פורום ניתוחי מפרק הירך והברך - עמוד 134
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
אוסטאופורוזיס של הריון בפעם השנייה שוש 10/11/2013 | 16:31שלום רב ד״ר הולצר, הובנתי בהריון ראשון עם אוסטאופורוזיס ואני נמצאת בשבוע 28 ושוב התגלו סממנים של אוסטאופורוזיס ... נאלצת ללכת שוב עם קביים.... ברצוני לדעת באם קיים סיכון ללדת בלידה רגילה ( בשל החלשות העצם) או מומלץ על ניתוח קיסרי....? בתודה מראש על התייחסותךפתח בחלון חדש
תשובת מומחה לידה ואוסטאופורוזיס דר' איתי הולצר 11/11/2013 | 19:22אין כל מניעה ללידה רגילה במצב של אוסטאופורוזיס חולפת שיהיה בהצלחה ובמזל טוב
החלפת מפרק ירך חיים 10/11/2013 | 13:42שלום ד"ר ברצוני לברר אני בן 41 סובל מפרטס שאלתי היא ניתן לקבעה את המפרק במקום לעבור את כל משחת הניתוחים. שזה אומר ניתוח ראשון ולאחר 10 שנים עוד אחד. תודה ויום טובפתח בחלון חדש
תשובת מומחה ניתוח לקיבוע/ביטול מפרק דר' איתי הולצר 10/11/2013 | 15:01שלום. ניתוחים לביטול/קיבוע מפרק(ARTHRODESIS) משיגים שיפור משמעותי עד מוחלט בכאבים במחיר אבדן מוחלט של תנועתיות המפרק הפגוע. על פי הנתונים שאתה מוסר לגבי עצמך (גיל צעיר ופגיעה משמעותית במפרק הירך) אתה בהחלט מועמד לניתוח מסוג זה. אני ממליץ להיפגש עם מומחה בתחום לדון בכל המשמעויות של הניתוח המתוכנן לך.
מפרק ירךחיים 10/11/2013 | 19:34שלום:קיבלתי את תשובתך לגבי קיבועה המפרק,ברצוני לברר מה זה אומר עיבוד מוחלת של תנועתיות המפרק. במידה ואני רוצה לשבת מה זה אומר,יש באפשרותך להיות יתר ספציפי. תודה על ההסבר ויום טוב
תשובת מומחה המשך דר' איתי הולצר 11/11/2013 | 18:08המפרק מקובע בתנוחה הכי נוחה לתפקודים החשובים. במקרה של מפרק הירך זה אומר ביישור - לאפשר עמידה והליכה יחסית תקינות. ישיבה תהיה אכן מסורבלת במצב זה כמו גם התכופפות ופעולות נוספות.
בצקת בקרסוליים ובכפות הרגליים בתקופת ההחלמה של החלפת מפרק הירך אברהם ונדה 07/11/2013 | 21:34דר הולצר, שלום ! לפני שלושה שבועות ( אברהם ונדה 20.10 ) עברתי ניתוח של החלפת מפרק הירך ברגל ימין . בסמוך לחזרתי מבית החולים הבחנתי בבצקות משמעותיות בקרסוליים ובכפות הרגליים של שתי הרגליים עם נפיחות משמעותית יותר ברגל המנותחת. רופאת המשפחה הפנתה אותי לבדיקות דם ושתן השוללות כשל בתפקוד הכלייה . הבדיקות יצאו תקינות ולכן נשלחתי לבדיקת דופלר ורידים בשתי הרגליים .את הבדיקה ביצעתי היום ולמרות שעדיין אין פיענוח רשמי הטכנאי אמר לי כי הכל תקין. האם יתכן שהבצקת היא תופעת לוואי של הניתוח? ואם כן מדוע הבצקת היא גם ברגל שמאל? רופאת המשפחה טענה שאם בדיקת הדופלר תהייה ללא ממצא , אשלח לאולטרסאונד בטן תחתונה. מה דעתך , האם יש צורך להמשיך בבדיקות ובירורים ? חוץ מהבעיה שתארתי אני מרגישה נפלא וכבר חשה שיפור ניכר ביחס לתקופה שקדמה לניתוח.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בצקות לאחר ניתוח החלפת ירך דר' איתי הולצר 10/11/2013 | 14:55שלום. שמח לשמוע שאת מרגישה טוב ושיפור בהשוואה ללפני הניתוח. בצקות בשתי הרגליים לאחר ניתוחים מסוג זה די שכיחות ומצד שני לא יזיק להשלים את הברור כפי שהומלץ לך.
קרע חלקי בACL ועיוות במיניסקוס. אביתר 07/11/2013 | 00:04שמי אביתר שטרן, אני חייל בן 20. בתחילת 2011 עברתי ארטרוסקופיה עם מיניסקטומיה במיניסקוס הליטרלי בברך שמאל, לאחר פציעה באיגרוף תיאלנדי. לאחר הניתוח עשיתי פיזוטרפיה אינטנסיבית, הבראתי והתגייסתי ליהיות לוחם. לאחר כשנה אובחן אצלי קרע מלא בACL (לפי הMRI) וקרע עם היפוך מקטע במיניסקוס הליטרלי גם כן בברך שמאל, איפה שנותחתי ב2011. נותחתי עוד פעם (ארטרוסקופיה עם מיניסקטומיה) ומאז שחזרתי לפני כ-8 חודשים לשירות יש לי רק כאבים שמחמירים ובריחות בברך שמאל. קיבלתי תשובות לMRI ורשום שם עיוות של המיניסקוס הליטרלי באזור מעבר בין הקרן הקדמית לגוף המיניסקוס. כמו כן יש פס סיגנל מוגבר קטן בקרן האחרוית המגיע למשטח המפרקי התחתון (גם היה בMRI הקודם אך פחות בולט), הפס מודגש יותר כעת. הרצועה הצולבת הקדמית מתוחה ובמהלך תקין אך מעט דק. יש שיפור בהשוואה לבדיקה קודמת. בתאריך 5.11.13 הייתי אצל ד"ר אמנון גם, ראש תחום אורטופדיה של צה"ל והמסקנות שלו היו כדלהלן : מבחן לחמן +1, מבחן מגירה +1. ממליץ על שיחזור ACL מכיוון שאני מתלונן על בריחות ברך וכאבים חזקים. לגבי המיניסקוס יש לראות במהלך הארטרוסקופיה אם יש מה לתקן. בתאריך 6.11.13 הייתי אצל ד"ר יוסף לאו ומסקנותיו היו כדלהלן : יש לעשות ארטרוסקופיה ולבדוק את מצב הACL. המיניסקוס הליטרלי מנוון ואינו מתפקד, כתוצאה מכך נגרמים כאבים רבים בברך. יש לשקול ניתוח לשחזור רצועה במידה ובארטרוסקופיה יראו את הקרע. אשמח אם תשיב לי על שאלותי! לאחר השיחה עם ד"ר לאו הבנתי שהשתלת מיניסקוס היא דבר שלא נעשה הרבה בארץ. האם לדעתך יש מקום להשתלת מיניסקוס בגיל שלי ובמצב שלי? והאם יש בארץ רופא שמתמחה בזה? האם לדעתך יש מקום לשחזור רצועה ACL שקרועה חלקית? מכיוון שאני רוצה לחזור ליהיות ספורטאי (הייתי מתאגרף באיגרוף תיאלנדי במשך 3 שנים), והבריחות גורמות לי לאי יציבות. האם קרע חלקי ברצועה יכול לגרום לי לניוון של המיניסקוסים? בנוסף בפגישה עם ד"ר אמנון גם הוא ציין בפניי שיש לי סיכוי גבוהה (נקב במספר 47%) שאצטרך להחליף את הברך בגיל 50. אשמח אם תשפוך אור על מה שהוא אמר כי אני ממש חושש. תודה רבה על הקריאה, אשמח אם תענה לי על מירב השאלות! אביתר שטרן.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פגיעה חלקית ברצועה צולבת קדמית ובמניסקוס לטרלי דר' איתי הולצר 07/11/2013 | 02:13שלום. המלצות הרופאים נתנו אני מניח לאחר בדיקה גופנית ומעבר על בדיקות ה MRI עצמן. אני במסגרת הפורום יכול להתייחס רק באופן עקרוני וכללי לנושאים ולא לחוות דעה בהתכתבות על מקרה ספציפי. לרצועה הצולבת הקדמית תפקיד חשוב ביציבות ותנועתיות הברך. ברך לא יציבה חשופה לפגיעות נוספות כמו קרעים במניסקוסים, פגיעות סחוסיות ועוד. בעתיד עלול להתפתח תהליך שחיקתי-דלקתי-ניווני שעלול להביא למצב שיש צורך בניתוח החלפה בגיל יחסית מוקדם. אני לא יכול לנקוב באחוז מדוייק. אין גם הוכחות שניתוח לשחזור רצועה צולבת מקטין את הסכנה לתהליך זה בהמשך החיים. הניתוחים כן משיגים בד"כ שיפור תפקודי (במידה והבעיה אכן ברצועה הצולבת). במקרים מסויימים ניתן להשיג תפקוד כמעט תקין לחלוטין של הברך באמצעות פיזיותרפיה, במיוחד כאשר אין קרע מלא של הרצועה.
כאבים ונפיחות בשוק ימין. רחל ששון 06/11/2013 | 20:40שלום ד"ר איתי הולצר. בבקשת חוות דעת עשיתי אולטרה סול ומצאו רקמת שומן בעובי 4.2ס"מ. הביאו לי כדורים רק לכאבים. רציתי לדעת עם אפשר משהו אחר כי אני לא יכולה לקפל את הברך הוא לרדת במדרגות.מאוד כואב לי אני גם עובדת בגן ילדים וכול הזמן אני עומדת על הרגלים מחכה ליעוץ.תודה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה נגע שומני, כאבים בברך דר' איתי הולצר 07/11/2013 | 02:02שלום. לא ניתן לקבוע אם יש בכלל קשר בין הגוש השומני לכאבים בברך. יש משככי כאבים מסוגים שונים - התייעצי עם רופא/ה המשפחה שלך. אני ממליץ גם להשלים תהליך מסודר של תשאול ובדיקה אורתופדית כדי להבין את מקור הבעיה והכאבים
הליכה על קצות האצבעות יעקב 05/11/2013 | 07:20בוקר טוב בני בן ה 7 הולך על קצות האצבעות כאשר אנחנו מעירים לו על כך הוא הולך רגיל אחרי מספר דקות שוב מרים את כף הרגל היינו אמל אורטופד ילדים והוא בדק אותו פיזית והוא איבחן שיש לילד כנראה גידים קצרים והוא המליץ על ניתוח -3 חתכים קטנים בכל ברגל החלמה 6 שבועות עם גבס בשביל לשלול בעיה נירולוגית לפני התערבות כירורגית שלח אותנו לאיבחון אצל נירולוג שאלתי היא האם יש דרך אחרת לטפל בבעיה זו ולא דרך ניתוחפתח בחלון חדש
תשובת מומחה ניתוחים לטיפול בשרירים מקוצרים דר' איתי הולצר 06/11/2013 | 18:49שלום. כדי לענות על שאלתך צריך להכיר את המקרה לפרטיו (זה לא כל כך הפורום המתאים לנושא זה...). באופן עקרוני יש גם טיפולים לא ניתוחיים במצבים הפחות קשים. טיפולים אלה מתבססים על פיזיותרפיה, סדים ולעיתים הזרקות חומר המשתק באופן זמני את השרירים ומאפשר תנועתיות תקינה יותר של המפרקים השונים. ברור נוירולוגי מעמיק הוא אכן שלב קריטי ומקדים לכל החלטה על המשך טיפול.
קרע במיניסקוס בני 04/11/2013 | 22:44שלום רב, לפני כשלושה חודשים נפצעתי במשחק כדורגל עשיתי צילום MRI קרע לפחות חלקי של ה-ACL קרע מניסקיאלי מדיאלי אחורי גופיף חופשי בגודל 16 מ"מ ייתכן ממקור סחוסי אני מרגיש הרבה פחות כאבים ויכול ללכת דיי מהר. אני לא יודע מה לעשות ולכן יש לי מספר שאלות: 1. האם יכול מצבי להחמיר אם לא אעשה ניתוח? 2. האם חלקיק הסחוס מסוכן או יהיה מסוכן בעתיד? 3. אם ארצה לשוב ולשחק כדורגל: האם אהיה חייב לעשות ניתוח לפני כן או שאפשר לנסות אם אין כאבים? 4. מה זה תוספים הבונים סחוס? 5. מה זה אפוסטרפיה? תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה פגיעה משולבת ברצועה צולבת ומניסקוס דר' איתי הולצר 06/11/2013 | 18:42שלום. הברך שלך נפגעה על פי בדיקת ה MRI במספר מבנים הקשורים ליציבות ותנועתיות הברך. ניתן לעיתים להשיג שיקום וחזרה לתפקוד סביר של הברך באמצעים שמרניים - פיזיותרפיה במתכונות שונות. אם הברך נשארת לא יציבה היא תהיה חשופה לפגיעות נוספות בעתיד. המניסקוס הקרוע עלול לגרום ל'נעילות' של הברך כך גם החלקיק החופשי ואז כניראה ותזדקק לניתוח. אין תוספים שבונים סחוס - לפחות לא הוכח עד היום באופן מדעי. יש תוספים המשיגים אפקט סימפטומטי המשפר את התפקוד. אפוסתרפיה הינה שיטה לאימון המערכת ה 'עצבית-שרירית' היכולה להשלים טיפול פיזיותרפיה במצבך.
פענוח MRI אהרון 04/11/2013 | 18:06שלום רב, אשמח אם תוכל להבהיר לי את תוצאות הבדיקה מודגם מוקד נזק תת כונדרלי קטן בסריקה 15 ב T1 קורונלי מוקף בצקת לשדית מקומית. ניוון מוצינוזי מתון של ה ACL נזק מניסקלי מתון מוצינוזי בעיקרו בקרן האחורית של המניסקוס הפנימי והשטחה קלה של הקרן הקדמית של המניסקוס הצדדי לקורלציה עם הקליניקה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פגיעות במניסקוס, בעצם התת-סחוסית וברצועה צולבת קדמית דר' איתי הולצר 05/11/2013 | 23:44על פי פיענוח ה MRI יש מספר פגיעות במבנים שונים בברך אך אף אחת מהן אינה פגיעה מוחלטת כמו שבר או קרע. זה מעיד קרוב לודאי על נזק שהתרחש במשך מספר שנים לפחות ולא ארוע של חבלה מוגדרת, אם כי יש כמובן יוצאים מהכלל. המפתח: "דרושה קורלציה קלינית" - צריך להכיר את סיפור המקרה והממצאים בבדיקה גופנית כדי להבין מה המשמעות של הממצאים בבדיקת ה MRI.
כאבים אסף 04/11/2013 | 16:35רציתי לדעת האם מדבקת פנטה לשיכוך כאבים במינון של 12 מיקרוגרם ל 3 ימים יותר חזקה ממדבקת בוטרנס 20 מיקרוגרם הניתנת אחת לשבוע ? ומה ההבדל בין שני המדבקות ? והאם זה נכון שמדבקת פנטה גורמת לפחות עצירות מאשר מדבקת בוטרנס ומה הם תופעות הלואי של מדבקת הפנטה? בתודה מראשפתח בחלון חדש
תשובת מומחה לא הפורום המתאים דר' איתי הולצר 05/11/2013 | 23:30לא הפורום המתאים
כאב בברך ימין אלכס אסקלסקי 02/11/2013 | 19:00הבת שלי בגיל 18 סובלת מכאבים בברך ימין במיפוי אצמות הממצאים הם קליטה מוגברת קלה פוקלית בברך ימין באזור הטיביאלי טוברוסיטי לא נצפו ממצאים פותולוגיים משמעותיים בעצמות לסיכום שינוי טראומתי או דלקתי ברך ימין הטיביאלית אין עדות לקרע במיניסקוס לפי SPECT האם נדרש טיפול בדלקת או בדיקת נוספת של MRI תודה מראשפתח בחלון חדש
תשובת מומחה קליטה במיפוי באזור ה'טיביאל טוברוסיטי' דר' איתי הולצר 03/11/2013 | 09:56שלום. במיפוי יש עדות לפעילות יתר באזור החיבור של גיד הפיקה לעצם השוק ('טיביאל טוברוסיטי'), זה יכול להתאים לתהליך דלקתי . כדי להבין את התמונה המלאה של המקרה, יש צורך בתהליך מסודר של תשאול, בדיקה גופנית ומעבר על בדיקות ההדמיה עצמן. אם המסכנה בסוף תהליך זה שאכן מדובר בתהליך דלקתי באזור הקליטה במיפוי - יש מקום לטיפול פיזיותרפיה במקביל לטיפול אנטי דלקתי. איני רואה צורך לבדיקת MRI בשלב זה על פי הנתונים שאת מוסרת.
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד