פורום פסיכיאטריה - עמוד 779
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
לרוב אין בעיה כזור.צ. 29/12/2015 | 21:35תופעות לוואי שקשורות בתרופה זו הן השמנה ונמנום, בעיקר בתקופה הראשונית לנטילת התרופה עד שהגוף מתרגל אליה.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 03/01/2016 | 20:08לאורן שלום, באופן נדיר ביותר יש הפרעה בתפקוד המיני. זו התרופה שהכי פחות פוגעת בכך. בברכה, דר' קרני רובין
הפרעה סכיזואפקטיבית בתאל 20/12/2015 | 16:27שלום ד"ר, אני בת 27, מאובחנת עם schizoaffective manic type, נוטלת כרגע Seroquel XR 600mg, Tegretol 1200mg, Lamodex 150mg במינון של 400 מ"ג סרוקוול הרגשתי התרוממות רוח,חוסר שינה, חוסר מנוחה.. הרופאה המטפלת העלתה לי את המינון של הסרוקוול ל600 מ"ג והייתה רגיעה לחודשיים, הצלחתי לישון והרגשתי מאוזנת. כרגע לאחר חודשיים, אני מרגישה שוב את אותם התסמינים:התרוממות רוח, אך מצליחה להירדם ולישון היטב בלילה. לגבי מייצבי מצב הרוח, התכנון של הרופאה היה להחליף את הטגרטול בלמודקס, אך כעת היא מעוניינת להוסיף לי בהדרגה ליתיום 600 מ"ג ולהוריד את הטגרטול. אני חוששת מאוד מתופעות הלוואי של הליתיום- בחילות,הקאות,סחרחורות וכו'.. הרופאה טוענת שלליתיום יש את אותן תופעות הלוואי של הטגרטול והלמודקס, אך אני עדיין חוששת. האם 600 מ"ג ליתיום הוא מינון שאפשר לחיות איתו בשלום..? תודה רבה.. בתאלפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 21/12/2015 | 17:12לבתאל שלום, ליתיום היא אחת התרופות עם הכי פחות תופעות לוואי. מדובר במלח אשר כאשר רמתו בדם טובה הוא המאזן הטוב ביותר. נטילה של הליתיום יחד עם למודקס זה רעיון מצויין. לדעתי, הליתיום הרבה פחות בעייתי מהטגרטול. בדרך כלל, מתחילים ליתיום 1200 מ"ג ליום (600 מ"ג פעמיים ביום). עושים בדיקה של רמת ליתיום לאחר עשרה ימים כאשר לא נוטלים את המנה של הבוקר לפני הבדיקה. ניתן לחיות בשלום עם כל מינון שגורם לרמת הליתיום להיות טיפולית בדם. צריך כשנוטלים ליתיום לעשות בדיקות פעמיים בשנה של תפקוד הכליות ושל תפקוד בלוטת התריס. יש מצבים שבהם צריך להפסיק את הטיפול לכמה ימים וזה במידה ועוברים ניתוח בטן, או שיש שילשולים והקאות קשים. בברכה, דר' קרני רובין
שלום ד"ר,בתאל 28/12/2015 | 17:43אני רוצה להודות לך מקרב לב על התשובה המקיפה.. בהמשך לשאלתי,יש לי רגישות לתרופות, והגבתי לליתיום 300 מ"ג בפעם הראשונה שלקחתי אותו בצורה קשה- כאבי ראש, הליכה לא יציבה, רעד ובעיות במערכת העיכול. לצערי לא יכלתי להמשיך וליטול אותו. בשיחה עם הרופאה היא הבהירה לי שמבחינתה אין עוד מה לעשות. אני לא וויתרתי, ועדיין לא מוותרת על איזון תרופתי. ביקשתי ממנה להעלות את מינון הלמודקס ל200 מ"ג. לצערי זה נגמר בבחילות והקאות. לגבי הדפלפט- אני והרופאה המטפלת מסכימות שלא ליטול את התרופה, מאחר והיא מעלה במשקל. אני במבוי סתום, לא יודעת מה עוד אפשר לעשות עכשיו? גם הייצוב עם הסרוקוול הגיע לאחר ניסיון כושל עם 9 תרופות אנטי פסיכוטיות! האם את חושבת כי אפשר להוסיף אנטי פסיכוטי נוסף על מנת לחזק את יעילות הטגרטול? תודה רבה, בתאל
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 03/01/2016 | 20:05לבתאל שלום, ראשית לדעתי את מקבלת יותר מדי למודקס (למיקטל). באנשים אשר יש להם מאניה דיפרסיה או שהם סכיזואפקטיביים מעל ל-100 מ"ג יכול בתחילה להכניס אותם למאניה. בדרך כלל מומלץ לעלות עד 75 מ"ג ורק אם אין התרוממות לעלות ל-100 מ"ג. שנית ליתיום היא תרופה מצויינת (זה בעצם מלח). התרופה הזו רוקנה את בתי החולים מחולים מאניים דפרסיביים. ברוב המכריע של המקרים הליתיום אינו גורם לתופעות לוואי. אני מודעת לכך שקיום מתחילים עם 600 מ"ג ועולים בהדרגה, אך בשעתו נהגנו להתחיל עם 1,200 מ"ג ולעשות בדיקת רמת דם לאחר 10 ימים ובהתאם לרמה לאזן. מכל התרופות זו התרופה היעילה ביותר ועם יחסית מיעוט של תופעות לוואי. בברכה, דר' קרני רובין
טגרטול תקווה 22/12/2015 | 14:28בעלי אובחן כסובל מהפרעה בי פולרית לפני כ7 שנים, המחלה ברמיסיה מוחלטת ומלבד ההתקף המאני לפני 7 שנים מאוזן תרופתית ע"י טגרטול 400 מ"ג ומקפיד על הטיפול התרופתי ועל אורח חיים בריא (לא מעשן, לא אלכוהול ולא חומרים פסיכואקטיביים). בבדיקה האחרונה התגלה ערך נמוך בWBC של 3.9 ולכן המליצה הרופאה על הורדת המינון ל200 מ"ג ביום. אני מאוד חוששת מהשינוי התרופתי ומהירידה החדה בחצי מהמינון שקיבל עד כה (לציין שלא היתה הפחתה הדרגתית אלא המינון ירד באחת לחצי מהמינון שקיבל עד כה) ברצוני לדעת האם זהו טיפול מקובל? האם קיימות אפשרויות טיפול אחרות ואם כן מהן? בברכה, תקווהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 28/12/2015 | 20:26לתקווה שלום, מחד, הצדק איתך שלא כדאי לשנות מינונים כאשר האדם מאוזן שנים על אותה תרופה. מאידך, כאשר מופיעה נטייה לאוקופניה (ספירה לבנה ירודה), יש צורך לעשות שינוי מאחר והתופעה יכולה להיות מסוכנת. יחד עם האמור נראה לי כי מן הראוי היה להעביר את בעלך לתרופה חלופית (כמו חומצה ולפוראית, דפלפט) ולא להוריד מינון, דבר שבספק יעזור. בברכה, דר' קרני רובין
מרגישה חסרת אוניםתקווה 28/12/2015 | 23:40לאחר שבוע של הורדת מינון היו מעט שינויים היפומאנים, הפסיכיאטרית העלתה בחזרה את המינון ל400 ורשמה ריספרדל למקרה שהחזרה למינון הקבוע לא תעזור. אני מרגישה חסרת אונים מצד אחד מעלים חזרה את התרופה, מצד שני היא מחסלת לו את מערכת החיסון, מצד שלישי את אומרת במילים עדינות שכנראה שההחלטה שלא להחליף לתרופה אחת היא תמוהה. 3.9 הוא ערך שמחייב החלפת התרופה? (הנויטרופילים תקינים לחלוטין) תני עצה מה היית עושה במקומי, אני מרגישה שאני מנסה לעשות סדר במצב ורק מאבדת שליטה..
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 03/01/2016 | 16:01לתקווה שלום, בעיקרון אני עצמי הייתי מחליפה לוולפורט (דפלפט). הייתי ממליצה שתפני לחוות דעת נוספת. בברכה, דר' קרני רובין
הפחתת מינונים ימית 22/12/2015 | 18:23שלום עד לפני 3 ימים לקחתי פריזמה 80 וטגרטול 600 הפחיתו לי 20 מג מהפריזמה ופתאום התגברות החרדה והמחשבות האם זה יכול לעבור וזה סוג של גמילה? או שאני חייבת להיות על 80 תודה מראשפתח בחלון חדש
כל כך מהר לעזוב 80 מ"ג פריזמה?ר.צ. 23/12/2015 | 02:55לדעתי את חודשיים-שלושה בלבד במינון הזה, אחרי ייסורים רבים. מדוע להפחית?
תיקיםימית 25/12/2015 | 18:26נכון אני לא הרבה זמן עם הפרוזאק 80 אבל לוקחת המון תרופות טגרטול וובן ואיטומין 40 פלוס דקינט הפרוזאק גורם לי לקפיצות לא רצויות קפיצה של הרגלים והידיים וכאשר הפסקתי אחרי כמה ימים הקפיצות נעלמו מה עלי לעשות?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 28/12/2015 | 20:06לימית שלום, תשובתו של ר.צ. נכונה. לאחר כל כך הרבה סבל העובדה שהחרדות פחתו על 80 מ"ג והתגברו עם ההורדה של 20 מ"ג ממינון זה מדברת על כך שאת זקוקה ל-80 מ"ג. ייתכן שאינך זקוקה לטגרטול או ל-40 מ"ג איטומין אך לפרוזק את זקוקה. הקפיצות של הרגליים לא נעימות אך אינן מסוכנות ואינן מעידות על דבר. דרך אגב מדובר על "קפיצות" תוך כדי שינה או הירדמות? בברכה, דר' קרני רובין
תיקיםימית 28/12/2015 | 21:06תודה רבה הקפיצות הם במהלך היום לא לפני נירדמות וזה מלחיץ אותי וגם לא נעים מאנשים
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 03/01/2016 | 15:59לימית שלום, אני לא מבינה, גם הורדת את מינון הפריזמה וגם הפסקת את האיטומין? ככלל, הייתי ממליצה לנסות להוסיף טגרטול או ולפורל (דפלפט) או טופמקס או אפילו למיקטל. בברכה, דר' קרני רובין
סימבלטה דנית 26/12/2015 | 16:03שלום.שאלה דחופה.אני בהריון בחודש שמיני.נוטלת מתחילת ההריון סימבלטה 60 .מכיוון שהרגשתי יותר טוב בהריון הורדתי תמינון בחודש שישי ל30 מג כי פחדתי מנזקים לעובר.חודשיים הרגשתי טוב ולפני שבועיים נתקפתי חרדות קשות והרופא אמר לי לקחת קלונקס במידת הצורך.אני מרגישה גרוע העלתי לפני שבועיים את הסימבלטה ל60 ואין כלל שיפור.מה ניתן לעשות אני סובלת נורא וגם יודעת שאסור לקחת יותר מידי כדורים בהריון.תודהפתח בחלון חדש
עצהר.צ. 26/12/2015 | 22:46שלום למיטב זיכרוני ההמלצה לנשים בהיריון היא לא להפסיק סימבלטה מאחר ופוטנציאל הנזק של המחלה הדיכאונית על האם והעובר גדול מתוחלת הנזק מהתרופה. הייתי מתקשר מחר למרכז הטרטולוגי בירושלים להתייעצות טלפונית דחופה בעניין מצבך. התחושה שלי היא, שייעצו לך להעלות את המינון עד כמה שעולה הצורך (90 מ"ג או אף 120 מ"ג לאחר מכן). ומה אומר הרופא המטפל שלך?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 03/01/2016 | 15:44לדנית שלום, חבל שלא התייעצת לפני שהורדת את המינון של הסימלבטה. תשובתו של ר.צ. נכונה בעיקרון. המספר של המרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי הוא 025082825. ככלל, הייתי ממליצה שתעלי את מינון הסימלבטה ל-90 מ"ג או אף ל-120 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
פלוטין ישראל 25/12/2015 | 11:09הי.אני מטופל בפלוטין 20 וולבוטרין 300 לדיכאון ואוסידי. לאחרונה חזרה הכפייתיות והועלה לי ל30 פלוטין.(בצורה של יום 20 יום 40 כי אין מינון 30 ורגיש למקבילות).החרדה אכן נרגעה משמעותית אך אני חש דיכאון. האם ייתכן שזו תופעת לואי? אציין שהשינוי מלפני שבוע. תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 03/01/2016 | 15:34לישראל שלום, זו איננה תופעת לוואי אלא החמרה לפני שיפור. לדעתי ייתכן ותצטרך לקחת 40 מ"ג פלוטין. בברכה, דר' קרני רובין
רסיטל - שינוי זמני נטילת תרופה אבי 25/12/2015 | 04:34שלום לד"ר, אני נוטל רסיטל מזה כשנתיים, נטילת התרופה מתבצעת בבוקר עם ארוחת הבוקר, רוב הזמן נטילת התרופה מתבצעת בבוקר.. לפעמים יש לי ימים שאני קם בצהריים, השאלה שלי היא, האם יש לזה השפעה כלשהיא שלפעמים אני נוטל את התרופה בבוקר ולפעמים בצהריים? האם עדיף מתכתחילה לשנות את סדר נטילת התרופה ללאחר הצהריים באופן קבוע?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 03/01/2016 | 15:33לאבי שלום, לדעתי אין לכך חשיבות וזה לא משנה אם תשנה את נטילת התרופה מהבוקר לצהריים. בברכה, דר' קרני רובין
החלפת תרופה ערב תופעת לוואי קארין 24/12/2015 | 10:59שלום משנת 2000 אני מטופלת בסרוקסט עקב חרדות ודיכאון במהלך השנים היו לי 2 הפסקות וז חזרו התופעות ומיד חזרתי ליטול סרוקסט אך הייתה תופעת לוואי מאוד חזקה של עייפות לפני שנתיים הפסקתי טיפול תרופתי וכיום אני חודשים אחרי לידה וחזרו התופעות האיומות הפעם הרופא רשם לי פלוטין במשך חודש אני נוטלת 20 מ״ג פלוטין ואין כל שיפור הרופא המליץ להעלות ל40מ״ג ולהמתין עוד שבועיים. השאלות שלי: 1) האם יחול שיפור עקב המינון ומשך הזמן של נטילת התרופה 2) במידה ואין כל שיפור מה עושים???? 3)האם ניתן לחזור לסרוקסט ויעילותה לא נפגעה עקב שימוש בתרופה אחרת?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 03/01/2016 | 14:13לקארין שלום, 1. יכול לחול שיפור ויכול לא. 2. במידה ולא יחול שיפור הייתי חוזרת לתרופה שעזרה לך בעבר. לעיתים צריך להעלות את המינון מעבר למינון שעזר לך בעבר. 3. לא ניתן לחזות האם פיתחת עמידות או לא אך צריך לנסות. בברכה, דר' קרני רובין
הגעתי למסקנה י.מ. 24/12/2015 | 00:42קצתי בביקורים חד פעמיים אצל פסיכיאטרים פרטיים שונים כל פעם, המכשול שלי, הוא הבעיה הכספית, אני בן 23, ואין לי יכולת לממן פסיכיאטר פרטי לצערי. אני חושב שהייתי מגדיר את הבעיה שלי כדימוי עצמי נמוך, חוסר ביטחון עצמי, ואני נתון למחשבות טורדניות מדי פעם, לדוגמא שאני מדבר עם אנשים, אני יכול לחייך ולשמוח ופתאום יגיעו מחשבות מסויימות, שיגרמו לי לחשוש ולהיות מוטרד בעיקר ממה אנשים חושבים עלי, ואני לא ניראה טוב, אני ניראה מגוחך, ככה שקשה ליצור שיחות וחברויות עם אנשים במצב הזה, כי הם חושבים שאני מוטרד והם לא מרגישים נינוחים בקירבתי וכך גם אני (ויש לי מחשבות גם על זה, מחשבות על מחשבות). אני צריך שקט זמני, ואני מוצא את זה בפריזמה, שעובדת פחות עכשיו ואני רוצה להחליף לציפרלקס. במקביל אני מחפש איזה טיפול יכול לסייע לי בהשלמה העצמית שלי, והעלאת הדימוי העצמי שלי, שלדעתי ולדעת פסיכיאטרים שהייתי אצליהם, זו הבעיה שלי, ההשלמה הזאת עם עצמי... אני מודה שאני מתקשה להשלים עם עצמי לחלוטין, ולא בגלל שאני הומוסקסואל, עם זה השלמתי באופן כלשהו אם כי לא מוחלט (כן יש חששות ממה אנשים יגידו למשל...אני אוהב את עצמי, ואני אוהב את האופי שלי, ואני חושב שאני מצויין, למרות שאני מאוד רגיש ואכפתי מדי מה שהופך אותי לפגיע), אני פשוט לא שלם לחלוטין, ואני מרגיש שעוד טיפה מאמץ עם עצמי ועבודה עם עצמי, אני אוכל להגיע לגאולה... בעבר וגם היום נהגתי לחשוב שהאף שלי גדול, ואני ניראה מכוער, והיום אני חושב שאני בסדר גמור בעקבות התעניינות של אנשים שונים, והדברים המפתיעים שאומרים על המראה שלי, אני קיבלתי יותר ביטחון אפשר לומר מבחינת המראה (ואיכשהו אני מרגיש יותר טוב לגבי המראה שלי, אבל לא שלם לחלוטין) כאמור אני לא שלם עם עצמי לגמרי... אז במאמר מוסגר אשאל, איך אפשר לטפל בנושא הזה לעומק? ולעניין שבו רציתי לפתוח, אני מתכוון ללכת לפסיכיאטר של קופ"ח, ואני גם אז חששתי, וגם עכשיו חושש, שזה יהרוס לי סיכויי הקבלה שלי למקומות עבודה (למרות שאנשים אמרו לי שזה לא יזיק) איך אני יכול לעשות הכי פחות נזק, אני בסה"כ, צריך מרשם לכדורי ציפרלקס, מה אני אגיד לפסיכיאטר/ית של קופ"ח כדי שאני אגרום מינימום נזק לתיק האישי שלי? אני סובל ממחשבות טורדניות כפי שציינתי, שמובילות לחרדות מול אנשים (את זה אני ממש מפחד להגיד לפסיכיאטרית, כי זה מסמן בעיה רצינית בעבודה בקבוצה), ויש לי דימוי עצמי נמוך... חפרתי, אודה על תשובתכםפתח בחלון חדש
?ימ 29/12/2015 | 15:51.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 03/01/2016 | 14:10לי.מ. שלום, עניתי לך לפני דקה לגבי המעבר מפרוזק לציפרלקס. יחד עם האמור, מאחר ואתה מתאר מחשבות טורדניות ייתכן והיה צריך קודם להעלות את מינון הפרוזק (פריזמה, פלוטין) ולראות האם ייחול שיפור נוסף. בעיקרון גם פסיכיאטר של הקופה יכול לרשום לך ציפרלקס במידה ותדווח שהפרוזק אינו משפר את מצבך. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 03/01/2016 | 14:06לתמיר שלום, אינני סבורה שזה הגיוני. בברכה, דר' קרני רובין

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד