פורום עקמת - עמוד 22
אורתוטיסט שמואל להב שמואל להב, אורתוטיסט ומנהל את מכון אורתופדי ברזילי-להב. בעבר: יושב ראש איגוד המכונים האורתופדיים. החל משנת 1971 החל לעבוד במכון אורתופדי ברזילי, קיבל תואר מוסמך והכרת מעמד של משרד הבריאות בשנת 1981. עובד עם משרדי הממשלה השונים, כגון: הבריאות, האוצר ועוד. עובד עם בתי החולים הגדולים ועם מיטב הרופאים והמרפאות האורתופדיות והשיקומיות בארץ. שמואל מעביר הרצאות לקהל הרחב ובפני צוותים רפואיים. אורתוטיסט שמואל להב מנהל פורום עקמת. מנהל פורום מדרסים.
טיפולים שמרניים עקמת בינונית ענת 19/07/2017 | 11:14ביתי ב ה 10וחצי לפני מחזור אובחנה עקמת של 22מעלות עפ"י האורטופד ו 26 מעלות עפ"י הפיזיוטרפיסט. מהם סוגי הטיפולים שנמצאו מנסיונכם היעילים עבור עקמת ברמה כזו ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עקמת ודרכי הטיפול אורתוטיסט שמואל להב 20/07/2017 | 08:28ענת שלום, מחוך מאד יעיל לעצירת המשך ההחמרה בגודל העקמת ולעתים גם בהקטנה חלקית של גודל העקמת והפיתול, מחוך מתקינים על הגוף החל מ 23 מעלות, פיזיותרפיה מאד יעילה בנתינת כלים למנח נכון של הגוף, ניתוח עושים מ 50 מעלות ומעלה. אני מציע שתבקשי מהרופא הפנייה למחוך כבר עכשיו מפני ש 22 מעלות בגיל צעיר כל כך עלולים להחמיר מאד בהמשך הדרך עד תחילת הטיפול. באם תרצי ענת תוכלי לצלצל אלי ולשאול שאלות 0522450955. בהצלחה בהחלטותהוסף תגובה
בית חזה מירית 16/07/2017 | 08:16שלום אני בת 29 נשואה פלוס שני ילדים שמתי לב לאחרונה כמעט שבעה חודשים שצלעות בית החסה בצד ימין יותר בולטות מצד שמאל הדבר לא כל נראה לעיין אבח אני מבחינה בזה..לא יודעת אם היה לפני בכלל קראתי בגוגל והדבר הלחיץ אותי שזה אולי בגלל עקומה בגב אבל אני לא מרגישה דבר מוזר בהליכה או בשגרת החיים שלי ...רק המראה קצת רואים שבית חזה ימיו שונה משמאל.. האם זה משהו חריג או חמור או בית החזה אינו סמיטרי ויכול הבדלים בין הצדדים אשמח לתשובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה צלעות בית החזה אורתוטיסט שמואל להב 16/07/2017 | 10:35מירית שלום, בדרך כלל עיוות שכזה מופיע בצמידות לעקמת בעמוד השגרה. בידקי אם השקע של המותניים זהה משמאל ומימין, אותו עומק ואותו גובה. קרוב לודאי שיש שוני. אם את רזה ויש לך שרירי בטן חזקים זאת לא תהיה בעייה, מלבד זו האסטתית, לכל ימי חייך. אם אכן יש עקמת כדאי לבדוק את ילדייך שלא יפתחו עקמת, לעיתים העקמת היא תורשתית. כל זה כמובן כללי מאד, אם תגיעי אלי נוכל לבדוק . לתיאום עם אוריאנה: 036121070 שמוליקהוסף תגובה
המשךמירית 16/07/2017 | 11:02תודה על תשובה אם למשל התגלה עקמת יש טיפול או ניתוח ואם זה מסוכן? אני לא רזה ולא שמנה יש לציין שבהיריון שלי אני עולה הרבה במשקל והיה לי בטן כבדה האם יכול להיות שזה סיבה לשינוי בבית החזה ? איפה המרפאה שלך ?הוסף תגובה
תשובת מומחה עקמת וניתוח אורתוטיסט שמואל להב 17/07/2017 | 13:04אם יש עקמת קרוב לודאי שלא צריך ניתוח מכיוון שרק מעל 50 מעלות ממולץ לנתח ואם יש לך עקמת כה חמורה היית יודעת על כך לפני כ 15 שנים. מכאן אני מסיק שהבעייה לא חמורה ולעיתים שמירה על שרירי בטן/גב חזקים פותרת את בעיית הכאב וההחמרה. אני לא רופא, אני אורטוטיסט ומתמחה בעקמות. ביאליק 79 פינת זבוטינסקי ברמת גן.036121070 בריאות שלמההוסף תגובה
המשך לשאלה (לת) מירית 17/07/2017 | 12:56תודה על תשובה אם למשל התגלה עקמת יש טיפול או ניתוח ואם זה מסוכן? אני לא רזה ולא שמנה יש לציין שבהיריון שלי אני עולה הרבה במשקל והיה לי בטן כבדה האם יכול להיות שזה סיבה לשינוי בבית החזה ? איפה המרפאה שלך ? וגם קבעתי תור דרך כללית לאורטפיד עוד חודש האם ללכת עם צילום גב או להמתין והוא קובע אם צריך צילום או לא ??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
עקמת דוד 18/06/2017 | 18:03שלום רב.עקמת 45מעלות.לאחר הוצאת המוטות שיצאו ממקומם האם ניתן לתקן עקמת.למי שיש בעקבות חסימה של חוט השדרה Siringomelia אשמח לקבל תשובה תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עקמת בת 45 מעלות אורתוטיסט שמואל להב 18/06/2017 | 21:15דוד שלום, בד"כ אין צורך לתקן עקמת פחותה מ 50 מעלות. בדרך כלל עקמת שכזו לא מפריעה למהלך החיים התקין. Siringomelia פרושו ציסטה היושבת באזור מח השדרה. זו שאלה שתצטרך לשאול רופא שזו התמחותו והוא יתן את תשובתו רק לאחר בדיקתך. הדבר תלוי גם בגילך ובמצב בריאותך . בהצלחההוסף תגובה
Apifix מיכל 11/06/2017 | 11:13שלום רב, אשמח לדעת מה הניסיון וההצלחה בשיטת Apifix והאם היא יכולה להתאים לעקמת בת 64 מעלותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מידע על Apifix אורתוטיסט שמואל להב 12/06/2017 | 08:11שלום מיכל, לא אין לי מידע על שיטה זו. צלצלי למרפאה של פרופסור פלומן ובקשי שמות ומספרי טלפון של כמה שעברו פרוצדורה זו ושאלי אותן. בהצלחההוסף תגובה
עקמת וירידה בגובה ויקי 23/05/2017 | 20:10שלום,רציתי להתייעץ בקשר לגובה.אני עברתי ניתוח לפני 20 שנה כשהייתי בת 15.הגובה שלי אז היה 1.63.לפני שנה מדדתי את הגובה שלי ואמרו שאני 1.60.וכיום אני כבר 1.58 וחצי.אני מאוד מודאגת למה הגובה שלי יורד באופן מהיר.אשמח לתשובה והסבר והאם אני צריכה לפנות לאורטופד?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הנמכת הגובה עם חלוף השנים אורתוטיסט שמואל להב 24/05/2017 | 09:34ויקי שלום, אני מניח שהעקמת שלך מעל 50 מעלות ו/או את שמנה עם שרירים חלשים, אלו סיבות טובות להחמרת העיקום וכתוצאה מזה קיצור בגובה. אכן, גשי לרופא אורטופד שמתמחה בעמוד שידרה ובדקי איתו אם יש צורך בהתערבות כירורגית או טיפולית, בהצלחההוסף תגובה
עקמת 45-50 מעלות ( עקומה c לימין) דודי 16/05/2017 | 00:21יש לי עקמת 45-50 מעלות לאחרונה יש לי שיעולים ואני מרגיש קצת אי נוחות ולחץ בגב ולא שפעת או משהו ייתכן שזו תפיסת שריר בגב או מהעקמת מה ההמלצות ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לגשת לרופא המטפל ולבדוק ! אורתוטיסט שמואל להב 16/05/2017 | 09:11הוסף תגובה
הקרנה לרגל שמאל דוד 01/05/2017 | 20:06שלום יש לי תופעה שמדי תקופה אני תופס איזו הליכה עקומה לצד שמאל וגם ברגל מתחיל הקרנה של דקירות בפולסים לברך. מה זה יכול להיות? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הליכה מעוקמת ודקירות אורתוטיסט שמואל להב 01/05/2017 | 22:15דוד שלום. לא יודע. תנסה להבין האם לפני כן הלכת ממושכות, הרמת משאות, עשית כיפופים/זויות יותר מהרגיל, האם יש לך כאבים בכפות רגליים. בקיצור, נסה לנתח בעקבות מה מגיעה התופעה וגש לרופא אורטופד. בהצלחה וחג שמח, שמוליקהוסף תגובה
עקמת גבית ומותנית חנה 30/04/2017 | 17:42שלום,הבת שלי בת 19 צריכה לעבור ניתוח גב ובעוד חודש וחצי היא צריכה להתגייס. היא טוענת שיש לה כאבים בעיקר בעקמת המותנית. השאלה שלי היא אם עדיף לעשות את הניתוח לפני הצבא או שתעבור את הטירונות(וכמובן היא תצטרך להרים דברים כבדים) ובסדיר היא תתנתח? מה מומלץ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מתי לעבור ניתוח ע"ש אורתוטיסט שמואל להב 30/04/2017 | 17:59שלום חנה, לא יודע מה לענות לך. אני חושב שאם יש לה כאבים הרי שלא כדאי להתגייס כך ולכן אולי נכון יותר שתעבור את הניתוח. לאחר שתחלים ממנו היא תחליט מה לעשות. בהצלחה ויום עצמאות שמח! שמוליקהוסף תגובה
שמירה על גב זקוף עומר 21/04/2017 | 11:56שלום, אני בן 24 ושמתי לב שלרוב אני לא הולך עם גב זקוף. אני מנסה לשנו את ההרגל הזה ובכל פעם זה מחזיק מעמד לכמה דקות. אני מתיישר ואז שוב אני חוזר להיות שפוף מעט. כיצד אפשר לשמור על ההרגל הזה ולהיות עם גב זקוף באופן טבעי? הפגם הזה מאד מאד מפריע לי ואשמח לדעת מה ניתן לעשות. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שמירה על גב זקוף אורתוטיסט שמואל להב 21/04/2017 | 15:40היי עומר, אני מניח שכל זה הוא תוצאה של שרירים מקוצרים. גש לפיזיוטרפיה שיתרגלו אותך מספר פעמים כך שתזדקף ותשמור על כך. בהצלחההוסף תגובה
פורומים נוספים בתחום
פורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםעקמת
בפורום עקמת ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום עקמתפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם

פיט סטפ פרו
אורתוטיסט שמואל להב
ד"ר דן צין