פורום פסיכיאטריה - עמוד 742
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
סמים פסיכיאטרים (לת)
אלמוג 17/03/2016 | 16:16ד"ר קרני שלום רב יש לי 3 שאלות על כדורים פסיכיאטריים האם הם סמים לכל דבר כמו הסמים הרגילים ? האם הם גורמים לטשטוש ואי זכירה של טראומה או משו כזה ? האם הם מקצרים את תוחלת החיים {חשוב מאוד} יש הרבה חומר על זה ככה שזה נושא מורכב כי יש חילוקי דעות רציתי לדעת מה אמתפתח בחלון חדש -
דקפפטיל
רשומה חדשה 17/03/2016 | 07:06שעושים סירוס כימי עם דקפפטיל, אחרי כמה זמן יש השפעה, ומהן תופעות הלוואי,ומתי מפסיקים את הטיפול?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/03/2016 | 13:57לרשומה חדשה שלום, התרופה ניתנת כטיפול במקרים האלה: בנשים: אנדומטריוזיס, שרירן ברחם (פיברויד, מיומה), הפריה חוץ גופית (I.V.Fׂ). בגברים: 1. הפחתת הורמוני מין בגברים פדופילים, 2. טיפול להפחתת הורמוני מין בחולים הסובלים מפאראפיליות הכרוכות בדחף מיני מוגבר, עיסוק אינטניסיבי בפנטזיות ובדחפים מיניים סוטים, עד כדי פגיעה משמעותית בתפקוד ובסיכון מוחשי לזולת, 3. סרטן הערמונית. בילדים: בגרות מוקדמת. בפאראפיליות, הסירוס הכימי מתבצע על ידי הזרקת הורמון המין הנשי אסטרוגן או מתן תרופות אנטי-אנדרוגניות (כמו דקפפטיל). פעילות זו גורמת לשינוי הריכוז היחסי של הורמונים גבריים ונשיים בגופו של הגבר, כולל ירידה בדחף המיני ובמאפיינים המיניים המִשְנִיים שלו. בין היתר, תרופות אלו גורמות לירידה בשיעור הגוף ולצמצום ההתקרחות, לעלייה בגובה הקול, לשינוי פיזור השומן בגוף (פחות בכרס ויותר בישבן ובחזה, עד כדי הצמחת שדיים) ועוד. קיימים ממצאים לפיהם סירוס כימי מקטין את הסיכוי להתקף לב, אולם נראה שלסירוס כימי השפעה שלילית על צפיפות העצמות, בעיה שלאחרונה נראה כי נפתרה. במדינות מסוימות סירוס כימי מוטל על אנסים ועברייני מין כחלק מהענישה או כאמצעי טיפולי למניעת הִישַנוּת העבירה. תופעות לוואי: שכיחות גבוהה מאוד: גלי חום, כאבי עצמות. שכיחות גבוהה: יתר לחץ דם, כאב ראש, כאבים, עייפות, סחרחורת, נדודי שינה, חוסר יציבות רגשית. גרד, הקאה, שלשול, אין אונות, אצירת שתן, זיהומים בדרכי השתן, החמרת תסמונת קדם ויסתית, אנמיה, מקומי: כאב במקום ההזרקה. הדקפפטיל ניתן בזריקות ארוכות טווח או אחת לחודש או אחת ל-3 חודשים, לפי התכשיר. תחילת ההשפעה תלויה בתכשיר. במידה ומדובר באנס או בפדופיל, הטיפול הוא עד גיל הבלות. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
חרדה קשה
סיגל 15/03/2016 | 00:24היי ד״ר. אני בת 23 וסובלת מחרדה כבר שנים רבות. תמיד הייתי רגישה מאוד עדינת נפש,מופנמת וסגורה. החרדה מלווה אותי יותר מ10 שנים אך לאחרונה אני מרגישה שהמצב ממש החמיר. התחושה היא שאיני יודעת איפה אני נמצאת, ומה הם החיים בעצם. אני מתעוררת כל בוקר ויוצאת אל העולם ולא יודעת ״איפה אני״,כמובן שאני בהחלט מודעת לעצמי ויוצרת תקשורות עם אנשים אבל בפנים אני סובלת מרמת חרדה גבוהה מאוד. בנוסף זה מלווה שאני לא יכולה להסתכל לאנשים בעיניים כי אני מפחדת שיחשבו שאני חולת נפש ושיראו את החובר ביטחון ואת הבעיה שלי. בבקשה הסבירו לי מה זה המצב המתואר? יכול להיות שהבעיה היא בכלל פיזית ביולוגית? ואם לא,יש לזה טיפול??פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/03/2016 | 13:28לסיגל שלום, התאור שלך שאת מתעוררת ולא יודעת "איפה את", היא תופעה שנקראת דה ריאליזציה אשר יכולה להופיע בין ערות לשינה. לעתים קרובות, מצב של דה - ריאליזציה מופיע במצבי חרדה, דחק או מחשבות אובססיביות. האדם, הסובל מתקשה לקבל שסימפטום מציק זה הוא פשוט תוצאה של החרדה ודואג לגבי הגורם לתופעה, כמוך. מצב זה עשוי ליצור חרדה קשה יותר, שתחמיר עוד יותר את מצב הדה - ריאליזציה. באופן חד משמעי, זו איננה מחלת נפש, אלא תופעה נורמאלית. המצב בין ערנות לשינה גם הוא יכול ליצור תחושות אלה בעיקר במקרים בהם יש חוסר שינה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
נטילה חוזרת של ציפרלקס.
מאיר 10/03/2016 | 15:21שלום דוקטור, לפני כארבעה חודשים הפסקתי ליטול ציפרלקס לאחר שימוש של כחצי שנה. כעת מתברר לי שכנראה ההפסקה (שהייתה על דעת עצמי) הייתה מוקדמת מידי ואני מעוניין לשוב ולקחת את התרופה בשנית. שאלתי היא: א) האם אני אמור לחוות פעם נוספת את תופעות הלוואי שחוויתי כאשר התחלתי לקחת בפעם הראשונה ציפרלקס? (תופעות שכללו בעיקר הזעה מוגברת וחרדה קשה) ב) האם העובדה שהתרופה עזרה לי בפעם הראשונה מעידה על כך שגם בנטילה חוזרת היא תעזור לי? ג) האם אני יכול להתחיל לקחת על דעת עצמי את התרופה בשנית? (הייתי שמח לפגוש רופא לפני החזרה לטיפול, אבל הארנק שלי ריק.) אני מודה לך מראש.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/03/2016 | 18:45למאיר שלום, אתה לא היחיד שעושה ניסוי זה ולעיתים קרובות משלמים על כך מחיר. 1. קרוב לוודאי שאו שלא תהיינה תופעות לוואי עם החזרת הציפרלקס או שהן תהיינה הרבה יותר מתונות. 2.לעיתים כאשר חוזרים לקחת תרופה שעזרה בעבר, היא חוזרת ועוזרת באותו מינון ולעיתים חייבים להעלות את המינון כדי לקבל את אותה ההשפעה. רק לעיתים נדירות נוצרת ממש עמידות לתרופה. בלי לנסות לא תדע. 3. כיום אתה יכול לקבל טיפול פסיכיאטרי דרך קופת החולים עם התחייבות ממנה. קופת החולים מחוייבת לתת לך טיפול. הייתי מעדיפה שהיית חוזר לטיפול בפיקוח של פסיכיאטר. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה רבה על תשובתך, ואם אפשר, שאלה נוספת.
מאיר 14/03/2016 | 18:59שלום דוקטור רובין. רציתי לשאול שאלה נוספת ברשותך. האם יתכן שהשימוש שעשיתי בציפלקס החמיר את החרדה שלי? את השימוש הראשון שלי בציפרלקס עשיתי בהמלצת יועץ נפשי. (ללא הכשרה מתאימה, או במילים אחרות: שרלטן) וכיום לאחר כמה חודשי הפסקה אני מרגיש שמצב החרדה והדיכאון שבו אני שרוי גבוה מהרמה שהייתה בטרם נטלתי את התרופה בפעם הראשונה. האם יתכן שיש קשר? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/03/2016 | 20:07למאיר שלום, קשה לומר אם זה בעקבות הטיפול או לא מאחר ולחרדה ולדיכאון יש נטייה להתעצם כאשר אינם מטופלים והגל עדיין נמשך. בברכה, דר' קרני רובין -
נטילה חוזרת לא עלולה להחריף את המצב אף יותר?
מאיר 15/03/2016 | 15:40שלום ד"ר קרני. מתשובתך משתמע שיתכן שהחמרת החרדה נובעת מכך שהתחלתי להשתמש בציפרלקס, ועל כן אני שואל: האם נטילה חוזרת עלולה להחמיר את המצב אף יותר ממה שהוא כיום? (זאת בהנחה שארצה להפסיק את התרופה או שהגוף יפתח עמידות) תודה רבה! -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/03/2016 | 11:58למאיר שלום, אני לא מבינה כיצד הסקתי מתשובתי "שייתכן שהחמרת החרדה נובעת מכך שהתחלת להשתמש בציפרלקס", תשובתי הייתה שהחמרת החרדה והדכאון מעידה שהפסקת את הכדורים באמצע הגל הדכאוני ולא שההחרפה נבעה מהכדורים. ייתכן שלא תגיב ללקיחה מחודשת של אותם הכדורים או לאותו המינון. במידה ותחזור לטיפול ולקחת את אותם הכדורים וכן תגיב, הרבה פעמים לפני השיפור מופיעה החרפה קלה שהיא חלק מהריפוי. החרפה כזו נמשכת כשבוע ומעידה שהכדור התחיל לפעול. לאחריה מופיע השיפור. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
בקשה דחופה לעזרה - הפסקת נטילת ציפלרקס תופעות לוואי
איילה 10/03/2016 | 09:23שלום. נטלתי ציפרלקס 10 מג כחודש וחצי. הציפרלקס עשה לי תופעות לוואי קשות והחלטתי שאני מפסיקה טיפול בו. במשך חמישה ימים הורדתי את המינון לחצי כדור וכעת אני בלי הציפרלקס 7 ימים. ביום הראשון שלא נטלתי פתאום נעלמו לי כאבי הראש, הלחץ, הכובד והרעד בראש )תחושה כמו דפיקות לב אבל בראש). האם אלו תופעות שאמורות לעבור? לפעמים יש לי תחושה של רעד פנימי קטן בגוף. מה זמן ההתנקות מציפרלקס לחלוטין ומהשפעתו? עם נטילת הכדורים המצב שלי החמיר בהרבה ממה שהוא היה ובמשך חודש וחצי רק סבלתי.הסימפטומים היחידים שיש לי עכשיו הן של הראש בלבד. לפני שהתחלתי ליטול כדורים סבלתי מחולשה בגוף, דיזינס בחילות ומאחר ולא מצאו שום ממצא פיזי החליטו שמדובר בחרדה. התחושות ליוו אותי כל היום. אודה לעזרתך. אני ממש מיואשת ומפוחדת שהכדור הרס אותי.פתח בחלון חדש-
לאיילה שלום
ר.צ. 10/03/2016 | 14:40ההמלצה של הרופאה היתה, שתתקדמי ל15 מ"ג ואז היתה סיכוי לשיפור. ככה זה עם נוגדי הדיכאון: מידי פרק זמן יש להעלות במינון, אחרת הטיפול איננו יעיל. אם הציפרלקס לבדו , במינון של 15 או 20 מ"ג למשך מס' שבועות אינו מועיל, יש אפשרות לתגבר עם כדור נוסף, דבר שמעלים את תופעות הלוואי שתיארת ומזרז את ההחלמה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/03/2016 | 18:07לאיילה שלום, מאחר וזמן מחצית החיים של ציפרלקס הוא 27-32 שעות (הזמן שלוקח לרמת הדם לרדת לחצי), יקח כשבוע עד להעלמות שרידי הציפרלקס מדמך. הכדור לא הרס שום דבר. מאחר והיו לך תסמינים גם קודם, סביר להניח שאלו ישארו ואף יכולים להתחזק ללא קשר לכך שנטלת את הכדור. בברכה, דר' קרני רובין -
הפסקת נטילת ציפרלקס-דחוף
איילה 15/03/2016 | 21:36חשוב לי לציין כי לפני שהתחלתי ליטול את הכדור לא היה לי לחץ/כובד בראש, דיזינס וכאבי ראש. היה לי מדי פעם סחרחורת וזהו. רק אחרי שהתחלתי ליטול את הכדור זה התחיל ועכשיו שאני בלעדיו כבר שבועיים כמעט, אני עם לחץ, כובד בראש, תחושה של דופק בראש כל היום ולפעמים דקירות. אלו סימפטומים שלא היו לי לפני הכדור. חשוב לציין כי הכדור הפך אותי ממש לסמרטוט במשך כחודש וחצי עם תופעות חרדה ותחושות פיזיות שלא היו לי לפני. לכן, לא נותר לי אלא לחשוב שהכדור ממש הזיק לי. הסיבה היחידה שבכלל המליצו לי לקחת את הכדור זה מפני שפיזית לא הרגשתי טוב ולא היו לי כל התקפי חרדה או דיכאון. ברגע שהתחלתי לקחת את הכדור, הרגשתי שהחיים שלי השתנו (ולא לטובה) אשמח לשמוע את חוות דעתך בהקדם -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/03/2016 | 11:49לאיילה שלום, ראשית, אני לא מבינה מה ההבדל בין דיזינס וסחרחורת, זה אותו הדבר. שנית, כפי שכתבתי לך, חרדות ודכאון הן הפרעות שמתקדמות מעצמן ואני משערת שלא נתנו לך את הכדורים רק בגלל שהרגשת לא טוב אלא שהרופא התרשם או מכך שיש חרדה או מכך שיש דכאון. הסימפטומים שאת מתארת יכולים לנבוע מחרדה מוגברת או למשל מכך שאינך שותה מספיק, הם אינן תופעות לוואי של הפסקת הכדור אחרי שבועיים, הם יכולים לנבוע מכך שיש לך חרדה מוגברת מכך שלקחת את הכדור או מסיבה אחרת. הייתי ממליצה שתחזרי לרופא המשפחה וגם שיעשו לך בדיקות דם כלליות. מכל מקום, הכדור אינו עושה נזקים במוח ולא הזקת למוח בכך שקיבלת את הכדור. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שימוש ממושך בפרוטיאזין
דנה 14/03/2016 | 18:57שלום רב, אני בת 47 קרוב לחמש שנים סובלת מביעות שינה על רקה חרדה. לפני חודש בעקבות הפריחה בעור קיבלתי כדור פרוטיאזין 25. הכדור השפיעה עלי לטובה ואני ישינה איתו טוב מאוד. האם אני יכולה להמשיך לקחת את הכדור זמן ממושך ככדור שינה. תודה דנהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/03/2016 | 20:48לדנה שלום, איני רואה מניעה שכל עוד שהתרופה עוזרת לך תמשיכי לצרוך אותה. בברכה, דר' קרני רובין -
מירו או פרוטיאזין
דנה 15/03/2016 | 08:19שלום ד"ר קרני רובין, תודה על תשובתך המהירה, יש לי עוד שאילה בקשר לתרופות. עם 1/4 כדור מירו אני גם ישינה טוב. מבחינתך מה עדיף ופחות מזיק 1/4 כדור מירו או כדור פרוטיאזין. תודה דנה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/03/2016 | 11:08לדנה שלום, ניתן גם זה וגם זה לפי בחירתך, במידה ומירו לא גורם לך להשמנה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לצערי, אין טעם יותר. (לת)
עדי בר 17/03/2016 | 07:55שלום לך פעם את עונה, פעם יותר מידי פעם לא איך אומרים"תפסת מרובה לא תפסת".. כנראה שזה נכון.. אני שואלת ואת עונה על הודעה שכתבתי בזמן אחר, על מה שבא לך, מה שאני מבקשת שתעשי עבורי בתשלום פרטי את מסרבת עם תרוצים שונים שונים ומשונים, ואני קורסת לחלוטין, אני במצב מפורק, אם לא יסייעו לי מה שנותר לי הוא לנסות ולסיים עם עצמי, אין לי מה לעשות עם חיי לא נשאר לי מהם דבר אז בבקשה שלום לך וכל טוב!!!!!!!!! לא אענה לך יותר. לא שווה לי.שמי לב בבקשה כי איני מסמנת בריבוע מטה שאנימבקשת לקבל עדכון להודעה שלי. לא מעוניינת!! די מספיק לי ממך ומאחרים בכל הפורמים.פתח בחלון חדש -
תלות
תמיר 13/03/2016 | 08:13מה ההבדל בין תלות להתמכרות בבנזו מבחינת מונחים..? אני מבין שהסתגלות היא כאשר יש צורך להעלות מינונים למשל עלייה מ0.5 ל1 מיליגרם בקלונקס.. ועוד משהו האם אופיאטים חלשים כגון רקוד או קודיקל מרגיעים בזמן התקף חרדה?.. תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/03/2016 | 20:10לתמיר שלום, תלות היא הצורך לקחת חומר מסויים שבלעדיו התחושה היא גרועה. התמכרות זה כאשר חייבים כל הזמן להעלות במינון. לגבי האופיאטים חלשים או חזקים אינני מוכנה לענות לך. אתה שחושש כל כך מהתמכרות פתאום רוצה אופיאטים?!!!!! דר' קרני רובין -
תודה
תמיר 15/03/2016 | 17:15תודה
-
-
בהמשך להודעתך היום, ד"ר קרני, תודה!
עדי בר 22/02/2016 | 14:53שלום ד"ר קרני לצערי מתחוללת סערה בחיי ואין כבר הדבר בשליטתי. בהתייחס להודעת הטקסט שלך מהיום. א. טופמקס במינון 100 אני נוטלת כבר זמן ממושך לצורך עזר בהפרעת אכילה שנוצרה בצורה פתאומית. לומר שעוזר? קשה להגיד. מעט כן, אך לא ממש. עוזר מעט לשם שלא תהיה עצירות אפשר להגיד וכדי שלא אהיה רעבה בלילה, אך המון תופעות לוואי ברקע ברובן קוסמטיות ולא נעימות כגון נשירת שיער וכד'. ב. לגבי תרופה נגד דיכאון. ניסיתי את רוב התרופות אך לצערי ללא הצלחה למעט כעת השמוש בטרוזודיל 100 בלילה לצורך שינה. ג. יעצת לי לאורך הדרך באמת מס' עצות תרופתיות שעזרו, הורדתי שימוש במינון הקלונקס, ועשיתי שימוש בתרופת לקסין פורטה לעצירות. כמו כן אנטי היסטמין סליפאייד לסירוגין במקום כדור שינה, ניתן לשלב לשינה עם 2 מג קלונקס וטרזודיל. זמן מה אני ישנה כך. אך לדעתי שום תועלת לא תבוא לי באם לא אקבל עזרת פסיכותרפיה באזור מגורי -לוד. כפי שהסברתי לך, אני דחויה כאן. במרפאה הקהילתית בלוד איני מקבלת את השירות חרף כך שבזמן מסוים הובטח לפי בקשת הפסיכיאטרית המחוזית. דברים הפכו לבלתי צפויים ולא מומשו למעט 2-3 פגישות של מעקב תרופתי. הובטח סל שיקום, גם בצורה מוגבלת ביותר שלא אמורה להינתן כזאת לאדם במצב משבר. רק כלל תעסוקה נתמכת. גם זה נבחר להיות עם מתאמת טיפול שלא התאימה לי בגישתה. שתי פגישות עמה וראיתי שלא אוכל להמשיך כך. לא קבלה אותי בהבנה ולא הסכימה להתייחס למה שהבאתי עמי לפגישה. לא היה למי לפנות ועם מי לדבר. הדבר נגמר. ייעצת לי לפנות למייל להתלונן, אך נסוגתי מכך היות וחדלתי להאמין בעצמי עקב מכתבים שקבלתי גם משרד הבריאות (סיכום סל שיקום שלא צלח) שהיו מאוד לא אמינים וקשים לתגובה (האשמות נגדי ללא שחר) כמו כן מכתב הזוי לחלוטין שקבלתי מגורם אשר קבל את תלונתי על משרד הרווחה אשר בצדק התלוננתי כי אינם מסכימים לעזור לי בעיר, כאדם בודד החי בגפו, נכה, הזקוק לעו"ס (לא בקשתי בקשות חומריות עד כה) והם סרבו בכלל לפתוח לי תיק אצלם. הגיע אלי מכתב, בן חמישה סעיפים בו הם כותבים כי הם מסייעים לי וימשיכו בכך. הדברים האלו גורמים לי לחוש רע ביותר וחסרת אונים. ד. כעת אני באמת במצב שבור. מרוב ייאוש כללי ממצבי, נסעתי בשבת בתאריך 06/02 להרצליה, כאשר השארתי הודעה במשיבון של בני, חרף כך שאין אנו בקשר, מרצונו, ובקשתי ממנו לפגוש אותי. אמרתי לו שאמתין לו ברחוב ברכבי, ואאסוף אותו ונשב במקום שישמח לראות ונדבר. קרה דבר קשה, הוא יצא בדיוק בשעה שאמרתי לו שאמתין לו. יצאתי מהרכב כדי שיראה אותי (היה עם חברה) והוא עשה לעברי תנועה מגונה. הדבר הכעיס אותי, והתחלתי ללכת לעברו בכדי לדבר איתו, עד שהגעתי אליו, הוא ישב ברכב החברה. נקשתי קלות על השמשה בכדי שיצא. הוא יצא, התחיל לצעוק שלא אגע באוטו, אמרתי לו כי לא חשוב לי האוטו אלא שאסור לו לעשות דברים כאלה כלפי, והגעתי אליו וכו',, והוא פשוט דחף אותי ארצה ופשוט נפלתי בחבטה. הוא הרים אותי ולצערי הרב כאב לי מאוד, בקשתי שיקח אותי למיון הוא לא הסכים, היה ליד פח אשפה ציבורי שעומד על מדרכות (משהו קטן וגבוה עם ידית ארוכה) הוא הניח אותי על ידו וברח עם החברה ברכב. הזמנתי אמבולנס שפינה אותי לבי"ח "מאיר". שהיתי שם עד 12/02 בהמתנה לשיקום ב"רעות". לצערי חשתי רע מאוד שם עם הצוות הלא מוכר שלא התייחס לבקשותיי המינימליות כגון, קבלת תרופות, החלפת שמיכה כאשר צריך וכד'. לא הצלחתי לספוג זאת ושחררתי עצמי עם שבר רמוס פוביס עליון + תחתון (זאת החבלה שנוצרה, אין לכך ניתוח לכן המתנתי לשיקום) ביום שישי בלילה עם הליכון בצורה קשה. מכתב השחרור מהם מבחינה אורטופדית אמת הוא, אך לגבי תחילתו, לא כך, איני חולה במחלה נפשית (מהיכן "הלבישו" זאת עלי) גם לגבי האירוע לא כתבו את מה שקרה "לדבריה בים קבלתה נפלה על האגן הצליחה לעמוד ולאר מכן עם כאב ופונתה למיון"... ההמשך כבר נכון ומהלך אורטופדי. מאז אין לי כל עזרה בבית, אין יחס מרופא המשפחה, מהרווחה ובעצם מאף גורם. לגבי טיפול בדיכאון?? לדעתי, ללא פסיכותרפיה תמיכתית, עזרת אדם, איש מקצוע, לפחות לרגשות לעולם לא אחזור לעצמי ואפילו אם אטול עשרות תרופות. מי כמוך שיבין. אגב, קראתי כי היית בעבר נציבת הקבילות לחוק ביטוח בריאות ממלכתי. אולי תוכלי אם נקבע פגישה במרפאתך ברעננה לסייע לי בכך ולהסדיר זאת כאשר אחלים מהשבר. כמו כן בהערכה מחודשת לגבי ביטוח לאומי ובכלל במה שביכולתך לסייע. בברכת תודה עדי.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/02/2016 | 21:18לעדי בר שלום, 1. למרות התוכנית שלי לפתוח מרפאה ברעננה בשל סיבות אישיות נאלצתי לוותר על רעיון זה ואני מקבלת מטופלים במבשרת ציון בלבד. 2. בכדי לכתוב לנציבות הקבילות לחוק ביטוח בריאות ממלכתי אין צורך שתוציאי כספים עלי מאחר וכל אדם יכול לכתוב קבילה אליהם על אי קבלת טיפול אשר נדרש לו. 3. קשה לתת עצה לאדם במצב כה קשה כמו שאת נמצאת בו. אין ספק שהגיע לבנך שתגישו נגדו תלונה במשטרה, אך ניתן להבין מדוע לא עשית זאת. 4. נראה לי כי אחת הבעיות היא חוסר נכונותך לספוג דברים כמו הבקשות המינימליות שלא מולאו. אינני יודעת אולי ניתן לפנות לרעות ולבקש אשפוז שיקומי שם שלא דרך בית החולים. אני לא מתמצאת בכך. בברכת החלמה והשתקמות, דר' קרני רובין -
מצבי קשה אף יותר ממה שאת סבורה מיום ליום..
עדי 29/02/2016 | 08:13בוקר טוב היום השארתי לך הודעה נוספת באשר לשימוש בתרופות עזר לשיכוך רעב/תחושת שובע באשר לתקרית. אין לי כבר מנוח מכך. בני ביטל אותי כאימו מזה זמן ממושך. הוא הקשר היחיד שקיים עבורי לכן לא וויתרתי עליו על כה. אך ביום זה הבנתי כי לא יהיה קיים יותר עבורי לעולם. הוא הפך באופיו לאביו ממנו ביקשתי בעבר להתגרש. הגשתי דווקא למשטרה במיון תלונה אך הדבר לא נשא תוצאות. משטרה היא לא גורם משמעותי עבורו כמו כן גם לא הרווחה. זה המצב לצערי. הבעיה עם רעות הינה שניסיתי את שאמרת לי כאן בשבת שעברה ורק ספגתי מזה בעיות נוספות של פנייה מהם על זה למשטרה והמשטרה הגיעו לביתי ובקשו ממני להזמין אמבולנס שיפנה אותי למיון אסף הרופא. משם רק ספגתי עלבונות וקשיים הן מהפסיכיאטר המניפולטיבי מנהל המרפאה המוכר לי היטב באופיו הקשה והן מאי עזרת טיפול המיון ופנייתי אליהם לאשפוז כפי שהשוטר סבר שיקרה. עבורי הכול סתם טלטלה ורופא המשטרה אתמול לא הסכים לכסות על תשלום האמבולנס. האם זה שווה עבורי?? באשר לפנייה לנציבות הקבילות.. שמתי לב כי לא רק לי ייעצת זאת גם לאחרים וכי לא רק את מייעצת זאת אלא גם אחרות. לדעתי לא יסייע. לפעמים עדיף לשלם למטפל באם הוא מטפל טוב ויכול באמת לפתור לאדם שסובל בעיות מאשר שיתמודד לבדו מול דברים קשים ביותר. באם את נכונה לסייע לי אודה לך באם תציעי לי עזרתך. באשר לכך שאינך עובדת ברעננה ורק במבשרת ציון, כעת איני יודעת כיצד להתייחס לכך. מבשרת ציון אינה מוכרת לי. האם את מכירה מטפל שיסכים לתמוך בי ולסייע לי בדברים שאני צריכה בקרבת לוד ואזור זה? אודה לך על תשובתך הכוללת, גם באשר למשככי רעב בברכה עדי -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/03/2016 | 19:10לעדי בר שלום, במצבך הייתי פונה לבית חולים פסיכיאטרי ומבקשת אשפוז למטרות שיקום ומחליטה להבליג על הדברים הלא נוחים. אינני מכירה פסיכיאטר בלוד. בברכה, דר' קרני רובין -
בהמשך מהודעתי כעת בנושא הודעתך לגבי תרופות
עדי בר 03/03/2016 | 09:27ראיתי הודעה זאת כעת בנושא אישפוז בבית חולים פסיכיאטרי.. וודאי שניסיתי, אך זאת בעיה כל כך קשה. אדם שגר בלוד יכול להתאשפז אך ורק בבית חולים ששמו באר יעקב. ניסיתי להתאבד בתאריך 20/04/2015 אושפזתי בכפייה לשבוע וספגתי משם מספיק.. זהו מוסד הכי גרוע שקיים לדעתי. ראשית היחס לקוי ביותר משום שאינו קיים. אין טיפול שם מהצוות כלל הם מסתגרים בחדרים שלהם. מבחינת התרופות הם מחלקים מינוניי יתר ולא תרופות מקובלות ומתאימות לחולים שנומר שאינם פסיכוטיים. ובאם אגיע ואבקש להתאשפז שם מרצוני, לא מאמינה שיתנו לי לעשות שימוש בטופמקס או בתרופה שאני צורכת אחרת שרושם לי אותה במרשמים קבועים רופא המשפחה. עד כמה שזכור לי, בעבר, לפני כשלוש שנים, חשתי רע, בסוף שבוע בקשתי להתאשפז. ניתן לי מרופא אחד לאחר דין ודברים לא קל וזאת באמת אושר במחלקה פתוחה. ניתן רק במחלקה סגורה שם גם אם באים ומבקשים להתאשפז שם מרצון חופשי. כך זה בבית חולים הזוי זה ששמו באר יעקב מזכרוני לפני כשלוש שנים בערך. לכן לאחר סוף השבוע הזה נאלצתי להשתחרר משם היות ושחררו אותי ולא הסכימו להמשיך ולהחזיק אותי במחלקה הפתוחה שם. הם מחזיקים מאושפזים או שמסוכנים לעצמים במחלקות סגורות או שסתם משחררים אינם מטפלים בדבר באשפוזים. בית חולים?? ממש לא. וזה בית החולים הפסיכיאטרי היחיד אליו אני יכולה לפנות לאשפוז. ניסיתי לפנות יומיים לפני התקרית עם בני לשיבא, אך היחס במיון מהפסיכיאטר התורן היה מזעזע כל כך כלפיי שאפילו לא הכניס אותי לחדרו ופשוט חזרתי לביתי. מראש אמר לי מחוץ לחדר כאשר המתנתי בחוץ לכניסה לחדרו כי אני שייכת לבאר יעקב ואין טעם להמתין באם אני מעוניינת להתאשפז. האם את מבינה מדוע אני חשה כל כך חסרת אונים?? -
ובהמשך, ראיתי כרגע אתר..
עדי בר 03/03/2016 | 11:49שוב שלום לך ד"ר קרני בדקתי את אתר שיקום באר יעקב.. אין אשפוז לצורך שיקום, היה טלפון נייד של עו"ס. התקשרתי. היא ענתה ומעט שאלתי אותה מה עלי לעשות. צריך לבקש טופס 17 מרופא המשפחה ואז לקבוע תור ולהגיע ולא להתאשפז אלא לאחר שמכירים אותי (אמרתי כי הייתי מאושפזת שם לאחר ניסיון אובדני בתאריך שבו נקבתי אך לא צלח דבר לאחר מכן בשיקום במרפאת לוד, היא שאלה) ושואלת לצרכי ינסו לסייע לי.. היא שאלה מי ייעצה לי אמרתי כי רופאה מפורום פסיכיאטריה מסוים שמסייעת לי בשאלות לגבי תרופות וכד'.. לא יותר. ובזה נסתיימה השיחה. אנסה לקבוע תור לפי מספר הטלפון שהיא מסרה לי, זה כל מה שאוכל לעשות. באם יסייע לא אדע. אנסה ואהיה חכמה יותר לאחר מכן. תודה והמשך יום נעים. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/03/2016 | 15:20לעדי בר שלום, לדעתי חלק מהבעיה נעוצה בדרך ההתמודדות שלך. אישפוז איננו תוכנית כבקשתך וחייבים ללכת לפשרות אם רוצים להשיג התקדמות. ייתכן שבתוכנית של השיקום האישפוזי תמצאי את הפיתרון. בברכה ובברכת הצלחה, דר' קרני רובין -
אני פסולה בעיני רוב המטפלים להם אני מוכרת, כך אני מסיקה
עדי 06/03/2016 | 15:58לאחר מה שספגתי בשנתיים האחרונות, וכעת במצבי האורתופדי, ואכן צדקת יש לי האוסטופורוזיס, אך רופא המשפחה כלל לא מתייחס, מה אכפת לו?? ומדוע, כואב לו?? בוודאי שלא, מי שמכיר אותי, איש צוות רפואי, החל מרופא המשפחה, פסיכיאטר שהכיר אותי באסף הרופא, איש שיקום שהכיר אותי ממשרד הבריאות (מנהל תוכניות שיקום), וכד' פשוט שם אלי X משום מה באמת שאני לא מבינה. נגיד והחיים שינו אותי וגרמו לי לכעוס. א. כל אדם משתנה עקב הזמן שעושה את שלו, ועקב אירועי חייו שמשפעים עליו. מתחילת שנת 2014 עברתי וספגתי בשביל שלושה ולא אדם אחד. לכן כבר ניסיתי להתאבד מאז מס' לא מבוטל לא פעמים, אך זאת לא תוכנית כבקשתי, מסתבר. כעת אני עדיין חושבת על כך, אך החשש כי אתעורר "הפוכה" וכאובה ואכשהו מרוב כאבים שלא אוכל לשאת אזמין אמבולנס, מרתיע אותי מלעשות זאת מחזיק אותי גם כך בכאבים קשים של השבר בגב. ולגבי עצותייך לאכול מוצרי חלבון. עוד זמן רב קודם חיפשתי מה יגרום לי שובע, גם אילו מאכלים וראיתי מאכלים עתירי חלבון גורמים לשובע אך זה לא עזר לאדם מיואש עם דיכאון וייאוש מר. כעת נוספו שני שברים ובכלל בעיות רבות של הזנחת רופא המשפחה ובכלל שירות הכללית. ולמי לפנות????? אין לאף אחד. אני מחפשת גורם לפנות אליו במיידי אך אין בנמצא. שירות המוקד של כללית *2700 עושה ממני צחוק, שרות תמך של הכללית שאמור לשלוח אלי במצבי שאני מרותקת לביתי פזיותרפיסטית, ועוד מטפלים לא מתייחסים לפניות שלי מלבד לציין כי הרופא כותב עלי דברים ואבחנות לא ראויות ושאני עונה שיש לי כניסה לתיק הרפואי ושאני יודעת מהן האבחנות שלי אין להם מה לענות על כך. מפנים אותי אליו לעזרה והוא לא חוזר אלי לאחר שאני פונה ומשאירה הודעות הן לפקידה, הן לאחות. האם לא היית מרגישה במקומי אפס? האם לא היית רוצה להתאבד? וגם בפניות שלי לעזרה מהביטוח הלאומי לקבל שר"מ לא מסייעים לי. ובאשר לתלונה על בני שפגע בי, זה כבר יכול להמתין. אנשים שחייבים לי כעת שירות טיפולי שעובדים בשירות המדינה לא מסייעים לי, הוא כנראה נדפק בראשו אי שם במשמורת אצל אביו מגיל 14 (אביו אדם "מיוחד".. חבל) אבל .. כעת אין מה לעשות עם זה, אני מטורטרת מפה לשם, מאורתופד למיון, ממיון למיון, ולבסוף אני מתה מכאבים. הלוואי והייתי מוצאת דרך לגמור עם עצמי אבל בצורה בטוחה. באמת שאיני מסוגלת להמשיך עוד. ואיני משקרת. בשביל מה אני צריכה שיקום פסיכיאטרי כאשר אני רצוצה בגופי ובאין אדם שקיים עבורי כאיש קשר? כשיש לי הרבה בעיות ביורוקרטיות בחיי לפתור ואין לי את הכוחות אליהם?? אף אחד לא יכול להבין אותי. למי לשלוח את כול התלונות האלה?? במקום תלונות אני מעדיפה כבר למות. יש אנשים שמצליחים להתאבד בישראל, בגלל ייאוש, דיכאון, עוני, בדידות נסיבות דומות אני מקנאה בהם. הם כנראה עושים זאת בדרכים אלימות. לא ידוע לי דרכיהם. אני באמת מיואשת. פעם אחת לפני 25 שנה ניסיתי וכמעט הצלחתי ושוקמתי, לכן אני נכה ברגלי. חבל שמצאו אותי ושוקמתי עד היום אני מצטערת על כך. עשיתי זאת באמצעות בליעת 5 תרופות מסוגים שונים - קוקטייל. לך תמצא את זה... -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/03/2016 | 21:19לעדי שלום, ראשית, זכותו של כל אדם לעבור קופת חולים כמו שכבר כתבתי לך, ואם יחסו של רופא המשפחה כל כך גרוע כפי שאת מתארת אז אחת משתיים, או שמתלוננים עליו או שעוברים קופה. כל מה שצריך לעשות כדי לעבור קופה זה להירשם בדואר למעבר מקופה לקופה ולשלם בדואר כ15 שקלים. בנוסף במצב כמו שלך מגיע לך אישפוז בית או טיפול בית שיש גם בקופת חולים כללית. בברכה, דר' קרני רובין -
בוקר טוב
עדי בר 14/03/2016 | 08:16בוקר טוב ד"ר קרני אציין כי בנושא התלונה ולעבור קופה זה דבר קל מאוד לכל אדם מבחינת הלעשות.. אך כאשר עוברים בגיל חמישים ושתיים ובמצב כמו שלי, עם בעיות רבות ואדם הזקוק לשרותים רבים ולהפניות רבות לבדיקות (נתגלה אתמול בבדיקת צפיפות העצם במכון מור כי יש לי אוסטיאופורוזיס - ערך T.Score 2.3-ומוסמן בריבוע קווים בתוך החלק השחור וגקם בריבוע התחתון הקטן High יש שבר בעמוד השדרה בחוליה L1, בדף השני יש תוצאה קשה יותר לפי הסימונים -2.5 כנראה מסומן שם השבר שקרה לי בעקבות התאונה שהייתה בשנת 2007 שחציתי במעבר חציה שאז היה שבר בצוואר אגן הירך ויש שם פלטינה (יש איזה ציור כזה שאיני ממש מבינה) לא משנה, יש אוסטיאופורוזיס לפי דעתי ולפי המעט שאני מבינה. היום יש לי עוד כשעה תור אצל הרופאה. עברתי לרופאה שנייה באותה מרפאה. היא נחמדה אך כפופה להחלטות אותו רופא. כפי שהתחלתי להסביר עם בעיות רבות כמו שלי והזדקקות לשרותים מרובים ולהפניות רבות הדורשות בדיקות לדעתי קל לפנות לדואר ולעבור קופה אך יהיה קשה מאוד לקבל את השרות בקופה חדשה כאשר אני חדשה ובגיל מבוגר. באשר לתלונות. האם מכירה את כתובת הדוא"ל ולאן היא מגיעה פונה .. : tlunot.refuha@noh.health.gov.il אשר נמסרה לי ממוקד "קול הבריאות" כאשר התקשרתי אליהם ב07.03 לברר אל מי לפנות להתלונן באשר לאי קבלת שירות מהכללית כולל רופא המשפחה. קראתי שלקבילות זה לא תופס משום שזה שולל אי קבלת יחס נאות מהרופאים ו רשלנות רפואית. הנציגה מסרה לי לפנות לכתובת מייל זאת וסמסה לי אותה וכתוב שם נציבות הקבילות למקצועות הרפואה. בחיפוש במנוע החיפוש איני מוצאת משהו כזה. האם כדאי לפנות לשם לדעתך? איני מעוניינת לעשות טעיות וסתם להיות אדם שמתלונן. כעת אני מעדיפה רק לשאול מה ששאלתי ואת מה שעדכנתי בהודעה זאת וכאשר אחזור מהרופאה, באם תהיינה בעיות נוספות אעדכן. אני פונה אליה היום מכיוון שיש לי כאבים קשים בצוואר ובגב העליון, וגם על פני כפות הידיים החלו כאבים לפתע מזה כשבוע, והיא והרופא הקודם הפנו אותי גם למכון מור רק לבדיקת CT עמוד שדרה גבי תחתון. כאשר הייתי שם אתמול חשבתי כי אין טעם לבצע זאת כאשר יש לי כאבים נוספים. לכן אנסה לבקש הפניות לביצוע הבדיקות הנדרשות לפי הכאבים שיש לי שאין לי מושג כבר מה לחשוב. אני רק יודעת שאני סובלת. כאשר אני מנסה לפנות לייעוץ למוקד האחיות של הכללית אני מקבלת מהם רק בעיות. אין לי כבר מושג מדוע דברים כאלה קורים. משהו במערכת כנגדי בכללית בזמן האחרון. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/03/2016 | 20:03לעדי בר שלום, נציבות קבילות הציבור למקצועות רפואיים פועלת במסגרת המחלקה לפניות הציבור במשרד הבריאות. נציב קבילות הציבור למקצועות רפואיים מטפל בתלונות שיש בהן חשש להתנהגות שאינה אתית או לחריגה מסטנדרט מקצועי סביר בטיפול בבית החולים או בקהילה, במסגרת הרפואה הציבורית והרפואה הפרטית. תלונות לגבי איכות הטיפול, יחס הצוות המקצועי (רופא, אחות, פיזיותרפיסט, מרפא בעיסוק ועוד), שעות קבלת השירות, זמינות הרופאים, תיאום בין גורמים שונים במערכת, נגישות השירות וכדומה. מטופלות במחלקה הכללית של המחלקה לפניות הציבור במשרד הבריאות. למידע לגבי תלונות נגד אנשי מקצוע בתחום רפואת השיניים ראו הגשת תלונה בתחום רפואת השיניים. אוכלוסיית יעד ותנאים מקדימים כלל המבוטחים בביטוח בריאות ממלכתי. את התלונה רשאי להגיש הנפגע עצמו או מי שקיבל ייפוי כוח מהנפגע לעשות זאת. שלבי ההליך ניתן לפנות לנציב הקבילות הציבור למקצועות רפואיים בדרכים הבאות: טלפון: 5400* (מוקד פניות טלפוני) פקס: 02-5655969 דוא"ל: call.habriut@moh.health.gov.il לא הגעת לשום מקום כי הכתובת שרשמת איננה נכונה. כתובת זו נכונה רק לתלונות על רופאים ועל היחס שלהם. הכתובת לקבילות על כך שקופת חולים איננה נותנת לך שירות הנידרש לך היא כפי שכתבתי לך: kvilot@moh.health.gov.il רק לציין שאין כל בעיה במעבר מקופה לקופה גם כאשר מדובר באדם שאינו בריא. להזכירך שלא רצית לקבל את אבחנתי האינטרנטית שכניראה יש לך אוסטאופורוזיס. בהצלחה אצל הרופאה, דר' קרני רובין -
בוקר טוב ולמה לא??
עדי 15/03/2016 | 06:55ובהמשך דר' קרני אין סיבה שלא שאסרב לקבל את זה שיש לי אוסטאופורוזיס רק שלא רציתי להאמין מכיוון שרופא המשפחה שמכיר אותי שנים רבות לא טרח אפילו לשלוח אותי לבדיקה שכזאת. זאת אכן רשלנות מצידו. ב. כאשר פניתי לשאול בהתקשרות למוקד קול הבריאות הם לבקשתי שלחו לי בהודעת טקסט את כתובת הדוא"ל שכתבתי לך לתלונות בנושאים של אי קבלת שרות נאות מרופא המשפחה או מפסיכיאטר, או סירוב מצד פסיכיאטר לקבלת שירות כלל שזה אכן קורה אצלי, וכד'. אכן מקרים כאלה מתרחשים. אולי לגבי כתובת הדוא"ל אכן גם אני איני מוצאת במנוע החיפוש כתובת שכזאת והפנייה מיועדת לכתובת דוא"ל של קול הבריאות לתלונות שכאלה. היום מחכה לי בדיקת CT במכון מור של כל חלקי עמוד השדרה. באשר לכאבים במרובים שיש לי על כפות הידיים ועל פני הגב כל חלקיו נשלחתי לבדיקת ראומטולוג שנקבעה לי בבי"ח קפלן במרפאה ביום רביעי לפני הצהריים. אקווה שתהיינה תוצאות. אבקש ממך בכל לשון של בקשה שתעני לי עד שעות אחר הצהריים עד שאחזור ממכון מור: איני מצליחה כבר לישון כלל עם השימוש בתרופות שאיתן הצלחתי בזמן האחרון גם בעזרת יעוצך: שילוב של: טרזודיל 100 (יותר מזה וגם זה לא מומלץ עבורי בשל העצירות שהוא גורם, יעצת לי שימוש בלקסטין פורטה ואני עושה בו שימוש יחד עם תה סנה אחד ליום) + 2 מג קלונקס (בשימוש שנים רבות) + כדור שינה או זודורם או סטילנוקס או סליפאייד לאחרונה לא מסייע לי ואני שמה לב כי אני ערה במשך רוב שעות הלילה ומתהפכת מצד לצד במיטה. היש תרופה אנטי דיכאונית שאינה גורמת לתופעות לוואי של עצירות/תיאבון-רעב שאני יכולה לבקש מרופאת המשפחה שתרשום עבורי שאיני מכירה? או תרופת שינה כלשהי שאת יכולה להמליץ עליה? אני מבקשת זאת מכיוון שאני עושה שימוש ברכב ונוהגת כמעט יומיום אז לדעתי עלי להיות ערנית. והערה לתשומת לבך: על אף סירובך (הלא ברור) להזמין אותי לפגישה אלייך (וזכותך) לקבלת דו"ח הערכה לביטוח הלאומי ולבתי המשפט לו אני זקוקה עקב כל מה שעובר עלי בשנתיים האחרונות הן במשפחה והן אירועים נוספים בחיים, לא אמצע פסיכיאטר עצמאי שאוכל לסמוך עליו שיערוך לי את הדו"ח הזה בצורה אמינה ולכן וותרתי על הרעיון, היות ואת שומרת איתי על קשר כל כך קבוע ויפה למרות שהודעות והתשובות לא עקביות במערכת ו"מוקפצות" כך אני רואה זאת אני מאוד מעריכה אותך ושומרת על כבודך במשך כל הזמן. כך שאין סיבה שלא אאמין בכל עצותייך גם בנושאים שאינם פסיכיאטרים כמו בנושא מחלת האוסטיאופורוזיס. רק שהתייאשתי שכתבת זאת. צרותי הספיקו לי ללא הצרה הזאת עם הכאבים שקורים עתה. בברכה רבה ובאחולי יום נעים עדי
-
-
סרטרליין{ד"ר קרני פיספסת אותי ושלחתי היום לפני מספר אנשים}
איש החסד 14/03/2016 | 20:32שלום ד"ר קרני לפני כמה זמן רשמת לי פה לקחת לוסטרל במינון של גג200 מ"ג ליום. רשם לי הרופא סרנדה {סרטרליין} האם היא יותר יעילה? דבר שני אשמח מאוד מאוד אם תכתבי לי איך לוקחים את התרופה באופן מפורט {איך מעלים תמינון וכו..} ומתי לקחת? וממה להתחיל ואם אחרי אוכל יש לי חבילה של 100 מ"ג וחבילה של 50 מ"ג אני חושב שהייעוץ שאת נותנת ועוזרת פה זה ממש חסד של 100% תודה רבה ברכה והצלחהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 14/03/2016 | 20:58לאיש החסד או לחזי שלום, סרטרליין יש להתחיל ב50 מ"ג בבוקר עם אוכל במשך יומיים ולאחר מכן להעלות ל100 מ"ג למשך שבוע בבוקר עם אוכל ולאחר זאת, יש להעלות ל150 מ"ג בבוקר עם אוכל. במידה ואחרי כשלושה שבועות אין שיפור, או במידה ומדובר בOCD, יש להעלות ל200 מ"ג בבוקר עם אוכל. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד