פורום גניקולוגיה - עמוד 55
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
בלט בנרטיק (לת) אילי 18/05/2021 | 13:25עברתי ניתוח הוצאת רחם ותיקון קירות הנרתיק ושמו לי רשת. לפני 5 חודשים . אתמול התחילו לי שילשולים ובבוקר הרגשתי בלט בנרטיק ממש בהתחלה . האם שוב נהיית לי צניחה למרות הרשת?פתח בחלון חדש
שכחתי בלארה (לת) בודקת 17/05/2021 | 16:19שכחתי גלולת בלארה הגלולה ה12 בחבילה. לקחתי כשנזכרתי בערך 15 שעות אחר כך. שכחתי לקחת את הגלולה של יום ראשון וקיימתי יחסי מין עם קונדום ביום שישי. בשאר החודש גם להשתמש בקונדום? לעשות בדיקת הריון עוד שבועיים? האם לסיים את החפיסה כרגיל? תודהפתח בחלון חדש
יוטירוקס (לת) אסתר 16/05/2021 | 23:25הי. אני בת 38 ולוקחת יוטירוקס (לוקחת לפני שינה בליחה על קיבה ריקה). אני נוסעת לחופש ובקשתי מרופאת נשים שתתן לי את הטיפול הזה של שבועיים כדי לעכב מחזור. אני לוקחת כדור פעם בבוקר ופעם בערב. האם זה מתנגש עם היוטירוקס? תודה רבה!פתח בחלון חדש
גלולות ושלשול אנונימית 15/05/2021 | 00:43היי אני לוקחת גלולות יאז. לפני שלושה ימים שלשלתי שלשול חד פעמי (הלכתי כמה פעמים לשירותים וזהו ) 3 שעות לאחר נטילת הגלולה של אותו יום. המשכתי לקחת כרגיל את הגלולות עד היום. היום כשקיימתי יחסי מין עם בן זוגי עם קונדום. הקונדום נקרע ובאותה שניה הפסקנו עם קיום יחסי המין ובן זוגי לא גמר. האם יש סיכוי להריון עקב כך ששלשלתי לפני 3 ימים? או שאני בטוחה והכל בסדר? ואם לא בטוחה מה צריך לעשות?פתח בחלון חדש
מרחיבה את השאלהאנונימית 15/05/2021 | 01:28יש לציין שהגלולה שביום שבה שלשלתי הינה הגלולה השלישית בחפיסה
אושר (לת) מיכל ביטון 13/05/2021 | 22:47היי רציתי לדעת כמה זמן אחרי ששותים פוסטינור אמור להיות דימום?פתח בחלון חדש
מה לעשות אם טמפון נתקע? ליאור 19/11/2015 | 05:42אמאלה אני חייבת עזרה אני בת 14 וקיבלתי מחזור אתמול וראיתי שיש במקלחת טמפונים אז שמתי אחד לנסות למרות שאמא שלי לא מרשה לי ובערב כשבאתי להוציא לא מצאתי אותו אני חושבת שהוא שהכנסתי עמוק, כל אזור הזה שלי מגעיל כזה ואני לא מצליחה לראות את החוט הזה!! הלכתי לישון וקמתי כמה פעמים בלילה ואני לא מצליחה להוציא מה אני יכולה לעשות זה מסוכן? חבאה שלי אמרה לי שהיא שאלה את אמא שלה ושאני צריכה ללכת לרופא אני לא רוצה ללכת לרופא שיסתכל שמה אין מצב אני מתביישת זה גם מגעיל עכשיו בגלל המחזור ואני גם מפחדת שאמא שלי תדע שהשתמשתי מה לעשות? מה יקרה אם אני ישאיר בפנים אולי הוא התפורר ולכן אני לא מוצאת?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מיד למיון נשים!!! ד"ר גיא רופא 19/11/2015 | 05:45טמפון שנשאר שם עלול לגרום לזיהום רציני שעלול לפגוע בבריאותך ואף להרוג אותך פני מיידית למיון נשים!
אני לא רוצה שאמא שלי תדע!ליאור 19/11/2015 | 05:52אם אני יגיד לה שאני הולכת לבית ספר ואני יילך למיון היא תגלה בטוח איך אני יעשה את זה אני גם מתביישת שיסתכלו לי שם אין שיטות אחרות שאני יכולה לנסות להוציא את זה זה לא מתפורר עם הזמן? הפחדת אותי שאני יכולה למות מזה
תשובת מומחה לא לחכות נקודה ד"ר גיא רופא 19/11/2015 | 06:21
תודה :(ליאור 19/11/2015 | 06:24תודה :(
תשובת מומחה בהצלחה ד"ר גיא רופא 19/11/2015 | 06:26תרגישי טוב
דוקטור תנסה להבין אותיליאור 20/11/2015 | 05:45לא הלכתי אתמול בסוף לא היה לי איך לא אמרתי לאמא שלי עדיין ואני לא יודעת איך מגיעים לשם בכלל ומה עושים קראתי סיפורים באנטרנט על אנשים שנתקע להם טמפון ונתנו להם עצה להכניס אצבעות מאחורי הרחם משהו כזה אני לא מבינה בזה אתה יכול בבקשה בבקשה בבקשה לכתוב לי שלב אחרי שלב איך אפשר להוציא בעצמי? אני רוצה דחוף כי בינתיים הטמפון מתנפח ויהיה קשה להוציא אין סרט בעולם שאני הולכת לרופא והוא נוגע לי שם!! אני ילדה עדיין בת 14 אף פעם לא התפשטתי מול מישהו אחר.... :( אם אני לא יצליח בעצמי לבד אני כבר יהיה חייבת להגיד לאמא שלי שתיקח אותי כואב לי שם למטה וכואב לי הראש כי לא ישנתי שני ימים אז זה דחוף... אל תכתוב לי ללכת למיון אלא איך מוציאים טמפון לבד פליזזז
תשובת מומחה אין דרך אחרת ד"ר גיא רופא 20/11/2015 | 06:38קחי אחריות על המעשים שלך ועשי את הדבר הנכון. טמפון שצובר דם וליכלוך מזדהם בקלות. יוצר זיהום משמעותי ומהיר שיכול לפגוע בך. בפוריות שלך ובחייך. אני לא מנהל משא ומתן על בריאותך. אם לא הצלחת להוציאו עד עכשיו פני למיון מייד זה דבר יחסית נפוץ אז אין לך ממה להתביש
אבל יש דרךליאור 20/11/2015 | 06:59כתבתי מקודם שקראתי שאפשר להכניס אצבעות מאחורי הרחם משו כזה זה לא הבנתי הכל ופחדתי לנסות שאני לא יעשה טעות לכן כתבתי אם תוכל לכתוב לי את השלבים כי את זה לא ניסיתי עמוק ככה.... בבקשה בבקשה תענה לי את השלבים ותהיה סבלני אליי מה זה משנה אם זה נפוץ או לא נפוץ אצלי זו פעם ראשונה ואני מתביישת מה אכפת לי מאחרים
תשובת מומחה הדיון נגמר! ד"ר גיא רופא 20/11/2015 | 07:01אין דרך אחרת ולא אתן יד להמשך סיכון בריאותך. ההמלצה החד משמעית היא לפנות למיון.
בסדר...ליאור 20/11/2015 | 07:08לא מבינה אותך אבל בסדר.. מה אכפת לך שאנסה את זה לפני שאלך למיון טוב לא משנה אני יגיד לאמא שלי שתיקח אותי מקווה שהיא לא תכעס תודה..
זהו הוא בחוץליאור 20/11/2015 | 10:52קיבלו אותי ממש מהר ואמרו לי שהיה פעמיים שמתו מזה ממש הפחידו.. עשיתי מה שאמרו ותוך גג עשר דקות הוא היה בחוץ והיה בסדר הבעיה שעכשיו אנחנו מחכים לא יודעת למי כי יש לי קצת חום ומחכים לתשובה של הבדיקת דם שאלו אותי אם כואב לי משהו אמרתי שכואב לי הראש אבל זה נראה לי כי לא ישנתי טוב יומיים נראה לי שלא הייתי צריכה להגיד... אבל ממש מזל שהוציאו לי איזו הקלה ממש ממש תודה רבה לך!!!
תשובת מומחה שמח לשמוע ד"ר גיא רופא 20/11/2015 | 12:33כל הכבוד שהלכת. מקווה שתרגישי טוב
שאלהליאור 20/11/2015 | 15:04אנחנו עדיין פה ועוד שניה שבת כל פעם בודקים אותי מה נסגר הגזימו.. הרכיבו לי עירוי אבל הוא ריק סתם הרכיבו.. אני מרגישה טוב מאוד אפילו ואני קצת מרגישה חלשה ומסוחררת רק בגלל שאני עייפה ואני מתה לחזור הביתה! למה לא משחררים?? השאלה מה הם עוד רוצים לבדוק? אני עושה מה שאומרים לי אבל אין לי כח כבר רוצה לישון.. אמא שלי עושה מה שהרופאים אומרים והיא אומרת שזה בגלל שלא אמרתי לה אתמול כאילו מנסים ללמד אותי לקח טוב למדתי לקח אני מתה לעוף מפה רק שלא ישאירו אותי לילה כמה זמן אנשים נשארים בדרך כלל?
תשובת מומחה לא לקח בכלל ד"ר גיא רופא 20/11/2015 | 15:06הם רוצים לדעת בוודאות שאת לא מפתחת זיהום שעלול לסכן אותך. המתיני בסבלנות עד שישחררו אותך. באיזה מיון את נמצאת?
זהווווליאור 20/11/2015 | 15:20לפני שניה אמא אמרה שמשחררים אותי בשעה טובה ידעתי שאין לי כלום האמת שאין לי מושג באיזה בית חולים אני בתל אביב זה לא עניין אותי העיקר חוזרים הביתה סוף סוף! בחיים לא הייתי מאושרת ככה ביי תודה
תשובת מומחה 👍🏻 ד"ר גיא רופא 20/11/2015 | 15:36
שאלה לליאורשחף 02/04/2016 | 21:11הלוואי שתראי את זה... ראיתי שכתבת שמצאת מקום שמסביר איך מוציאים טמפון שנתקע. תוכלי לשים פה את הקישור? תודה
קישוריםליאור 02/04/2016 | 21:52קיבלתי התראה למייל :) אני מצרפת שני קישורים: 1)http://atmag.co.il/%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%95%D7%AA/4-%D7%A4%D7%90%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%92%D7%99%D7%A0%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A0%D7%A4%D7%95%D7%A6%D7%95%D7%AA 2)http://m.doctors.co.il/forum/forum3.html?id=263/message-116795 שיהיה לך בהצלחה נראה לי שאם את לא מצליחה אז זה חשוב שתלכי לרופא כי זה מסוכן... אני בסוף הלכתי לרופא שיוציא לי
תודההשחף 02/04/2016 | 22:46תוכלי אולי גם לכתוב לי איך בדיוק הרופא הוציא לך את זה? אנחנו כמעט אותו גיל ואני מתביישת נורא
סוריליאור 03/04/2016 | 06:45סליחה ישנתי כבר ששלחת את ההודעה... מקווה שהסתדרת... אני יענה לך בכל מקרה מה שאני זוכרת... האמת שאני ממש זוכרת... באתי למיון והכניסו אותי לחדר ביקשו ממני לשכב על מיטה שהיתה שם בלי מכנסיים ותחתונים... ממש פאדיחה אבל כיסו אותי עם סדין ואז אני זוכרת שהרופא בא והתיישב בין שני הרגליים שלי הוא אפילו לא אמר שלום ואולי זה עדיף כי זה מרגיש שאין מה להתבייש וזה לא מזיז לו... ואז הוא התחיל לחטט שם ואז הוא הוציא... אני זוכרת שהוא כעס עליי כי התכווצתי בלי כוונה... זה קצת כאב אבל זה לא לקח הרבה זמן... ואז הוא הלך.. היתה שם אחות חמודה שעמדה לי ליד הראש והרגיעה אותי כי הייתי מה זה בלחץ... ואז היא גם ניקתה לי את המקום למטה שזה גם פאדיחה... ואז עשו לי בדיקת דם, שתן וכל שניה מדדו לי חום... ופעם אחת ביקשו ממני להזיז הצידה את התחתון כי הם רצו לראות אם הפד מלוכלך... אני זוכרת שישבנו שם מלא זמן סתם וזה היה יום שישי שניה לפני שבת... אני חושבת רק שעשיתי טעות שאמרתי להם שכואב לי הראש ואז הם השאירו אותי עוד והרכיבו לי אינפוזיה אבל לא חיברו אותי לעמוד של אינפוזיה.. ובכלל הראש כאב לי כי לא ישנתי יומיים לפני.. אז אם גם לך כואב משהו ואת חושבת שזה לא קשור אז אל תאמרי... אם את לא בטוחה אם זה קשור או לא אז תאמרי... כי אם לא הייתי אומרת אז הייתי משתחררת לפני... קיצר תשאירי את הבושה בבית ותדעי שזה ממש ממש חשוב גם אני התביישתי אבל אפשר למות מזה אז אסור לזלזל... וזה גם קורה להרבה אנשים והם רגילים...
תודה ליאור!!שחף 03/04/2016 | 08:20אני לא הצלחתי להוציא כי אני מפחדת להכניס אצבעות... אני גם מפחדת להכניס את זה יותר עמוק... את ממש גיבורה את יודעת? לי אין אומץ ללכת... אמאלה איזה בושות!!!!
תלכיליאור 03/04/2016 | 08:44כן זה בושות... אבל תחשבי שזה באמת קורה להרבה.. הנה אני חיה כדי לספר את זה... חח תקשיבי הרופאים האלה רואים נשים יולדות אז אצלנו זה ממש בקטנה... באמת... תלכי... וואי אני מרגישה כאילו זה קורה לי... תקשיבי תספרי לאמא שלך ומשם יהיה לך יותר קל... את תיהי חייבת להוציא את זה אם לא היום אז מחר ומחר זה יהיה יותר כואב כי זה יותר התנפח אז מה עדיף? וגם תרגישי יותר שהוקל לך... טוב אני לא יוכל לענות עד הצהריים כי אני בבית ספר תלכי אבל...
תשובת מומחה היי ליאור ד"ר גיא רופא 03/04/2016 | 16:13גאה בך שאת מחזקת ומכוונת נשים מנסיונך לכיוון הנכון כל הכבוד לך!
תודהליאור 03/04/2016 | 16:29אני ממש מבינה אותה... אבל אין ברירה לפעמים... כמו שהיה אצלי לא היתה ברירה... אני מקווה שהיא הלכה והיא אחרי... אני אישית מאז לא נוגעת בטמפונים...
תשובת מומחה עדיין כל הכבוד ד"ר גיא רופא 03/04/2016 | 18:11
הצלחתי בסוףשחף 03/04/2016 | 21:25אני חושבת שהצלחתי להוציא אותו... תודה ליאור !
😄👍ליאור 04/04/2016 | 07:10😄👍
שאלהאנונימי 25/06/2020 | 00:26שנתקע לך הטמפון ראית את החוט ?
מחזורעלמה 11/09/2020 | 14:34אני בת 14, שמתי טמפון בפעם הראשונה ואני ממש בלחץ, כואב לי ללכת ולשבת ואני לא יודעת למה, קראתי באינטרנט ורשום שכנראה שלא הכנסתי את זה מספיק עמוק אבל אני לא יודעת איך להכניס את זה עמוק יותר??, וגם אני מרגישה שכל רגע הוא יכול פשוט לצאת לי (כמו שעושים פיפי) . ועוד שאלה שאני עושה אפצי זה יכול לצאת? זהו אשמח אם תוכלו לעזור לי (:
מחזורמיכל 13/05/2021 | 10:13הי אתמול בשעה 4 הגעתי לבית ואני לא זוכרת עם הוצאתי את הטמפון ששמתי ,אני לקראת סוף המחזור אתמול לא היה דם הסתכלתי לחפש לא ראיתי טמפון והיום בבוקר על הנייר היה קצת בניגוב השאלה שלי עם יש סיכוי כל שהוא שלא הוצאתי את הטמפון ומה לעשות
שלשול 9 שעות לאחר נטילת גלולה וקיום יחסים (לת) ספירי 11/05/2021 | 09:29היי, נטלתי גלולה בשעה 23:00 אתמול, בסביבות 00:00-01:00 קיימתי יחסי מין. הבוקר בסביבות 08:00 שלשלתי.. האם יש צורך בנטילת גלולה נוספת? או שכל עוד השלשול לא בטווח של 3-4 שעות מנטילת הגלולה זה בסדר? נוטלת גלולות זואלי, אתמול נטלתי את הגלולה ה-22 בחפיסה. תודה רבה!פתח בחלון חדש
לקחתי כמה גלולות באותו יום (לת) שובל 10/05/2021 | 22:49שלום, אני נוטלת גלולות יאז. היום לקחתי כאגיל גלולה אבל שלשלתי ךאחר שעה אז ךקחתי עוד גלולה. לאחר מכן הייתה לי יציאה רכה אבל לא שלשול ובטעות לקחתי עוד גלולה כי פחדתי שזה יפגע בהגנה ויצא שלקחתי 3 גלולות ביום!!! אציין שלא היו לי שום מקרים של פספוס החודש או משהו חריג... האם זה מסוכן שלקחתי 3 גלולות? האם זה פוגע בהגנה?פתח בחלון חדש
איחור במחזור והפרשות (לת) נויה 10/05/2021 | 21:46היי רציתי לשאול.. המחזור שלי בד״כ לא סדיר אבל החודש ממש השתבש הייתי אמורה לקבל לפני שבועיים ויותר ובזמן השבועיים האלו יש לי רק הפרשות דמיות/ חומות הולכות ובאות ללא מחזור וללא כאבים.. אני ללא גלולות, מנסה להיכנס להריון אבל לא נראה שזה הריון אין שום סימנים שקשורים והבנתי שהשרשה זה רק יומיים שלושה.. אז מה הסיבה שזה יכול לקרות?..פתח בחלון חדש
התקן מירנה ומחזור (לת) אאא 09/05/2021 | 07:31היי, אני בת 39 לפני חצי שנה שמתי מירנה. להבנתי לא אמור להיות מחזור ואם כן אז מועט מאוד. בפועל אני ממשיכה לקבל מחזור אמנם מעט פחות דימום מהרגיל אבל עדיין דימום ניכר 5 ימים. חשוב לציין שעשיתי ביקורת אחרי 3 חודשים ובאולטרסאונד היה נראה שהכל תקין.פתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד