פורום פסיכיאטריה - עמוד 721
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
הוסטל לקרני ורצ דחוףףףףףףףףףףףףףף
נעמה 16/04/2016 | 11:17כמה עולה לשלם? ואם גרה עם עוד שותף אז אני משלמת חצי?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/04/2016 | 22:15לנעמה שלום, לצורך מידע זה, אנא פני לאתר משרד הבריאות בכתובת הבאה http://call.gov.il/infocenter/index?page=content&id=EL368 או לחילופין פני לעובדת הסוציאלית שלך. אציין רק שלהוסטל זכאים רק מי שיש לו סל שיקום. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שאלה בקשר למצב רוח
אאבבגג 16/04/2016 | 06:05היי המצב רוח שלי גרוע איזה תרופה תתאים לי שנמצב רוח יהיה גדול וסבבה שיהיה לי כיף? ואני אהיה חזק יותר בבקשה תתאימו לי תרופהפתח בחלון חדש-
מצב רוח
אאבבגג 16/04/2016 | 06:38איזה תרופה תגביר את המצב רוח ואהיה בנאדם בריא ומושלם -
מצב רוח
אאבבגג 16/04/2016 | 12:39מהם התרופות הטובות ביותר לדיפור המצב רוח -
תשובה
אנונימי 16/04/2016 | 13:14אתה צריך לראות רופא מומחה שיבדוק אותך.. דרך האינטרנט אי אפשר לטפל.. גם אני הייתי במצב שלך והייתי משתוקק לקבל מידע וטיפול דרך המחשב , אך לצערי זה לא עובד וזה לא נכון :\ תפנה לרופא דרך קופת החולים שלך ואם תצטרך הכוונה ועזרה בזה נוכל לעזור כאן באתר.. רפואה שלמה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/04/2016 | 22:09לאאבבגג שלום, אנא פנה לבדיקה פסיכיאטרית בכדי שהפסיכאטר יבין ממה אתה סובל ויתאים לך תרופה במידה ונחוץ. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/04/2016 | 22:09לאאבבגג שלום, אנא פנה לבדיקה פסיכיאטרית בכדי שהפסיכאטר יבין ממה אתה סובל ויתאים לך תרופה במידה ונחוץ. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/04/2016 | 22:10לאאבבגג שלום, אנא פנה לבדיקה פסיכיאטרית בכדי שהפסיכאטר יבין ממה אתה סובל ויתאים לך תרופה במידה ונחוץ. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/04/2016 | 22:12לאנונימי שלום, אכן עצתך נכונה ואני מקווה שאאבבגג יפעל בהתאם. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לד"ר קרני שלום
קובי 15/04/2016 | 17:48איך נגמלים מבנזדאפין .ראיתי פה הרבה שלוקחים צירקדין לגמילה הבעיה שלי היא לא השינה אז אפשר לקחת צירקדין גם בבוקר כדי לחוש תאפקט של הבנזדאופין?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/04/2016 | 22:07לקובי שלום, לא, הצירקדין איננו גורם לאפקט של הבינזודיאזפינים, למעט זאת שהוא פותח את שערי השינה ומאפשר שינה איכותית יותר. אינני יודעת איזה בינזודיאזפינים אתה מקבל וכמה כך שאינני יכולה לענות איך כדאי לך להיגמל. לפעמים כדאי אפילו להוסיף אנטיפסיכוטי מרגיע בכדי להוריד בהדרגה את הבינזודיאזפינים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
אנפרניל
נטלי 10/04/2016 | 07:33שלום דר קרני,לאחר כמה ניסיונות כושלים עם קבוצת ssri ו snri התחלתי ליטול אנפרניל 150 מג ס.ר.מכיוון שזה הכדור היחידי שעוזר לי להפרעת חרדה אני לא יכולה להפסיק אותו.אך מרגע שהתחלתי ליטול אותו התחלתי להעלות במשקל בצורה מטורפת.מכיוון שמאז ומתמיד הייתי סובלת מנטייה להשמנה לכן לאורך כל חיי אני שומרת על תזונה נכונה.אבל עם אנפרניל זה לא עוזר כלל.אני יכולה גם לא לאכול כל היום שום דבר או לאכול כל היום רק ירקות ועדיין יום למחרת המשקל מראה לי עלייה במשקל.אין לי תאבון יותר מהרגיל וגם לא תשוקה למתוק.התזונה שלי רגילה כמו שתמיד היה.חייבת לציין שבזמן נסיונות עם כדורים אחרים להפרעת חרדה אף פעם לא עליתי במשקל והם לא גרמו לי לזה. איך אפשר לשמור על המשקל במקרה הזה? האם ניתן להיעזר בכדור כל שהוא להרזייה?מה היית ממליצה לי?תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/04/2016 | 19:19לנטלי שלום, בראש ובראשונה יש מקום לבצע בדיקה של תפקוד בלוטת התריס מאחר ולכל נוגדי הדיכאון נטייה להוריד את התפקוד מעט. אנפרניל בהחלט יכול לגרום להיפותירואידיזם אשר גורם לעלייה במשקל. בשולי הדברים אומר שלא לאוכל כל היום זו הדרך הבדוקה לעלות במשקל. כמו כן שבכדי לרדת במשקל חשוב שתאכלי הרבה חלבון ותשתי הרבה מים. בברכה, דר' קרני רובין -
המשך
נטלי 15/04/2016 | 15:52במידה ובבדיקות דם מתגלה שיש ירידה בתפקוד של בלוטת התריס בעקבות נטילת אנפרניל(תמיד הבדיקה הייתה תקינה,אבל מהרגע שהתחלתי ליטול אנפרניל לא עשיתי בדיקה של בלוטת התריס) האם ניתן להסדיר את התפקוד עם כדורים לבלוטת התריס על מנת לפחות לשמור על המשקל הקיים? -
בדיקה
נטלי 18/04/2016 | 12:20עשיתי בדיקת דם ל tsh והערך יצא תקין,אך העליה במשקל ממשיכה וגם לא מצליחה לרדת במשקל(לפני נטילת אנפרניל לא הייתה לי בעיה כזאת).האם יש עוד בדיקה שיכולה לעזור?האם כדאי לפנות לאנדוקרינולוג? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/04/2016 | 22:01לנטלי שלום, במידה ויש תת פעילות של בלוטת התריס חשוב לווסת את התיפקוד שלה באמצעות כדורים של תירואיד. הדבר חשוב הן לצורך איזונך הנפשי והן צורך שמירה על משקל ויכולת לרדת במשקל. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/04/2016 | 22:04לנטלי שלום, הייתי ממליצה שיבצעו בנוסף בדיקות של T3 וT4 וכן בדיקה של קורטיזול בבוקר ואחר הצהריים וכן בדיקה של רמת הפרולקטין. כדאי אחרי בדיקות אלה לפנות לאנדוקרינולוג. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מצב פסיכוטי
אריק מ. 16/04/2016 | 01:03שלום וברכה רציתי לברר משהו בנוגע להגדרה של פסיכוזה כידוע בהתקף פסיכוטי חווה המטופל התרחשויות שאינן אמיתיות והוא מאמין כי הן מציאותיות לחלוטין. במילים אחרות הוא מאבד קשר עם המציאות... דוגמא החזקה באמונות יוצאות דופן וחסרות אחיזה במציאות. אך רציתי לדעת איפה עובר הגבול בדבר.. מפני שלדוגמא יש הרבה רבנים ביהדות או אנשים רוחניים שבעצם מאמינים ב"עולם הבא" או בכול מיני דברים שאי אפשר להוכיח ממש במציאות .. בעולם החומר.. אז האם כול אלה בעצם נכנסים להגדרה של "פסיכוזה"? איפה עובר הגבול? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/04/2016 | 21:36לאריק שלום, רבים גורסים שאמונות דתיות באשר הן אינן נגזרות ישירות מההתנסויות החושיות האנושיות, אלא הן מטפיזיות. מאידך, רבים טוענים שאמונתם הדתית ניתנת להוכחה או לביסוס אמפירי או לוגי. שאלה זו (האם האמונה הדתית ניתנת לביסוס אמפירי/לוגי) נידונה בפילוסופיה של הדת וניתנו לה תשובות שונות. על-פי התפיסה הקלאסית של היהדות והנצרות והאסלאם שהושפעו ממנה, הידיעה כיצד נברא העולם, ומהי ההיסטוריה האנושית הבסיסית, נובעת מקבלת ההסבר הניתן בכתבי הקודש השונים, הכולל, בין השאר, את הצגת האל כמי שפועל במציאות. אמונה דתית שהיא נחלת הכלל גם אם אינה ניתנת להוכחה היא איננה פסיכוזה. גם דברים הרבה יותר ביזאריים מהאמונה ב"עולם הבא", כמו אמונה בוודו עדיין איננה פסיכוזה. לעומת זאת, אמונה שהשכן מחדיר רעל לצינורות שלך או אמונה שה"ספוטניק" רודף אחרייך אישית או שמוציאים לך מחשבות מהמוח ומחדירים לך מחשבות למוח באמצעות רובוטים, הינן מחשבות פסיכוטיות. המחשבות הללו אינן חלק מאמונה של כלל הציבור. רבות מהאמונות הבסיסיות המשותפות לבני האדם הן מוכחות בצורה אמפירית, מכוחו של הניסיון. ואילו רבות מהאמונות הדתיות המשותפות לאותה קבוצה הינן אקסיומות שהציבור מקבל. בפסיכוזה יש פגיעה בבוחן המציאות שמשמעותה שהאדם קולט גירויים מהסביבה באופן שאינו עולה בקנה אחד עם האופן בה רוב האוכלוסייה תקלוט את אותו גירוי. כמו כן יש הפרעות חשיבה שמשמעותן שבעיבוד המידע הנקלט, האדם מכניס אלמנטים חריגים, ולעיתים אפילו ביזארים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
אביליפיי
יוכבד 15/04/2016 | 14:48האם אביליפיי מסייע בחרדה קשה כאוגמנטציה? או רק בטיפול בדיכאון עמיד תודה יוכבדפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/04/2016 | 20:56ליוכבד שלום, אביליפיי יכול להגביר אי שקט במיוחד בתחילת הטיפול ולכן איננו אוגמנטציה טובה לחרדה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
גנטיקה וסכיזופרניה
נועה 28/03/2016 | 21:34שלום, הנני בת 26, לאחרונה אמי אובחנה כחולת סכיזופרניה פרנואידית.כל המשפחה לקחה מאוד קשה את הידיעה, למרות שתמיד ידענו שמשהו עם אמא לא בסדר אבל לא חשבנו לכיוון הזה..עד שמצבה החמיר מאוד. לאמי יש עוד 9 אחים. מתוכם עוד אחת עם סכיזופרניה פרנואידית ועוד אחד עם ocd קשה. בקיצור,גנים לא משהו בכלל. הצרה הנוספת היא שאבא ואמא שלי בני דודים.. השאלה איפה זה מעמיד אותנו הילדים בסיכון לחלות חלילה? מה הסטטיסטיקה אומרת? אני מרגישה שעולה בי השאלה האם מוסרי בכלל להביא ילדים? האם אני צריכה לעבור בדיקות פסיכיאטריות כשגרה בגלל הגנטיקה? האם אני אמורה לעבור לאורח חיים "נטול דאגות" בכדי למנוע טריגר להתפרצות חלילה?פתח בחלון חדש-
סכיזופרניה זו הזייה של פסיכיאטרים
אוסנת 28/03/2016 | 22:09אף אחד לא חושב שרודפים אחריו בלי שתהיה איזושהי סיבה. אין הזיות, אין מחשבות שווא, אין קולות. הכל פרי דמיונם של הפסיכיאטרים. האם מוסרי להביא ילדים? את טוענת שעדיף שאמא שלך לא היתה נולדת רק כי המערכת הפסיכיאטרית תייגה אותה בתור סכיזופרנית? אין צורך שתעברי שום בדיקות פסיכיאטריות, רצוי פשוט להתרחק מהמערכת הפסיכיאטרית, ולא להכניס ראש בריא למיטה חולה. -
לאוסנת
חרדתית 29/03/2016 | 17:44על מה את מדברת? אמא שלי חושבת שרודפים אחריה ואין לכך כל סיבה. אם היתה תאונה ברחוב ביום שבו הגעתי אליה, אז זה חייב להיות "מתוכנן", השכנה רודפת אותה ומפעילה רשת ריגול....ועוד ועוד ועוד. מצד שני, ברור שגם אחרי פרנואידים יש אנשים שרודפים וברור שהיפוכונדר יכול לחלות וחרדתית (כמוני) יכולה למות. ה"המצאה" של הפסיכיאטרים - היא אולי ה"יובש" והקרירות בה הם מתבוננים על דברים. הרי כל מחלת נפש היא הרחבה והקצנה של התנהגויות נורמטיביות, וכן תגובה לחיים במצוקה קשה (מנגנוני הגנה) ועוד ועוד. יש הרבה פסיכיאטרים (בעיקר הגברים) שהם הפסיכופטים הכי גדולים שקיימים, אבל מכאן ועד לטעון שהתסמונות הפסיכיאטריות המתוארות בספרים הן המצאה? אין לך מושג כמה את טועה ואין לך מושג איך זה לחיות עם משפחה של חולי נפש. אגב, זה מאוד מוסרי לא להביא ילדים. בטח ובטח אם הזוג הם בני דודים. -
גם אני תוייגתי בסכיזופרניה
אוסנת 29/03/2016 | 18:44ונאלצתי לסבול את האלימות הפסיכיאטרית הכפייתית, והאלימות המשפחתית שמשתמשת בפסכיאטריה כדי להצדיק את האלימות שלה, עד שלא ניתקתי קשר רק אז האלימות הפסיקה. אין לאף אחד זכות לאמר שמי שתוייג כסכיזופרן לא היה צריך להוולד. מי שיש לו בעייה שבן אדם אחר חי אולי הוא בעצמו לא היה צריך להוולד אם הוא רגיש לקיומם של אנשים אחרים. אני לא טענתי שזה לא מוסרי לא להביא ילדים לעולם, טענתי שלא מוסרי להחליט לא להביא ילדים בגלל שהם עלולים להיות מתוייגים על ידי פסיכיאטרים. לא התפקיד של בני אדם לקבוע מי צריך להוולד ומי לא. -
לאוסנת היקרה
נועה 29/03/2016 | 19:38אני מבינה שיש לך תסכול מסויים מהמערכת הפסיכיאטרית וחלילה לא ניסיתי לפגוע בך או באף אחד אחר במה שרשמתי אבל את חייבת להבין גם את הצד של המשפחות,כמו במקרה שלי - אמי הגיע למצב של אלימות קשה בגלל מחשבות השווא שלה - היא ניסתה לרצוח אותי ואת אבא שלי.ניצלתי בנס. כשהייתי חוזרת מהאוניברסיטה בסופי שבוע הייתי מגלה חתכים על גופו של אבי - בגלל שזה מה אמי עשתה או יותר נכון מה שהמחלה הארורה הזאת עשתה לה.. אנחנו אוהבים את אמא שלי הכי בעולם!!! ואני לא כועסת עליה אף לא לרגע בודד כי אני יודעת שהמחלה גרמה לה לנהוג כך והיא בעצמה לא מודעת למעשיה. ואני לא יכולה אפילו לתאר לך את גודל הסבל שלי ושל המשפחה שלי לראות את אמא שלנו שאנחנו כל כך אוהבים ומעריצים נתונה במצב הזה-וזה ממש לא קשור לאבחנת פסיכיאטר כזה או אחר. ובקשר לזה שאמרתי האם מוסרי להביא ילדים זה בא ממקום שאף אחד לא רוצה לראות את אהוב לבו סובל!!וסכיזופרניה זה סבל! לא רק לחולה אלא גם הרבה למשפחה. אין לך מושג כמה בכינו שהזמנו לה פסיכיאטר לבית ואשפוז כפוי..זה צעד לא קל!! ואת יודעת מה עוד יותר קשה? שאמי בגלל המחלה בטוחה שאנחנו נגדה..אני כל יום מתעוררת ומתפללת לאלוהים שתבין שאנחנו אוהבים אותה ופעלנו לטובתה. מאחלת לך אוסנת את כל הטוב שבעולם ומתנצלת מעומק לבי אם דבריי פגעו בך. -
ההחלטה אם להיות אלים או לא
אוסנת 29/03/2016 | 20:53היא בידי הבן אדם ולא בידי המחלה. אם בן אדם אלים ולא מאיימים עליו באיזושהיא צורה, זה לא קשור למחלה. הייתי מאושפזת עם אנשים שהיו אלימים וכאלו שלא ושניהם הוגדרו סכיזופרנים, תוך כדי שהם אומרים שכולם "מועדים לפורענות" על מנת להצדיק את האלימות שלהם. אני ספגתי איומים מאמא שלי ומאחי לאשפז אותי בכפייה, ולא ממש מעניין אותי אם זה בגלל מחלה שלהם או לא. כאשר ניסיתי לנתק קשר, זה לא עזר, עד הפעם האחרונה שאמרתי להם שאם הם פונים אלי אני אוציא צו הרחקה מהמשטרה. רק אז קיבלתי שקט. לא יודעת כמה בן אדם יכול לסבול משפחה שמאיימת עליו באישפוז כפוי. לא קיים כזה דבר סכיזופרניה, אין הוכחה, אין בדיקה, בן אדם שהוא אלים במצב שלא מתקיפים מקומו לא בבית חולים. התקפה זה גם איום לאשפז. רק הבן אדם עצמו יכול להחליט אם הוא סובל או לא, זה לא התפקיד של המשפחה להחליט אם מגיע לו לחיות ואם הוא סובל או לא. -
לאסנת-איך את מתמודדת היום?
מיכאל 30/03/2016 | 02:07איך את מתמודדת היום לאחר שניתקת קשר? רשמת שאבחנו אותך בסכיזופרניה. האם היום יש לך מחשבות שווא או דלוזיות? ואם כן כיצד את מתמודדת איתם היום? (אני מבין שאינך נוטלת תרופות?) -
דר קרני- אשמח לתשובה
נועה 30/03/2016 | 18:40אשמח לתשובה -
אין דבר כזה מחשבות שווא
אוסנת 30/03/2016 | 18:51אני לוקחת 200 מ"ג סוליאן, 0.5 מ"ג קלונקס לשינה. הפסיכיאטר אמר שאני צריכה לקחת 600 מ"ג סוליאן אפילו שגרם להתעלפות, שאמרתי לו 300 מ"ג הוא רשם 300 מ"ג וכתב לרופאת משפחה שאני לא מאוזנת ואין לי תודעה למצבי. בסה"כ צריכה כדור שאוכל לישון איתו. עכשיו אין איומים באישפוז כי אני לא בקשר עם המשפחה שאישפזה אותי כבר כמה פעמים מתוך אינטרסים אישיים. אמרתי להם שאם עוד פעם יתקשרו או יבואו לאיזור אני אוציא צו הרחקה מהמשטרה, לתעודה של אחי יש תנאי ללא עבר פלילי אם הוא יסתבך יקחו לו יבטלו לו את המקצוע אז הוא כבר לא מאיים. אבל פשוט חוצפה של אנשים שנכנסים לפורום, שיש בפורום גם אנשים מתוייגים ומדברים על אם הם היו צריכים להוולד או לא. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 31/03/2016 | 22:30לנועה שלום, אני לא יודעת באיזה גיל התחילה מחלתה של אימך אך אני די בטוחה שהמחלה דילגה עליך ואני מבינה שגם אביך אינו מראה סימני מחלה. אשר לסטטיסטיקה ללא חולים במשפחה הסיכון הוא לחלות בסכיזופרניה באוכלוסיה כצאצא של הורים בריאים הוא 1%. אם יש אח/אחות אחד חולה הסיכוי הוא 9%. יש הורה חולה 13% (תשימי לב שיש 87% סיכוי שלא לחלות). יש הורה אחד ואח חולים 15%. שני הורים חולים 45%. יש קרוב אחד חולה בדרגת קרבה שניה(דוד, סבא) 3%. יש תאום זהה אחד חולה 40%. יש תאום אחד לא זהה חולה 10%. יש קרוב אחד חולה בדרגת קרבה שניה שלישית (בן דוד, אח של סבא) 1-2%. לדעתי אצלכם הסיכוי היה 13%. מאחר ועד עכשיו לא גילית כל סמינים לכך נפלת ב87%. כדאי שתפסיקי לדאוג. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה רבה על תשובתך דר קרני!
נועה 01/04/2016 | 01:12תודה רבה על תשובתך המפורטת. תשובתך הרגיעה אותי מעט. אני יודעת שלצופה מהצד השאלות שלי אולי נשמעות חסרות כל פרופורציה, אך הטלטלה הרגשית שאני ומשפחתי נאלצה לעבור(ועדיין עוברת)לא פשוטה בכלל..וכבחורה צעירה שכל חייה חולמת להיות אמא יום אחד,הידיעה בדבר מחלתה של אמי אכן העלתה בי שאלות רבות ורגשות של כעס,תסכול,עצב וכו'. לצערי גם החברה ממהרת לשפוט ולתייג "זה גנטי" "עובר במשפחה" "אסור להתחתן עם אנשים כאלה" אם יש תובנה אחת מרכזית שהגעתי אליה מכל הסיפור הזה היא שהעולם הוא במה,אנחנו שחקנים,ויש אחד למעלה ששולט בהכל...כל שנותר הוא להתפלל לבורא עולם שישאיר אותי ב 87% תמיד, ויתן לי את הכוח לתמוך באמא היקרה שלי שאין לה תחליף! -
אישפוז כפוי = רצח.
אוסנת 01/04/2016 | 08:21רצח/נסיון לרצח זו עבירה פלילית ולא קשור למחלה. אנשים לא אלימים לא אמורים להיות ב"בית חולים" עם רוצחת כדי להגן על המשפחה שלה, לא הגיוני לסכן אנשים אחרים ב"בית חולים" בשביל איזו רוצחת שהמשפחה שלה מפחדת ממנה. אחת באישפוז גם חנקה אותי בצוואר, אני לא מכירה אותה ולא אמורה הייתי אמורה להיות סגורה איתה באותה מחלקה. -
עכשיו הפחדת אותי
יעל 03/04/2016 | 19:38עכשיו הפחדת אותי כי לא כדאי לנו להביא ילדים. כי לי יש ocd והבריאים לא רוצים להתחתן איתנו, אז עם הסיכוי ששני ההורים חולים להביט ילד חולה הוא כמעט 50% אז כדאי לא לאביא. באסה עכשיו אין טעם לחיים:-( -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/04/2016 | 21:53יעל שלום, אני רוצה לעודד אותך, שכבר יצא לי לשמוח בשמחתה של מטופלת שלי שסבלה מ-OCD הקשה ביותר שראיתי, אשר בכתה כשהורתי לה לא להוריד את התרופות, שכך לעולם לא תתחתן. היא התחתנה עם בחור נפלא שיודע על ההפרעה שלה ואוהב אותה. זה איננו סיפור בודד ואולי זו אבן בוחן לזוגיות. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/04/2016 | 21:56לנועה שלום, אני מבינה מדברייך נועה, שאת שייכת לחוג הדתי. לדעתי, את תשארי ב-87% מאחר ואינך מראה שום סימן להפרעה של אמך. בטוחני שיימצא אותו בחור שיידע להעריך את האכפתיות שאת מפגינה כלפי אמך ומחלתה לא תרתיע אותו. חשוב במקרה כזה ללכת לייעוץ גנטי אשר יאמרו לך אותם דברים. בברכה, דר' קרני רובין -
לגבי ה-OCD הקשה ביותר שראית ד"ר
זהבית 08/04/2016 | 05:16חשוב לי לדעת במה בדיוק הוא התבטא, סביב איזה נושא סבב ה-OCD, אילו תימות העסיקו אותה, באילו אובססיות ובאילו קומפולסיות מדובר, מהם הטקסים שעשתה, כמה שעות הוא גזל לה מהיום, באילו תרופות היא טופלה, מה הייתה מידת ההצלחה איתה, וכל מה שתוכלי לפרט לי בכל לשון של בקשה. -
לנועה
מאור 08/04/2016 | 20:37נועה שלום בגלל מה שאמרת דווקא את מענינית אותי ויותר מי זה אני אשמח להכיר כי אנחנו לא שופטים! ועם תירצי השאיר לך מיל כאן ונדבר -
לאוסנת
יעל 15/04/2016 | 18:37לאוסנת את גם מטופלת באנטי פסיכוטי במינון נמוך נגד ocd? ואם כן כמה זמן? -
האבחנה שלי סכיזופרניה
אוסנת 15/04/2016 | 21:00לוקחת כדורים בערך 5 שנים. המשפחה המקורית שלי בשיתוף עם הפסיכיאטרים היו מתעללים בי בהפוגות עם אנטי-פסיכוטי. אני במינון של סוליאן 200 מ"ג במשך 10 חודשים. לאחר שלא יכולתי לתפקד עם המינונים הגבוהים שנתנו לי, פניתי לרופא משפחה שירשום לי את הכדורים כי המערכת הפסיכיאטרית נכנסת לורידים, והוא רושם לי מה שאני מבקשת. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/04/2016 | 20:41לזהבית שלום, מזה משנה סביב איזה נושא סובב הOCD??!! הOCD סובב סביב הנושא שהוא רלוונטי לגבי אותו מטופל. טוענים שהOCD הוא קנבס עליו מצייר כל מטופל את הציור שלו. לצורך אבחנה של OCD האובססיות והקומפולסיות חייבות לגזול לפחות 3 שעות ביממה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/04/2016 | 20:42לאוסנת שלום, מזה רלוונטי לשאלה המקורית?! בברכה, דר' קרני רובין -
זו לא תגובה לשאלה המקורית!
אוסנת 24/04/2016 | 20:52...
-
-
אסטו,לוריבאן וויטמינים (חולה קרוהן)
יגאל 15/04/2016 | 13:12לוקח אסטו 15 מ״ג ולוריבאן כדור וחצי ליום. יחד בין לבין משלב: פנסטה,אומגה,ויטמין B קומפלס עם חומצה פולית ,D כורכום (חולה קרוהן) ובלילה רוצה להתחיל לקחת מגנזיום אוקסיד. האם אפשרי? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/04/2016 | 20:29ליגאל שלום, אין כל בעיה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
טיפולי פריון
מיכל 15/04/2016 | 09:46האם חולת מאניה דיפרסיה (מטופלת בריספרדל בלבד 2 מ"ג כבר כמה שנים, מצבה טוב), יכולה לעבור טיפולי פריון, כלומר לקבל הורמונים וכדומה? שמעתי שמתן הורמונים (כדי לשאוב ביציות להפריה חוץ גופית)עלול לשבש את המצב הנפשי, לגרום למאניה או להחמיר את המצב הקיים. מה דעתך?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/04/2016 | 19:48למיכל שלום, בראש ובראשונה צריך לבדוק את רמת הפרולקטין בדם, שכן רספרידל יכול לגרום לעליה של הפרולקטין ובכך למנוע כניסה להריון. אכן קיים סיכון שההורמונים ישבשו את המצב הנפשי. לדעתי יש לתת סיכוי לכניסה להריון, דבר שידרוש מעקב יותר צמוד של הפסיכיאטר. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
ריספרדל מול ריספונד
רמי 15/04/2016 | 09:40הבנתי שאין הבדל בין ריספרדל לריספונד מבחינת החומר הפעיל, אבל האם יתכן שהריספרדל גורם ליותר עייפות ותחושת כובד מאשר הריספונד? (באותו מינון כמובן)פתח בחלון חדש-
שניהם אותו דבר
אוסנת 15/04/2016 | 11:12אותן תופעות לוואי. עייפות, תאבון מוגבר, שרירים תפוסים. ההבדלים הם מינימלים. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/04/2016 | 19:45לרמי שלום, יש תרופות אם (רספרידל) ויש תרופות חלופיות (רספונד). הן אמורות להיות בעלות אפקט דומה פלוס מינוס 20%. כך שתרופה יכולה להיות 20% פחות פעילה או יותר פעילה. בנוסף למרות שהחומר הפעיל הוא זהה, לעיתים הוא פחות נגיש לקולטן (האתר אליו הוא אמור להיקשר) ולכן הוא יכול להיות פחות פעיל (ראה המקרה של אלתרוקסין). מכאן יתכנו ההבדלים. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד