עקמת קלה שגורמת לצד ימין להיות אחורה משמאל
פורום עקמת
אורתוטיסט שמואל להב
שמואל להב, אורתוטיסט ומנהל את מכון אורתופדי ברזילי-להב. בעבר: יושב ראש איגוד המכונים האורתופדיים. החל משנת 1971 החל לעבוד במכון אורתופדי ברזילי, קיבל תואר מוסמך והכרת מעמד של משרד הבריאות בשנת 1981. עובד עם משרדי הממשלה השונים, כגון: הבריאות, האוצר ועוד. עובד עם בתי החולים הגדולים ועם מיטב הרופאים והמרפאות האורתופדיות והשיקומיות בארץ. שמואל מעביר הרצאות לקהל הרחב ובפני צוותים רפואיים. אורתוטיסט שמואל להב מנהל פורום עקמת. מנהל פורום מדרסים.
עקמת קלה שגורמת לצד ימין להיות אחורה משמאל רועי 29/09/2020 | 11:19יש לי בעיית חוסר איזון באגן , ואגן ימין גבוה משמאל וכתף גם לא באותו הגובה , שבתחילת התהליך הופניתי לבדיקת סקוליוזיס שהראה סקוליוזיס קל, הייתי אצל מספר מומחים , כל אחד איבחן אחרת, נוכחתי להבין לאחרונה שנטייתו של הגוף לאחורה וימינה , (למרות שהרוב פסל את עניין הסקוליוזיס ) , היא עקב כך שצד אחד מקוצר מהשני , והנטייה אחורה היא כי כך למעשה הקו הכי קצר בין המותן לכתף, זה הקו הכי קצר , מה שמדגיש את קיצור השריר בצד אחד , שאלתי היא האם זה אכן מגיע מכיוון הסקוליוזיס , ומה ניתן לעשות לטפל בכך.. (קו הסקוליוזיס עצמו בצילום מקדימה הוא עם סטייה קלה אך הקיצור בצד אחד שגורם כנראה לאגן להיו גבוה ולכתף לא באותו הקו הוא משמעותי)הוסף תגובה
תשובת מומחה סקוליאוזיס אורתוטיסט שמואל להב 29/09/2020 | 13:15שלום רועי, יכול להיות שהסקוליאוזיס נוצר כתוצאה של רגל אחת קצרה מרעותה, בדוק זאת אצל הרופא האורטופד שלך. מה מפריע לך?הוסף תגובה
המשךרועי 29/09/2020 | 19:15בדקו לי את אורכי הרגליים בסיטי והם שווצ באורכן , אורטופד בדק מהטבור לכל אחת מהרגליים וזיהה 2 ס״מ הבדל , מה שאומר הבדל פונקציונלי ברגליים , אגן ימין מוגבה בימין , מפריע לי בהליכה ובכל מצב , הוציא ואתי מאיזון כולל , קו המותניים שונה , קו הכתפיים , פלג גוף ימין מסובב , בתחילת האירוע (לפני כמה חודשים|9 הגוף שלי היה מעוות לגמרי - מסןבב לגמרי. (החולצות היו מסובבות ימינה) צד אחד שלי היה ישר והשני מסובב אחורה , מכיוון שאני מתאמן חדר כושר אינטנסיבי הייתי מתאמן עקום לגמרי ואז כל הגוף היה מגיב בהתאם...התאמנתי את המנח בתרגילים למנל שיכולתי וזה היה עקום לגמרי...לפני למעלה מחודשיים החלטתי להפסיק להתאמן עד הודעה חדשה עד שאטפל בבעיותיי שהחריפו והחריפו ולא הפסקתי להתאמן , אז אני משתדל לעבוד על גמישות ושרירי הבסיס (core( משהו שהזנחתי שנים , וגם תרגילי רגליים לא עבדתי כבר שנה וחצי , מאחר וחוסר האיזון שלי הפריע לי לבצע אותם , לפני כשבוע לא יכולתי לעמוד על רגל ימין, כשרגל שמאל באוויר , והייתי נופל , לשבת בסקוואט בלי משקל סתם בישיבה באוויר גם הייתי נופל , ועדיין כשאני מצליח אני לא ממוקם במרכז אלא צמוד לאחת הרגליים במנל מאוד לא טבעי ובטוח שלא משוחרר , מה שמצביע בבירור על בעיית האיזון בגוף , קו הכתפיים החזיתי לא ישר , כתף אחת מסובבת אחורה וניסיון מתיחה שלה מאחורי הגב נראית רחוקה למלהיות זהה , אחת קדימה יותר והשנייה אחורה יותר , בעקבות הסיבוב של הגוף ימינה , זה מרגיש לי מאוד לא טוב , הגוף יצא מבאלנס , כשאני שוכב אז האגן והכתף ימינה נופלות קרוב למשטח בעוד ששמאל מורם יותר , ישיבה בכלל בלתי נסבלת , אני לא מסוגל לשבת ישר , הגוף מושך ימינה ולמטה , אני יושב עקום ולא נוח לי גם אז..זה ככה על קצה המזלגהוסף תגובה
תשובת מומחה המשך טיפול אורתוטיסט שמואל להב 29/09/2020 | 20:23רועי ערב טוב, אני מאמין שפיזיוטרפיה בשיטת שרות תוכל להועיל לך, כתוב אלי מחר לווטסאפ היכן אתה גר ואפנה אותך לפיזיוטרפיסטית מיוחדת לך. שלח ל 052250955 גם כתובת, גם שם. בהצלחההוסף תגובה
תודה על המענהרועי 30/09/2020 | 19:21תודה על המענההוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
דורבן
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח ארטרוסקופיה של הקרסול
רופאים בתחום

ד"ר סטפן בן שושן דימות
רדיולוג פולשני ואבחנתי מומחה לעמוד שדרה ומפרקים ופציעות ספורט / מנהל מחלקת MRI בבית חולים מעייני הישועה

ד"ר דן פרט אורתופדיה
5 ( 27 חוות דעת )
"דוקטור דן פרט הוא רופא מדהים, מקצועי, אכפתי, המסור למטופלים שלו בצורה בלתי רגילה. קשוב בצורה יוצאת מן הכלל, מהווה דוגמה ומופת לרופא ממליץ עליו בחום."
פורומים נוספים בתחום
פורוםעקמת
בפורום עקמת ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום עקמת

אורתוטיסט שמואל להב