פורום ניתוחי מפרק הירך והברך - עמוד 82
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
בעיה באצטבולום לטראלי יוסי 05/11/2015 | 21:50בן 64, עם כאב במפרק ירך שנמשך כחמש שנים. קיים מאז תרגיל פסיקת רגל פיזיותרפי. כאב בעת קימה מישיבה, ובכל מאמץ פיזי על המפרק כמו ישיבה בפיסוק, או שכיבה על הצד. לאחר הזנחה של כמה שנים, עם מגבלה משמעותית על היכולת שלי להליכות ממושכות, קיבלתי הפנייה ל CT. הממצאים, לפי האורתופד שלי: אי סדירות באצטבולום לטראלי, עם חשד לתלישה ישנה של לברום. בדקתי, והסימפטומים מאד מתאימים. קיבלתי הפנייה למומחה מפרקים (מכבי). ראיתי באינטרנט הרבה מאד מידע על החלפת מפרקים, ועל רופאים מומחים להחלפת המפרק. אלא שראיתי מעט מאד מידע על קרע לבראלי (שאני מניח שאוכל למצוא באנגלית), או על מומחים בניתוח מסוג זה (מה שיותר חשוב כרגע). בחוסר הידיעה הזה, כל מידע על הדרך הרצויה להתנהלות שלי מכאן והלאה, ואפילו איך להגיע למומחה בנושא זה (גוש דן). יועיל לי מאד.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 08/11/2015 | 23:02קרע לברלי מבודד יכול לעיתים להתאים לטיפול בניתוח ארתרוסקופי. מהנתונים שאתה מוסר פחות סביר שהבעיה הנוכחית הינה קרע לברלי בלבד. סביר יותר שיש תהליך שחיקתי באותו האזור המערב גם את סחוס המפרק.כדי לחוות דעה לגבי אפשרויות הטיפול צריך לבדוק אותך, לעבור על בדיקות ההדמיה עצמן וייתכן ויש צורך גם בביצוע MRI
עזרה בפענוח MRI ברק 02/11/2015 | 22:13שלום רב, תוכל בבקשה לומר לי מה אומר הMRI לפי התוצאות הנל? תודה מראש. סריקה בתהודה מגנטית של ברך שמאל: עם T2, T1 ואקסיאליות T1, STIR עם דיכוי שומן, קורונליות PD, T2 בוצעו סדרות סגיטליות דיכוי שומן. הבדיקה בוצעה עקב כאבי גב וכאבי ברך שמאל. המניסקוסים מראים אות וצורה רגילים. גידי הקוודריספס והפטלה מראים ,)LCL, MCL( הקולטרליות ,)ACL, PCL( הרצועות הצולבות אות ועובי רגילים. אין נוזל תוך מפרקי בכמות מוגברת. אין ציסטה ע"ש בייקר. לא הודגמו פגמים סחוסיים פוקליים במדור הפטלופמורלי, המדיאלי או הלטרלי. אל הטיביה. יתכן ומדובר בשארית ACL - יש בצקת מינימלית סובכונדרלית באזור מאחז ה של קונטוזיה. יש בצקת קלה בכרית השומן ע"ש הופה באספקט האחורי עליון לטרלי שיכולה להתאים .PATELLOFEMORAL FRACTION SYNDROME - לתגובה מינימלית ל לסיכום: 1. ללא עדות לקרע במניסקוסים או ברצועות. מינימלי. PATELLOFEMORAL FRACTION SYNDROME .2פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 03/11/2015 | 23:34על פי הפענוח אין פגיעות משמעותיות באחד ממבני הברך. יש ממצאים שיכולים להתאים לתנועתיות לא תקינה של הפיקה (Patella) ביחס לעצם הירך (Femur)- מצב היכול לנבוע מחוסר איזון בכוח ופעולת השרירים סביב הפיקה, ממבנה/אנטומיה מסויימים או מעומס רב המופעל על קדמת הברך - קפיצות, כפיפות עמוקות ומאומצות וכדומה.
אוקיי תודה רבהברק 05/11/2015 | 18:10:)
כאב במפרק הירך ירון 01/11/2015 | 09:42שלום ד"ר בן 49 היו לי כאבים באיזור מפרק ירך בצד ימין שהלכו והתגברו עד שהלכתי עם צליעה לפני 6 חודשים ביצעתי בדיקת MRI 05/15 והממצא היה bone marrow edema syndrome בראש המפרק ובחלק האחורי כמו כן שבר סובכונדראלי הרופא ביקש שאלך עם קביים ולאחר חודשיים וחצי התחלתי להרגיש יותר טוב ועכשיו אני הולך רגיל אבל עדיין יש כאבים קלים 70% פחות באיזור ללא צליעה, השאלה שלי האם כדאי לחזור על בדיקת MRI או להמתין עוד זמן? ותוך כמה זמן אמור לחלוף? יש לציין שלפני 15 שנים נראה שהייתה בעיה דומה שחלפה. תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 01/11/2015 | 23:41שלום. על פי הנתונים שאתה מוסר כנראה ומדובר ב'אוסטאופורוזיס זמנית של מפרק הירך' -Transient Osteoporosis of the Hip - תופעה שפירה החולפת מעצמה ואינה משאירה כל נזק ברובם המוחלט של המקרים. התהליך אורך כ 3-9 חודשים. חשוב לבצע בדיקת MRI חוזרת כ 3 חודשים לאחר הבדיקה הקודמת - לאשר את הנסיגה של התהליך ולהעריך את מצב המפרק.
מפרק ירךירון 03/11/2015 | 14:40שלום ד"ר שאלה נוספת האם לבצע בדיקה חוזרת של MRI למרות שהכאבים כמעט חלפו?
תשובת מומחה המשך ד"ר איתי הולצר 03/11/2015 | 20:32כן, כדאי לבצע MRI חוזר - לוודא שהתהליך באמת נסוג ולהעריך את מצב המפרק.
נקע קרסול אין שם 30/10/2015 | 09:57שלום ד”ר , בעת משחק כדורגל מישהו בעט כדור חזק מאוד והנחתי את הרגל לא טוב וכשהנחתי את הרגל על הרצפה הרגשתי כאב התנפחצלי כל איזור הקרסול . יש לציין שהכאב לא היה חזק ויכולתי ללכת הוא היה נסבל הלכתי פשוט בצליעה. רופא צבאי ביחידה שלי לל שבר כי הוא אומר שלא הייתי מצליח ללכת הביא לי כדורים נגד כאבים ודלקת. יש שיפור משמעותי נעלמומהכאבים לחלוטין יש סימנים כחולים . עברו 4 ימים מאז יום שני . מיד לאחר הפציעה שמתי קרח כמה שעות וחבשתי את האיזור . האם עדיין יכול להיות שיש קרע ברצועות הקרסול או לפי התיאור שלי לא כי לא הייתי מצליח ללכת ולדרוך על הרגל בכלל . הקרסול די יציבה פשוט אני צולע ויש קצת קליקים שהיו לי גם לפני . עברו 4 ימים מאז הפציעה אני שומר ל הרגל גבוהה בעת השינה מה הוא זמן ההחלמה ? והאם יש לי קרע לפי התיאור ? כמובן שאלך לעשות צילום ואקבע תור בכל מקרה . תודה .פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לא הפורום המתאים אבל... ד"ר איתי הולצר 01/11/2015 | 23:38שלום. תהליך החלמה לאחר נקע בדרגת חומרה בינונית ומעלה אורך שבועות רבים (כ 6-8 בממוצע). העובדה שכבר לאחר ימים בודדים חל שיפור משמעותי במראה הקרסול, בכאבים ובתפקוד מעודדת ומעידה על פגיעה קלה יחסית. פנה להשלמת ברור אורתופדי מסודר.
שבר במשטח הטיביאלי יוני 29/10/2015 | 08:14שלום, לפני כ-4 חודשים עברתי שבר תלישה בטיביאל פלאטו בדרגת שצקר 5 כמו כן פגיעה ברצועות צולבות אחורית וקדמית. הוחלט על טיפול משמר בגבס. כיום הליכה עם מעט צליעה, יכולת כיפוף. כאבים בעיקר לאחר ישיבה, בטיפול פיזיותרפיה וכן מכון כושר לחיזוק שרירי הרגל והחזרת טווחי תנועה. שאלותי הן: 1). אני שם לב שיש לי ״קליקים״ בברך מאוד כואבים ממה זה נובע? 2). עקב היותי חולה סכרת נעורים ha1c-10.3 נאמר לי שיכולת הריפוי שלי לא טובה האם זה יפגע לי ביכולת הריפוי?( אני בן 19) 3). האם טווח התנועה והשרירים יחזרו לגודלם המקורי? לתשובתך אודה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 29/10/2015 | 21:45שלום. אתה מתאר פגיעה במספר מבנים בברך (עצם, משטח מפרקי, רצועות). ייתכן וגם רקמות נוספות נפגעו כמו המניסקוסים. 'קליקים' יכולים להיגרם מסיבות שונות כמו גוף חופשי בתוך המפרק או קרע במניסקוס. צריך לבדוק אותך ולעבור על בדיקות ההדמיה עצמן כדי לענות על שאלותיך לגבי מקור הבעיה, אפשרויות הטיפול וסיכויי ההחלמה. סביר להניח שיש מקום ל MRI עדכני להעריך את מצב הסחוס, המניסקוסים והרצועות. סכרת ממושכת (בגיל מבוגר) עלולה לגרום לאחוז סיבוכים גבוה יותר כמו זיהום, אבל לא על יכולת הריפוי עצמה.
אשמח לתשובה שיר 28/10/2015 | 18:48שלום , אני אשמח לקבל קצת מענה מאחר ולא מצאתי באינטרט .. לאחר שעשיתי MRI בברך ימין קיבלתי תשובה ולפיה : יש לטרליציה של גיד הפיקה. סובלוקסציה לטרלית וטילט לטרלי של הפיקה בברך ישירה בלבד. וישנם סימנים של FAT PAD IMPINGEMENT SYNDROME . אני אשמח ואודה מאוד ! אם תוכל להסביר לי טיפה מה זה כל דבר ואיך מטפלים בנידון ..פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 28/10/2015 | 23:58שלום. הפרטים שאת מוסרת מתארים תנועתיות לא תקינה של הפיקה בברך. זה יכול להיות תוצאה של מבנה מולד או התפתחותי של הברך הגורם לעמדה לא תקינה של הפיקה וכוחות לא מאוזנים של השרירים הפועלים עליה. כתוצאה מכך 'מתחככת' הפיקה על החלק החיצוני של עצם הירך במפרק הברך ולעיתים אף פורקת או מגיעה למצב של תת פריקה. הטיפול במקרים הקלים מתבסס על פיזיותרפיה ושימוש בהתקנים לייצוב הפיקה. במקרים קשים /עקשניים יש מקום לטיפולים ניתוחיים שונים - בהתאם לפרטי המקרה הספציפי. חפשי חומר תחת הכותרת patello-femoral syndrom.
לאחר כריתת מיניסקוס בברך ימין מאת: רוניג3 רוי 28/10/2015 | 15:19רקע: הייתי שחקן כדורגל פעיל במשך 12 שנים - שומר על אורך חיים ספורטיבי. לפני כ9 חודשים עברתי ניתוח ארטרוסקופי בברך ימין אחרי 3 שבועות מרגע שעשיתי את הניתוח קבעו לי פיזיוטרפיה. הלכתי רק פעם אחת מתוך סדרה של 4-5 טיפולים. חודש לאחר מכן הלכתי לשחק כדורגל - חושב שזו הייתה טעות גדולה במחינתי מאז אני ממשיך להתאמן בחדר כושר - נמנע מריצות על הליכון. מידי פעם אני חש סוג של כאבי בצדי הברך - המייצבים. ועדיין מידי פעם יש לי נפיחות קלה - התצברות של מים לפי מה שהאורטופד אמר לי. בנוסף ציין שיתכן ולאחר פעילות ספורטיבית מסויימת יתכן וזה יתנפח ויש לשים קרח על מנת למנוע דלקת. אני לא מרגיש שלם בתפקוד הברך וחושב שאני מפספס משהו. תודה מראש.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מה שאלתך? ד"ר איתי הולצר 28/10/2015 | 23:49שלום. אם שאלתך היא האם זו היתה טעות לא לבצע פיזיותרפיה - כן באופן עקרוני, אבל לא ניתן לקבוע בוודאות שזה מקור כל הבעיות ובכל מקרה זה לא משנה לגבי המצב הנוכחי. ברור שיש בעיה בברך לפי מה שאתה מתאר. כדי להעריך את הבעיה ואפשרויות הטיפול צריך לבדוק אותך וקרוב לוודאי שיש צורך ב MRI עדכני.
תוצאות בדיקת MRI צארלי 27/10/2015 | 21:13שלום ד"ר עשיתי MRI לפני שבוע ואלו התוצאות קיים קרע בסחוס הפיקה דרגה IV באזור חוד הפיקה מלווה במוקדי בצקת לשד עצם. שאר הסחוסים שמורים. פרט לכך סיגנל לשד העצם תקין. המניסקים תקינים. הרצועות שמורות. מנגנון האקסטנציה תקין. הרטינקולום שמור. בסיכום: קרע בסחוס הפיקה. לאחר ריצה כואבת לי הברך ואני נפצע די בקלות בברך רציתי לדעת מה חומרת הברך? האם יש משהו שאני יכל לעשות? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 28/10/2015 | 23:41שלום. הפגיעה שאתה מתאר מטופלת בד"כ שמרנית - פיזיותרפיה, משככי כאבים, ברכיות וכדומה. כדי לחוות דעה במקרה ספציפי צריך להכיר אותו באופן מלא - היסטוריה, ממצאים בבדיקה גופנית, מעבר על בדיקות ההדמיה עצמן.
פגיעה במיניסקוס אייבי גילת 27/10/2015 | 18:40שלום לך דוקטור אניספורטאי פעיל לפני כשנה חזרתי לרוץ אחרי הפסקה ארוכה לפני כשבעה שבועות עשיתי איזו תנועה ואחריה הרגשתי כאבים בברך. להלן תוצאות בדיקת ה MRI שלי ממצאים: מודגמת בצקת לשדית מינימאלית תת קורטיקלית בהיקף האספקט האחורי של הקונדיל הפמורלי המדיאלי, ייתכן קונטוזיה לשדית. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. מודגמים קרעים במספר מישורים לרוחב הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי המערבים את שורש המניסקוס, כאשר קדמית לשורש המניסקוס מודגם שבב מניסקיאלי מנותק בקוטר 6 מ"מ בציר הסגיטלי (חתך 17 סדרה 3) ובקוטר 9 מ"מ במישור הצידי פנימי (חתך 19 סדרה 4). גוף המניסקוס המדיאלי מודגם קטום, כנראה עקב קרע רדיאלי. המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות מינימאלית , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית השאלה שלי האם אצטרך לעבור אורטוסקופיה או שניתן על ידי טיפול שמרני לחזור לפעילות שעשיתי לפני כן שכוללת רכיבה על אופניים והליכה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 28/10/2015 | 23:39שלום. הפענוח מצביע על קרעים משמעותיים במניסקוס. עדיין, כדי להעריך אם יש צורך בניתוח, צריך להכיר את כל הפרטים -מצבך הרפואי, גילך, ממצאים בבדיקה גופנית ומעבר על בדיקת הMRI עצמה.
ציסטה ע"ש בייקר ציונה 26/10/2015 | 19:06שלום לאחר נפילה וחבלה בברך עשיתי u.s u ובממצאים התגלתה ציסטה בגודל של כ 1.5 ס"מ. לפני הנפילה לא אובחנה הציסטה למעט שינויים ניווניים בשל הגיל ( 55 ) לא סבלתי בעבר מדלקת פרקים ניוונית ולא היו לי כאבים בברך .האם הציסטה נוצרה כתוצאה של החבלה או שגם עקב שינויים ניווניים היא נוצרתפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 26/10/2015 | 23:00שלום. ציסטה על שם בייקר נוצרת במרבית המקרים עקב שינויים שחיקתיים-ניווניים. הציסטה נוצרת כתוצאה מעודף הנוזלים המצטבר בברך בעקבות התהליך הדלקתי הכרוני. לעתים נוצרת ציסטה זו כתוצאה מבפגיעה ספציפית בסחוס או במניסקוס- כך שלא ניתן לענות באופן חד משמעי על שאלתך
ציסטה ע"ש בייקרציונה 28/10/2015 | 15:04שלום בהמשך לשאלתי ותשובתך במיפוי עצמות כולל ספקט פרקי ברכיים מיום 06/2014 שינויים אוסטיאוארטריטיים בפרקי הברכיים והדגשה בעצמות דו צדדי ללא עודפי נוזלים בברך ,כמו כן בבדיקת u.s ברכיים מיום 11/2014 לא הודגם נוזל יתר בברך ונוצרה ציסטה בגודל כ 1.5 ס"מ ושאלתי האם ייתכן שהציסטה התפתחה בעקבות החבלה בברך?
תשובת מומחה המשך ד"ר איתי הולצר 28/10/2015 | 23:36ייתכן, אבל סביר יותר שהציסטה התפתחה עקב השינויים הניווניים שזוהו כבר ב 06/2014

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד