פורום פסיכיאטריה - עמוד 804
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
אוקייר.צ. 13/11/2015 | 12:07הבנתי מה שרשמת. ניתן להניח שבפעם הבאה שיפורסמו פה שמות מלאים של אנשים מתוך כוונה להוציא דיבתם ו/או כוונות לביצוע פשעים חמורים - במקרים כאלה מנהלי הפורום יידעו כיצד להגיע אל זהותו של הכותב האמתי וליזום נגדו הליכים פליליים. יש אמצעים טכנולוגיים לכך.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 16/11/2015 | 15:22לר.צ. שלום, הצדק איתך ואכן מנהלי הפורום פועלים בנדון. שמחתי לראות שחזרת להיות פעיל בפורום. בברכה, דר' קרני רובין
תלוי איזה דפדפן הוא משתמשאני 16/11/2015 | 15:22הוא יכול לגלוש על אינטרנט של מישהו אחר או אפילו מבית קפה או משו בדפדפן טור קשה מאוד לעלות עליו
סיגריה שלומי 12/11/2015 | 12:32שלום אני מעשן14 שנים איזה תרופה הכי יעילה שאני ימשיך לחיות ולא יחנק מהי התרופה הטובה ביותר? שאני יהיה בריא וחזק יותר ושההשפעה של התרופה תהיה יום יומי כולל לעשןפתח בחלון חדש
וולבוטריןמת לחיות 3 12/11/2015 | 13:05עם וולבוטרין יש מצב שלא תעשן יותר
סיגריותשלומי 12/11/2015 | 13:24כן אבל איזה תרופות ימנעו שבץ ואירוע מוחי מסיגריות אםילו מוות למנוע מסיגריות תביאו לי כמה שמות. שאני יחיה ולא ימות ושההשפעה תהיה יום יום
אני מעשןמת לחיות 3 12/11/2015 | 13:40ולוקח סימבלטה סרוקוול ואינטומין. לדעתי דווקא העישון פוגע בכדורים האנטיפסיכוטיים
עישון מעלה דופאמין ונוראדרנליןאני 12/11/2015 | 14:00יותר נכון ניקוטין מעלה אותו אנטי פסיכוטיות מוריד דופאמין במוח לכן אלו שני פעולות הפוכות
תודה חיהמת לחיות 3 13/11/2015 | 08:35תודה רבה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 15/11/2015 | 22:17לשלומי שלום, התרופה הטובה ביותר היא להפסיק לעשן. ניתן לעשות זאת ביתר קלות באמצעות התרופה צ'אמפיקס. בברכה, דר' קרני רובין
לדר' קרני שלוםשואלת 16/11/2015 | 05:36אהבתי את התגובה :-)
נראה לי שלקחתי בטעות מנה כפולה של סרטרלין אריאלה 14/11/2015 | 17:57שלום דר רובין, ,אני נוטלת 200מג ביום אבל שכחתי שכבר לקחתי 2 כדורים של 100 ולקחתי אותם שוב. ז"א שהיום מסתובבים לי בגוף 400מג של סרטרלין ואני קצת דואגת... מה יכול לקרות? שבוע טוב - אריאלהפתח בחלון חדש
היה בסדר אני חושבתרותם 14/11/2015 | 20:51קראתי על בן אדם שלוקח את הכדור של 400 מילגרם ביום.חוץ מי זה קשה להגיע למוות עם ssri החדש.
טוב אריאלה תגידי תודה שלא לקחת 800 מג" אורותי 14/11/2015 | 21:161000 מ"ג..או 1200 מ"ג... מה שבטוח הכדור פועל במלוא עוצמתו..
תודה, אני יודעת שלא מתים מזה. החששאריאלה 15/11/2015 | 06:52הוא להפר את האיזון. אני אמשיך היום כרגיל אבל עד שהגעתי למינון שבאמת טוב לי... אני פשוט מקווה שזה לא יקלקל...
תמשיכי אלהרותם 15/11/2015 | 07:20שהיתי בת 18 ניסית לפגוע בעצמי ולקחתי במקום 8 מילגרם פרפנאן 40 מילגרם הרגשתי נורא במשך יום שלם אבל אחר כך הכל נעלם והמשכתי לקחת כרגיל במשך כל החודש.טעות חד פעמית לא מוציא אותנו מאזון אם עושים זאת מספר פעמים אז כן.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 15/11/2015 | 22:53לאריאלה שלום, לקיחה חד פעמית של מינון כפול בתרופה זו אין לו כל משמעות. גם לטווח הארוך האיזון לא אמור להיות מופר. בברכה, דר' קרני רובין
איזה כדור כדאי לקחת מטופל 14/11/2015 | 14:50אני לוקח סרוקסט 30מג' וקלונקס 2מג' כמה שנים קלונקס רק לפי הצורך ואני משתדל ממש לא הרבה יוצא לי אוליי פעמיים בחודש רק שממש צריך אבל הקלונקס כבר לא משפיע ולא עוזר בכלל והשאלה שלי אם הגיע הזמן להחליף כדור ולאיזה כדור מומלץ לי לעבורפתח בחלון חדש
תגובהמגיב 14/11/2015 | 17:40איך זה הגיוני שאתה לוקח קלונקס רק פעמיים בחודש והוא כבר לא משפיע? זה ממש כלום פעמיים בחודש, כנראה שהחרדה גבוהה מאוד והסרוקסט לא עובד...
רק לא קלוניקסרותם 14/11/2015 | 20:55שאלתי את הרופא שלי על קלוניקס היא אמרה שאחרי שמוש של שנים הוא יכול לגרום לאובדן הזיכרון הקצר וזה בלתי הפיך.בנוסף קראתי מאמר של דולב גילמור שטוען שקלוניקס מעלה את הסיכוי לחלות בהלייצמר עצה שלי להפסיק את הקוניקס כך 4מילגרם פרפנאן נגד חרדה מאוד יעל מנסיון.
תגובהמגיב 14/11/2015 | 21:41רותם את קראת את מה שהוא רשם?? הוא לוקח קלונקס פעמיים בחודש על איזה נזק בדיוק את מדברת? ומה שהרופאה שלך אמרה לא נכון בדיוק יש הרבה שלוקחים קלונקס לאורך שנים והם בסדר מספיק להתייחס לתרופה הזו כתור שטן.... היא ממכרת ויש בה סיכונים אבל ככה כל תרופה פיסכיאטרית.
למגיברותם 14/11/2015 | 22:01גם אני לקחתי את התרופה הזאת שלושה חודשים בגלל זה בררתי עליה והחלטתי להפסיק לתמיד.יש הרבה סיכונים בתרופות פסיכאטריות אבל לאבד את היכולת לזכור נראת לי סיכון שאני אישית לא היתי מוכנה לקחת זה סיכון יותר גרועה לדעתי מין הפגיעה הנורולוגית.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 15/11/2015 | 22:51למטופל שלום, הייתי ממליצה שבראש ובראשונה תעלה את מינון הסרוקסט ל40 מ"ג. לגבי הקלונקס, ניתן להחליפו בלוריבן או לחילופין לנסות להחליפו בפנרגן. עליי לציין שלקיחה של פעמיים בחודש, באמת שאיננה משמעותית. בברכה, דר' קרני רובין
עזרה נתן 15/11/2015 | 19:45לפני שנה התחיל לי התקפי מצבי רוח והם כבר התחילו להשפיע לי על החיים!! יש לי חוסר חשק באופן קבוע אבל פעם בשבוע ככה יש לי ממש דיכאון! והצפה רגשית כזאת.. אני רואה סרטונים עצובים באינטנרט בשביל לבכות , ואחרי שאני בוכה אני מרגיש הרבה הרבה יותר טוב! אבל זה כבר שנה ככה חוזר על עצמו . האם ללכת לטיפול? האם זה מוכר למישהו?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 15/11/2015 | 22:43לנתן שלום, לדעתי אתה סובל מדיכאון אולי יש גם מרכיב כפייתי ובהחלט כדאי לך לקבל טיפול פסיכיאטרי. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 15/11/2015 | 22:37למת לחיות 3 שלום, למיטב ידיעתי זה איננו שילוב מקובל. בברכה, דר' קרני רובין
לד"ר קרני היקרה זהבית 14/11/2015 | 15:30הגעתי לנקודת שבירה. הגעתי למשקל השיא שלי, 70. גובהי כ-1.55 אני מפחדת. נוטלת סינתרואיד מ-3.11 מה עליי לעשות? האם להעלות את מינון הסינתרואיד מ-50 ל-100? אני עוד מעט בהשמנה. אני חוששת מפני מחלות לב, סוכרת, יתר לחץ דם ועוד בעיות בריאותיות. אני על סף להפסיק את כל הכדורים ולצנוח במשקל, כמו בפעם שעברה שירדתי 20 קילו ברגע שהפסקתי את הכדורים, אך יודעת שזה מסוכן לי מאוד מבחינת נטיות אבדניות. מנגד החשש מההשמנה מפחיד אותי ומדכא אותי, כמעט משתק אותי. בבקשה תעזרי לי.פתח בחלון חדש
נזכרתיזהבית 14/11/2015 | 18:39שאמרת שניתן לקחת את כל המנה השבועית פעם בשבוע. על המינון שאני נמצאת כרגע המנה השבועית היא 350 מק"ג (שבעה כדורים של חמישים מק"ג כל אחד). האם אני יכולה לעשות את זה מחר בבוקר אחרי שלקחתי כל השבוע הזה 50 מק"ג ביום, או שאני צריכה לחכות שבוע ואז לקחת את כל המינון של שבוע הבא?
לזהביתרותם 14/11/2015 | 21:22גם אני השמנתי עשרות קלוגרמים מהטיפול אז אני מבינה אותך.הבנתי שאת מתמודדת עם ocd אז המינון הנמון באמת מספיק לך?כי לי נתנו סרנדה 125 מילגרם פרוזק 50 מילגרם ופבוקסיל 150 מילגרם נגד ocd.
אל תדאגי זהבית..את אף פעם לא תתאבדירותי 14/11/2015 | 23:11את לא מהטיפוסים האובדניים. את בחורה חזקה וקשה כמו סלע. תורידי תורידי את כול הכדורים כפי שאת מתכננת ואם תרדי 20 קילו יחד עם הורדת הכדורים...תגמרי שתי ציפורים במכה אחת. זה מצויין ככה גם תשארי רזה ודקיקה כמו שתמיד (היית אולי?) וגם תתמודדי עם החיים ללא כדורים פסיכיאטרים. מצויין את דוגמא ומופת לכול החולות פה שחושבות כול היום .."בוא ניראה איזה כדור תוסיף לי היום הפסיכיאטרית שלי לתפריט התרופות שלי? " " ואולי אף תוסיף לי 2 כדורים, 3 כדורים ואולי 4 כדורים יותר טוב.." חברה חברה כדורים זה לחולים בריאות זה ללא כדורים. יופי יופי זהבית אני וד"ר קרני מאוד מרוצות מימך. ניראה שאת מפיקה את המירב מהפסיכיאטרית שלך ואם יש לך גם פסיכולוגית גם מימנה..כול הכבוד, אנחנו פה מורידות בפניך את הכובע. לשאר החולות פה לילמוד מזהבית איך להוריד כדורים מתפריט הכדורים ולהישאר בחיים ולא רק להישאר בחיים ,להישאר מאושרות וכן כן גם בריאות. כול טוב לך זהבית, בהצלחה בחיים.
לרותי אם את נגד כדורים אז למה את פה?מיה 14/11/2015 | 23:38זה פורום פסיכיאטריה לא רפואה משלימה. מי שכותב פה לוקח כדורים או לקח כדורים או ייקח בוודאות מתישהוא, זה רק עינין של זמן גם אילו שמתנגדים נחרצות כי כולנו אנשים שקשה לנו להתמודד עם קשיים ובעלי עודף רגישות והופ... אם יש משבר/אובדן/מצוקה קשה הדרך לכדורים מהירה אפילו באופן זמני מאד.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 15/11/2015 | 22:36לזהבית שלום, הפסקת כל הכדורים וודאי שאיננה הפיתרון. גם ההעלאה שרירותית של הסינטוראיד איננה פיתרון. העלייה צריכה להיות לפי רמות הדם של הFT3 ושל הFT4. מעבר לאיזון הפסיכיאטרי את חייבת להכינס למשטר של דיאטה עשירת חלבונים ועם מיעוט פחמימות ולעשות ספורט. בברכה, דר' קרני רובין
סוף סוף הרופא רשם לי סוליאן:)))))) מת לחיות 3 15/11/2015 | 13:55אומרים עליו שהוא אחד הכדורים הטובים בעולם כאנטיפסיכוטי. יש פה עוד כאלו על סוליאן?פתח בחלון חדש
למת לחיות 3שאלה 15/11/2015 | 14:57מדוע אתה צריך אנטי פסיכוטי? מה האבחנה שלך? ומה זה הכדור הזה סוליאן? האם הוא מהדור החדש?
הימת לחיות 3 15/11/2015 | 19:37צריך אותו כאוגמנציה וחיזוק לסימבלתה. סוליאן נחשב דור חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 15/11/2015 | 22:12למת לחיות 3 שלום, האביליפיי זוהי האוגמנטציה הטובה ביותר לנוגדי דיכאון. בברכה, דר' קרני רובין
מסכים איתך לחלוטין דר קרנימת לחיות 3 15/11/2015 | 22:35האביליפיי קצת יקר
סוליאןאנונימי 15/11/2015 | 12:58בזמנו כשנטלתי סוליאן 200 מ"ג, לא נפגעה לי הזקפה.. אבל הייתי כבד ואפאתי שלא היה כ"כ חשק לקיים יחסי מין עם זוגתי
תודה אחימת לחיות 3 15/11/2015 | 13:53הרגע קניתי סוליאן 100 מג. אתה בטוח שהוא לא יפגע בחשק המיני?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 15/11/2015 | 22:09למת לחיות 3 שלום, נראה לי סביר לנסות 100 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
תודה רבה!מת לחיות 3 15/11/2015 | 22:35דר קרני
הפסקת תרופה ציפראלקס רחלי 14/11/2015 | 20:24שלום רב, אני בת 41 מטופלת מיזה כחמש שנים עם ציפראלקס 10 מיליגרם עקב חרדות. לפני כשבועיים הפסקתי את התרופה על דעת עצמי. בשבוע האחרון יש לי מגרנות נוראיות. קראתי שצריך להפסיק בהדרגה ולא עשיתי זאת. האם לחזור לקחת או שהמיגרנות יעברו. תודה רבה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 15/11/2015 | 22:31לרחלי שלום, ציפרלקס וכל הSSRI'S הן תרופות שמדכאות את המגרנות. הפסקתו, כנראה גרמה אצלך להתחדשות המגרנות. ניתן לבדוק האם חצי הכמות תגרום להיעלמות המגרנות. בברכה, דר' קרני רובין

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד