לצורך התפתחות תופעות לוואי תנועתיות יש צורך בחסימה של 80%-90% מהרצפטורים מסוג D2. לריספרידון יש קישור מוגבר יחסית לתת-קולטן זה ולכן יש לשמור על מינון נמוך כדי לשמר את תכונותיו הלא-טיפוסיות. העיכוב הפוטנטי של הקולטנים הסרוטונרגיים הוא אשר מקנה לתרופות אלה יעילות גבוהה יותר בטיפול בסימנים שליליים, ויעילות מסוימת ביחס לסימפטומים הקשורים למצב רוח וקוגניציה. במילים אחרות זה ההפך ממה שאתה סברת, המנגנון הוא כמו המנגנון של נוגדי דיכאון. יתכן והיעילות הנוספת של התרופות מהדור השני קשורה לעובדה שהן גם פועלות על אזוריים של המוח הקידמי-פרה פרונטליים. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
שאלה שקשורה לשאלותיכם
123 10/02/2017 | 20:17שלום האם אם מפסיקים את הזריקה המוח חוזר לעצמו לסיטואציה שהיה לפנייי שזה חסם לו את הדופמין ? ז"א האם המוח ממש חוזר לעצמו אם מפסיקים את הזריקההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/03/2017 | 21:41ל123 שלום, אני יכולה לענות לך רק על הקליניקה. כאשר מפסיקים את הזריקה או את התרופה הקליניקה חוזרת לקדמותה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
הפסקת זריקה
דוד 02/03/2017 | 22:40שלום ד"ר הפסקתי את הזריקה לפני כשלושה חודשים ואני לא מרגיש שום שינוי ביחס למה שהייתי עם הזריקה את הזריקה נטלתי שנתיים רצופות האם ייתכן והמח כבר התרגל לעבוד באותו האופן ולכן עם הזריקה ובלעדיה אני אותו הדבר?? הפסקתי את הזריקה מ3 סיבות שהעיקרית בהן הייתה עלייה במשקל ותאבון מוגבר כפי שניתן להבין המשקל לא יירד מאז שהפסקתי עם הזריקה אלא אף עלה קצת יותר וסיבה השנייה שהפסקתי היא ירידה בחשק המיני וחוסר חשק ופעילות מינית לפני הזריקה הייתי מאוד פעיל מינית אפילו בצורה אובססיבית קצת הייתי גם שומר על כושר ומצב גופי היה טוב לאחר כשנתיים עם הזריקה ושלא שמרתי על פעילות גופנית הגוף שלי קיבל צורה נהייתי מלא(עדיין לא שמן..)וירד לי החשק המיני יש לציין שעם הזריקה בדקתי רמות פרולקטין והם היו בסביבות 500 ומשהו שזה הרבה מעל הנורמה אך אצל הפסיכיאטר שטופלתי בו זה לא נקרא הרבה הוא רק הסכים להוריד לי מ100 מ"ג ל75 מ"ג קספליון מה שלא הוריד את הפרולקטין וכרגע אין לי מושג מה היא רמתו של הפרולקטין אך אני לא מפנטז על בחורות כמו פעם ואין לי כלכך חשק מיני אני לא יודע מה יחזיר לי את החשק המיני אני מקווה שהזמן..ככל שיחלוף מאז הפסקת הזריקה זה מה שייעזור בהקשר זה הסיבה השלישית שבגללה הפסקתי את הזריקה היא בעיות שינה מאז שקיבלתי את הזריקה היו לי בעיות של הירדמות וכן יקיצות כל חצי שעה שעה זאת אומרת שהשינה שלי לא הייתה טובה ורציפה לאחר תלונות חוזרות ונישנות בהקשר זה לפסיכאטר שטיפל בי הוא הוסיף לי סרוקאל 150xr(בעקבות מצב דיכאוני שהייתי בו בתקופת הטיפול בקספליון כלומר הוא עירבב לי קספליון וסרוקאל) ולאחר שטענתי שאני לא יישן טוב הוא הוסיף לי טרזודיל 100 מ"ג את הסרוקאל הוא הוסיף לי לאחר שאמרתי לו שהייתי איתו תקופה ארוכה ויישנתי איתו טוב אך מוזר שעכשיו אחרי שהחלתי לקחת אותה עם הקספליון היא לא מרדימה אותי כמו פעם ואני רק קצת מתעייף איתה לפעמים אך לא במצב שאני לא יכל לתפקד וחייב ללכת לישון (מה שהיה קורה לי איתה בעבר) בכל מקרה מאז שהפסקתי את הקספליון בעיות השינה נשארו אני עדיין מתקשה להירדם..כלל לא מרגיש עייף..וגם כשאני נרדם אני מתעורר בשתיים שלוש בלילה ועוד כמה פעמים אחרי אך יחד עם זאת מתקשה לקום בבוקר מהמיטה ומפספס ימי עבודה בין פעם לפעמיים בשבוע (יש לי מזל שזאת עבודה שהגעתי אליה דרך עובדת סוציאלית ולכן יודעים שאני מתמודד ולא מפטרים אותי ) אני יודע שאני צריך להיות עם הזריקה כל החיים או הרבה שנים טובות אך אני חושש מהמשקל וגם הזריקה לא מיטיבה עם השינה שלי ,על החשק המיני אני מוכן לוותר אם זה יעזור לי במקומות אחרים. מה דעתך מה עליי לעשות? לאחר שתיארתי לך את בעיותיי בפורטרוט האם לחזור לקבל את הזריקה?? או להחליף טיפול? או להישאר ללא טיפול ..טיפול חלקי ..כמו שאני כרגע..תודה על התייחסותך וסליחה על החפירההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/03/2017 | 19:05לדוד שלום, אני לא מבינה, היום אתה לא מטופל בשום דבר? או שמא אתה מטופל בסרוקל XR וטרזודיל? לא כתבת מדוע הוחל בכלל בטיפול ולכן לא ניתן לייעץ לך אם להמשיך בזריקה או לא. ככלל סרקול גורם לעלייה בתיאבון וגורם ע"י זה לעלייה במשקל ובוודאי לא לירידה במשקל. השילוב של סרקול עם טרזודון אינו מומלץ בגלל הסכנה להארכת קטע QT. אנא התייעץ עם הרופא או קבל חוות דעת נוספת לגבי החלפת אחת התרופות. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
היי דוד
חסוי 13/07/2017 | 21:38היי דוד,רציתי להגיד לך שלקחתי את הזריקה כמה חודשים בגלל אבחון שגוי , ואני כרגע מרגישה כמעט כמוך,את התוצאה שזה חוסם את הדופמין וזה גורם לי להרגשה לא טובה. רציתי לשאול אותך הם הרגשת שזה עבר לך כבר אחרי כמה חודשים שהפסקת לקחת את הזריקה? או שעדיין אתה מרגיש את התחושות המוזרות האלה שהזריקה עושה? תודההוסף תגובה
-
איך מפסיקים
גילי 06/02/2022 | 10:21איך מפסיקים את הזריקה בבת אחת או בהדרגההוסף תגובה
-
לחסוי
גיל 21/02/2022 | 22:06רציתי לדעת אם את עדיין מתמודדת עם אותן תופעות שציינת כי גם אני סובלת מזההוסף תגובה
-
קספליון
מונית 17/05/2022 | 17:26תוך כמה זמן הזריקה משפיעההוסף תגובה
-
קספליון
תוםדום 23/05/2024 | 21:13לאיזי מחלההוסף תגובה
-
-
שאלה והתייעצות בנושא הורדה הדרגתית של כדור ההלידול (לת)
eldad 23/05/2024 | 18:49שלום רב, קוראים לי אלדד אני בן 27 מאובחן כפסיכואפקטיב דו קוטבי ועברתי 4 אשפוזים עקב מצבים פסיכוטיים. בתקופה של כ-7 שנים במצטבר. הסיבה חזרה לאשפוזים בכפייה בין התקף להתקף הייתה שימוש בסמים. באשפוז הראשון שערך חודש בשנת 2019, נתנו לי זריקות הלידול ולקחת 10 מ"ג הלידול יומי בתוספת של מייצבי רוח לאחר השחרור למשך שנה. לאחר שנה מהשחרור נתנו לי ריספונד(ריספירדל) אני כבר לא זוכר מה היה המינון. ולאט לאט החליפו לי לכדור אריפליי שהייתי נוטל 5 מ"ג ביום בתוספת למיקטל. כיום אחרי האשפוז הכפוי האחרון שהיה לי קיבלתי לעשות זריקה פעם בחודש של אביליפיי מיינטנה 400 (פעם ב 30 יום) ו-5 מ"ג של הלידול פעם ביום בנטילת כדור. **השאלה שלי האם אפשרי לרדת בהדרגה ולקחת 3/4 מהכדור הלידול למשך חודש (הכדור מגיע שאפשר לחצות אותו לרבעים.) ואז להוריד עוד רבע שיהיה 2/4 כדור הלידול בחודש (חצי מהמינון שהמליצו.) ואז עוד הורדה אחרי חודש של רבע כדור שבסוף אשאר עם הכמות המינימלית של ההלידול או בכלל להפסיק לצרוך? נ.ב: מקבל זריקה ששומרת עליי מפסיכוזה של אביליפיי מיינטנה 400 פעם בחודשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
שילוב של ציפרלקס עם מירו 30 וטרזודיל 50 ,אפשרי?
צח 28/05/2023 | 16:05עד עכשיו אני לוקח מירו 30 וטרזודיל 50 בגלל בעיות שינה, לאחרונה נוספה לי חרדה. האם אפשר להוסיף ציפרלקס?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
הוספת ציפרלקס בבוקר. בלילה אני לוקח טרזודיל
תוספת תרופה 21/05/2024 | 21:15אני לוקח טרזודיל כבר חצי שנה. עכשיו הרופא הוזיף לי ציפרלקס לבוקר כי אני בלחץ וחרדה בגלל פרקינסון שקשה לי ללכת.הוסף תגובה
-
-
מגנזיום טאורט ופרוזאק (לת)
נעמה 20/05/2024 | 01:53היי! אני נוטלת כבר כמה שנים פריזמה, אני רוצה להתחיל לקחת מגנזיום טאורט, האם יש התנגשות ביניהם או שאין בעיה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
מהם האפשרויות שלי לשיפור במצבh (לת)
משה 19/05/2024 | 12:45בעבר לקחתי ויפקאס 150XR עקב חרדה ותפקדתי כרגיל חליתי בקורונה והייתי מורדם ומונשם וב"ה הבראתי אבל לצערי הפסיקו לי את הויפאקס לפני כחצי שנה קיבלתי שוב התקף חרדה וכרגע אני לוקח ויפאקס 225XR בערב + מירו 30 מ"ג בבוקר. אני מרגיש סה"כ טוב עובד, לומד וישן, אבל עדיין מרגיש לחץ באיזור הלב ברמה סבירה אבל מטרידה. איזה אופציות מומלצות עבורי אם בכלל ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
פרפנאן מינון מומלץ (לת)
ספיר 18/05/2024 | 20:01היי עד לפני שלושה חודשים לקחתי בהמלצת הפסיכאטרית מינון של 3.5 כדורים כל כדור 8 מג סהכ 28 מג ביום בערב. הפסיכאטרית שלי סמכה עליי שאדע מתי להרגיש שנכון לי להוריד מעט או לעלות מעט את המינון. עברתי משהו קשה אלימות מאוד קשה ולכן העליתי את המינון לעצמי ל32 מג פרפנאן. זה הרגיע אותי אך עליתי במשקל וזה הפריע לי. לכן הורדתי לאחר זמן מה ללא יעוץ פחות 8 מג אני כרגע לוקחת מינון של 24 מג פרפנאן ביום. בהתחלה הרגשתי די טוב אבל אחר כך היו לי קשיים אני בקושי יוצאת מהבית ומחכה לחבר שלי רק כל היום חודשים ארוכים שיחזור הביתה. אני מבולבלת ומרגישה חוסר ביטחון ותמיד חוששת שיחשבו עלי מחשבות לא נכונות ואז אני רוצה להראות אמיתית אז אני מראהכאילו החששות של מה שאני חוששת שיחשבו עלי סתם נכון בהבעות כאילו אני חשודה במשהו למרות שאני לא עושה שום דבר לא בסדר. רציתי לשאול האם החששות שווא הללו הן משהו שהכדורי פרפנאן יוצרים או המחלה של הסכיזופרניה? כמה מינון מומלץ לי לקחת באופן קבוע? השאיפה שלי כרגע היא להוריד שוב ולהיות במינון של 12 מג ליום ולחלק זאת ל3 פעמים ביום. במקום פעם אחת בערב. אני גם חושבת המון המון ומשתגעת עם עצמי כל הזמן וחושבת איך אני נראית ומה הסביבה חושבת עליי ותמיד חושבת מה אני לא רוצה שייחשבו עליי במקום מה אני כן רוצה ומה באמת נכון והמציאות . התחלתי גם לקחת ספרונל שזה מיצוי של זעפרן לשיחרור מושהה וזה נגד דיכאון אני מרגישה שזה עוזר אם כי אין לי דיכאון רק אם אני מנסה להוריד את המינון של הפרנאן ואני לוקחת את זה כדי להוריד את הפרנאן מבלי לחוות דיכאון קשה מנשוא. בזמן האחרון גם לפני השינה אני שומעת קולות ואני לא מצליחה להבין אם זה אמיתי או לא באותו רגע זה קורה לי לפני השינה שאני רוצה לישון וחבר שלי חוזר מאוחר ואז אני לא יודעת אם הוא קורא לי כשהוא דופק בדלת או שאני מדמיינת. לסיכום. אשמח להמלצת מינון מתאים לפרפנאן בשבילי אני בת 29. השאיפה שלי היא כן לרדת במינון אבל חשוב לי להיות בפוקוס . אני ממש מחכה לתשובה. כי הפסיכאטרית שלי בחופשת לידה. תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
קלוזפין והרטבת לילה (לת)
הילה 18/05/2024 | 14:17שלום , אחי בן ה 56 סכיזופרן שנים רבות בשנה האחרונה מאז החל בשימוש בקלוזפין - לפונקס הוא מרטיב כל לילה בכמויות מטורפות. לא עוזר להגיד לו להוריד כמות שתיה לפני השינה מה אפשר לעשות? האם יש פיתרון לזה? תודה הילההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
סכיזופרניה
-
קלפטומניה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
חשיפה ממושכת - טיפול בהפרעה פוסט טראומטית
-
תיאום טיפול פסיכיאטרי בקהילה
-
בדיקות קשורות
-
דופמין בשתן ב-24 שעות
-
סכיזופרניה גבולית
-
תרופות קשורות
-
פנלזין
-
פלופנאזין
-
מונחים קשורים
-
ביפולרי
-
קנאביס רפואי
רופאים בתחום
ד"ר פבלו אריאל רויטמן
פסיכיאטריה
4.9
( 25 חוות דעת )
"חוויית הטיפול הייתה מקצועית ומכילה. שוחחנו על הדברים שנחשפתי אליהם והתחושות שעלו בתוכי, והוא היה קשוב, מכוון ומדויק. בסיום אף המליץ על המשך טיפול להעמקה והתקדמות ."
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר