פורום פסיכיאטריה - עמוד 769
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
דילריום עדי 17/01/2016 | 05:43אבי כבן 79 נכנס לבי״ח כנראה מזיהום כלשהוא עם סוכר מאוד גבוה בגוף של 1100 (אינו חולה סכרת אך מושתל כליה), ייצבו את מצבו . אך עפ״י הסמפטומים יש לו דילריום. מדובר בסה״כ ב 3 ימים בביה״ח . מה עלינו כמשפחה לעשות על מנת לעזור לו לצאת ממצב זה? ללא ספק לבני משפחה קשה מאוד לראות אדם כה קרוב אליך במצב שכזה. תודה רבה .פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/01/2016 | 18:58לעדי שלום, בד"כ דליריום מופיע כתוצאה מטיפול תרופתי או זיהום. במידה והתופעה לא תחלוף צריך לבדוק אם יש לו עדיין מוקד זיהומי או שאחת התרופות גורמת לו זאת. בינתיים יש להשאיר בלילה אור קטן בחדרו ולתת תכשירי הרגעה. בברכה, דר' קרני רובין
Bupropion כתחליף ל Methylphenidate עמית 16/01/2016 | 22:36שלום רב דוקטור, קודם כל, אני מתנצל על שאני עומד לפרט לא מעט רק כדי להגיע לשאלה יחסית פשוטה. מאוד חשוב לי לספק רקע כדי להיות מובן. אני בן 30, סטודנט לרפואה שנה חמישית באיטליה, בריא בד''כ, ללא מחלות רקע. בתיכון, היו לי הישגים נמוכים ותמיד עברתי בקושי את המבחנים ולבסוף, נאלצתי גם להשלים בגרויות מאוחר יותר. לאחר השחרור מהצבא, לא הצלחתי ללמוד ולהגיע להישגים על אף שחברים ומורים בסביבה הקרובה תמיד אמרו שיש בי פוטנציאל שאיני מצליח לממש. לאחר תסכול ממושך (שבמהלכו כמעט והרמתי ידיים וויתרתי על הלימודים), מידע ברשת הוביל אותי לנוירולוג, שהוביל אותי לפסיכיאטר מאבחן שקבע שאני סובל מADD בעוצמה בינונית וללא הפרעות נפשיות נוספות הנראות לעין. למרבה האירוניה, שכששיתפתי את אמא שלי שאני מאובחן בלוקה בקשב וריכוז, היא סיפרה לי שכשהייתי ילד קטן, כבר אובחנתי וטופלתי בעזרת ריטלין (לא זכרתי זאת) אך הטיפול הופסק מסיבה שאיננה ברורה. בכל אופן, קיבלתי המלצה לריטלין 10 מ"ג סטנדרטי, ארבע פעמים ביום. 40 מ"ג סה"כ. ואז התחלתי להצליח יפה בלימודים ובכלל, אני מרגיש שהריטלין תורם לי גם ברמה החברתית (אני נהיה מאוד "חיובי" ואופטימי תחת השפעת הריטלין). לטובת שאר הגולשים, אני מצרף ברשותך לינק למחקר מעניין בין הקשר לריטלין וסרוטונין http://www.hhmi.org/news/serotonin-may-hold-key-hyperactivity-disorder בשלב זה, מתחילה הבעיה שלי: באיטליה לא קיים טיפול תרופתי לקשב וריכוז אצל מבוגרים! לא ע"י סטימולנטים "קלאסיים" (ריטלין, אדרל או קונצרטה) גם לא ב- off lable! בזכות העובדה שאני עצמי סטודנט לרפואה, קל לי יותר להתייעץ עם חבר'ה שמבינים ומכירים את מערכת הבריאות האיטלקית (ידידה רופאה מתמחה בנוירולוגיה ועוד חבר איטלקי רוקח), שניהם אישרו שבעניין ה-ADD אצל מבוגרים, אין למצוא באופן חוקי באיטליה טיפול תרופתי תומך. פשוט לא קיימת התווייה כזו. נשמע מאוד מפתיע, אך זה נכון. כמובן שזה גורם לי לחששות גדולים, ניסיתי בעבר באופן יזום לקחת הפסקה מהריטלין כדי לבדוק עם ה-ADD אולי "התמתן", דבר שבאופן צפוי גרר ירידה מיידית בהישגים