פורום פסיכיאטריה - עמוד 695
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
כשזה מגיע לפסיכיאטריה לא חושבים פעמיים. זמנו תור עכשיו למומחים שלנו:
כשזה מגיע לפסיכיאטריה לא חושבים פעמיים. זמנו תור עכשיו למומחים שלנו:
התייעצות לי 25/05/2016 | 15:43ד"ר רובין שלום כבר יותר משנה שאני לוקחת ויפאקס XR 75 מ"ג לטיפול בדכאון וחרדות (זו אינה הפעם הראשונה שאני בטיפול תרופתי ואני סובלת מהדברים האלה בתקופות מגיל צעיר) בחודשיים האחרונים הרגשתי ירידה בתפקוד ותסמינים חוזרים של דיכאון ולאחר שגם הפסיכיאטר וגם הפסיכולוגית שלי סברו שהמינון לא מספיק, העלתי בשבוע שעבר את המינון ל150 מ"ג ליום שאותם אני נוטלת בערב. בתחילת הטיפול בויפאקס סבלתי נורא מהתופעות לוואי ועכשיו כשהעלתי את המינון התופעות לא נוראיות כמו שהיו בהתחלה אבל אני מרגישה עייפה ועצבנית כל הזמן, ובהתאם לדברים שקורים בחיי גם נורא מתוסכלת וחסרת מוטיבציה. אני מרגישה שהתגובות הרגשיות שלי מוגזמות ושזה בהשפעת התרופה.. רציתי לדעת אם זה הגיוני שזה באמת כחלק מהתופעות לוואי? ותוך כמה זמן אמורים להגיע לאיזון שבו גם אוכל לראות את המינון החדש באמת עוזר? כי כרגע חוץ מרגעים קטנים שבהם אני מרגישה יותר טוב אני לא ממש מרגישה שיפור בהרגשתי הכללית.. מעבר לזה, רציתי לשאול על שימוש בקנאביס ביחד עם ויפאקס והאם זה חמור. אני מעשנת פחות או יותר על בסיס קבוע (בכמות קטנה) ומרגישה שזה אחר הדברים שעוזרים לי להרגיש טוב יותר ומספקים לי הנאה.. יש הרבה דעות סותרות בנוגע לשימוש בקנאביס באופן כללי אבל כן חשוב לי לדעת אם השימוש בכמות קטנה ביחד עם נטילת ויפאקס מסוכן. תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 25/05/2016 | 22:56ללי שלום, בדרך כלל כאשר מעלים את התרופה ויש התגברות של הסימפטומים זה מעיד על כך שהיה צורך בהעלאת מינון התרופה. האיזון בדרך כלל מגיע אחרי שבועיים שלושה. האם הכל התחיל אצלך בעקבות טראומה כי בדרך כלל במטופלים הפוסט טראומתיים הקנאביס הרפואי משפיע לטובה. מי אני שאתווכח עם הצלחה. במידה וזה כן התחיל אחרי טראומה ניתן לבקש עבורך קנאביס רפואי בשל פוסט טראומה. בברכה, דר' קרני רובין
המשךלי 30/05/2016 | 18:31תודה על התגובה.. כרגע הסימפטומים לא השתפרו ואני עדיין מרגישה עייפות נורא גדולה, עצבים, והרבה רגשות שליליים פשוט כלפי עצמי. מקווה שישתפר ושזה באמת רק עניין של איזון כי כרגע לא טוב לי.. בנוגע למה ששאלת אני לא מוגדרת כפוסט טראומה, למעשה מעולם לא קיבלתי איזשהי הגדרה ברורה בנוגע למצבי מפסיכיאטר. אני כן מאמינה שהדכאונות והחרדות התחילו בקשר ישיר לילדות שלי שבה לא הייתה לי הרבה יציבות, הייתה מידה מסוימת של הזנחה בבית, וגדלתי אל מול דמותה של אימי שהייתה חולה (פיזית ונפשית(. לפני מספר שנים אמי נפטרה (כנראה התאבדה אבל זה לא וודאי) ומכיוון שאבי גר בחול בעצם נשארתי לבד. ההתמודדות עם פצעי העבר בשילוב עם הניסיון לבנות ולתפקד בחיי הבוגרים (אני רק בת 23) היא אינה פשוטה. לא יודעת אם ניתן להחשיב את כל זה כטראומה והאמת שאחד הדברים שאני מרגישה שחסרים לי זה פסיכיאטר שבאמת יאבחן ויסביר לי על מצבי וייתן לי את הכלים להתמודדות בכדי שיום אחד אולי גם אוכל לחיות ללא התרופות תודה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 05/06/2016 | 16:16ללי שלום, זה כן נשמע לי שאת סובלת מפוסט טראומה מורכבת (האבחנה של פוסט טראומה מורכבת לא הוכרה ב-DSM, אך רואים זאת בילדים שעברו טראומה מתמשכת בילדותם). ניתן לנסות לבקש עבורך קנאביס רפואי בשל מצב פוסט טראומטי. בנוסף, לדעתי חשוב שתעברי טיפול ב-CBT ויתכן אף ב-EMDR. בברכה, דר' קרני רובין
קסנקס - עזרה יוני 26/05/2016 | 00:41אני בן 35 וסובל מהפרעות חרדה קשות אך מתפקד באופן מלא. מלפני כעשר שנים סיימתי טיפולים פסיכיאטרים שכללו כמקובל נוגדי דיכאון ופסיכוזה (כאוגמנטציה). לאחר ניסיונות עם 12 תרופות שונות הפסקתי את הטיפולים, כי לצערי הם במקרה הטוב לא הועילו. לאחרונה ביקשתי מרופא המשפחה קסנקס שמקל עלי כשנורא קשה. אני מקפיד לא לעלות מהמינון שמצאתי שעוזר לי (0.75 מ"ג). השאלה שלי האם שימוש בקסנקס הוא בהכרח מידרון תלול או שזה אפשרי לא לפתח סבילות ולהיעזר בזה לתקופות ארוכות? בתודה מראש,פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 30/05/2016 | 19:50ליוני שלום, בדרך כלל אנשים עם חרדות אינם מתמכרים לבנזודיאזפינים ואינם צריכים לעלות במינונים. במידה ולא תצטרך לעלות על 0.75 מ"ג, אין סיבה לדאוג. במידה ותגלה שאתה נזקק לכמות הולכת ועולה של הקסנגיס, אף פעם לא מאוחר לחזור לנוגדי הדיכאון. בברכה, דר' קרני רובין
אם לא חרדתיים אז מי כן ?חרדתית 30/05/2016 | 19:59ם לא החרדתיים מתמכרים לבנזו, אז מי כן ? (כל עוד לא מוצאים תרופה מתאימה)
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 05/06/2016 | 16:11לחרדתית שלום, בדרך כלל מדובר באנשים שיש להם נטייה להתמכר בכלל ואשר אינם מפחדים שמא יתמכרו. סך הכל מדובר באחוז מאוד נמוך מהאוכלוסיה. בברכה, דר' קרני רובין
מינון ציפרלקס חיים 30/05/2016 | 10:10שלום ד"ר רציתי לשאול מה המינון של ציפרלקס שאת ממליצה לטיפול בחרדה כרונית? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 05/06/2016 | 16:00לחיים שלום, אין מינון מוגדר. בדרך כלל בציפרלקס אני ממליצה לעלות עד 15 מ"ג ולחכות על מינון זה כחודש. בברכה, דר' קרני רובין
נניח שאף תרופה לא עובדת מלבד אחת 30/05/2016 | 16:14נניח שאף תרופה לא עוזרת לחרדות, התקפי חרדה ומחשבות כפייתיות, מלבד אחת שעוזרת רק בתחום של התקפי חרדה (זה נראה כאילו היא לא מאפשרת לדופק להשתולל איכשהו...)...ואין שום רצון לוותר על התרופה הזו, למרות שהיא עוזרת רק באספקט אחד ומצד שני גורמת לך לרצון לישון כל היום וקצת לתחושת עלפון... מה לעשות במקרה כזה ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 05/06/2016 | 15:58ל"מלבד אחת" שלום, אני לא מבינה את שאלתך. מדוע לוותר? על מה לוותר? איך את רוצה שאתן לך עצה? בברכה, דר' קרני רובין
Ssri+tca וסנדרום סרטונין מיכאל 30/05/2016 | 11:21שלום, אני סובל מדיכאון עמיד ומקבל 300מ"ג אלטרול+20מ"ג ברינטליקס. מצבי טוב ואני לא כמעט שלא סובל מתופעות לואי. רציתי לשאול אם אני בסיכון פתאומי לסנדרום סרטונין. למרות ששוב, אינני חש בתסמינים שלו במינון הנכחי. בתודה, מיכאל. + הוספת תגובהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 05/06/2016 | 15:56למיכאל שלום, בדרך כלל סינדרום של סרטונין מתפתח מידית ולא פתאום אחרי איזשהו זמן. אם טוב לך תמשיך כך. בברכה, דר' קרני רובין
מינון לוסטרל אמאיה 19/05/2016 | 10:28שלום רב, אני לוקחת פעמיים ביום לוסטרל 50 לטיפול בדכאון קליל ובולימיה. קודם לקחתי את הסרנדה וזה היה נוראי. כרגע אין בבתי המרקחת לוסטרל 50 - האם אני יכול לקחת פעם ביום את הלוסטרל 100 במקום פעמיים ביום את הלוסטרל 50 ? הרופא שלי בחו"ל ורופאת המשפחה יכולה לסייע לי עם מרשם, אבל אני רוצה קודם לדעת שזה בסדר. תודה והמשך יום נעים !פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/05/2016 | 16:47לאמאיה שלום, כמובן שאת יכולה לקחת פעם ביום 100 מ"ג במקום 50 מ"ג פעמיים ביום. לפעמים אין את הלוסטרל בכלל אז במקרה כזה תקחי את הסרטרליין. בברכה, דר' קרני רובין
כאבי ראש/מיגרנותאמאיה 24/05/2016 | 19:19תודה רבה לך על המענה. בינתיים הגיעה התרופה לשוק וקניתי היום הלוסטרל 50 :-) שאלה נוספת - מאז שאני לוקחת את התרופה - חודשיים, אני סובלת ממיגרנות ותשישות נוראית. אני מודה שעדיף את זה מאשר להיות עצובה, אבל זה מאוד קשה. יש לך רעיונות ? תרופה מתאימה למיגרנות ? תרופה שיכולה לעזור עם התשישות ? יכול להיות שאני מחפשת תרופות פלא, אבל אני מנסה :-) תודה רבה !
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 25/05/2016 | 21:06לאמאיה שלום, אפשרות אחת היא לעלות במינון כי תרופות אלא אחרי תקופה של כ6 שבועות על מינון מתאים מפסיקות את המיגרנות, כולל הפרוזק. מאידך במרפאות לכאבי ראש ממליצים על הסימבלטה מאחר והוא כדור עם השפעה חזקה נגד כאבים נוירלגיים. בברכה, דר' קרני רובין
לוסטרל, סימבלטה ובעיות אכילהאמאיה 25/05/2016 | 21:27אני שוב מודה לך על המענה, זה מאוד עוזר. הסיבה שהתחלתי לקחת את הלוסטרל היא הפרעת אכילה, שגורמת כמובן לדיכאון. אני בת 40, בולימית מגיל 15, למרות שבשנים האחרונות אני כבר כמעט ולא מקיאה, רק התעסקות אובססיבית במשקל. הפסיכיאטר שנתן לי את הלוסטרל לא מתמחה בהפרעות אכילה, אבל אמר שינסה לעזור, הוא איבחן אותי ואמר שהלוסטרל מתאים - 50 פעמיים ביום. את הסרנדה לקחתי 3 שבועות וזה היה נוראי, הייתי מחושמלת כל היום, ההחלפה ללוסטרל הייתה מבורכת והחודש האחרון היה נפלא מבחינת מצב הרוח. כרגע אני מרגישה קצת בנסיגה, לא בדכאון, אבל כן קשה לי עם האוכל והמשקל - אני שוקלת 54, גובה 1.71 בערך. בנוסף כפי שציינתי, עייפות כרונית מטורפת, נדודי שינה, כאבים נוראיים בשכמות, כאבי ראש, כתפיים תפוסות, וכאבי שרירים. אני לא מסוגלת לעשות פעילות גופנית, ופעם הייתי עושה. אני רוצה לפנות לפסיכיאטר, אך רוצה להגיע מוכנה לפגישה - מה את ממליצה ? מהו ההרכב הנכון של התרופות ? תודה תודה תודה וסורי על אורך ההודעה, חשוב היה לי להעביר תמונה מלאה.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 30/05/2016 | 17:27לאמאיה שלום, לדעתי את בחסרים תוזנתיים נוראיים. בעיקרון מתייחסים לבולמיה כאל דיכאון מבחינת הטיפול התרופתי. אני לא בטוחה ש100 מ"ג מספיקים לך. אני הייתי מנסה להעלות את המינון ל150 מ"ג. לא פחות חשוב הוא ללמד אותך לאכול נכון. מהתיאור שלך נראה לי שאינך אוכלת מספיק חלבונים ובגלל זה העייפות הנוראית וכאבי השרירים וכו'. אני חושבת שצריך להפנות אותך או לדיאטנית שמתמחה בבולמיה או לנטורופאט. השינוי בדפוסי האכילה בהחלט לא פחות חשוב מהכדורים. בברכה ובהצלחה, דר' קרני רובין
תופעות לוואי של לוסטרלאמאיה 30/05/2016 | 21:59אני כמובן אקשיב לך ואפנה לגורמים הנכונים. כאבי השרירים והמגרנות הנוראיות החלו עם נטילת התרופה. לפי החישוב שלי את הסרנדה לקחתי 3 שבועות וזה היה נורא, את הלוסטרל אני לוקחת כבר 5 שבועות - כמה זמן עליי להמתין עם תופעות הלוואי עד להבנה שאולי הכדור לא מתאים ? כי אני עם מגרנות נוראיות, תשישות ... באמת קשה. אדוויל, אופטלגין - כלום לא עוזר. שוב תודה - אמאיה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 05/06/2016 | 15:44לאמאיה שוב שלום, נראה לי כי יש מקום לשקול החלפה של הכדור. מאחר ומדובר בבולימיה ודיכאון, ניתן להחליף את הכדור לסימבלטה, אשר משתמשים בה במרפאות של כאב ראש. לא פחות חשוב עניין התאמת הדיאטה ושתייה מספקת. בברכה, דר' קרני רובין
תשובה דחוף דנה 29/05/2016 | 16:38רציתי לדעת האם יש קשר בין נטילת ויאפקס להזעה רצינית בעיקר כשמתעוררים משינה בבוקר.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 05/06/2016 | 15:10לדנה שלום, בהחלט יש קשר להזעת יתר. זו אחת מתופעות הלוואי הלא נעימות. ניתן לפעמים לעזור לתופעה זו על ידי מתן פרופרנולול או דרלין (10-30 מ"ג). בברכה, דר' קרני רובין
חרדת בריאות שרון 29/05/2016 | 08:48שלום רב, בת 36, סובלת מזה כ 10 שנים לערך מחרדה מפני סרטן ( עקב פטירה של חברה של אימי). מאז כל כאב קטן מפרשת כמשהו נוראי והולכת לבדיקות. בדרכ זה אותו כאב- בטן עליונה ובחילות. 5 פעמים הייתי עם כדורים בעבר שונים ממשפחת ssri, שבדרכ לאחר תקופה עזרו לי. הפסקתי לקחת לפני כ7 חודשים כי הרגשתי טוב. כעת מזה חודשיים סובלת מבחילות, כאבים בבטן עליונה, סלידה מאוכל. בודקת כל יום משקל ( ירדתי בחודשיים כשני קילו). בבוקר מרגישה ממש רע. בלילה ישנה טוב. לוקחת קלונקס 0.5 בבוקר ו ערב. לוקחת 6 שבועות לוסטרל 300 מג ( מטופלת ע״י פסיכיאטר). העלנו בהדרגה אבל כמעט חודש לקחתי 250 לוסטרל ( המינון שהיה לי לפני) ובשיחה עם הפסיכיאטר לאחר שלא היתה הטבה במצב עליתי ל 300 מג ( כמעט שבוע). ערכתי בדיקות דם כלליות ותבחין נשיפה שיצאו תקינות. הרופא שלח אותי לus בטן עליונה. האם הלוסטרל שעזר מאוד בעבר כבר לא עוזר? האם יש לחכות עוד קצת? ( הפסיכיאטר אמר שלחכות שבועיים) האם 300 מג זה כבר מעבר למינון המקסימלי שכבר לא יכול להועיל/ לשפר? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 05/06/2016 | 14:58לשרון שלום, בדרך כלל מקובל לתת לוסטרל עד 200 מ"ג. ניתן לתת עד 300 מ"ג עם טופס 29. מסיבה זו אני מעדיפה תמיד לעבור לפבוקסיל, שניתן לתת עד 300 מ"ג או לפרוזאק, שניתן לעלות את מינונו ל60-80 מ"ג, או לסרוקסט שניתן לעלות בו ל-60 מ"ג. מאחר ועלית ל-300 מ"ג, הייתי ממשיכה במינון זה לפחות חודש. יתכן שדווקא הסטרליין יעשה לך פחות תופעות לוואי של כאבי בטן. לפעמים הוספה של פרוביוטיקה יכולה לעזור. בברכה, דר' קרני רובין
ציפרלקס וקבלה ללימודים קרין 29/05/2016 | 12:26שלום. רציתי לדעת במכללה שנרשמתי רוצים אישור רפואי ורשום שם שאני נוטלת ציפרלקס זה עלול לפגוע בקבלתי ללימודים??פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 05/06/2016 | 14:51לקרין שלום, אין שום סיבה שבעולם שזה יפגע בקבלתך ללימודים. במידה וחלילה כן צריך להאבק נגד זה. בברכה, דר' קרני רובין
למה אנשים לוקחים אנטי דכאוניים מדור ראשון ? שאלה 28/05/2016 | 16:13למה אנשים לוקחים אנטי דכאוניים מדור ראשון, כמו מרוניל ? זה אומר שהחדשים לא השפיעו עליהם ? ואיך עובדים הישנים ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 05/06/2016 | 14:39לשאלה שלום, אנשים שונים לוקחים תרופות נוגדות דיכאון מהדור הראשון מסיבות שונות וביניהן כמתגברים או כאשר אין תגובה לתרופות מהדור החדש. בין תרופות אלה, אשר האפקט שלהן הוא על רצפטורים שונים, ניתן למצוא את: אמיטריפטילין (Amitriptyline)- אלטרול, אלטרולט • נורטריפטילון (Nortriptyline) נורטילין • דזיפרמין (Desipramine)-דפרקסן • קלומיפרמין (Clomipramine)- אנפרניל, מרוניל • דוקספין (Doxepine) –ג'ילקס החיסרון המרכזי של תרופות בקבוצה זו הוא תופעות לוואי, כגון: יובש בפה, עצירות, עלייה במשקל, דופק מהיר, קושי במתן שתן ועוד. בברכה, דר' קרני רובין

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד