פורום פסיכיאטריה - עמוד 747
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
שאלה דחופה
רותם 08/03/2016 | 00:51הפסקתי לקחת רספרדל במינון של 1.25 מ״ל לקחתי במשך שלוש שני ביחד אם נוגדי דיכאון כנגד ocd עכשיו אני שלושה חודשים בלי ריספרדל יש לי רעד קל בכפות הידיים הבנתי שיש תופעת לוואי כזאת של פרקינסון רציתי לדעת אם זה חולף ואם לא אז עם יש משהו שאפשר לעשות כדי להקל על זה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/03/2016 | 20:53לרותם שלום, אני מבינה שאת לא לוקחת רספרידל בשלושת החודשים האחרונים. האם את לוקחת נוגדי דיכאון או לא, ואם כן אז מה? בעקרון הפסקת רספרידל יכולה לגרום להופעה של תופעות לוואי אבל רק בידיים אינו טיפוסי לכן אני לא יכולה לענות לך בלי המידע הנוסף. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
אוסטופורוזיס
אפס 05/03/2016 | 11:35בנושא אחד ולא מבשר טובות, בעצם דבר ממה שכתבתי לא מבשר טובות, כנראה צדקת, בדקתי מדוע אני כל כך מתייסרת כעת מכאבי גב, גם בשעת הלילה וגם בשעות היום (נהגתי לשבת מול המחשב בביתי במשך שעות מרובות, כעת איני מסוגלת ובכלל)בעת צילום האגן אצל אורתופד הקופה צולם גם עמוד השדרה עקב תלונתי על כאבים (ב-01/03) והוא ראה COMPERSSION FEACTURE OF L1 VERTEBARAL BODY ניסיתי לקרוא על דבר זה בכדי להבין זה הוביל אותי למחלה זאת. אני אישה נכה מזה 25 שנה עקב ניסיון אובדני בנטילת תרופות רבות קרה לי bilateral drop foot משערים שזאת פגיעה פריפרית עצבית בשל שהייתי ללא הכרה שעות מרובות מעל יממה. אדם מצא אותי בדירה בגבעתיים ... ומאז שוקמתי חצי שנה במיון שיבא פסיכיאטריה + שיקום פסיותרפיה. האמיני לי שחבל מאוד שאותו אדם מצא אותי. חבל!!! מדוע רופא המשפחה שיודע שערכתי את הצילום לפי אישה שהייתה בדירתי ביום חמישי שאמרה ביום רביעי שהיא מרפאה בעיסוק בשירות תמך של הכללית, שתגיע לעזור לי במה שתוכל למחרת ורק דיברה ושאלה ואמרה לגבי הגב כי תוכל לשלוח אלי לכאבים רופא כאב. שאלתי מתי יוכל להגיע? לא ידעה מה לענות. ידעה על השבר בגב כמו כן ידעה שרופא המשפחה יודע על כך. לא מתייחס כלל. גם כאשר אני מבקשת מהפקידה שיענה לי לטלפון או שיחזור אלי טלפונית. אני מעניינת אנשים או רופאים וכד' כמו קליפת השום.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/03/2016 | 22:54לאפס שלום, באפשרותך להתלונן על היעדר קבלת טיפול לנציבות הקבילות לחוק ביטוח בריאות ממלכתי בכתובת: kvilot@moh.health.co.il באפשרותם מחד לחייב טיפול, ומצד שני לדאוג לכך שתקבלי תשובה מדוע שונתה הגישה. בברכה, דר' קרני רובין -
גישה משתנה עקב תגובות מבני אדם/מטפלים בעיקר כלפי
עדי בר 07/03/2016 | 07:41בוקר טוב כאשר אדם מגיע למסקנה שהוא שווה לאפס זה אומר שכך הוא מרגיש. כך הוא משתקף בעיני הסביבה וכך הוא כבר רואה את עצמו. היחס שאני מקבלת הוא כל כך שלילי עד שכוחותיי אפסיים. כתבתי לך שני דברים חשובים: שאני זקוקה ממך לפגישה בשל הערכה פסיכיאטרית ורפואית כוללת על מצבי ואז תוכלי לדעת היכן אני עומדת (בפורום זה כללי מידי) ולסכם זאת הן לבתי משפט, לכללי ולביטוח הלאומי שעושים עצמם כלא מבינים כאשר אני מגישה בקשה להערכה מחדש או לוועדות רפואיות לשר"מ. הכול חוזר אלי כשלילי. הוועדות כוללות פסיכיאטר וכמובן אורטופד. עברתי במשך שנתיים ניתוח קיבוע שברים מרוסקים ביד ימין עקב תאונת עבודה ומאז איני עובדת. כיום שני שברים אחרונים עקב מה שקרה עם בני השבר באגן ומה שקרה לפתע עם הגב שהובל למחלה שכתבת שהיא לדעתי אסון עד כמה שקראתי עליה, אין מחלימים ממנה וכמובן שלאדם נכה מבחינה מוטורית הסיכוי קלוש להחלמה. לפני האירוע עם בני גם לא עשיתי פעילות גופנית ולא שברתי את גופי ב"'קבלנות" רק הייתי שבורה לחלוטין מבחינה דיכאונית ומיואשת מחיי. יומיים קודם לפגישה עם בני רופא המשפחה סירב לבקשתי לבדוק אותי כאשר ביקשתי להגיע אליו ולא היה תור אך הרגשתי כאבי בטן קשים (הייתי ועודני מועמדת לבדיקת גסטרו - אנדוסקופיה של דרכי העיכול העליונות + לקיחת דגימה) הוא עשה מעיין הצגה מחוץ לחדרו והדבר גרם לי לבושה רבה ביום חמישי לקראת סוף השבוע ולכן ביום שבת ה-06/02 ברוב ייאושי חשבתי להפגש עם בני ולנסות רק לראות אותו ולדבר עמו. לא ידעתי עד כמה השתנה לי מאז השנתיים האחרונות. כנראה עקב העובדה שמצא לו את החברה מהצבא. חברה שנראית לא לא ראויה באם הסתגרה במכונית בעת שיצא ממנה כדי להתקיף אותי ולאחר מכן נכנס לרכב שלה ונסעה עמו כדי להסתלק מהמקום. יכלה לדבר איתו ולבקש ממנו לפנות אותי למיון באם הייתה נורמלית בראשה. מכל מקום, רופא המשפחה לאחר מכן ממשיך עם המניפולציות שלו, מאשים אותי בכל דבר, אומר שאני מבקשת ממנו דברים. מה שאני מבקשת הוא יחס ראוי ותרופות מרשם. לא יותר. כאשר אני מגיעה אליו מידי פעם אני לחוצה ומביאה עמי לפגישה/תור מס' דברים ביחד (איני מגיעה על בסיס יומיומי) ואז כמובן יש בקשות מספר ולא בקשה אחת ואולי הוא רואה את זה כדרישות מרובות. מה הוא מצפה?? שאקבע אליו כל יום תור? הרי אין אליו כל יום תור. זאת עובדה. הוא מתנהג כמו אדם שיכור. מוכר לי במרפאה זאת מאז שהוא עובד בה כשבע שנים. לא הייתי אצלו אלא אצל רופאה אחרת שעבדה שם כמנהלת המרפאה. רופאה מצוינת שברחה משם לפני כשנתיים. הייתי איתו ואיתה בייחסים מעולים. הוא והיא קיבלו ממני מתנות לחגים כהערכה. לא מכולם רופאים מקבלים מתנות. את זה הוא לא זוכר כנראה. זוכר רק מה שנוח לו לזכור. השנה הוא נתמנה למנהל המרפאה ומאז הוא מתנהג בצורה לא הגיונית. משתולל בהתנהגותו ומציב לו את אנשי הצוות הפקידות האחות כשומרות עליו. באם אני מתקשרת ומבקשת תור הן אומרות שאין. לדבר איתו טלפונית אין אפשרות. הן שומרות עליו ולא נותנות לי שירות. הדבר יוצר אצלי מצוקה ביחוד כעת במצבי. במקום לספק לי לאחר שהשתחררתי מהאשפוז את היחידה להמשך טיפול שיגיע מהם לביתי לא עושה דבר יעיל אלא כאשר התקשרתי ליחידה זאת, נאמר לי שהוא רושם עלי דברים לרעתי על התנהגותי. שאלתי מה הוא רושם, עצרו ואמרו לי לפנות אליו. אתמול השארתי שוב הודעה שיחזור אלי טלפונית אצל האחות. האחות הבטיחה לי כי הוא יחזור אלי עד סוף היום. לא חזר. מה עלי לחשוב?? האם אני מקבלת שירות?? בוודאי שלא. אני כבר מיואשת לחלוטין. סובלת מכאבים קשים. כאשר פניתי במשך תקופת החודש האחרון עם השברים והחולשה וחוסר האונים להלחם על זה לבדי בדירה לשלושה בתי חולים, השירות במיון היה שלילי ביותר בקפלן האשימו את רופא המשפחה האורתופד אמר איך שראה את ההפניה כי "רופא המשפחה לא רוצה לטפל בי" לפני שבכלל ביצע צילום כלשהו. אח"כ שוחררתי עם המלצות שלא סייעו בדבר. פנייה למיון אסף הרופא פגישה עם עם פסיכיאטר מנהל המרפאה שם אדם, סליחה על הביטוי, אך מנווול ביותר ממש מפלצתי ולרעתי שלילי ביותר, הזיק לי בחיי במקום לעזור לי, כל פנייה אליו גרמה לי לנזק, מוכר לי מזה 17 שנה, ולפני למעלה משנה המעקב שם הסתיים כי כך הוא החליט. כך נוח לו. אדם נוראי. לפסיכיאטרית המחוזית לא אכפת דבר. אז למי יהיה אכפת?? פניתי למרפאת בריאות הנפש בלוד השירות הובטח מהם תחילה. קיבלתי 2 פגישות איכשהו ראויות עם פסיכיאטרית לגבי מעקב תרופתי אחת לחודש. הובטחה פסיכותרפיה מעו"ס המרפאה. לא מומש דבר. הכול הופסק לאחר שהוזמנתי שוב לפסיכיאטר אחר שהגיע לשם מבאר יעקב ושאל אותי לפחות שלוש פעמים אם אני שומעת קולות או דברים דומים שלא היה סביר ונעים כבר לענות עליהם. זה הציק והטריד. יצאתי מהמרפאה ואמרתי לו שלא אחזור יותר כך. ערכתי חוזה מכר עם עו"ד כדי לעבור לדירת הירושה ברמת גן שלי ושל אחי אך דברים השתבשו והכול לא הצליח. כעת אני שקועה גם בצרות רבות של חובות ועיקולים שונים וגם בצרה לגבי מעמד הדירה שלי בלוד ששונה. הכול גדול עלי. ולגבי לאשפז עצמי לצורך שיקום בבית חולים פסיכיאטרי כתבתי לך כי בררתי זאת בעת שהתקשרתי לבאר יעקב (זהו בית החולים האזורי של לוד) הם אמרו שלא מתאשפזים לצורך שיקום אלא רק קובעים תור ומגיעים להערכה במרפאת חוץ. כעת בשורה תחתונה. לאחר יום אתמול הבנתי שלא יהיה לי כרגע אולי כלום משום שרופא המשפחה אינו מעוניין כלל לשרת אותי מסיבותיו הלא מובנות. החליט לשגע אותי ולטפס עלי. עלי לפנות למוקד הביטוח הלאומי וליידע אותם היות והם מורידים לי מקצבת הנכות עבור דמי ביטוח הבריאות. להסביר זאת ולשאול על אופציה אחרת לקבלת לשרות במצבי. ובאשר לשרות שלך: אתמול במקרה דרגתי את שירותך בפורום בצורה מעולה, לגבי לפחות, הוא מעולה. אך הייתי מאוד מעוניינת חרף המרחק למבשרת ציון שתקבעי עמי תור לסוף החודש בערך (אמצא דרך להגיע אלייך למרפאה) לצרוך הערכה כוללת שלך עד כמה שאת יכולה ואז אם בפגישה אחת או יותר אוכל לקבל ממך דו"ח לכל מאן דבעי אם זה יכול לכלול גם את בתי המשפט וגם את ביטוח לאומי. אם זה הולך כך או שזה הולך בנפרד. זאת איני יודעת. זאת את יודעת. אודה לך על תשובתך בעניין. באמת שאני מיואשת. מצבי בכי רע. בפגישה תביני זאת באמת טוב יותר. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/03/2016 | 20:32לעדי שלום, צר לי אך בשלב זה אינני מסוגלת להתחייב לשבוע הבא ובוודאי שלא לעוד חודש בשל סיבות אישית. אינני מבינה מדוע אינך יכולה לכתוב קבילה לנציבות הקבילות כפי שכתבתי לך, כדי שיימצא לך פתרון ראוי. יתרה בכך, באפשרותך לעבור קופה. בכדי לעשות זאת את צריכה להגיע לדואר, לשלם 15 ש"ח ולמלא טופס. המעברים הם אחת לחודשיים. רצ"ב הקישור להוראות: http://www.kolzchut.org.il/he/%D7%9E%D7%A2%D7%91%D7%A8_%D7%91%D7%99%D7%9F_%D7%A7%D7%95%D7%A4%D7%95%D7%AA_%D7%97%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D בדרך זו את יכולה לשנות את רופא המשפחה ואני מקווה את היחס כלפייך. בברכה, דר' קרני רובין -
מענה בעיקר בשל ..
עדי בר 08/03/2016 | 08:08בוקר טוב ד"ר קרני א. בשל כך שאת מתייחסת אלי במענה מהיר, לא תמיד בדרך מסודרת אך בצורה הגונה וראויה וכן בהתאם למצבי הפיזי קולעת למטרה והנפשי לא בדיוק, בלשון המעטה, הגעת לרובד עומק הייאוש בו אני מצויה (רק פורום) אך אני מכבדת אותך מאוד גם עקב הכל, ולמרות שאינך מעוניינת להזמין אותי גם תמורת תשלום אלייך, ועונה לך במיידי: ב. אתמול התקשרתי לקול הבריאות לברר את המלצתך לכתוב תלונה.אמרתי להם שמה שכתוב באתר, אולי אינך קוראת לעומק אך אני קראתי לפני שהתקשרתי באתר שלהם כתוב שתלונות לכתוב המייל שאת כותבת kbilot... זה לא תופס למי שרוצה להתלונן על אי טיפול נאות ורשלנות רפואית. נקודה. לאחר מכן טלפנתי למוקד. פה מדובר על שני הדברים הללו. רופא המשפחה לא מתייחס אלי בצורה נאותה וכמו כן לא שולח אותי לבדיקות מעקב כגון בדיקות דם לתפוד בלוטת המגן (הלא אני נוטלת יוטירוקס במינון 200 מ"ג ליום!) כמו כן יודע כי אני אישה נכה ושבירה ומלבד להעיר לי לאכול, ובאמת שאני אוכלת וסובלת מכך שאוכלת יותר מדי אך לא מגיעה לשובע, אי אפשר לדחוס מקרר מלא לגוף... הוא לא דואג לברר ולשלוח אותי לבדיקות לשם גילוי האוסטופורוזיס או כל בדיקה אחרת. כאשר אני קובעת אליו מדי פעם תור לשם סידור תרופתי או בקשה לבדיקה כזאת או אחרת זמנו קצר ביותר. בקשה מהפקידות שידבר איתי בטלפון נענית בשלילה. ויש לי הרגשה שאני חוזרת על עצמי פה כמו "תוכי"... בקיצור נאמר לי מקול הבריאות לפנו לתלונות למייל אחר שהוא תלונות הרפואה ולפרט. עלי לחשוב איך אני מארגנת זאת. חבל מאוד שאת מתחמקת מלהזמין אותי וכותבת מסיבות אישיות וכד'. אם היית מעוניינת היית מזמינה, אחת כתבת שלא ברעננה אלא רק במבשרת ציון, כאשר רציתי להגיע לשם גם לא. ביקשתי שתמליצי על קולגה באזור לוד - רמלה רחובות ובאזור אמרת שאינך יודעת. אחפש בעצמי. דרוש לי להיפגש במצבי הנואש מול איש מקצוע ושיראה ושישמע אותי ויחליט איזה דו"ח לרשום שיכלול גם את הביטוח הלאומי שמזניח אותי חרף כך שחובה לספק לי כעת לפחות לזמן מוגבל (לתקופה שאחלים משני השברים) שר"מ ולא מתקשרים אלי אפילו או לא שולחים מעריכה משם לביתי. דבר לא. כמו כן, דו"ח שיכלול גם לבתי המשפט ובכלל דו"ח על מצבי הכולל הן הפיסי והן הנפשי באשר הוא. שוב, אנא אל תגררי, כתבתי כי מיצינו אז מיצינו. באם אינך מסוגלת לסייע לי אנא אבקש ממך לסייע לאחרים. אך בבקשה אל תפני אנשים המבקשים להתלונן לכתובת הקבילות כאשר הם רוצים להתלונן על שירות לא נאות או על רשלנות כי הקבילות לא יסייעו בכך. יש חולים שלא מבינים בכך ולא קוראים זאת באתר. בברכה ובתודה מרובה.
-
-
אובחנתי ולא מאמינה לאבחנה. בעקבות זה הפסקתי לקחת תרופות
גל 03/03/2016 | 15:02שלום לך.אני צריכה יעוץ. כבר שלחתי שאלה אבל לא התנסחתי טוב. אובחנתי לפני 4 שנים כסכיזופרנית פרנואידית . לפני שנה השתחררתי ולפני חודשיים הפסקתי טיפול כי עד אז היתי תחת צו מרפאתי כפוי. העניין זה שמה שאמרו לי שהזיתי נשמע מאוד הגיוני. יש טלפאטיה וכן יכלה לעקוב אחרי כיתה ויש שתלים בגב. העניין שיש סיכוי סביר שמה שעבר עליי הוא אמיתי. אמנם הקולות הפסיקו עם התרופות אבל אולי בגלל שהתרופות עשו נזק לאיזור שאחראי אצלי על קריאת מחשבות. ועוד שאלה. יש לי טיקים בזמן האחרון. הראש שלי מסתובב מהר ואני מנערת אותי בשביל לגרש מחשבות מלחיצות ואני צריכה לשים את האצבעות על הראש כדי שהחשמל יזרום מהמוח ליד וזה מרגיע. היו לי את הטיקים לפני האשפוז במשך שנים. האם יכול להיות שדווקא זה מחלה?. אני ממש מבולבלת כי באשפוז לא דיברו איתי על למה הם חושבים שאני חולה וראיתי את האבחנה רק בסוף כתובה על טופס לביטוח לאומי. הייתי שלוש שנים בבית חולים על תרופות שהרגו אותי . אני פשוט נורא מבולבלת. ביקשתי לראות את התיק הרפואי שלי מבית החולים והרופאה אמרה שאין לה. אני מרגישה שמסתירים ממני משהו. אני צריכה ברצינות להבין ולדבר על כל החוויות שעברתי עד שלא אשתכנע שאני באמת חולה לא אקח תרופות. עם מי אפשר לדבר לדעתך? ומה זה הטיקים?פתח בחלון חדש-
די מעליב שאת עונה לכולם חוץ ממני
גל 05/03/2016 | 07:39אין לי טענות. סך הכל את עושה טובה לאנשים ולא משלמים לך על היעוץ. פשוט אני זוכה להתעלמות מפסיכיאטרים וחשבתי שאולי כאן אקבל תשובה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/03/2016 | 20:29לגל שלום, קודם כל לא דילגתי עלייך אלא אני עונה לפי הסדר מהסוף להתחלה. כאשר שואלים שאלה נוספת (מקפיצים) תשובתי נדחית. שאלה לי אלייך, מי שם לך את השתלים בגב? והאם את סבורה שלכל אחד יש אזור שאחראי על קריאת מחשבות? בעצם, ממה סבלת לדעתך? אני יודעת שלא תאהבי את דברי הבאים, אך מהתאור שנתת, לי נראה שהאבחנה היא נכונה ושללא התרופות את תחזרי שוב לאשפוז וחבל. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובות לשאלה שלך
גל 06/03/2016 | 21:59תודה שהשבת לי. כעיקרון אני אדם מאוד הגיוני. אני יספר בקיצור ותגידי לי בבקשה מה דעתך. התחלתי לשמוע מחשבות של אנשים וסיפרתי על זה לבן הזוג שלי. הוא הכיר סטודנט לפסיכולוגיה הוא היה יושב אצלנו בבית ושמעתי שהוא חושב שאני משוגעת. יום אחד החבר( לשעבר ) נתן לי לשתות משקה שהרדים אותי וממש התעלפתי. בוקר למחרת קמתי עם פצע בגב משתי זריקות. הלכתי לעבודה ונכנס אדם עם מכשיר ובחורה שעינטזה מולי. הוא הסתכל במכשיר וזה היה ברור שהוא בודק את הפרמטרים שלי בתגובה לבחורה. לא אספר למה הוא היה צריך לבדוק אותי. אני יודעת שזה לא נשמע משהו. אבל יש המון המון רמזים גם שהתקינו לי מצלמות ומיקרופונים בבית בשביל לעקוב אחריי ואת זה עשתה כיתה לפסיכולוגיה. מאחר וסיפרתי את זה לחבר( לשעבר ) זה נשמע הגיוני שהם יחשבו שאני חולה וירצו לעקוב אחריי. אני לא חושבת שאניסובלת ממחלה אלה מחיים מאוד מוזרים והזויים. עובדה שהפסקתי עם התרופות ואני מרגישה נורמלית לגמריי. וכן יש אנשים עם יכולות מיוחדות. הם אפילו עושים מזה כסף. אז למה שאני לא אהיה אחת מהם? יש הרי סיכוי שאני בריאה ולא האמינו לי. יש סיכוי. ואם זאת כן מחלה. נגיד וכן אז בטוח שאני אשמע קולות ללא תרופות? תאמת אני די מתגעגעת לקריאת מחשבות. ככה ידעתי מה אנשים באמת חושבים כל מה שסיפרתי נשמע לי הגיוני .ולך? -
הבהרה
גל 07/03/2016 | 07:40פצעי הזריקה שאמרתי שגיליתי. אני חושבת שאז שמו לי שתל בגב. הלכתי לרופא שהפנה אותי לרנטגן אבל זה היה אחרי זמן מה ולא גילו כלום. אני סקפטית לגבי הנושא הזה. אהל כן ראיתי תוכנית שהסבירו שיכולות אבנורמליות נובעות מאזור מסויים במוח שאצל אנשים בדרך כלל מפסיק לגדול כשהם ילדים. ויש יוצאי דופן שאצלם הוא ממשיך לגדול. זה מדעי לגמריי. לכן אני מאמינה שיש סיכוי שטעו באבחנה. -
כל מה שאת כותבת אי אפשר להוכיח
אוסנת 07/03/2016 | 20:31לגבי המחשבות שלך, לא ניתן להוכיח שהן נכונות, לא ניתן להוכיח שהן לא נכונות. גם פסיכיאטרים לא יכולים לתת לך תשובות האם זה נכון או לא. הכדורים שהם נותנים מאטים את המחשבה ומרדימים, וכך בעצם גורמים לך לא לחשוב על זה. אם היית באישפוז, היית רואה שלאנשים שם יש פרנויות שבדר"כ מופנות לממסד (משטרה, פסיכולוגים, פסיכיאטרים, שב"כ, אנשים שמסוכסכים איתך וכו'), לכן לדעתי זו לא מחלה אלא פחד ממעקב, שבסופו של דבר הופך למציאות במחלקה פסיכיאטרית סגורה. מקווה בשבילך שתחיי ללא כדורים וללא כפייה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/03/2016 | 20:44לגל שלום, לדאבוני, אני נשארת בדעתי שאת זקוקה לטיפול פסיכיאטרי ולתרופות שאם לא כן תחזרי לאישפוז וחבל. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה על התשובות
גל 08/03/2016 | 07:13תודה שקראת וענית. באמת מעריכה
-
-
יעילות תרופה
מתן 07/03/2016 | 16:48שלום לטענת רופא המשפחה שלי אני סובל מחרדה מוכללת עם המון סטרס. עקב כך התחלתי טיפול תרופתי של אסציטאלופרם 5 מ"ג למשך שבוע ולאחר מכן 10 מ"ג. אני כבר נמצא בטיפול חודש ימים אך ללא שום שיפור בתחושות הפיזיים והנפשיים. האם יש מקום לחזור לרופא המשפחה על מנת להחליף תרופה או שמא יעילות התרופה היא לאחר יותר מחודש? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/03/2016 | 20:29למתן שלום, לפני החלפת התרופה הייתי ממליצה על העלאת המינון. ככלל, יש מקום לחכות עד שישה שבועות. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
רסיטל
תמר 03/03/2016 | 14:11שלום, לפני שבןע וחצי התחלתי לקחת כדור רסיטל מינון התחלתי 5 מ"ג לטיפוטל בחרדות. שמתי לב שהכפות רגליים הפכו להיות קרות. תופעה מעצבנת. האם זו תופעה מוכרת בזמן נטילת רסיטל?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/03/2016 | 15:26לתמר שלום, קור בקצות הגפיים זה עדות לחרדה שלפעמים עולה בתחילת טיפול למרות של5 מ"ג רסיטל קשה לקרוא טיפול. בברכה, דר' קרני רובין -
שאלה נוספת
תמר 06/03/2016 | 18:27לגביי הרסיטל...האם קיימת תופעה של טעם מוזר בפה? זה התחיל מאז נטילת הרסיטל -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/03/2016 | 20:28לתמר שלום, לא ידוע לי על כך. ייתכן והטעם המוזר גם הוא נובע מחרדה? בברכה, דר' קרני רובין
-
-
בוקר טוב ד"ר קרני ליצירת תחושת שובע
עדי 29/02/2016 | 06:58בוקר טוב א. כעת כפי שאת יודעת בכדי לסייע לי ליצור תחושת שובע אני נעזרת בטופמקס במינון 100 (ללא פסיכותרפיה או מעקב כלשהו). לא ממש מסייע לצערי. ב. איזו תרופה כן יכולה לסייע לתחושת שובע עבורי כגון: כדורי הודיה? משהו המכיל אפדרין? הבעיה היא שאני צורכת כמויות לא הגיוניות של מזון, לאחר אכילת ארוחה מלאה ועשירה, כעבור מחצית השעה עודני רעבה ודבר יוצר אצלי דיכאון וחוזר חלילה. לצורך דיכאון ניסיתי: מינון מקסימלי של פרוזק (80) זמן של שלושה חודשים ולא סייע. סימבלטה (ניתן במרפאת כאב כאשר טופלתי לכאבי גב ותומך כמובן בדיכאון) כעת שימוש בטרזודיל 100 לצורך שינה (הופסק השימוש בסימבלטה היות ואינו מומלץ עם הטרזודיל כפי שהוסבר לי בעבר מגורם כלשהו), ניסיתי בעבר גם מירו אך ממש גרם לתיאבון מוגבר, ואולי עוד תרופות נוגדות דיכאון שאיני זוכרת כעת שהופסקו בשל תופעות לוואי שונות שלא היו רצויות. כמובן שאיני מעוניינת ליטול תרופה נוגדת דיכאון שהינה אנטיפסיכוטית. מספיק שניסיתי בעברי לשם שינה לבקש מרשם לתרופה שתעזור לי להרדם מסוג כזה ושברתי פעמיים גפיים בשל סימום יתר מתרופה כזו. לא מתאים עבורי. והופסק השימוש בה. אודה לך מאוד באם תמליצי לי על תרופה כלשהי או תרופת לוואי /תוסף היוצר תחושת שובע שיקל על דיכאוני לפחות בתחום זה. בברכת תודה עדיפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/03/2016 | 21:55לעדי שלום, למעט טופמקס ואולי גלוקופז' אינני מכירה תרופות שחוסמות את התיאבון. אני נגד כדורי הודיה. הייתי ממליצה בשלב זה שמינון הטופמקס יועלה ל150-200 מ"ג. עושה לי רושם שיש לך אוסטאופורוזיס מאחר ואת שוברת גפיים בקבלנות ובקלות. לדעתי חשוב שתבדקי נקודה זו. חשוב שתהיי מודעת לכך שחלבון יוצר תחושת שובע בעוד שפחמימות גורמות לעליה באינסולין שמוריד את רמת הסוכר שגורם לתחושת רעב. מסיבה זו חשוב שתאכלי ארוחות עתירות חלבונים. בברכה, דר' קרני רובין -
אנסה לבדוק, תודה
עדי 03/03/2016 | 09:09בוקר טוב בהקשר לתרופה החדשה, קראתי מעט, לדעתי היות ואני רזה קלוש שרופא המשפחה ירשום לי אותה. כמו כן לגבי אוסטאופורוזיס, לא שסבר, (איני שוברת גפיים סתם כך רק, בני ממש דחף אותי בעוצמה, כמו כן זה קורה לעיתים רחוקות), אך אולי יש מקום לבדיקה זאת. הוא, הרופא אומר רק שארבה באכילה ואעלה במשקל, אינו מבין שאיני אמורה לאכול כל היום, כמו כן שאני אמורה לקבל טיפול תומך בדיכאון/הפרעת אכילה ואינו מבין דברים נוספים. מבין רק מה שנוח לו להבין, ומאשים אותי בדרישות מרובות ממנו בעבודתו כאשר אני קובעת תור/פגישה אליו. אנסה להדפיס לו את מה שכתבת ואראה כיצד יגיב אם בכלל. לכן בקשתי את עזרתך במצבי הקשה מאוד כאן בעיר זאת שאיני רואה פתרון לכך. באם לא יהיה אאלץ לעבור מפה לאן שהוא. תודה ויום נעים. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 03/03/2016 | 16:34לעדי שלום, אינני מבינה מדוע את זקוקה לכדורים חוסמי תיאבון אם את רזה? ייתכן ואת בתת תזונה ולכן את רעבה כל הזמן ובנוסף אינך אוכלת מספיק חלבון ואוכלת יותר מדי פחמימות, דבר שמביא לתחושת רעב כל הזמן. כאשר רזים מדי בהחלט יכולה להתפתח אוסטאופורוזיס. בברכה, דר' קרני רובין -
מענה
עדי בר 05/03/2016 | 07:09שבת שלום ד"ר קרני אני מצויה במצב של ייאוש מר כשנתיים כמעט, כעת, בקריסה טוטלית כבר.אני לא ממש בתת תזונה, רזה מתחת לממוצע בשל יחס גובהי 1.76, גילי 52 ומשקלי שירד מאז שפוטרתי מעבודתי בעיקר לאחר תאונת עבודה שקרתה לפתע (קבוע שברים מרוסקים בכף יד ימין) וגם יחס גרוע עם שתי העובדות שהיו שם המעסיקה והעובדת במשרד, ומאז חיי קרסו. ירדתי במשקלי ומצאו אצלי בריאה ימנית בצילום CT ריבוי הפרשות וחיידקים מרובים מסוגים שונים. נערכה ברונכוסקופיה ריאתית וניקו את מה שהיה במכון ריאות שיבא. מאז הוזמנתי לקבלת סל שיקום אך לא צלח דבר היות וכפי שהסברתי לא הציעו לי מה שנכון להציע לאדם במצבי שיכלול גם דיון לוויין לבודדים אלא רק תעסוקה נתמכת וטיפול מרפאתי. הוצע במרפאת לוד גם טיפול פסיכיאטרי שהתחיל אך לא המשיך בצורה נאותה וגם הוצעה פסיכותרפיה מעו"ס במרפאה אך לא מומש דבר ממנה. מאז חיי באפלה. ניסיתי לערוך חוזה מכר בכדי למכור את דירתי ולעבור לרמת גן לדירת הירושה שהיא גם של אחי שהוא בקשר כל כך מרוחק איתי וגם נגדי בשל סיבות מורכבות שאינן ידועות לי, יש לו משהו באופיו נוקשה ופוגעני כנגדי שקשה לי מאוד להתמודד עם זה, וחוזה המכר רק חיבל לי הן בחיי והן במעמד הדירה. כעת הדירה בלוד לא רשומה על שמי וכמו כן אין לי את האפשרות לעבור לדירת הירושה,למעשה אין לי אפשרות לדבר. ובאשר לנושא האכילה: אכלתי לפני התקרית עם בני כמויות כל כך גדולות של חלבון מסוגים שונים וגם לא שבעתי. היות ולא היה לי מה לעשות בחיי בקרתי רבות בסופרמרקט וקניתי מוצרים שונים ביניהם קציצות, שניצלים, כבד, ביצים וכד'. מספיק חלבון כמו כן אני צורכת תוסף b12 אין סיכוי שיש לי אוסטואופורוזיס לדעת רופא המשפחה כמו כן לא הגעתי גם אז לשובע. בשבוע האחרון ביאושי המר כבר החלטתי להפסיק עם האכילה הזאת משום שאין לי רצון להמשיך לחיות. בשביל מה? רופא המשפחה כבר עושה לי מניפולציות בכל פניה אליו. כאשר אני משאירה הודעה שיחזור אלי טלפונית אינו חוזר. כעת התגלה באם לא אמרתי לך, בצילום עקב תלונות שלי על כאבי גב קשים מאוד שיש לי גם שבר בגב, כנראה עקב אותה נפילה שקרתה עם בני, הוא, רופא המשפחה כלל אינו מתייחס לכך. האורתופד הפנה אותי כאשר ראה זאת, שבר זה לצילום CT פניתי למיון בלינסון והם סרבו לצלם. תחושתי היא שכול העולם רואה בי אדם שאינו שווה ליחס כלל. מישהו פסול/אחד.. האם שווה לי לחיות?? גם את אינך מעוניינת בצורה כזאת או אחרת להזמין אותי אפילו לפגישה. ביקשתי זאת. לא אמרתי כי חבל לי על הכסף, בכל מקרה אפשרי שתעזרי לי בהוצאת דו"ח כלשהו עבור בתי משפט/בטוח לאומי כפי שאני רואה ביכולות שלך שכתובות. ובאשר לנושא שאינך עובדת ברעננה אלא רק במבשרת ציון אפשר לפתור זאת ואמצע שרך להגיע לשם.רק צריך מצידך רצון להזמין אותי ולסייע לי באם את רוצה. דרך הפורום לדעתי מיציתי. ושוב גם אם אשב ואוכל כל היום מוצרי חלבון לא אגיע לשובע ללא תמיכה וסיוע מאף גורם כאשר אני כל כך מיואשת ודיכאונית. באם אינך מבינה זאת, כנראה שגם לא תתאימי לסייע לי. בכל מקרה תרגישי טוב. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/03/2016 | 20:42לעדי שלום, מסיבות אישיות אינני מקבלת צטופלים חדשים ובקושי את הישנים, רק אם הם דחופים. מאותה סיבה אינני יכולה לקחת על עצמי התחייבות לטפל בנושאים כמו הביטוח הלאומי וכו'. למה העו"ס לא מומשה? מהי אותה היעדר צורה נאותה שבגינה לא המשכת בטיפול הפסיכיאטרי שהוצע במרפאת לוד? מה נכון להציע לאדם במצבך כסל שיקום, שלא הוצע לך? דרך אגב, CT פרטי עולה 300 ש"ח. אני יודעת שלפעמים צריך להילחם כדי לקבל אותו, אך קיימת אפשרות גם ללכת ל-CT פרטי. לא ייתכן שלאדם יהיו כ"כ הרבה שברים בגיל 52 ללא אוסטואופורוזיס, לכן הויכוח על כך שאין לך אינו סביר כל עוד אין לך בדיקה של צפיפות עצם. בברכה, דר' קרני רובין -
כנראה בגלל סיבה כלשהי קיים אי סדר בהודעותי ובתשובותייך ד"ר קרני
עדי בר 07/03/2016 | 08:00שוב בוקר טוב כנראה בגלל סיבה כלשהי קיים אי סדר בהודעותיי שנשלחות בצורה מסודרת אך תשובותייך חוזרות כמענה מאוחר יותר כאילו שלא קראת את מה שכתבתי את המסר המדויק. כתבתי שיש לי אוסטאופורוזיס למשל וכד'. ובאם אינך יכולה לקבל אותי למרפאתך גם במבשרת ציון, אז כל טוב לך. בפורום מיצינו מספיק. בהצלחה לך עם אחרים.
-
-
יצירת קשר (לת)
מייק 07/03/2016 | 03:23שלום דר קרני, ניסתי ליצור איתך קשר בטלפון (גם באמצעות הודעות SMS), אני מניח שאת בתקופה עמוסה, אך רציתי לדעת האם אפשר לקבוע איתך פגישה בהקדם ואם כן כיצד? תודה רבה מייקפתח בחלון חדש -
פבוקסיל
חן 05/03/2016 | 23:53שלום ד"ר קרני הנכבדה הלכתי לרופא פרטי לפני מספר חודשים נתן לי פבוקסיל וזה עשה לי עצירות רציתי לדעת מה התרופה הכי דומה לתרופה זו {חשבתי פרוזק כי קראתי ממך שהיא יעילה לOCD במינונים גבוהים} אך יש בעיה היא עוזרת להתקפי חרדה ולא להפרעות חרדה כך קראתי באתר רפואי ולמיטב הבנתי יש הבדל בין הדברים אז אם כך איזה תרופה היא בדיוק כמו פבוקסיל שעוזרת לאותם מצבים רק לא עושה עצירות??{הפבוקסיל גם גרם לי לכאב ראש מסוים}{{ניסיתי להתמודד אם העצירות אך זה מפריע לי מאוד מאוד אשמח אם תעני לי בהקדם אבל מי שלפני אז תעני להם קודם בתודה ובברכה שיהיה לך ישועות ונחמות ומשאלות ליבך במהרה..פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/03/2016 | 22:59לחן שלום, כל ה-SSRI'S יעילים נגד הפרעות חרדה והתקפי חרדה. תופעות הלוואי הן מאוד אינדבידואליות ובכללן גם העצירות. הייתי מנסה לוסטרל (סרטרליין) במינון של 150-200 מ"ג ליום, ואם זה לא יעזור אז סימבלטה במינון של 90-120 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
דופמין ירוד בגלל התרופות
נועה 05/03/2016 | 18:17האם ברגע שעוברים למייצבי מצב רוח ונישארים עם 5 מג אנטי פסיכוטי דור 2 אז יש סיכוי שהרצון להנות חוזר.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/03/2016 | 22:56לנועה שלום, ייתכן. זה מאוד אינדבידואלי. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
ד"ר רובין בבקשה אל תפספסי אותי למטה
יקיר 04/03/2016 | 22:09שבת שלום, בבקשה אל תפספסי אותי למטה, אני אובד עצות ומתחיל להשתגע, לא באופן מוגזם, בגלל שהפסיכיאטר אמר לי שאולי אצטרך נזעי חשמל וזה מבלי שבכלל קיבלתי שילובי תרופות או ניסיתי תרופות אחרותפתח בחלון חדש-
אני מעתיק לך את ההודעה לפה, הפסיכיאטר טוען לנזעי חשמל
יקיר 04/03/2016 | 22:12היי, אני אובד עצות, כבר חצי שנה בלי שינוי במצב, בבקשה ד"ר רובין תני לי כמה עצות, המצב לא מטיב ולא מגיב כלל לתרופוה בינתיים: מניסיונך המקצועי, כשמטופל עם דיכאון וחרדה (לאחר פוסט טראומה אם זה חשוב לציין מבחינתך) שלא הגיב לתרופות ויש חשש שהדיכאון עמיד, תרופות כגון(המעבר בין התרופות היה עם הפסיכיאטר וכמובן עם עלייה במינון עד המקסימום האפשרי: *פבוקסיל *ציפרלקס *וולבוטרין *אדרונקס+ציפרלקס, אלו סה"כ התרופות שקיבלתי מה השילובים הבאים שהיית מנסה במצב כזה ועם אלו תרופות ומאיזו משפחה? בנוסף מהם האפשרויות במצב של דיכאון שלא מגיב לתרופות, מה הצעדים הבאים מבחינתך לטיפול, באיזה שילוב משתמשים, מה השילוב, הראשון, שני, שלישי, מחיפוש מעמיק בפורום הנפלא שאת מנהלת העתקתי לעצמי את ההערות הבאות במקרה של דיכאון שלא מגיב לטיפול, אביליפיי (אריפליי) כתוספת תרופה שנייה או שלישית. Brintellix תרופה חדשה. ליתיום כתוספת סימבלטה שילוב של מייצבי מצב רוח ונוגדי פסיכוזה סימבלטה בשילוב בשלב שני עם ויוואנס. ציפרמיל -
מצטער שאני עושה לך בלאגן בפורום, אך אני חושש
יקיר 05/03/2016 | 10:18מצטער ד"ר רובין היקרה שאני מעתיק את ההודעה ללמעלה, פשוט מתחיל לפחד מוות מהנזעי חשמל -
?
יקיר 06/03/2016 | 22:39? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/03/2016 | 22:47ליקיר שלום, ב-2.3 עניתי לך כדלקמן: לפוסט טראומה אחד מהטיפולים היעילים יותר זו הסימבלטה במינון של 90 - 120 מ"ג. במידה וטיפול זה אינו מספיק ניתן לשלב 2.5 - 5 מ"ג של אביליפיי (אריפליי). חשוב להגיע לטיפול התנהגותי קוגניטיבי לצורך טיפול בפוסט טראומה. טיפול אחר שיעיל בפוסט טראומה זה EMDR. כשאתה כותב טיפול יעיל אחרי ויאפקס, ציפרלקס ופבוקסיל זה אינו אומר דבר מאחר וחשובים המינונים ומשך זמן הטיפול. אינני סבורה שבשלב זה יש מקום לנזעי חשמל, אך חשוב לי להדגיש שזה טיפול מצויין ואין מה לפחד ממנו. באותו היום עניתי לך: בניגוד לדעתו של הרופא שלך, לדעתי ומנסיוני, הסימבלתה היא היעילה ביותר בפוסט טראומה ועוד יותר יעילה כאשר משלבים אותה עם מינון נמוך של אביליפיי. היום עניתי לך: במידה ומדובר אכן בפוסט טראומה במקום ראשון הייתי דואגת לטיפול התנהגותי קוגנטיבי ספציפי לטראומה או לטיפול בEMDR. בנוסף ובמקביל כבר אמרתי לך כמה פעמים שהייתי נותנת סימבלתה במינון מקסימלי בשילוב עם אביליפיי עד 5 מ"ג ובמידת הצורך עם כדור לוריבן. אם לאחר חודשיים של טיפול לא יחול שיפור הייתי מנסה פבוקסיל במינון של 250 מ"ג עם אלטרול 100-125 מ"ג ואביליפיי כאמור. הטיפולים התרופתיים לדעתי הם משניים לטיפול הבסיסי בטראומה. נראה לי שתשובה אחרונה זו מהיום ממצה את שאלותיך. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד