פורום ניתוחי מפרק הירך והברך - עמוד 95
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
תוצאות מפוי עצם,זוהי פעם שלישית שאני מעלה את השאלה ולאחר כמה ימים משהו מוחק אותה,לא ברור מה קוה בפורום תמר 16/04/2015 | 06:30בבדיקה דינמית פרפוזיה וbloood pool מכוונים לאזור כפות רגליים.קיים blood pool מוגבר באסקט המדיאלי של .lt hindfoot בבדיקה הסטטית המאוחרת קיימת קליטה פטולוגית מוקדית באספקט הקדמי של טלוס משמאל.קליטות מוגברות מוקדיות באזור talonavicular junction משני הצדדים,קיימות קליטות מוגברות בגלילים הדיסטליים של האצבעות מס 1 בכפות הרגליים משני הצדדים יותר משמאל באספקט התחתון של.קליטה פטולוגית מוקדית באספקט הקדמי של טלוס שמאל,שאר הממצאים יכולים להתאים לאנטזוטפיה,מהלאחר מפוי עצם בכף רגל,מהם ממצאים אלה תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה לא הפורום המתאים - הפני השאלה לפורום דימות ו/או כף רגל ד"ר איתי הולצר 16/04/2015 | 23:50הפני השאלה לפורום דימות ו/או כף רגל
פענוח MRI בעקבות AVN ליאת 29/08/2014 | 09:53ב- 2009 עברתי תאונת דרכים בעקבותיה התפתח AVN בראש מפרק ירך שמאל. לפני כשבועיים ביצעתי MRI בו נכתב: " הודגם מספר ציסטות קטנות סובכונדראלים בראש הירך שמאל. ללא שינויים דפורמתיבים, ללא בצקת מח עצם, ללא היצרות מרווח מפרקי. לא הודגמו סימנים פתולוגים אחרים. לסיכום: לזיות סובכונדראליות בראש הפמור משמאל". מה זה אומר? ה AVN עדיין קיים? מה זה לזיות סובכונדראליות והאם יש טיפול? תודה ליאתפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 03/09/2014 | 12:19על פי ה MRI אין עדות ל AVN פעיל. הממצאים בעצם הסמוכה לסחוס (סאב-כונדרליות) הם עדות לתהליך ה AVN שהתחרש בעבר. אין אפשרות וצורך לטפל בהן.
קליטה פתולוגית בולטת בקונדיל מדיאלי של פמור ימין - כנראה AVN אור 24/09/2014 | 15:05ד"ר שלום, לפני יותר מחודש קבלתי מכה בברך ולאחר מספר ימים הופיעו כאבים בברך מה עלי לעשות? ומה אומר הממצא הזה? חג שמחפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 28/09/2014 | 22:12שלום. הממצא במיפוי אינו מסביר/קשור לחבלה. AVN הינו תהליך בו נפגעים תאי עצם מסיבה שברוב המקרים אינה ידועה. התהליך יכול להעצר מעצמו או להתקדם ולגרום לפגיעה במשטח המפרקי. אין בידנו כלים רפואיים משמעותיים לשנות מהלך זה. אני ממליץ להשלים תהליך מסודר של ביסוס האבחנה והשלמת הסבר על המצב והאפשרויות הטיפוליות
לאחר בדיקת MRI יש חשד ל AVN המלצות לטיפולאור 19/10/2014 | 08:44האורטופד שלי המליץ על קביים וביקורת עוד חודש. 1. האם יש טיפול שאני יכול לעשות כגון: תא לחץ,MBST 2. האם אני יכול לשחות? האם שחיה יכולה להחמיר את המצב או שזה מומלץ? תוצאות MRI סיכום: קו שבר סוב-כונדרלי בקונדיל הפמורלי עם בצקת לשדית נרחבת סביבו, לביקורת MRI בעוד כ-3 חודשים. התוויה קלינית: חשד ל-AVN. ממצאים: מודגמת בצקת לשדית נרחבת בקונדיל הפמורלי המדיאלי. מודגם באספקט התיכון של הקונדיל קו היפואינטנסי אלכסוני תת קורטיקלי, העשוי להתאים לקו שבר סוב-כונדראלי, ללא עדות לתמט של המשטח הפרקי, מומלצת ביקורת MRI בעוד כ-3 חודשים. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. מודגם אות חריג הוריזונטלי בהיקף הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי, אשר אינו מערב את המשטחים הפרקיים כך שאינו מוגדר כקרע. המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. מודגמת טנדינוזיס מינימלית של גיד הארבע ראשי הדיסטלי. גיד הפיקה הודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות מינימלית. מודגם ברצס הלטרלי של המדור הפטלו-פמורלי סירכה סינוביאלית (חתכים אקסיאליים 23 ו-22, סדרה 6). ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית .
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 20/10/2014 | 00:27פיענוח בדיקת ה MRI מצביע על תהליך מסוג AVN. הטיפול המומלץ בשלב ראשון הוא אכן אי נשיאת משקל במשך מספר חודשים. פיזיותרפיה הכוללת הפעלה מלאה של הברך בכיפוף-יישור ושחיה הינן פעולות מומלצות. אין הוכחה ליעיות הטיפול בתא לחץ במקרים אלה
כאב בברך שנתיים אחרי החלפת מפרק ברך נורית הולצר-ראובן 28/01/2015 | 17:12שלום רב לפני שנתיים הוחלף מפרק ברך שמאל רוב הזמן מרגישה שהברך בסדר ועושה הליכות יום יומיות של כ6 קמ כמו כן משתמשת בנעלי "אפוס" לתרגול מדי פעם לפני כ3 ימים מרגישה מגבלה בתנועות הברך, בהליכה אין בעיה, אבל לקפל ולהרים ממש כואב יש מצב שהמפרק זז ממקומו או שמתחתי איזו רצועה או שריר?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 01/02/2015 | 12:24שלום. בכל שינוי לרעה בכאבים ובתפקוד, יש מקום לפנות לבדיקה אורתופדית. הסיכוי לפגיעה פתאומית או תזוזה של המשתל קטן מאד - כל עוד לא היתה חבלה לאזור.
נמק של ראש מפרק עצם הברךיוסי 15/04/2015 | 22:17שלום נורית אני בן 47 ספורטאי אובחן אצלי נמק של ראש מפרק עצם הברך הייתי שמח אם תוכלי לתת לי כמה טיפים לגבי המחלה כמו איזה טיפולים עוזרים ואיזה לא האם עברת טיפול בתא לחץ והאם מועיל https://sites.google.com/site/avnknee/ תודה רבה יוסי
כאבים בפיקה איתן 26/03/2015 | 10:10אני למעלה משנה אחרי ניתוח להחלפת מפרק הברך , חוויתי חודשים של שטף דם ועברתי אחרי שנה כיפוף ברך וארטוסקופיה , לאחרונה יש לי כאבים בפיקה שמגבילים עליה וירידה במדרגות במיפוי עצם נכתב ''קליטה מוגברת סביב המשתל וקליטה מוגברת במדור פטלופמורלי '' האם ניתן לטפל?תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 26/03/2015 | 23:18שלום. האם הפיקה הוחלפה בניתוח החלפת הברך? במידה ולא ייתכן ויש מקום לניתוח נוסף להחלפתה. במידה והפיקה הוחלפה צריך לנסות לאבחן את סיבת הכאבים - עמדת המשתלים, תפקוד השרירים פגיעה ברצועות ועוד. מקרים מסוג זה הינם תמיד מורכבים וגם במקרים 'פשוטים' צריך להשלים תהליך מסודר של תשאול, בדיקה גופנית ומעבר על בדיקות הדמיה מתאימות. פנה לבדיקה מסודרת אצל מומחה/ית בתחום.
החלפת מפרק הירך אריק 11/04/2015 | 20:17אני בן 40. עקב תאונת עבודה שברתי את האציטבולום. ועברתי ניתוח לקיבוע. עברו שנה וקצת ואני סובל מכאבים נוראים. וקשיי תפקוד יום יומים. ברצוני לקבל מידע על הניתוח. ועל התותב שאתה ממליץ לי. ואם יש סיבוך כלשהו. בגלל הקבוע שיש לי בירך תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 14/04/2015 | 00:41שלום. הכאבים במקרה שלך יכולים לנבוע ממספר סיבות כמו: שחיקה/פגיעה במפרק שעבר חבלה משמעותית. הפרעה בתנועת המפרק בגלל הקיבועים (פלטות וברגים). פגיעה עצבית. כאב מוקרן מאזור סמוך כמו האגן או עמוד השדרה ועוד. מקרים מסוג זה הינם מורכבים וצריך לעבד אותם באופן יסודי ומסודר - בדיקה גופנית, מעבר על בדיקות הדמיה, בדיקות עזר נוספות לפי הצורך. אני ממליץ לפנות למומחה/ית בתחום ה 'טראומה' ו/או מפרקי ירך
כאבים בברך ימין וביצוע מיפוי עצמות ירון 11/04/2015 | 14:32שלום עקב כאבים בברך ימין{בצד הפנימי של הברך},ביצעתי מיפוי עצם . וסיכום מיפוי העצמות:הממצא במיפוי מתאים לנזק מדיאלי מניסקלי בברך הימנית. תהליך ארטריטי קל בברך השמאלית. תהליך ארטריטי פטלו-פמורלי דו-צדדית. מצב לאחר חבלה בכף הרגל משמאל המסבירה את הקליטה המוגברת בכף רגל זו. מיפוי זה הוא מיפוי עצם ראשון במכון. אשמח לקבל הסבר בשפה קלה למימצאים. תודה ירוןפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 13/04/2015 | 23:58שלום. 'קליטה' במיפוי עצמות מעידה על אזור בו יש יתר פעילות של תאי עצם. יתר פעילות זו יכולה לנבוע מסיבות שונות כמו חבלה, שחיקה, זיהום ועוד. תוצאות הבדיקה שלך מעידות על 1. קרע במניסקוס בברך ימין - מבנה בצורת סהרון במרקם דמוי גומי (ראה תמונות באינטרנט). למניסקוסים תפקיד חשוב בפיזור העומסים ותנועתיות המפרק. 2. תהליך שחיקתי קל בברך שמאל. 3. תהליכים שחיקתיים קלים באזור הפיקות בשתי הברכיים. לאור העובדה שהבדיקה בוצעה בעקבות כאבים בברך ימין בצד הפנימי - רק לממצא הראשון (הקרע במניסקוס) יש משמעות וצורך בטיפול. אני ממליץ לפנות (או להמשיך) למומחה/ית בתחום הספורט ו/או ברך.
כאבים בברך שלמה מיכאל 07/04/2015 | 12:50בתאריך 20.03.15 כלומר לפני שלושה שבועות נפגעתי בברך בזמן משחק...הייתי אצל אורטופד שאמר שצריך לעשות MRI ושהוא חושב שיהיה לי ברך נעולה בגלל שאני מנסה ליישר את הברך עד הסוף ןלא לקלפל עד הסוף מרגיש כאבים בקדמת הברך..מה שכן הטווח שהברך זזה הוא יותר טוב ממה שהיה בהתחלה יש סיכוי שעוד כמה שבועות זה יסתדר לבד ללא ניתוח? או שאם אחרי שלושה שבועות עדיין יש כאביים ולא מצליח ליישר את הרגל ככל הנראה ימצאו משו בMRIפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 09/04/2015 | 01:17שלום. כדי לענות על שאלותיך צריך להבין את מהות הפגיעה. לשם כך צריך להבין מה היה מנגנון החבלה (תנועה סיבובית, מכה ישירה וכדומה), מה הממצאים בבדיקה גופנית ומעבר על בדיקות הדמיה במידה ונעשו. הנתונים שאתה מוסר יכולים להתאים לפגיעות שונות כמו קרע במניסקוס, פגיעה חלקית או מלאה באחת מרצועות הברך ועוד. MRI בהחלט יכול לעזור להגיע לאבחנה במקרים רבים ובהתאם להחלטה על הטיפול המתאים.
ניתוח מפרק ירך יעקב בראונשטיין 07/04/2015 | 16:32ד"ר הולצר איתי שלום וחג - שמח. שמי יעקב גיל 58 ואני עומד לעשות ניתוח להחלפת מפרק ירך שני ברגל השנייה . את הקודם ביצעתי באוגוסט 2011. רציתי לשמוע את דעתך על "השיטה הקדמית" בניתוח זה , יתרונותיה וחסרונותיה . את הניתוח הקודם ביצע פרופ' שמואל דקל וזאת בהרדמה מקומית והתוצאות מוצלחות ביותר.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 09/04/2015 | 00:59שלום. היתרונות העיקריים בגישה קדמית בניתוח החלפת מפרק ירך: לא נפגעים שרירים, סיכון קטן מאד לפריקה, שיקום קצר יותר. החסרונות: גישה פחות נוחה להכנסת המשתל ומיקומו בעצם הירך (במיוחד במנותחים עם עודף משקל), סיכון מוגבר לשבירת עצם הירך במהלך הניתוח, פגיעה בכלי דם ועצבים הנמצאים בסמוך. יש לציין שכל הגישות הניתוחיות המקובלות משיגות תוצאות טובות באחוזים גבוהים מאד. הגישה הניתוחית היא רק מרכיב אחד ולא החשוב ביותר בהצלחת הניתוח. הגורם המשמעותי ביותר הינו מיומנות ונסיון המנתח. אם אתה מרוצה מאד מתוצאות הניתוח הקודם אין סיבה לשנות את הבחירה.
נפיחות קבועה לאחר ארתרוסקופיה שי 28/03/2015 | 22:31שלום רב, אני בן 34 ולפני קצת יותר מחודשיים עברתי ארתרוסקופיה בברך שמאל, לאחר שקרעתי את המניסקוס הפנימי, בזמן פעילות ספורטיבית. הקרע היה בצורת "ידית דלי". השיקום בשבועות שלאחר הניתוח, היה טוב ומשביע רצון ולכן החלטתי לגשת למאמן כושר שהוא גם פיזיוטרפיסט, על מנת שיתאים לי תרגילים ותוכנית לחיזוק השרירים, כדי שאוכל לחזור לפעילות הספורטיבית בה עסקתי, לפני הפציעה. לאחר אימון אחד הברך שלי התנפחה קלות (10-20% בערך) ונשארה כך מאז. האם צריך להוציא את הנוזלים? האם יש אולי טיפול ברפואה הסינית שיכול לעזור לי להשתקם? וכל עצה אחרת תתקבל בברכה :) בתודה מראשפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 07/04/2015 | 00:03שלום. נוזלים מצטברים בכמות מוגברת בתוך הברך כתוצאה מבעיה כמו פגיעה, שחיקה, עומס יתר ועוד. הנוזל אינו מהווה בעיה בפני עצמו ולא צריך לנקר את הברך רק כדי להוציא אותו- הנוזל יצטבר מחדש תוך מספר ימים עד שבועות בודדים. פנה בשלב ראשון לבדיקה אצל הרופא/ה המנתח/ת.

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד