פורום ניתוחי מפרק הירך והברך - עמוד 52
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
החלפת ברך ימין לפני 8 חודשים ולפני החלפת ברך שמאל מלאכי יואב 23/03/2017 | 18:52שלום הייתי בוועדת ניידות של משרד הבריאות לאחר החלפת ברך ימין ולא אישרו לי אחוזי ניידות.לפי הטבלה והמלצת המנתח מגיע לי 50%.האם לחקות ל החלפת הברך השניה כדי לחזור לוועדה? תודה מראש.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 26/03/2017 | 23:15שלום יואב. אם אתה עומד לעבור את החלפת הברך השניה בקרוב אז יש הגיון להמתין. יש רופאים ועורכי דין העוסקים בתחום - פנה אליהם לקבל חוות דעת.
ממצאי בדיקת MRI של ברך ימין טובה 23/03/2017 | 09:43הי דוקטור להלן ממצאי MRI שעשיתי בעקבות כאבים בברך שיש לי אני בת 76 תוכל בבקשה להגיד לי לגבי ניתוח אם צריך תודה התוויה קלינית: חשד לנזק מניסקיאלי. ממצאים: מודגמים שינויים OAהתחלתיים במדור המדיאלי. מודגם עיבוי ניכר ואותות חריגים של רצועת ה-LCAלכל אורכה, ממצא העשוי לשינויים ניווניים נרחבים. מאחורי האחיזה הפמורלית של רצועת ה-LCA מודגם כיס נוזל בקוטר 9 מ"מ בציר הסגיטלי ובגובה 7.1 ס"מ (חתך 14 סדרה 3 (ובקוטר 6 מ"מ במישור הצדדי פנימי (חתך 19 סדרה 4 ,(כנראה ציסטה גנגליונית. מודגם מוקד ציסטי תת קורטיקלי בקיר המדיאלי האחורי של הקונדיל הפמורלי הלטרלי באזור אחיזת רצועת ה-LCA בקוטר 1 ס"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 8 מ"מ. כנראה ללא משמעות קלינית. שאר הרצועות וגיד הפופליטאוס מודגמים שמורים. מודגם אות חריג הוריזונטלי לרוחב הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי אשר אינו מערב את המשטחים הפירקיים כך שאינו מוגדר כקרע. המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. מודגם מוקד ציסטי תת קורטיקלי בפצט הלטרלי של הפיקה. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאליתפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 23/03/2017 | 18:44שלום טובה. בדיקת ה MRI מעידה על שינויים שחיקתיים כרונים בחלק הפנימי של הברך - המכונה המדור/לשכה הפנימית medial compartment- ראי תמונות באינטרנט. הטיפול בהשלבים הראשונים הנו בד"כ שמרני - פיזיותרפיה, משככי כאבים, הזרקות תוך מפרקיות ועוד. אם אין שיפור מספק נשקלות אפשרויות ניתוחיות. על פי בדיקת ה MRI ייתכן ואת מתאימה להחלפה חלקית בלבד של האזור הפגוע- ניתוח שהשיקום ממנו קצר וקל בהשוואה להחלפה מלאה. אבל ההחלטה לגבי אפשרויות הטיפול (שמרני לעומת ניתוחי) לא מתקבלת על סמך בדיקת הדמיה, גם לא MRI. ההחלטה צריכה להילקח לאחר פגישה איתך, בדיקה גופנית ומעבר על בדיקות ההדמיה עצמן. פני למומחה/ית בתחום הברך להשלים תהליך מסודר של בדיקה ודיון באפשרויות הטיפול. את מוזמנת כמובן לפנות למרפאתי - פרטים באתר.
לאחר ניתוח שבר פיקה מרטסק תמר 21/03/2017 | 06:47שלום,, הבן שלי עבר פציעה ליפני 10 חודשים אושפז ונותח בעיקבות שבר פיקה מרוסק ותלישה של הגיד ליפני 4 חודשים נותח שנית להוצאת מתכות ולפני כחודשים גוייס לצהל עבר טירונות כשהומאונו מסוגל חרוץ לקפוץ ולעשות פעילות מכוון שהוא סובל מכאבים אינו מסוגל לרופף את הברך מלא ומרגיש לחצים בצידי הברך בנוסף ישנה רגישות יתר האזור הקידמה של הפיקה הוא משרת כטבח ורוב שעות היום הוא בעמידה ועכשיו החל להרגיש כאבים גם ברגל ימין ובאזור הגב הוא אינו עושה פיזיוטרפיה כי לא מאפשרים לו לצאת האם הוא יכול לגרום לנזק נוסף ? האים העמידה הממושכת אינה טובה בשבילו ויכולה לגרום לנזק נוסף?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 21/03/2017 | 20:47שלום תמר. בעיה בברך בעקבות פגיעה בפיקה לא תתבטא בדרך כלל במאמצי עמידה. כדי להעריך את מצב בנך צריך להשלים תהליך מסודר של הכרת ההיסטוריה הרפואית שלו, בדיקה גופנית ומעבר על בדיקות הדמיה (צילומים, CT וכדומה).
פטלה אלטה סולימן 17/03/2017 | 14:40שלום לפני שלוש שנים היה לי שבר בברך, טופל בגבס .. עד היום אני סובלת מכאבים ועשיתי MRI ובתוצאה זה היה פטלה במנח גבוה אתה יכול להסביר לי מה זה בדיוק ומה הטיפול שאני יעשה בהמשך ..פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 19/03/2017 | 22:06שלום סולימן. patella alta / פיקה בעמדה גבוהה - מנח אנטומי היכול להיות מולד/התפתחותי, או להיגרם בעקבות חבלה או ניתוחים בברך. ההגדרה 'פיקה גבוהה' בפני עצמה אינה מעידה בהכרח על בעיה. כדי להבין את הבעיה ממנה אתה סובל ואת אפשרויות הטיפול צריך להכיר את פרטי המקרה שלך באופן מלא - איזה שבר בדיוק היה לך ואיך החלים, ממצאים בבדיקה גופנית ומעבר על בדיקות ההדמיה עצמן.
פטלה אלטהסולימן 19/03/2017 | 23:21מה שקרה לי זה חבלה בברך שמאל , היה לי שבר ב INFERIOR PATELLAR POLE LT KNEE הטיפול היה בגבס למשך חודש ואחר כך פיזותרפיה זה כמעט משלושה שנים , לפני חודשיים פניתי למומחה ברך ובקש ממני לעשות MRI ואז בתשובה היה פטלה אלטה , ונתן לי לעשות שוב פיזותרפיה איך אני אדע אם פיקה גבוה מה שיש לי זה מולד או בגלל החבלה ???
תשובת מומחה המשך ד"ר איתי הולצר 20/03/2017 | 23:41שלום. לשם כך צריך לראות את בדיקות ההדמיה עצמן - המראה של פיקה גבוהה מולדת שונה ממראה של עמדה גבוהה בעקבות חבלה. יש מקום גם להשוות לרגל השניה
פטלה אלטהסולימן 21/03/2017 | 08:36תודה רבה
תרכלאה לא מפותחת א 19/03/2017 | 08:46האם יש רופא בארץ שיכול ליצור תרכלאה טובה על מנת שפיקת הברך לא תצא ממנה כמו הניתוח המתואר בסירטון https://www.youtube.com/watch?v=Jf-F53ilfHM Kneecap instablity and trochlear dysplasia והאם יש סיכונים של היפרדות הסחוס לאחר ניתוח של הרמת הסחוס ויצירת תרכלאה חדשהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 19/03/2017 | 22:19שלום א. הכוחות הפועלים על הפיקה גדולים מאד. אם בעקבות מנח או מבנה לא תקינים של הברך והירך, הפיקה בעמדת 'תת-פריקה' או נוטה לפרוק, העמקה בלבד של הטרוכלאה לא תפתור את הבעיה - נדרש תיקון של כיוון הכוחות שפועלים על הפיקה. פעולה של העמקת הטרוכלאה אינה מקובלת ואין תוצאות מוכחות לפעולה כזו.
בדיקת MRI וצילום ברכיים אני 15/03/2017 | 10:25שלום אני בת 50 ים כאבים בסקרואיליאק כבר שנים. דובר על אנקילוזינג ספונדליטיס בגלל סיפור משפחתי ובשנה האחרונה פיברומיאלגיה מטופלת עכשיו באלטרולט וארקוקסיה כשהכאבים אקוטיים. בימים האחרונים סובלת מכאבים עזים בגב התחתון מימין והקרנה לכל הרגל. קיבלתי תשובות של mri אבל עד שאראה רופא אשמח אח תסביר לי מה זה אומר ומה הטיפול.. ״באספקט הלטראלי של המרווח הגיסקלי L5-S1 מודגמים קשרי שמורל בלוחית התחתונה של L5 והעליונה של S1 בגודל של כ 7 ממ עם בצקת ניכרת גרמית סביבם״ האם זה עניין אורטופדי או ראומטולוגי? ותשובה נוספת של צילום ברכיים ״HESOPATHY בעצם הפיקה ימנית מבנה גרמי הנותרים מרווחי מפרקים שמורים״ מה זה אומר?? עם הבעיות האלו, האם זה מומלץ ריצה... או אק הליכה??פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 15/03/2017 | 21:25שלום אני. 'קשרי שמורל' אופייניים לתסמונות ראומטולוגיות. גם תהליכים דלקתיים כרונים במפרקי ה'סקרו-איליאק' אופייניים למחלות ראומטולוגיות. יש קשור הדוק בין 'ראומטולוגיה' ו'אורתופדיה' העוסקות שתיהן במחלות הפוגעות במערכות השרירים, המפרקים והעצמות. בדיקת ה MRI מזהה כנראה תהליך דלקתי בעמוד השדרה שיכול להסביר כאבים בגב. צילום הרנגטן אינו מזהה ממצא משמעותי. ריצה היא אחת הפעילויות הכי טובות לשיפור ושמירה על סיבולת 'לב-ריאה', אך אינה מומלצת במקרים רבים כאשר יש בעיות אורתופדיות דוגמת בעיות גב-עמוד שדרה. פעילויות המומלצות במרבית המקרים כוללות שחיה והתעמלות מים, התעמלויות מסוג 'פילאטיס' ו'פלדנקרייז' וכמובן פיזיותרפיה מותאמת לבעיה הספציפית.כדי להבין את התמונה המלאה צריך להשלים תהליך מסודר של תשאול, בדיקה גופנית ומעבר על בדיקות ההדמיה עצמן. אני ממליץ במקרה שלך להשלים ברור ראומטולוגי ואורתופדי בתחום עמוד השדרה.
בדיקת MRIאני 18/03/2017 | 13:22דר הולצר שלום תודה רבה על המענה המפורט והאדיב. בעלי עם פריצת דיסק כעשר שנים. האם כם עבורו לא מומלצת ריצה?! הוא טוען שהריצה משפרת את התפקוד שלו.
תשובת מומחה המשך ד"ר איתי הולצר 19/03/2017 | 21:55שלום. לא מתווכחים עם הצלחה ואין תחליף לאיך כל אחד מרגיש את הגוף שלו - אם ריצה עושה לו טוב שימשיך
פציעת ברך אבי 13/03/2017 | 15:35שלום רב לפני כשנתיים נפלתי וגילו שיש שבר בברך כיום לאחר מיפוי עצמות קיבלתי תשובה כזו: " עצם הפיקה של ברך ימין נמצאת בזווית עם תזוזה לחלקה הלטרלי של הברך " אשמח לשמוע ממך מה אומרת אבחנה זו כלפיי מאז הפציעה אני מוגבל בהליכה וכיפוף ויישור של הברך מתהלך עם קב קנדי לעיתים מאוד מאוד קרובות הרגשה של לחץ בתוך הברך ותוך כדי הליכה מורגשים נקישות חזקות וכואבות מאוד לתשובתך אודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 13/03/2017 | 22:17שלום אבי על פי המיפוי יש עמדה לא תקינה של הפיקה ביחס לברך - מצב זה יכול להיגרם מסיבות שונות ויכול להסביר כאבים בחלק הקדמי של הברך, במיוחד בפעולות כיפוף- יישור מאומצות כמו בעליה וירידת מדרגות. בדיקת מיפוי עצמות אינה הבדיקה המועדפת במקרים כאלה. כדי להעריך את המצב ואפשרויות הטיפול צריך להבין באופן מלא את ההיסטוריה של הפציעה שלך ולהשלים בדיקה גופנית. ייתכן ובהמשך יהיה מקום לבדיקות הדמיה נוספות.
תוצאות פענוח MRI דורית 10/03/2017 | 13:53שלום, הנני מצ"ב את פענוח MRI ומבקשת לדעת אם הפתרון הוא רק ניתוח ארתרוסקופי ( כבר עברתי לפני 6 שנים)או החלפת ברך? טיפול שמרני ? האם יש מקום לדאגה . אודה על תשובתך בהקדם. הודגמו שינויים אוסטוארתריתים המתבטאים בהיצרות מרווח פרקי, שחיקה סחוסית באזור נושא משקל, זיזים. דרגה מתקדמת במדור המדיאלי,מתונה במדור הלטרלי. מודגם קרע מורכב של המיניסקוס המדיאלי, המערב את גוף המניסקוס והקרן האחורית, מודגמת אקסטרוזיה חוץ פרקית של גוף המיניסקוס, קרע אלכסוני ורדיאלי של הקרן האחורית ושחיקה משמעותית של רקמת הקרן האחורית. מודגמת היפרטרופיה סינוביאלית בעיקר בגומחה האינטרקונדלרית, משיקה לרצועת ה PCL חודרת סוב כונדולרית לטיכיה באזור השורש האחורי של המניסקוס המדיאלי, חלק מהסינוביה מתאדר לאחר הזרקה וחלק מצולק ללא האדרה. הודגם נוזל תוך פרקי בכמות מינימלית, ציסטה פופליטיאלית זעירה. ציסטה לובולרית מתבלטת מהמפרק האחורי לעבר הומחה הפופליטאלית העליונה, אינה מתאדרת לאחר הזרקה. שינוי ציסטי באחיזת גידי הגסטרוקנמיום לקונדילים.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 12/03/2017 | 21:10שלום דורית. הממצאים בMRI מתארים פגיעה שחיקתית משמעותית ומפושטת בברך. ניתוח ארתרוסקופי נותן מענה טוב לפגיעות במניסקוס, אך לא יכול לתת מענה לפגיעה שחיקתית מפושטת של סחוס. ניתוחי החלפת מפרקים נותנים מענה במצבים כאלה, לאחר שטיפול שמרני לא הניב תוצאות מספקות. כדי לחוות דעה במקרה ספציפי צריך להכיר אותו באופן מלא - היסטוריה רפואית שלך ושל המקרה האורתופדי, בדיקה גופנית ומעבר על בדיקות ההדמיה עצמן.
תוצאות MRI ברךדורית 12/03/2017 | 21:36תודה רבה על תשובתך דר'הולצר. כפי שהבנתי מדבריך, עדיף החלפת מפרק ברך שיענה על יותר דברים. אני בת 68 ולא קיבלתי עדיין שום טיפול שמרני. גם הניתוח הקודם לפני 7 שנים היה עקב קרע במיניסקוס. אולם אז היה בליטראלי והיום במדיאלי. האם לדעתך דיקור יכול לעזור ?? אשמח לחוות דעתך. בתודה מראש וחג שמח.
תשובת מומחה המשך ד"ר איתי הולצר 13/03/2017 | 22:05שלום דורית. טיפול שמרני מתבסס על פיזיותרפיה, משככי כאבים, זריקות תוך מפרקיות. על טיפול בדיקור אין נתונים במתכונת של טיפולים 'קונבנציונלים'. זה תלוי גם בסוג של אמונה/אמון בטיפול ואין ככל הידוע לי נזק העלול להיגרם - אך זה אינו תחום התמחותי. כפי שציינתי בתשובה הקודמת - לא ניתן להמליץ בהתכתבות על הטיפול/ניתוח במקרה ספציפי - לשם כך צריך לפגוש אותך פנים אל פנים ולהשלים תהליך מסודר של תשאול, בדיקה גופנית, מעבר על בדיקות ההדמיה ודיון במשמעויות הטיפולים השונים האפשריים. חג שמח
כאבים בברך אלי 12/03/2017 | 14:59שלום חמתי בת 86 וסובלת מאוד מכאבים בברך הזריקות כבר לא עוזרות הברך מתנפחת הוצע לה להחליף ברך אך אנחנו פוחדים בעיקר מהגיל והסיבוך השאלה אם יש חומר או טיפול שאפילו צריך לחזור על זה מידי פעם אך ללא ניתוח תודה אליפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 12/03/2017 | 21:22שלום אלי. הגיל בפני עצמו אינו שיקול מכריע ומוחלט לגבי התאמה לניתוח. ניתוחי החלפת מפרק בהחלט מתבצעים בגילאים האלה ובאחוזי הצלחה ושביעות רצון גבוהים! הכל תלוי בנתונים הספציפים של חמתך - מצב רפואי כללי, מצב מנטאלי-שכלי, מצב רגשי-נפשי וכמובן מצב הברך. אין בידנו עדיין אמצעים מספקים שאינם ניתוחיים, להקל על הסבל ולשפר תפקוד אצל אנשים הסובלים מפגיעה שחיקתית משמעותית במפרקים. אני ממליץ לפנות למומחה/ית בתחום מפרקים/ברך ולהשלים תהליך מסודר של תשאול, בדיקה גופנית, מעבר על בדיקות ההדמיה ודיון באפשרויות הטיפול. אתם מומלצים כמובן לפנות גם למרפאתי - פרטים באתר
ניתוח פסיוטומיה אנונימי 12/03/2017 | 07:00שלום רב, לפני כשנתיים עברתי בהפרש של 8 חודשים 2 ניתוחים בשני הרגליים בשוקיים להרחבת המעטפת של השריר לאחר שסבלתי מכאבים בביצוע פעילות וכן בליטות בעור. את הניתוח השני עברתי לאחר שאותן בעיות חזרו אחרי הפעם הראשונה. כיום לאחר תקופה ארוכה - שני הרגליים במצב כאילו לא עברו ניתוח בכלל - הכאבים חזרו ואף יותר, הבליטות לא משאירות מקום לספק ואני מרגיש מעט אבוד. בבדיקות אולטראסאונד לא נמצאו ממצאים. האם יש משהו שאני מפספס? אולי האבחנה היא לא רק פסיוטומיה? אשמח להכוונה כללית. תודה רבה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 12/03/2017 | 21:15שלום. 'פסיוטומיה' (fasciotomy) - ניתוח לפתיחת מעטפת (fascia) של שרירים וחללים/מדורים בגפיים. ניתוח זה נעשה כדי לשחרר לחץ הנוצר בשרירים מסיבות שונות. זו אינה אבחנה של הבעיה אלא של הטיפול. אתה כנראה סובל שוב מעליית לחץ - ייתכן שהמעטפות נסגרו מחדש לאחר שנפתחו בניתוחים הקודמים. פנה למומחה/ית בתחום הספורט.
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד