פורום חרדה - עמוד 300
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
הפסקת נטילת רמוטיב דנה 08/10/2018 | 18:15דר שלום נוטת רמוטיב מזה כחצי שנה לאור לחצים מתחים וחרדות בתקופה לחוצה. לאור השתנות נסיבות חיצוניות ומצב נפשי טוב יותר. מעוניינת לדעת מהי הדרך הנכונה להפסיק ליטול את התרופה? קראתי שנטילה בימים לסירוגין רק מחמירה את המצב. תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה הפסקת נטילת רמוטיב ד"ר יששכר הרמן 09/10/2018 | 15:58ניתן להפסיק רמוטיב ללא קושי. אני תמיד ממליץ להפחית בהדרגה, במיוחד במקרים בהם היה טיפול במינון גבוה. מינון של 500 ביום פשוט מפסיקים, מינון של 1000 מפחיתים ל- 500 ל שבועיים ואז מפסיקים. יש לדעת כי הפסקת הטיפול עלולה לגרום להתדרדרות מחודשת לדיכאון, ובמקרה כזה כדאי לחדש את הטיפול מוקדם ככל האפשר.
ריסוק התרופהתותי 16/03/2021 | 19:54האם ניתן לרסק את התרופה 500 מג
קנאביס עופר 06/03/2021 | 20:02האם יש זמנים מיוחדים שבהם יותר מסוכן לעשן קנאביס? למשל אחרי ספורט נניח, זה יותר מסוכן מאשר זמן רגיל? או נגיד יום לאחר שתיית אלכוהול זה מסוכן יותר? ועוד שאלה קטנה, אם בן אדם נהיה סכיזופרן, המשפחה שלו שחיה איתו בטוח תבחין בזה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קנאביס ד"ר יששכר הרמן 12/03/2021 | 12:53אין זמנים מיוחדים בהם מסוכן יותר להשתמש בקנביס, אבל יש דברים שאסור לעשות כשאתה תחת השפעת הסם ולפחות חצי יום (או יותר) לאחר שימוש. אסור לנהוג, לעסוק בעבודה או עיסוק המחייב קואורדינציה טובה. מרבית המשתמשים עושים זאת בערב לאחר שסיימו את עיסוקי היום. שאלתך השניה - היא חשובה מאד ! כלל לא בטוח שהמשפחה תבחין בכך שמישהו מתחיל לפתח סכיזופרניה. מניסיון רב עם מטופלים סכיזופרניים - במרבית המקרים גם המטופל וגם המשפחה אין ידע מוקדם מה הסימנים של המחלה, ובנוסף קיימת בהרבה מקרים נטיה להכחיש. אנשים לא רוצים לראות את המחלה בעצמם או בבני משפחה קרובים. התוצאה היא שהרבה מאד מקרים מגיעים לטיפול כשהפסיכוזה כבר ממש מתקדמת, ולא אחת רק כשהמצב כבר חמור ומסכן את המטופל ואת המשפחה.
עוד שאלה קטנהעופר 12/03/2021 | 21:31אבל אם נניח קיימת פסיכוזה המשפחה שחיה עם הבן אדם לא תשים לב? כי לפי מה שהבנתי זה התנהגות קיצונית והזיות אז אם משפחה חיה עם אדם כזה נניח חצי שנה עדיין יש סיכוי שלא ישימו לב? ואם קנאביס גורם לנזקים, זה מופיע ישר לאחר השימוש? אם נניח עבר מאז חצי שנה מפעם אחרונה של העישון ומאז לא עישנתי שוב מה שהיה צריך לקרות כבר קרה?
תשובת מומחה עוד שאלה קטנה ד"ר יששכר הרמן 13/03/2021 | 18:08לא תמיד פסיכוזה מתבטאת בשינוי התנהגות קיצוני. השינוי יכול להופיע לאט, וקורה הרבה פעמים שגם בני משפחה עם ניסיון יתקשו להבחין בכך. העובדה שקנביס בשימוש של חודשים (ואפילו שנים) לא גרם נזק אינו תעודת ביטוח מפני נזק עתידי. אם הפסקת להשתמש בקנביס ואתה נקי זה כמובן מפחית את הסיכון, אבל לא מונע אותו.
תופעות קשות של מעבר מציפרלקס לסרנדה חני 11/03/2021 | 21:42שלום רב, לפני כשבועיים וחצי בערך התחלתי ליטול סרנדה. לציין שאני כמעט שלוש שנים עם ציפרלקס 10 מ"ג, וטרם המעבר הקבוע לסרנדה, שילבתי: חמישה ימים לקחתי חצי ציפרלקס וחצי סרנדה, לאחר חמישה ימים רק סרנדה 50 מ"ג. בהתחלה היו לי כאבי ראש איומים, שינה מוזרה שמרגישה בה ערה ומבועתת, ככה כמה ימים. בשבוע וחצי האחרונים עין שמאל כאבה, מין לחץ בארובה, וכשאני מזיזה את האישון. העיניים רגישות מעט לאור, והראש לרוב כואב, וכן, בשבוע הזה הקיבה שורפת לי מאוד כמו כיב קיבה זה מרגיש...התחלתי במקביל לקחת אומפרדקס. ועדיין שורף. אני די מיואשת ומתוסכלת. האם כל הכאבים האלו הם מהכדור החדש? זה טבעי? ואמור לעבור? לציין שכשהתחלתי עם הציפרלקס לא סבלתי מתופעות כאלו. אשמח ואודה להתייחסותךפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תופעות קשות של מעבר מציפרלקס לסרנדה ד"ר יששכר הרמן 12/03/2021 | 14:12בתחילת טיפול ב- SSRI, או במעבר בין SSRI יכולות להופיע כל התופעות שתארת בפניה שלך. אלו תופעות שאינן מסוכנות, והם נוטות לפחות ולהעלם עם המשך הטיפול.
תודה!חני 12/03/2021 | 14:17תודה רבה על התייחסותך המהירה, דוקטור. מעריכה זאת מאוד. בכל אופן, קבעתי תור לרופא גסטרוסקופיה לבדיקת הקיבה ויש לי בדיקות דם לעניין הלחץ בעין (ספירת דם) - כל אלו על מנת שאהיה יותר רגועה. תודה!
מניה דפרסיה ילנה 10/03/2021 | 15:48שלום. בתי סובלת ממחלה דו קוטבית. היא מקבלת עכשיו ליתיאום ורספונד. האם אפשרי להחליף את רספונד לאריפליי. האם קיים שילוב כזה? תודה ילנהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה מניה דפרסיה ד"ר יששכר הרמן 12/03/2021 | 14:07עקרונית אפשר לעבור משילוב ליתיום וריספונד לשילוב של ליתיום ואריפלי שני אלו הם שילובים מקובלים ויעילים. מה שחיוני לבחון הוא האם יש יתרון במקרה של בתך בשילוב הזה, ובשאלה זו יש לפנות לפסיכיאטר. ועוד משהו חשוב: מטופלים רבים נוטים להחליף טיפול תרופתי לעיתים תכופות. אם בגלל תחושה של חוסר יעילות או בגלל שסבורים שטיפול אחר יתן מענה טוב יותר. זו טעות נפוצה, הגורמת להרבה סבל. במרבית המקרים דווקא טיפול יציב וקבוע הוא המפתח להצלחה. זה נכון גם אם בחודשים הראשונים הטיפול שנבחר גורם לתופעות לוואי. מסיבה זו מומלץ מאד מאד לעשות שינוי כזה רק תוך התיעצות עם פסיכיאטר המכיר היטב את ביתך.
פחדים קשים זוהרי 09/03/2021 | 10:05שלום רב אני לוקחת רסיטל 20 מ"ג כבר 5שנים .יש לי פחד נורא מלהיות לבד פשוטו כמשמעותו אני לא יכולה להישאר לבד בבית נהיגה או כך דבר שדורש ממני להיות לבד . קשה לי מאוד עם זה אני סובלת וחוסר הבנה מהמשפחה .הרופא משפחה אמר לי להעלות את הרסיטל ל40 מג והפניה לפיסיכאטר . אני עצובה ומתוסכלת. תודה רבה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פחדים קשים ד"ר יששכר הרמן 12/03/2021 | 14:02מומלץ שתפעלי על פי מה שייעץ לך רופא המשפחה. ממה שאת מתארת חיוני לשלב גם טיפול פסיכולוגי יחד עם הטיפול התרופתי.
3 שנים מחוסר עבודה עקב משבר אישי, שוקל אפשרויות תעסוקה לוק סטוק 09/03/2021 | 00:34אני בוגר לימודי חינוך והוראה בהצטיינות(בעל תואר ראשון בחינוך ותעודת הוראה מקצועית), בעבר ריכזתי תחומים, לימדתי, הדרכתי, הנחתי וכו'. אך משבר אישי שקרה בסמוך לסיום לימודי התואר גרם לי לקפוא לתקופת חיים לא קצרה: דיכאון וחרדה שהתפתחו בי, בעיות רפואיות פיזיות כרוניות נוספות שאני לומד להכיל ולחיות עמן (לא בעיות רציניות ברמה של נכות/ מוגבלות, אך מהוות מטרד) , הפיכתו של קרוב משפחה קרוב לאדם הנדרש לטיפול סיעודי, העדר אפשרות לתמיכה כלכלית - מגיע ממשפחה לא מתפקדת ממעמד סוציו אקונומי נמוך ובכלל נעדר סביבה תומכת ומבינה (בפן החברתי חלק גדול מכך הוא באשמתי, ההתכנסות שלי פנימה הרחיקה חברים רבים - לפני כן הייתי אדם עם חיי חברה עשירים). (מקווה שזה לא ישמע כהתקרבנות ותירוצים, זה לא המסר שניסיתי להעביר - כל חיי נעתי קדימה למרות תנאי פתיחה לא טובים - הם היוו לי מנוף מנטלי). וכך יוצא שלא עבדתי במשך כ3 שנים לאחר סיום לימודי התואר (סיימתי את לימודי התואר בסוף 2017 וב08/2020 לראשונה התחלתי לעבוד בחברת סיעוד באופן רשמי כמטפל בבן משפחה). שאלתי היא כזו: האם כרגע לפנות לכל אפיק של תעסוקה במשרה מלאה רק כדי להתפרנס ולהוציא את עגלת חיי מהבוץ, להגיע למצב של עצמאות כלכלית, לשכור דירה, לחסוך מעט ולהמשיך להתפתח: עבודות שלא יתרמו לי בהשבחת הקורות החיים שלי ולא יקדמו אותי אל עבר קריירה יציבה (נאמר עבודות שלא דורשות הכשרה מיוחדת, המשך עבודה כמטפל סיעודי, קופאי, מפעל, סופרים, פקח בתחבורה ציבורית, עבודות סטטדנטיאליות, מלונאות) -- עבודה ראשונית שתהווה עבורי ככלי לבניית ביטחון עצמי, חזרה לחברה ואז להמשיך אל עבר החלק הבא. בתכנית זו המחשבה היא לעבוד בעבודות אלה כשנה במשרה מלאה. או שעדיף שאתעלה על עצמי כבר עכשיו, אתעלה החרדה והספקות שלי ואפנה לאפיק של עבודה הדורש השכלה או הכשרה אקדמית, נגיד לעבוד בתחום הכשרתי, בהוראה ובעבודה עם נוער במצוקה -- מה שהוכשרתי לעסוק בו והיית טוב בו וזכיתי ללא מעט שבחים בזמנו? ועבודות אחרות אשר כן יעשירו את הקורות חיים שלי ויהוו עבורי מנוף להתפתחות מקצועית (או עבודות "חברתיות" אחרות). תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה 3 שנים מחוסר עבודה עקב משבר אישי, שוקל אפשרויות תעסוקה ד"ר יששכר הרמן 12/03/2021 | 14:01הפורום הזה לא נועד לתת המלצות לחיים וקריירה. נא פנה לפורום העוסק בנושאים אלה.
התנגשות בין כדורים? רמוטיב+מדלל דם . עצבנות לאחר אירוע דולית 06/08/2018 | 07:14שלום דוקטור. אדם אשר לקה באירוע מוחי וכתוצאה מזה נעשה ממש ממש עצבני, הנוירולוגית שלו רשמה לו את הכדור רמוטיב. הוא נוטל מדללי דם, וכדורים לכולסטרול. * * קלופידקסל 75 מג * ליאוטרבה 40 מג ולפעמים ליפיטור * אזכור ezecor 10 מג * פוספטידיל סרין * חומצה פולית * קומפלקס ויטמיני B כבר לא * מגנזיום האם הרמוטיב מתנגש עם כדורים אלו?! אילו תופעות לוואי יש?! אשמח לעזרתך! :)פתח בחלון חדש
תשובת מומחה התנגשות בין כדורים? רמוטיב+מדלל דם . עצבנות לאחר אירוע ד"ר יששכר הרמן 06/08/2018 | 15:21רמוטיב היא תרופה המיועדת לטיפול בדיכאון קל, ואינה יכולה לתת מענה לבעיה של התפרצויות זעם אצל מטופל לאחר אירוע מוחי. יש תגובות בינתרופתיות לא רצויות בין רמוטיב לחלק מהתרופות שציינת (קלופידקסל, לאוטורבה) וקיימת המלצה להימנע משילובים אלה. לטיפול במצב שתארת עדיף טיפול בתרופות כנגד מחלת הנפילה, שיש להם השפעה מיטיבה על כאלו הסובלים מהתפרצויות זעם (למשל למיקטל, או דפלפט).
כדור נגד עצבנות לאחר אירוע מוחידולית 06/08/2018 | 15:44תודה על המענה האם הכדורים של מחלת הנפילה שציינת הם כדורים על בסיס צמחים כמו הרמוטיב? התייעצתי עם אנשים שעברו את מה שאבא שלי עבר שגם להם התפרצויות זעם בין היתר, והרופאה שלהם רשמה להם את הכדור רמוטיב וגם הם לוקחים מדלל דם. אני אובדת עיצות. מה לעשות? :(
תשובת מומחה כדור נגד עצבנות לאחר אירוע מוחי ד"ר יששכר הרמן 07/08/2018 | 07:45התרופות שציינתי אינן על בסיס צמחי. פני עם אביך לייעוץ נוסף.
רמוטיב עם G6PDניצי 08/03/2021 | 18:00שלום רב אני עם רמוטיב ועם G6PD האם קיימת התנגשות ? ועוד : לוקחת גם כדור לבלוטת התריס - אלטרוקסין + לוקחת ליפיטור (סטטינים 40 מג ויטמינים מגנזיום וכוד ויטמינים האם יש התנגשות ?? מודה על תשובה
תשובת מומחה רמוטיב עם G6PD ד"ר יששכר הרמן 12/03/2021 | 14:00איני מכיר בעיה בשילחוב רמוטיב אצל מי שאובחן עם חוסר ב- G6PD. רמוטיב פוגם ביעילות של ליפיטור.
שילוב של גאבא וקלונקס /וואיפקס רמו 08/03/2021 | 16:53שלום דוקטור,רציתי לשאול אם אפשר לשלב גאבא כתוסף מרגיע טבעי ולא ממכר עם ויטמין b ,6 יחד עם קלונקס 0.5 מג וואיפקס 300 ולמיקטל 200. תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה שילוב של גאבא וקלונקס /וואיפקס ד"ר יששכר הרמן 12/03/2021 | 13:41אפשר. רק לציין כי לגאבא אין שום ערך טיפולי, וזה בכלל לא טבעי, אלא מוצר סינתטי לגמרי. לויטמין B6 יש השפעה מרגיעה, וזו הסיבה שמוסיפים אותו להרבה תכשירים הנמכרים תחת שם הקוד "טבעי". יש מבחר עצום של טיפולים הנושאים כותרת של "טיפול טבעי". המשותף לטיפולים הטבעיים הוא שאין הוכחה מדעית ברורה ליעילותם. גרוע מכך, אין הוכחה ברורה לכך שהם בטוחים יותר. מסיבות שונות יש בציבור דעה שגויה כאילו טיפולים טבעיים הם בטוחים ויעילים יותר. בעוד שהאמת היא הפוכה. הטיפולים הנמכרים תחת הכותרת "טבעי" הם ללא פיקוח, רובם המכריע כלל אינו יעיל, ויש ביניהם שהם מסוכנים ממש. במקרים לא מעטים מדובר בהונאת הציבור, ויש פעילות אכיפה כנגדם (אמנם אכיפה שאינה מספקת ולא מספיק יעילה בשמירה על בריאות הציבור).
תופעות הלוואי של רסיטל יעקב 11/06/2018 | 23:21הנני בן 62 סובל מחרדות ואו סי די,הנני מטופל ברסיטל במינון של 40 מג, חלפו 4 שבועות והנני סובל מאי יציבות,נדודי שינה,וכאבי ראש חזקים,דרך אגב ישנה הטבה בחרדות! בתודה מראשפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תופעות הלוואי של רסיטל ד"ר יששכר הרמן 12/06/2018 | 19:52כאבי ראש היא תופעת לוואי מוכרת של רסיטל, ניתן ורצוי להעזר בתרופות כנגד כאב (אקמול, אופטלגין, או תרופה אחרת שאתה מכיר כנגד כאבים). נדודי השינה גם הם תופעה מוכרת, כדאי לנסות לעבור ליטול את הטיפול בבקר (ולהקפיד תמיד לקחת רסיטל עם מעט אוכל ולא על קיבה ריקה !). אם זה לא עוזר ניטל לשקול טיפול במלטונין (ניתן לקבל מרופא המשפחה תרופה המכילה מלטונין ושמה "צירקדין"). אם זה לא נמצא יעיל יש להעזר בתרופה אחרת לשינה (במקרים כאלה אני לרוב ממליץ על טרזודיל, שאינה נוטה לגרום התמכרות כמו מרבית כדורי השינה). לגבי האי יציבות יש לברר אצל רופא המשפחה מה הסיבה ועד כמה זה חמור.
מעבר מסימבלטה לרסיטלטל טל 08/03/2021 | 16:45שלום רב דוקטור .. במשך שנתיים הפסיכיאטר החליף לי כדורים וכעת אני לוקחת כבר שלושה שבועות כדור שלם עשרים מילגרם רסיטל( את ההחלפה עשיתי בהצלבה של חודש וחצי בערך וירדתי מארבעים מילגרם סימבלטה.. עדיין מרגישה תופעות לוואי .. יש שיפור קל מאוד מהתופעות הקשות ... האם התופעות הם מהגמילה מהסימבלטה? כמה זמן עליי להמתין כדי לדעת אם רסיטל זה הכדור.. מזכירה לוקחת שלושה שבועות כדור שלם תודה מראש
תשובת מומחה מעבר מסימבלטה לרסיטל ד"ר יששכר הרמן 12/03/2021 | 13:39השפעה יעילה של תרופה מתחילה לרוב לאחר 6 שבועות של טיפול במינון מספיק. אם מתחיל שיפור מוקדם יותר יתכנו נסיגות ואי יציבות וזה תקין. (לאחר זמן זה יש שיפור נוסף עם המשך הטיפול). לא ניתן דרך הפורום להעריך אם הפחתה בתופעות הקשות הן עקב "גמילה" מסימבלטה (לציין שסימבלטה לא ממכרת). סביר יותר שפשוט מתחיל שיפור ולכן את חשה הקלה.
חרדה פריזמה אפיק 07/03/2021 | 21:50שלום אני כבר כמעט 3 חודשיים בתקופה של חרדה דיי גבוהה ודיכאון לפעמיים שבא איתה החרדה שלי היא חרדה של נשימות הכל התחיל בהתקף חרדה השני שלי שהרגשתי שקשה לי לנשום ושלא נכנס מספיק אוויר ואז קצת יותר מאוחר התחלתי ביום ביום להשים לב לנשמיות ושזה לא אוטמטי בישבלי הקטע עם הנשימות ולפעמיים גפ שאני לחוץ עוד פעם התסמינים של לא נכנס מספיק אוויר וכל זה אבל מה שממש גורם לי לחרדה ודיכאון קצת זה הקטע שאני פשוט חושב על הנשימה כמעט כל הזמן ומאז שהתחלתי לחשוב על הנשימות אני בתקופה של כמעט 3 חודשיים של מיידי פעם התקף אומנם בזמן האחרון ההתקפים הם בדרך כלל לא חזקים וזה הקטע של התקפים עצמם אולי טיפה השתפר ועכשיו כל כמה זמן יש לי אחד קטן אבל עדיין מה ממש מציק לי עכשיו זזה עם הנשימות זה גורם לי כמעט תמיד לסטרס וחרדה. הלכתי לפסיכאטר לא ממזמן והוא רשם לי כדור פריזמה הבעיה שאני ממש מפחד מכל הקטע של התופעות לוואי וכל זה אז רציתי לשאול האם פריזמה כדור בטוח מבחינת תופעות לוואי והאם אתה חושב שהוא באמת יעזור לי עם זה שאני חושב כמעט תמיד על הנשימה והאם התופעה שלי עם הנשימות היא מוכרת ויש אותה לעוד אנשים? תודה מראשפתח בחלון חדש
תשובת מומחה חרדה פריזמה ד"ר יששכר הרמן 12/03/2021 | 13:34פריזמה היא תרופה בטוחה, מהבטוחות שיש, בטוחה יותר מאקמול.

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
מערכת אינפומד