פורום מדרסים - עמוד 41
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורמים האחרים
מדרסים וכאב בירך מיקה 26/11/2012 | 06:29רכשתי מדרסים המותאמים לרגלי עקב בעית פריצת דיסק וירידה של השקע ברגל. מזה כיומיים אני הולכת עם המדרסים ונוצר לי כאב במפרק הירך. האם המדרסים תקינים לדעתך ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הסתגלות למדרסים חדשים אורתוטיסט שמואל להב 26/11/2012 | 08:42בוקר טוב, בד״כ יש צורך להסתגל כשבוע עד שבועיים למדרסים חדשים וזאת מהסיבה שתפקידם של המדרסים לשנות את חלוקת הלחץ בכפות רגלייך. באם הכאב בלתי נסבל, או שאת חוששת מנזק גשי למכון שייצר את המדרסים ובדקי איתם באם להמשיך כך עוד כמה ימים או לשנות במעט את המדרסים. במכון שלי אנו נוהגים להורות להשתמש כשבועיים עם המדרסים בטרם בודקים באם נוח להשתמש בהם, רק לאחר מכן להגיע לביקורת. לסיכום, הקשיבי לגוף, באם ניתן המתיני מספר ימים נוספים וראי באם הסתגלת למדרסים והכאב ירד, באם לא, גשי לתיקון. בהצלחה ובריאות שלמה, שמוליק
נראה לי שנתנו לי מדרסים שלא באמת מותאמות.... 20/11/2012 | 14:18שלום, אני חיל ביחידה קרבית וסובל מכאבים בכפות הרגליים ומפלנטר פשיאטיס. קיבלתי הפניה לכשות מדרס מותאם אישית בהרצליה, הלכתי לחנות ושם צילמו לי את הכפות רגליים ומיד הביאו לי מדרס מוכן. המדרס קשיח ולא נוח. אמרו לי לבוא עוד שבועיים ויצפו לי את המדרס והוא כבר נהיה לי תוואי הרגל שלי. דאגתי היא שהמדרס הוא סתם מדרס מדף ולא באמת מותאם אישית... מישהו שמבין בזה יכול להגיד לי עוד עלזה ולהמליץ לי מה לעשות???פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מדרסים בהתאמה אישית אורתוטיסט שמואל להב 20/11/2012 | 16:46שלום, יש הבחנה בין מדרס מותאם אישית לבין מדרס אותו יש לייצר לפי כפות רגליך, באם המדרס צריך להיות בהתאמה אישית, נראה, לפי דבריך, שקבלת אותם מייד לכשהגעת שהם לא נעשו לפי רגליך. אולם, באם המכון לקח מדרס מהמדף והתאים אותם למצב רגליך יכול להיות שקבלת את מה שהרופא דרש. באם הרופא ביקש לעשות עבורך מדרסים לפי מידה אישית - הרי שלא קבלת את שצריך. לפי הבנתי באם המדרס נדחס ושקע ולא שומר על המנח הנכון הרי שהוא לא מתאים לך. באם תרצה, בוא אלנו ונבדוק את התאמת המדרס למצבך. לתיאום: 03-6121070 בריאות שלמה
המדרסים שקיבלתיטל 20/11/2012 | 17:33כשצילמו לי את כף הרגל ואחר כך הביאו לי מדרסים. מה בעצם קרה פה? שייפו אותם במכונה לפי התמונה? ואני צריך לחזור עוד שבועיים לציפוי המדרס.. האם עוד שבועיים הוא יהיה נוח? כי כרגע זה קטסטרופה
תשובת מומחה התאמת מדרסים אורתוטיסט שמואל להב 20/11/2012 | 17:47איך צלמו את כף הרגל? ע"י עמידה על משטח מחשב? ע"י מצלמה? אין לי מושג מה עשו במדרסים מבלי שאני רואה אותם. באם המדרסים שוייפו תוכל לראות באם יש סימני שיוף בקרקעית (בחלק הפונה לנעל) בדרך כלל המדרס צריך להיות נותן תמיכה מיידית ונוח תוך כחמישה ימים עד עשרה. באם אין תמיכה גש כבר היום, מדוע לחכות שבועיים?
המדרסטל 20/11/2012 | 18:42משטח כמו בורק של מחשב שמצלם את כפות הרגליים בישיבה. המשרד לא נוח בכלל ונאמר לי לחזור תוך שבועיים לציפוי שלו אחרי שהוא מקבל את תוואי הרגל.
תשובת מומחה התאמת מדרסים אורתוטיסט שמואל להב 20/11/2012 | 22:27כמו שכתבתי לך, באם אתה דורך על המדרסים חמישה ימים או יותר והוא מאד לא נוח גש כבר לתקנם ואל תמתין שבועיים. אתה לא רוצה שהמדרסים יגרמו לנזק. לאחר הציפוי, באם עדיין לא יהיה לך נוח אתה מוזמן אלי לבדיקה לא מחייבת בכדי להחליט מה לעשות.
ניתוח האלוקס ולגוס דורית 15/11/2012 | 14:58אמי בת 65. עברה ניתוח ב- 6/11/2012 ניתוח האלוקס ולגוס. פרט לעצם הבולטת גם יישרו את האצבע השניה. עברו תשעה ימים ועדיין לא עומדת. האם אפשר כבר לנסות להעמיד אותה? איך להעמיד אותה בפעם הראשונה? תודה רבה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה החלמה לאחר ניתוח אורתוטיסט שמואל להב 15/11/2012 | 20:09דורית שלום, באם יש הוראות בצעו אותם, באם אין אתם חייבים לשאול את הרופא המנתח איך לנהוג . לאחר ההחלמה רצוי שאמא תבדוק את הצורך בשימוש במדרסים, אני מעריך שיש לאמא קשת גבוהה מידי, קשת שכזו צריכה בדרך כלל השלמת תמיכה ע״י מדרסים. בריאות מלאה, שמוליק
איזה חנויות מדרסים לפלטפוס קשה מומלצות? אלכס 12/10/2012 | 14:07יש לי פלטפוס קשה של רגל שטוחה כמעט לחלוטין. רציתי לדעת אם אפשר לתקן פלטפוס, כלומר לעשות אימונים כף הרגל כדי לחזק ולהרגיל את השרירים בכף הרגל כך שכן תהיה לי קשת. ודבר שני איזה חנויות מומלצות לקניית מדרסים/נעליים לפלטפוס?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תיקון לפלטפוס קשה אורתוטיסט שמואל להב 12/10/2012 | 15:28אלכס שלום, אי אפשר לתקן פלטפוס קשה ע"י אימונים וחיזוק שרירים. קרוב לודאי שיש לך גמישות יתר בגידים ולכן נפילת הקשת. רק מדרסים יכולים לתמוך נכון בכף רגל כזו. גש למכון אורתופדי ברזילי-להב, ביאליק 79 ברמת-גן. 03-6121070. שם מתמחים במדרסים ובנעליים מתאימות. בהצלחה.
פלטפוס מדרסי גבס ונעליים תואמות דודו 04/10/2012 | 13:17שלום, לאחר כאבים בכל אזורי הרגל ובמיוחד בברכיים, אובחנתי כבעל כפות רגליים שטוחות מאוד - גמיש, הופניתי ליצירת מדרסים לפי מידת גבס - קשיח, והשאלה שלי היא 1- איזה סוג של נעליים צריך שבתוכם שמים את מדרסי הגבס? 2-האורתופד אמר שהנעל צריכה להיות שטוחה כדי שזה לא יגביה את המדרס, מה ז"א שטוחה? 3- האם יש צורך בנעלי ספורט מיוחדות אם יש לי מדרסי גבס, ואם כן האם בזמן הפעילות בכל מקרה צריך לשים בתוכם את מדרסי הגבס או לא?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה נעליים ומדרסים אורתוטיסט שמואל להב 05/10/2012 | 07:50דודו שלום, מידת הגבס היא, כשמה, צורת לקיחת המידה. המדרס לעומת זאת, יכול להיות קשיח או גמיש לפי הצורך והגמישות של כף רגל מסויימת. לשאלתך, סוג הנעליים מותנה בסוג הפעילות, צריך נעליים המתאימות לפעילות: ספורט, יום יום או אלגנטי. עקרונית, כדאי בולמי זעזועים בעקב מהסוג המשמש להליכות (ולא משולב בריצה) כך שבמצב ישיבה עקב הנעל יכול להדחס כשאתה מנסה לדחוק את חוד העקב לרצפה. נעל שטוחה היא כל נכל שניתן להוציא ממנה את הרפידה המקורית, יצרן המדרסים יודע להתמודד עם קשתיות בנעל. הנעל מהווה את הפלטפורמה שתחזיק את כף הרגל ואת המדרס, לפעילות ספורטיבית יש צורך בנעל ספורט, עדיף שהיא תתמוך במספר נתונים: רוחב כף הרגל בקשת הקידמית (מטטרסלית), בולמי זעזועים בעיקר בעקב, סגר שרוך המשמש להצמדה ולשמירת כף הרגל צמודה לחלק האחורי של הנעל, במקרה שלך כדאי חיזוק בדופן הפנימית של הנעל - ניתן לזהות הקשחות ע"י זיהוי גוון כהה יותר מסביבתו בסוליית הנעל. אלה לא נעליים מיוחדות, אלו נעליים יותר טובות, עם נתונים נוספים שטובים למצב כפות רגליך. חג שמח, שמואל להב
כאבי ברכיים ארז 02/10/2012 | 19:46לפני כשנה החלו כאבים בירך, הרופא גילה שיש לי קשתות גבוהות וברכיים פוזלות פנימה המליץ על מדרסים, כיוון שאמי עברה ניתוחי ברכיים מהרתי לעשות מדרסים לפני שאגיע לזה. הומלץ לי על מדרסים קשיחים וכחצי שנה לא הצלחתי להתרגל, לכן פניתי למכון אחר, עשיתי מדרסים יותר רכים ואז החלו אצלי כאבי ברכיים קשים עד כדי כך שאני לא יכולה לעמוד 5 דקות, הורדתי את המדרסים ויש לי הקלה משמעותית בעיקר בכל האזור מאחורי הברכיים, אך הכאבים בברכיים מלא נעלמו. עליי לציין שמדרסים לא עזרו לכאב בירך, אני מיואשת, המדרסנים כל פעם מוסיפים למדרס טלאי וזה לא עוזר, למדרסנים יש אינטרס כלכלי בלבד, אין להם ידע רפואי - ולכן אבקש הצעתך למי לפנות ומי המומחה בנושא ? בנוסף לצערי הרב, עברתי לפני מספר שבועות תאונת דרכים אני סובלת כעת גם מכאבי צוואר וגב תחתון, חייבת מדרסים דחוף לאזן את כל הלחץ והכאבים!!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים עזים אורתוטיסט שמואל להב 03/10/2012 | 08:22שלום, בואי למכון שלי עם המדרסים שלך ונבדוק איך ניתן לעזור לך. לתיאום: 03-6121070 אשמח לעזור, שמוליק
מדרסים לנער המשחק כדורסל / ציסטת בייקר דדי 29/09/2012 | 10:39בני, בן 10 וחצי, החל להשתתף באימוני כדורסל 4 פעמים בשבוע, כולל אימון קפיצות בדלגית (חבל קפיצה). לאחר מספר שבועות יש לו כאבים בקרסול. האם מדרס עשוי לפתור את הבעיה? האם יש לקבל הפניה מאורתופד קופ"ח (מכבי)? אותה שאלה לגבי אשתי, בת 51, שאובחנה בבדיקת US בציסטת בייקר - וסובלת מכאבים עזים בברך. תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה מדרסים וכדורסל אורתוטיסט שמואל להב 03/10/2012 | 08:20בוקר טוב, לעיתים מופיעים כאבים באזורים שונים בגוף, בגיל צעיר, מפעילות יתר, בדקו שהפעילות בקבוצה מבוקרת ע״י גורם מקצועי רפואי. באם הכאבים בקרסול הם תוצאה של יציבה לא נכונה - המדרס בהחלט יכול להועיל. לשם כך כדאי להעמיד את הילד על מחשב בקרת דריכה ומהתוצאה ללמוד באם צריך מדרסים. תוכלו לבוא אלי למכון ברמת גן לבדיקה שכזו, ללא עלות. לתיאום: 03-6121070. אותה בדיקה טובה גם לרעייתך, באם הכאבים הם תוצר ישיר של הציסטה הרי שיש לפנות לרופא ולטפל הציסטה עצמה, באם הכאבים הם תוצר של יציבה לא נכונה נוכל לטפל בהם דרך מדרסים. אשמח לעזור, חג שמח, שמוליק
מדרסים ביו מכניים עידו 23 21/09/2012 | 14:18הבנתי שהמדרסים ביו מכניים פחות אפקטיבים כי שיטת הדגימה של כף הרגל היא עם ספוג ולא עם גבס, האם זה נכון? אם יש לי כף רגל שטוחה מדרסים ביו מכניים יתאימו לי או עדיף גבס?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מדרסים ביו מכאניים אורתוטיסט שמואל להב 23/09/2012 | 21:26עידו שלום, ניתן לקחת מידה לצורך עשיית מדרסים או בעזרת תחבושות גבס או בעזרת הטבעה, בשני המקרים יוצקים גבס לתבנית ועל פי היציקה בונים את המדרסים. ההבדל העיקרי הוא שבאם יש צורך לשנות את המנח של כף הרגל ניתן לעשות זאת בעיקר בעזרת תחבושות הגבס. המדרסים יהיו אפקטיביים יותר או פחות אך ורק באם הטכנאי שמייצר אותם יודע את עבודתו. לצורך עשיית מדרס נכון יש לקחת בחשבון מספר רב של פרמטרים: מיקום הכאב, מנח כף הרגל, סוגי הנעליים, סוגי הפעילויות, האם יש כאב בברך? האם יש התכווצויות שרירים? האם ישנם כאבים במפרקי הירך? בגב התחתון? היכן מרכז הכובד של הגוף, מה הסטוריית הכאבים? הניתוחים, הטראומות. תמיד צריך לעמוד על מחשב דריכה בכדי לקבל בזמן אמת מידע על נקודות הלחץ אותם כפות הרגליים מייצרות. אתה מבין שלשאלתך השניה לא ניתן לענות אלא רק לאחר שכל הנתונים יהיו בידי. בריאות שלמה ושנה טובה. שמוליק
מדרסים בנעליים שמשון 19/09/2012 | 16:12אני סובל מ pes cavus foot,congenital ואני משתמש במדרסים בנעליים, האם אני יכול לשים מדרסים בסנדל/כפכף ולהשתמש בהם ללא חשש? בתודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה מדרסים בכפכפים אורתוטיסט שמואל להב 19/09/2012 | 19:10שמשון שלום, ניתן להשתמש במדרסים בתוך סנדל/כפכף, קח בחשבון שבמצב זה כף הרגל תוחזק פחות והיעילות של המדרס תרד. מדרסים בנעליים תמיד תומכים יותר מאשר בכפכף/סנדל. שמוליק
mallx vagus כוכי 12/09/2012 | 17:36שלום רב לך, אני אישה בת 60 בריאה בדרך כלל, בתאריך 8.8.12 עברתי בהדסה עין כרם ניתוח אלוקס ווגוס, בצילום שנעשה אחרי הניתוח רואים שהעצם הכן ישרה והניתוח השיג את מטרתו, אך ישנה כיום בעייה, כף רגלי נפוחה, הנפיחות יורדת מאוד לאט, אם אני הולכת מעט זה כואב והרגל מתנפחת מעט, הרגל יותר רחבה מהרגל השניה בכשני סנטימטר, כך שיש לי בעייה של נעליים, (מזל שעדיין קיץ), יש לי ביקור אצל המנתח בעוד כחודש, אבל כיום זה מטריד מאוד ומדיר שינה מעיני מדאגה שהמצב חלילה לא ישתנה, כאמור אני אישה בריאה ואין לי בעייה שידועה לי. אודה מאוד לתשובתך - חג שמח ושנה טובה ! כוכי ..פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שיקום לאחר ניתוח "הלוקס ולגוס" אורתוטיסט שמואל להב 12/09/2012 | 18:10כוכי שלום, כידוע לך נפיחות לאחר ניתוח היא תופעה ידועה. באם הרגל מתנפחת יותר כשאת מנסה לעמוד או ללכת כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה שלך ואולי להשתמש בגרב אלסטית עד הברך לצורך הורדה מהירה ושמירה על הגף שלא יתנפח. כפי ששמת לב לפני שהרגל עוברת למצב עמידה היא פחות נפוחה, באם תנעלי נעל במצב זה הנעל יכולה לשמור שכף הרגל לא תתנפח-כל זה בשני תנאים, האחד-הרופא מאפשר לך להשתמש בנעליים, השני-הנעל רחבה-לפחות רוחב של 2E. שנה טובה ובריאה, שמוליק

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
מערכת אינפומד