האקדמיים. מסיבות ביורוקרטיות, שאני מעדיף לא לפרט כדי לא לחשוף פרטים אישיים, בקרוב הרופא שלי בישראל לא יוכל לנפק לי מרשמים נוספים לריטלין (שאני מביא איתי לאיטליה בכל ביקור בארץ). השאלה שלי היא כזאת: אני מכיר את ההשפעה החיובית שיש לנוגדי דיכאון ממשפחת ה-NDRI על בעיות קשב וריכוז. מכיוון שאיני יכול להשיג ריטלין באיטליה, האם לדעתך כדאי יהיה לגשת לפסיכיאטר מקומי ולבקש Wellbutrin למשל? מהניסיון שלך, האם טיפול בעזרת Wellbutrin בקרב מטופלים מבוגרים עם ADD הוכח כיעיל? (אפילו מעשית ולאו דווקא מחקרית). בנוסף, אינני סובל מבעיות נפשיות נוספות (דיכאון וכו'), האם זה בטוח או מומלץ להשתמש ב wellbutrin למטרה זו בלבד? המון תודה על הסבלנות וההיענות.פתח בחלון חדש
עזוב אותך מכדוריםברוך 17/01/2016 | 22:45פשוט תנסה להתרכז
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/01/2016 | 18:54לעמית שלום, אין לי ניסיון טוב בוולבוטרין כטיפול ב-ADD או ADHD. יש תכשירים טבעיים שבהחלט יכולים להועיל. למשל לחברת הרבלייף יש תכשיר שנקרא Energy שעוזר. תכשיר יעיל לא פחות שלהם שיש בארה"ב נקרא Lift up. בחלק מהמקרים מקבלים שיפור משמעותי. עד כמה שאני מבינה, בארצות אחרות באירופה כן מכירים בהפרעה זו במבוגרים. אם אתה מעוניין אתה יכול לפנות אליי למייל שלי או שאמך תפנה אליי. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/01/2016 | 18:55לברוך, האם היית כותב לאדם שאינו רואה טוב בלי משקפיים שיתאמץ לראות? למה אתה כותב שטויות כאלה? דר' קרני רובין
דיסתמיה - דכאון סמוי יוני 16/01/2016 | 21:40שלום אני בן 30 נוטל פקסט קרוב ל- 11 שנים במינון של 20 מ"ג (ב-5 שנים האחרונות בדרך כלל על 10 מ"ג או 5 מ"ג ) עקב חרדה / התקפי חרדה מלפני 3 שנים ככל הנראה הופיעה לי דיסתמיה ולא ידעתי שזו הבעיה. זה בא לידי ביטוי בתשישות וחוסר אנרגיה ועייפות- חוסר יכולת לעשות פעילות ספורטיבית קטרגל- כאבי שרירים וכאבי ראש חדים הבאים מהצוואר, חוסר הנאה מהחיים בעקבות חוסר סיפוק, חוסריכולת להרגיש- להתאהב ,איטיות במחשבה, קושי בהתמודדות עם לחץ נפשי,ריכוז וקשב נמוך- מאובחן כ ADHD , זכרון בטווח הקצר נמוך, ערך עצמי נמוך - תעסוקתית לא חושב על פיתוח קריירה עקב המצב על אף שלמדתי וסיימתי בהצטיינות(לא מוצא עבודה בתחום), אני מוכשר הנסיבות הובילו אותי ללא מקור פרנסה, נוסף על כך תעסוקתית לא יציב, חשוב לציין שזה לא נראה לעין אני מטופח אסתטי חייכני מצחיק מדבר לעניין וגם אנשים מסביבי לא רואים זאת רק הקרובים אליי ממש ניסיתי לבדוק את כל האופציות לפני ההערכה שלי כרגע , מנוירולוגיה לפיברומיאלגיה ללא ממצא. לכן רציתי לשאול האם יש קשר לכדור הפקסט , איזה מינון יהיה הכי נכון לטיפול בפקסט כרגע אני על 5 מ"ג. האם יהיה נכון לעבור לכדור אחר ? יש לי את הפחד להסתגל לתופעות לוואי חדשות ניסיתי מעבר לצ'פרלקס ללא הצלחה חשוב לי לשפר את איכות החיים שלי אשמח לשמוע את דעתכם, תודה.פתח בחלון חדש
טרם קיבלתי תשובה!יוני 22/01/2016 | 22:28ממתין לתשובה , תודה .
ראה קישורר.צ. 23/01/2016 | 17:48http://www.infomed.co.il/forum-141/msg-272705/
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/01/2016 | 18:44ליוני שלום, ר.צ. עשה עבורי את כל העבודה בכך שהפנה אותך למקרה דומה לשלך. גם לגביך, אני בדעה שכדאי לשנות את הטיפול לסימבלטה וזאת מאחר והסימבלטה יעילה מאוד כנגד דיכאון וחרדה ובנוסף היא יעילה מאוד נגד כאבים. מאחר והמינון של הפקסט שאתה לוקח נמוך מאוד ובלתי יעיל, הייתי מפסיקה את הפקסט ומתחילה עם סימבלטה 30 מ"ג ליומיים ועולה ל-60 מ"ג לשבוע, ועולה שוב ל-90 מ"ג. הייתי מחכה על מינון זה כ-3 שבועות כדי לראות אם חל שיפור והאם השיפור מספיק. אם לא יחול שיפור מספיק, הייתי עולה ל-120 מ"ג. צפוי כי הטיפול הזה ישפר את מצב כאבי הראש, את המוטיבציה ואת יכולת ההתארגנות שלך. אם תשובה זו ניתנה לך אז חבל שחיכית את כל הזמן הזה. בברכה, דר' קרני רובין
פריזמה ואלכוהול אלון 16/01/2016 | 20:33שלום רב אני לוקח 4 כדורים של פריזמה ביום (80 מ"ג) בגלל חרדה וOCD, לוקח את זה כבר שבע שנים עם הפסקה לפעמים. אני יודע שלפי ההמלצה אסור לשלב עם אלכוהול(אולי בירה פעם בשבוע) הבעיה שיוצא לי לשתות בפעמים מסוימים 4-5 כוסות של וודקה רדבול , ואני מרגיש שזה קצת פוגע בי אבל מצד שני קשה לי להפסיק לשתות וגם יש לחץ חברתי של החברים וגם בלי אלכוהול קשה לי להנות. אני יודע שזה לא טוב אבל כל פעם נופל מחדש ושותה למרות שאני מבטיח לעצמי לא לשתות אלכוהול , השאלה שלי אם תוכלו להמליץ לי על גורם מקצועי שיכול לעזור לי בנושא להגמל משתייה באירועים חברתים כמו חתונה וכדומה, כי לא משנה מה קורה תמיד אני נופל בזה תודה :)פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/01/2016 | 18:39לאלון שלום, כיום יש תרופה שנקראת סלינקרו (Selincro) (נאלמפן) המסייעת לגמילה מהתמכרות לצריכת יתר של אלכוהול. הטיפול בסלינקרו שונה וייחודי משום שמדובר בגלולה שניתן ליטול בהתאם לצורך, בשונה מטיפולים אחרים הניתנים בעקביות למשך תקופה ממושכת. תוצאות המחקרים הינם בשורה משמחת עבור כל אלו הסובלים מתלות באלכוהול. מדובר בתרופה הראשונה אשר אינה מצריכה הימנעות מוחלטת מאלכוהול, אלא מוצעת גם למקרים שאינם קיצוניים כמו המקרה שלך, ובכך צפויה להפוך לטיפול הראשון שיסייע להפחית בצריכת אלכוהול, תוך שמירה על כמויות שאינן גבוהות. בברכה, דר' קרני רובין
החמרת המיוקלונוס שלי עקב תרופות פסיכיאטריות מאיה 03/01/2016 | 20:51ד"ר קרני, יש לי ממש בעיה. כל תרופה פסיכיאטרית שניתנת לי אני צריכה להפסיק עקב ההחמרה במיוקלונוס האורו פרנג'לי שלי בצואר, שמקפיץ אותו בטירוף וגורם לי יגון. אני לא יודעת מה לעשות כי אני גם לא מרגישה טוב נפשית והייתי גוצה טיפול פסיכיאטרי. מה עליי לעשות?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 03/01/2016 | 22:21למאיה שלום, נראה לי שיש מקום להתייעץ עם מרפאה להפרעות תנועה כמו זו באיכילוב ולברר האם ניתן לטפל במיוקלונוס עם זריקות בוטוליניום. אשר לטיפול פסיכיאטרי, היום הפסיכיאטריה היא באחריות קופות החולים ועלייך לפנות לקופה ולברר את האפשרויות. בברכה, דר' קרני רובין
זריקות בוטוליניוםמאיה 03/01/2016 | 22:33ד"ר קרני, אני טופלתי בתל השומר ביחידה להפרעות תנועה בזריקות בוטוליניום וזה לא עזר. טופלתי גם בעל התרופות הנוירולוגיות למיורלונוס שם וזה לא עזר. כרגע על ריספרדל. מיואשת נורא. לא בא לי לחיות את החיים האלה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 03/01/2016 | 22:38למאיה שלום, הייתי חוזרת ומתייעצת התייעצות נוספת עם המחלקה להפרעות תנועה באיכילוב ושומעת מה יש להם להציע. ייתכן גם שהייתה בעיה בהזרקה. בברכה, דר' קרני רובין
אבלמאיה 03/01/2016 | 22:46בתל השומר עשו לי ארבע פעמים תחת אולטרא סאונד ואי אם ג'י ובאיכילוב נאמר לי שהם עושים רק תחת אי אם ג'י בלי אולטרא סאונד. כך שבתל השומר היה צריך להיות יותר מדוייק אבל לא עזר
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 04/01/2016 | 15:18למאיה שלום, בכל זאת הייתי מתייעצת עם עוד מקום. בברכה, דר' קרני רובין
אין טעםמאיה 05/01/2016 | 21:09אני לא רואה טעם לעשות שוב פעם בוטוקס אינני מעוניינת. איזה תרופות פסיכיאטריות יכולות להיטיב עימי ולא לגרום להחמרה במיוקלונוס. אנא עיזרי לי. אני מדוכאת ומיואשת.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/01/2016 | 16:48למאיה שלום, התגובות שלך לתרופות אינן תגובות רגילות. לאור זה שהרספרידל עוזר לך, ניתן לנסות גם אינבגה, וגם ספריס. בברכה, דר' קרני רובין
תשובהמאיה 07/01/2016 | 22:06מה ההבדל בין ריספרדל לספריס ואינבגה? הם מאותו משפחה. ספריס ניסיתי אבל לא יכלתי לסבול את הטעם. זה נמס מתחת ללשון וזה נורא מר.ריספרדל קצת מרגיעה אותי אבל אני עדיין נושכת את כל העור מהפה, תולשת בעזרת היד והשיניים בלי שליטה. התרופותהאלה לא מטפלים בדכאון. אני מרגישה שאני גוססת בפנים אין לי שום שימחה ואני לא יוצאת מהחדר. ריספרדל מעצבן אותי כי ברגע שאני לוקחת אותו הוא גורם לי פיהוקים גדולים ומעצבנים בלי סוף עם דמעות אם יכלתי הייתי מחליפה אותו אבל אני מפחדת שהמיוקלונוס ישוב להיות בלתי נסבל. כתבתי דברים מורכבים.אודה על תשובתך
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 10/01/2016 | 21:57למאיה שלום, שלושת התרופות הן תרופות אנטי פסיכוטיות ולא תרופות נוגדות OCD. הבעיה היא שכל תרופה שמציעים לך את טוענת שמגבירה את המיוקלונוס ולכן צריך למצוא איזון בין תרופות אלה לבין מינון הרספרידל. אין ספק שזה מורכב ולכן לא ניתן לעשות את האיזון מעל דפים אלה אלא בעזרת רופא מיומן. ניראה לי כי בתל השומר במקום בו טופלת יש אכן ממיטב הפסיכיאטרים אשר הם מיומנים באיזון מנסוג זה. האם נוסה האנפרניל בשילוב עם הרספרידל במינונים שונים? בברכה, דר' קרני רובין
לא מפנימאיה 10/01/2016 | 22:10מפני שאנפרניל שניתן לי ע"י הפסיכיאטר המטפל בי דרך הקופה גם הוא הגביר לי את המוקלונס. לקחתי אותו רק כמ ימים. זה הבעיה.אני בצרות. כל תרופה פסיכיארית חוץ מריספרדל מגביר י את הרעד בגרון. אבל אני לא ישנה טוב בלילות בכלל והריספרדל גורם לי לפיהוקים גדולים ומעצבנים ולא מאזן לי את מצב הרוח או מטפל בנשיכות של עור הפה
ד"ר קרנימאיה 15/01/2016 | 18:08לא ענית לי
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 17/01/2016 | 16:25למאיה שלום, לא ענית לי לגבי ניסיון לתת נוגדי דיכאון/ OCD עם מנות גבוהות יותר של רספרידל. בברכה, דר' קרני רובין
ריספרדל עם אנטי דכאונייםמאיה 17/01/2016 | 16:36המינון המירבי של ריספרדל שלקחתי הוא 4 מ"ג. יותר גבוה מטפל בסכיזופרניה. אני כבר לא אוהבת את הריספרדל בגלל הפיהוקים המעצבניים שזה גורם לי עם דמעות שצריכה לנגב. ניסיתי אנטי דכאוניים ל ocd אבל כמו כל תרופה אנטי דכאונית גרם להחמרת מהירות המיוקלונוס. חשבתי לחזור למירו עם ריספרדל. מה את חושבת? כשהשתחררתי מאברבנל נתנו לי מירו 45 מ"ג עם ריספרדל 4 מ"ג ופחות עשיתי את התנועה עם הנשיכות פה. כרגע הורדתי את המינון של הריספרדלל 3 מ"ג. נראה לי שאני לא צריכה 4 מ"ג
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/01/2016 | 18:20למאיה שלום, כבר כתבתי לך שזאת לא דרך להמליץ על טיפול, את חייבת שיהיה לך פסיכיאטר שאת מתייעצת איתו. בברכה, דר' קרני רובין
שלום דר קרני עידו 14/01/2016 | 08:24שלום ברצוני לשאול האם קופות החולים נותנות אפשרות לטיפול כרונותרפיה טיפול באור ואם לא היכן ניתן לעבור טיפול כזה לטיפול בדיכאון תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 17/01/2016 | 17:01לעידו שלום, יש מנורות אור שניתן לרכוש אותן ולהשתמש בהן. למיטב ידיעתי, הקופות אינן נותנות טיפול זה. בברכה, דר' קרני רובין
שלוםעידו 17/01/2016 | 22:34שלום דר אני בן 27 אובחנתי כסכיזואפקיב בעבר היו לי היפומאניות שנוצרו מאנטי דפרסנטיות ואחכ פסיכוזה בכללי תמיד התפקוד שלי היה גרוע ובעקבות כך לקחתי אותן מלכחתחילה. לפני שנה ו10 חודשים הפסקתי את התרופות , לפני 10 חודשים התחלתי להרגיש טוב ולתפקד בהתחלה חשבתי שזו היפו אבל ההיפומניות שהיו לי מהתרופות היו יותר חדות וגם לא החזיקו מעמד יותר מחודש אבל עדיין חשדתי כי מעולם לא תפקדתי טוב ותמיד היו לי חרדות פחדים וחוסר בטחון עם תפקוד גרוע מאוד. אבל אני שם לב שזה נמשך ונמשך תקופה ארוכה ..ובזמן הזה הספקתי ללמוד קורס ועבדתי במשרה מלאה וניהלתי חיי חברה בשבוע האחרון הכל השתנה וחזר למצב הקודם אני לא מצליח להבין מה עברתי למרות שהיו נורות אדומות ישנתי כ5 שעות ממוצע לפעמים קצת יותר והייתי מתעורר אחרי 4 שעות ערני ואחרי חצי שעה ככה נרדם לעוד שעה וחצי וקם ערני כל הזמן ככה. עכשיו חזר למצב הרגיל ישן 7 או 8 רצוף וקם עייף בנוסף שאני מנסה לחפש סימנים ..אז הייתי פעיל והיו לי רגעים של אופריה אני מניח והיה לי טוב בגדול למרות שהיו גם קשיים , היו לי ריבים עם אנשים פעם ב אבל לא משהו שהסלים... תוך כדי אני בקשר עם חברים שלי ועדיין .. אני לא בזבזתי כספים יותר משהכנסתי אבל כן היה לי בטחון והייתי חברותי ושנון שזה משהו שחדש לי כי היה תמיד תת תפקוד נפגשתי עם רופא באופן סדיר פעם בחודש ואפילו שאלתי אותו אם יש לי היפו והוא אמר שלא שהוא לא חושב לאורך כל הדרך אני שואל ..כי זה מצב זר לי אחרי חצי שנה הפסקתי לשאול כי זה נמשך ונמשך ואני גם בטיפול כבר שנה אצל פסיכולוג והוא גם אינו חושב כך בקיצור אני ממש לא יודע מה זה אומר מה המצב התקין ה10 חודש שתפקדתי והיה לי טוב או המצב שאני לא מתפקד עם חרדות ובעיות ריכוז קשות מאוד ואיטיות מילדות המצבים שאני מכיר היו ההיפומניות חריפות וקצרות ומצב של תת תפקוד כמו שמתאר מה את חושבת??
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/01/2016 | 18:19לעידו שלום, הדבר היחיד שנשמע לא תקין במהלך עשרת החודשים הוא מיעוט שעות השינה שדיי מאפיין מצב היפומאני-מאני. ייתכן שהפסקת הטיפול התרופתי שחרר את השסתום והייתה עלייה קצת מעבר למצב המאוזן. הבעייה היא תמיד בירידות כי ככל שההיי הוא יותר גבוה ככה הדיכאון שלאחריו יותר עמוק. בברכה, דר' קרני רובין
פוקלין ישראל 17/01/2016 | 21:33אני בן 28 ורגיש לתרופות. פוקלין מושהה עשר מג עוזר לי מאוד אך עדיין גורם לחץ. האם ייתכן שמינון של 5 מג מושהה יהיה יעיל למבוגרים?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/01/2016 | 18:12לישראל שלום, פוקלין XR קיים במינונים של 10, 15, ו 20 מ"ג, בשחרור מושהה, אותו ניתן לקחת רק פעם ביום. לא קיים פוקלין XR של 5 מ"ג. ייתכן והפוקלין לא טוב לך והייתי מנסה ויואנס. בברכה, דר' קרני רובין
נטילת תרופות לילה רחלי בוחבוט 17/01/2016 | 21:26שלום. בעלי סובל מדיכאון קל וחרדות. הוא שותה בלילה מירו וביחד קלונקס 0.5. בנוסף גם ציפרלקס. הוא מרגיש שהתרופות בלילה גורמות לו להרגיש "מסומם" כל היום והרגשה של ניתוק וזה רק מחמיר לו את החרדות... הוא מתלבט אם להפסיק את הקלונקס ולהישאר רק עם מירו. אשמח לעזרתך. תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/01/2016 | 18:07לרחלי בוחבוט שלום, בעיקרון הייתי מפסיקה בראש ובראשונה את המירו ואח"כ יורדת בהדרגה בקלונקס ונותרת עם הציפרקלס אשר ייתכן ואינו במינון הולם. בברכה, דר' קרני רובין
לוסטרל חן 15/01/2016 | 16:42התחלתי אתמול לוסטרל חצי כדור בבוקר, האם זה נכון לקחת שבוע ראשון חצי כדור? והאם ניתן לקחת בערב כי הוא עשה קצת סחרחורות? תודהפתח בחלון חדש
תשובהדר' קרני רובין 24/01/2016 | 14:00לחן שלום, חצי כדור של מה? 50 מ"ג? 100 מ"ג? לדעתי לקחת שבוע 25 מ"ג זה סתם עינוי שאין לו שום תועלת. אני ממליצה להתחיל ב-50 מ"ג למשך יומיים, להעלות את המינון ל-100 מ"ג למשך שבוע ולהמשיך שלושה שבועות של 150 מ"ג. אפשר לקחת את הכדור בבוקר ואפשר בערב. בד"כ ממליצים על הבוקר כדי למנוע הפרעות בשינה. בברכה, דר' קרני רובין
חציית כדור טליה 14/01/2016 | 20:13שלום רב אני רוצה לחצות את הכדור הגנרי שנקרא אולנזפין של טבע (לא זיפרקסה) 7.5 מ"ג ואין לו פס חציה האם מותר ואיך אני אמורה לאחסן אותו? בעלון כתוב באם אין פס חציה אז אסור לחצות . בתודהפתח בחלון חדש
תשובהדר' קרני רובין 24/01/2016 | 13:58לטליה שלום, את יכולה לחצות את האולנזפין אך את החצי שאינך בולעת עליך לעטוף בנייר כסף על מנת שלא יתחמצן. בברכה, דר' קרני רובין

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד