פורום כירורגיה כף יד
ד"ר בתיה יפה
שבר מאלט אצבע 3 יד שמאל עדי 09/02/2026 | 14:10שלום, לפני 3 נפלתי . היה לי סד משך כחודשיים. כיום: עדיין: האצבע נוקשה נפוחה ואדומה. והיד כולה נוקשה עקב חוסר תנועה והפעלה. הרופא שלח אותי לפיזיותרפיה כדי להניע את היד. אך בצילום מאתמול נמצא: שבר מלט ללא סימני איחוי מלא. לקלורציה אורטופדית. במידה ולא התאחה, האם הנעת היד, קיפול והפעלת האצבע לא תיפגע בהמשך איחוי? האם להמשיך עם הסד? די מבולבלת..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שבר מאלט אצבע 3 יד שמאל ד"ר בתיה יפה 10/02/2026 | 12:54לאחר 3 חודשים מהטראומה השבר כבר מחובר גם אם לא רואים חיבור מלא בצילום. מציעה להמשיך בפיסיוטרפיה, כי זאת הדרך לשפר את הגמישות.הוסף תגובה
שבר בזיז וולרי של עצם טרפזיום שלומי 02/02/2026 | 19:20שלום, בן 48 נפילה על היד לפני כ3 חודשים. שבר בזיז וולרי של עצם טרפזיום סדרה 3 חתך 582 וסדרה 5 חתך 288. קבוע 6 שבועות. 5 טיפולים של ריפוי בעיסוק. 1.אדמומיות , נפיחות, רגישות יתר באזור כף יד . לא כואב יותר בלחיצה. 2.האם נדרש ct חוזר? 3.יש ימים שאזור השבר ממש כואב ומורגש דופק ביד . אצבעות תקינות. 4.שימוש במשכבי כאבים בשוטף. 5.האם קריזת קורטיזון תעזור? 6. מה זמן החלמה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שבר בזיז וולרי של עצם טרפזיום ד"ר בתיה יפה 03/02/2026 | 14:30אני מציעה להמתין עם טיפולים פולשניים כמו זריקה - אתה עדיין בתקופת החלמה וכל התופעות שאתה מתאר סבירות. אין צורך בבדיקת CT חוזרת בשלב זה. אני מציעה להמשיך בפיסיטרפיה וריפוי בעיסוק ובעוד כ- 3 חודשים נוספים לעשות הערכת מצב.הוסף תגובה
כאבים בכף יד אחרי לידה מאיה 30/01/2026 | 08:21היי, אני 5.5 חודשים אחרי לידה ... והתחילו לי כאבים בכף יד בעיקר בלילה. כשהייתי קמה בבוקר הכאב הורגש. הלכתי עם זה לכירורוג כף יד והוא איבחן את זה בקלות והזריק לי זריקה ונתן לי מרשם לשים סד על הכף יד לפני שבוע בערך... מאז אני מרגישה שיפור. אבל שכחתי לשאול אותו כמה זמן ללכת עם הסד, האם ביום או גם בלילה וגם מתי אפשר לחזור להתאמן (פילאטיס) אחרי הזריקה הזאת ... ואין לי עכשיו את מי לשאול כי אין תורים .. אשמח אולי לתשובה ממך :)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים בכף יד אחרי לידה ד"ר בתיה יפה 30/01/2026 | 13:12אם את מרגישה שיפור משמעותי אחרי הזריקה אין צורך בסד אחרי 3 ימים. את יכולה לחזור לפעילות רגילה כולל פילטיס בהדרגה.הוסף תגובה
Swan Neck Deformity עדן 27/01/2026 | 11:33אשמח לחוות דעת מקצועית. בתאריך 19.1 נפגעתי באצבע אמה יד ימין (תאונת עבודה). טיפול ואבחנות: באותו יום (19.1) נבדקתי במוקד ע״י רופא אורטופד. בוצע צילום רנטגן אשר שלל שבר. האבחנה שניתנה: Contusion (חבלה). לא הותאם סד ולא ניתנה הנחיה לקיבוע. בתאריך 22.1 נבדקתי ע״י אורטופד נוסף, אשר בבדיקה קלינית ובהסתכלות על הרנטגן ציין כי קיים מנח לא תקין של האצבע, ואבחן: Swan Neck Deformity – אצבע 3 יד ימין, והומלץ על Finger Splint ומעקב. מהלך מאז: אני עם סד ברצף מאז הביקור השני, אך לא סד מושלם. בתחילה הכאב היה בעיקר במפרק העליון (DIP). מאז אתמול בלילה חלה החמרה בכאבים, הכוללת: כאב מתמשך במפרק האמצעי (PIP) הקרנת כאב לאורך האצבע כלפי האמה ואף לכיוון שורש כף היד והיד עצמה. כאב גם במנוחה ובלילה שאלות: האם הקרנת כאב לכיוון האמה ושורש כף היד שכיחה במהלך של Swan Neck Deformity או פגיעה במנגנון המיישר? האם ייתכן שמדובר בעומס/דלקת משנית בגידים המיישרים או המכופפים, למרות קיבוע בסד? האם החמרת כאב והקרנה פרוקסימלית מחייבות: בדיקה חוזרת של אורתופד או רופא יד? האם פער בין אבחנה ראשונית של חבלה לבין אבחנה מאוחרת של דפורמציה גידית יכול להסביר החמרה כאבית בשלב זה? בקצרה, האם יש לי סיבה מוצדקת לדאוג ? תודה רבה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה Swan Neck Deformity ד"ר בתיה יפה 27/01/2026 | 11:53במידה והחבלה היתה בקצה של האצבע - כפי הנראה הייתה תלישה של המערכת המיישרת מבסיס הגליל המרוחק וזאת הסיבה למנח של SWAN NECK של האצבע. אני מציעה להיבדק שוב ע"י כירורג יד כדי לוודא שהסד שהותאם אכן הסד הנכון במיקרה שלך.הוסף תגובה
כאב אקוטי במפרק MCP 2 ביד ימין ללא חבלה (לת) איתן 25/01/2026 | 18:06אני בן 50, מתאמן בשנה וחצי האחרונות בחדר כושר, ללא פציעות קודמות, מקפיד על חימום ועלייה הדרגתית בעומס. ביום שישי האחרון בשעת לילה מאוחרת, הופיע כאב פתאומי בבסיס האצבע המורה של יד ימין (מפרק ה-MCP), ללא אירוע חבלתי ברור. האימון האחרון שלי היה כ-36 שעות לפני, ולא זכור לי שחוויתי כאב במהלכו. היה קושי משמעותי בכיפוף האצבע (בגלל כאב), אזור המפרק הרגיש לי חם למגע לא היה כאב במישוש ישיר של האצבע עצמה, אלא רק באזור המפרק והחיבור לכף היד. בוצע צילום רנטגן שיצא תקין. הומלץ על מנוחה וטיפול ב-Celcox 100mg. השאלה שלי היא כמה זמן מנוחה מומלץ? ומה בדיוק עלי לעשות כדי להימנע מפציעה חוזרת - בהנחה שאין לי שום מושג מה עשיתי לא בסדר... אולי תרגיל של Lat-Pulldown (כשאני אוחז במוט עם ידיות אחיזה ומושך כלפי מטה הופעל לחץ על האזור...) אני בעיקר מנסה להבין מה עשיתי לא בסדר - ואיך אני יכול לחזק אולי את האזור על מנת למנוע דלקת חוזרת ופציעה נוספת... תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
שבר דסטל יד שמאל שלומי 21/01/2026 | 08:49מזה 3 שבועות שבר דסטל רדיוס משמאל שטופל בגבס מתאריך 28/12/26. לאחר שהומלץ על ניתוח אך סירבתי ( אני חולה אונקולוגי לשעבר מלפני 5 שנים וגם סובל מנירופטיה ופיברומילאגיה) לאחר ביקורת וצילום בתאריך 20/1/26 הומלץ שוב על טיפול ניתוחי. בצילום יש שבר בדסטל רדיוס תוך פרקי עם קיצור לרדיוס ואנקלציה גבית סימני חיבור טובים. האם ניתן לוותר על ניתוח ? ומה ההשלכות ? ואם ניתוח ? האם זה אפשרי וכדאי במצב הנוכחי? ומה ההשלכות . וכמה זמן החלמה ? והאם היד תחזור לאיתנה ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שבר דסטל יד שמאל ד"ר בתיה יפה 22/01/2026 | 12:49הניתוח בשברים של רדיוס דיסטאלי אינו מזרז או משפיע על איחוי השבר אלא על העמדה שלו. השברים ברדיוס מתאחים עם ניתוח או בלעדיו. הניתוח נחוץ לעיתים כדי לשפר את העמדה של השבר ולמנוע הגבלה משמעותית בטווחי תנועה של שורש כף היד. לפי התיאור של השבר שלך רצוי לנתח כי הצפי לטווחי תנועה לאחר הניתוח יהיה טוב יותר מאשר בלעדיו. אולם ניתוח כזה יש רצוי לבצע בהקדם אפשרי - תוך שבועיים מהשבר. במידה וממתינים יותר מ- 3 שבועות - הניתוח טכנית קשה יותר וזה ממכפיל את זמן האיחוי של השבר, כי בזמן הניתוח מפרקים את חתיכות העצם השבורה שכבר החלו להתאחות כדי להעמידן במנח טוב יותר. עקרונית זמן איחוי מלא של העצמות הינו לרוב 6-8 שבועות.הוסף תגובה
ניתוח תעחה קרפלית ג.ש 11/01/2026 | 20:57פצוע ממלחמת חרבות ברזל מבקש המלצה למנתח מומחה כף יד לניתוח תעלה קרפלית לשחרור העצב המדיאני שמגביל תפקוד באצבע יד ימין הדומיננטית לאחר שבר מעיכה כשברקע יש פיברומיאלגיה. צריך המלצה לרופא מקצועי ברמה הגבוהה ביותר, בשל המורכבות הרפואית. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ניתוח תעחה קרפלית ד"ר בתיה יפה 12/01/2026 | 12:13ניתוח התעלה הקרפאלית הינו ניתוח פשוט ויעיל וכל כירורג יד שסיים התמחות עשה מאות כאילו.הוסף תגובה
שחיקת סחוס אגודל יד חנן 28/12/2025 | 21:56האם ניתוח החלפת פרק אגודל כף יד נותן עקב שחיקת סחוס מפסיק את הכאבים לגמרי ואין הגבלה בשימוש ולכמה זמן זה מבטיח שימוש לערך שנה שנתיים עשור וכו'הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שחיקת סחוס אגודל יד ד"ר בתיה יפה 29/12/2025 | 12:49ניתוח להחלפת מפרק בסיס האגודל במפרק מלאכותי מתאים למיקרים בהם השחיקה של המפרק הינה מוגבלת למפרק טרפציו-מטקרפאל בלבד . יש מיקרים בהם השחיקה כוללת מפרק נוסף בבסיס האגודל ובמיקרים אילו הניתוח לא פותר את בעיית הכאב. מבחינת משך שרידות המפרק המלאכותי אין עדיין נתונים מספקים לגבי המפרקים החדשים שבשוק - אבל ידוע שבמיקרים בהם הניתוח מצליח הוא שורד לפחות 5 שניםהוסף תגובה
זריקת דיפרוספן לתעלה קרפלית Dikla 26/12/2025 | 20:40הי אני סובלת מתעלה קרפלית שהתפתחה במהירות תוך חודשיים, באחת הידיים נותחתי, וביד השניה לאחר שכנוע רב של הרופאה הוזרקה לי זריקת דיפרוספן, בעיקר כי אני מתקשה לתפקד ( לא ישנה ) כאבי כתף וצואר ) כאבים ונוקשות של המפרקים. לאחר הזריקה ביום הראשון ממש הורגשה הטבה, אך עכשיו ביום השני חלה הדרדרות ואני מרגישה שהנימול והנוקשות חוזרים. האם זה הגיוני? ובכלל האם סביר שהתסמונת התפתחה ממצב נורמלי תוך חודשיים למצב המצריך ניתוח / טיפול בשתי הידיים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה זריקת דיפרוספן לתעלה קרפלית ד"ר בתיה יפה 28/12/2025 | 11:45תסמונת התעלה הקרפאלית הינה תסמונת של לחץ ולכידה של עצב מדיאנוס בתעלה צרה בשורש כף היד. כדי שהיא תגרום לתסמינים הלחץ עולה מעל לסף מסויים ואז העצב מגיב. הסיבה יכולה להיות דלקת שגורמת לנפיחות של גידים מכופפים שעוברים באותה תעלה, וזה יכול להתפתח במהירות. ניתוח הוא הפתרון המומלץ לתסמונת. דיפרוספן הינו סטרואיד שמשתחרר לאט בתוך כ- 3 שבועות, ולכן כדאי להמתין זמן זה עד להחלטה שהזריקה לא עזרה. בכל אופן היעילות של טיפול בהזרקה הינה של כ- 70% בלבד - וזריקה לא תמיד עוזרת.הוסף תגובה
שבר רדיוס דיסטלי יד שמאל רונה 23/12/2025 | 20:10שלום, אני בת 49 ושברתי את שורש כף היד ,תחילה הייתי 5 ימים עם גבס לוחץ שגרם לי לנימול קשה באצבעות וצבע כחול באצבעות ולאחר מכן הועדה הרפואית החליטה על ניתוח .עברתי ניתוח ORIF ב1.12.25 ברמבם , כיום 23 ימים אחרי הניתוח עדיין יש לי בצקת ביד , תחושת נימול בזרת ובכל כף היד בחלק הפנימי , נפיחות קשה באזור שורש כף היד בחלק העליון של היד ואין לי אפשרות בכלל להזיז את שורש כף היד לא למעלה ומטה ולא לצדדים . תחושה של יד מאובנת ונוקשה מאוד . האם זה הגיוני להיות במצב כזה 23 ימים אחרי ניתוח ? אני חוששת שיש לי פגיעה בעצב או בגידים . ואני חושבת שצריכים לעשות לי בדיקת MRI . תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שבר רדיוס דיסטלי יד שמאל ד"ר בתיה יפה 24/12/2025 | 14:09תלונותייך סבירות 3 שבועות לאחר ניתוח בשל שבר בשורש כף היד, אולם אני מציעה שתפני לרופא מנתח לבדיקה. יתכן ויהיה צורך בהוראות אחרות לפיסיוטרפיה או בבדיקה של מצב העצבים בכף היד.הוסף תגובה
התור שלי רק ב17.2 וביום שישי יש לי תור לפיס תרפיהרונה 25/12/2025 | 01:46צילום הסיטי מראה - שבר תוך מפרקי מרוסק ברדיוס הדיסטלי , מערב את המפרקים הרדיוקרפלי והרדיואולינרי הדיסטלי ,מלווה מרכיב של נעיצה של עד 1 ס״מ במטפיזה הדיסטלית של הרדיוס , תזוזה בין חלקי השבר ורווח של עד 0.1 ס״מ בין חלקי השבר במשטח המפרקי הדיסטלי של הרדיוס . - שבר ניתוק מרוסק של הסטילואיד פרוצס של האולנה , מלווה תזוזה של קטעי העצם המנותקים . - Positive ulnar variance , משני למרכיב הנעיצה הנרחב במטפיזה הדיסטלית של הרדיוס . - בצקת ו/או קונטוזיה תת עורית בשורש כף היד ובכף היד . אשמח לקבל הסבר ומה אני צריכה להסביר לפיזיותרפיסט . תודההוסף תגובה
תשובת מומחה שבר רדיוס דיסטלי יד שמאל ד"ר בתיה יפה 25/12/2025 | 17:37נראה שבדיקת CT בוצעה לפני הניתוח והמצב של השבר כרגע הוא אחר. פירוש הבדיקה הוא שהמדובר בשבר מורכב תוך מפרקי עם תזוזה משמעותית . מה שקובע זה הצילומים לאחר הניתוח מבחינת הוראות הטיפול.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הסרת עודפי עור
-
שאיבת שומן
-
ניתוח גינקומסטיה
בדיקות קשורות
-
צילום פנים
מונחים קשורים
-
הגדלת שדיים
-
"אוזן חמור"
-
ניתוח עפעפיים

פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםניתוחים פלסטיים ומתיחת בטן אחרי ירידה במשקל
בפורום ניתוחים פלסטיים ומתיחת בטן אחרי ירידה במשקל ניתן להתייעץ עם ד"ר טלי פרידמן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחים פלסטיים ומתיחת בטן ...פורוםניתוחי חזה קוסמטיים
בפורום ניתוחי חזה קוסמטיים ניתן להתייעץ עם ד"ר שגית משולם-דרזון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי חזה קוסמטייםפורוםברית מילה - כרורגיה
בפורום ברית מילה - כרורגיה ניתן להתייעץ עם הרב טל מלמד- מוהל רפואי מוסמך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ברית מילה - כרורגיהפורוםהקטנת חזה
בפורום הקטנת חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר שגית משולם-דרזון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הקטנת חזה

ד"ר ירון סלע
ד"ר בתיה יפה
ד"ר טלי פרידמן
ד"ר שגית משולם-דרזון
הרב מלמד טל - מוהל רפואי מוסמך