פורום חרדה - עמוד 349
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
כשזה מגיע לחרדה לא חושבים פעמיים. זמנו תור עכשיו למומחים שלנו:
כשזה מגיע לחרדה לא חושבים פעמיים. זמנו תור עכשיו למומחים שלנו:
תסמונת האימה ציפרלקס 06/12/2019 | 11:52לדר הרמן היקר אני סובל מהתקפי פאניקה קשים,תחושת אימה במשך כמעט כל היום שמשתקת אותי.לפני חודש וחצי התחלתי טיפול בציפרלקס 5 מיל היו ימים אם שיפור ניכר וימים פחות, עליות וירידות. שלשום העלאתי את המינון ל10 מיל ותקפה אותי חרדה קשה מאוד מאוד,והיום אני מרגיש קצת יותר רגוע,יש לי את הפחד מהפחד המוח שלי אטום אני לא מרגיש את עצמי,כאילו המוח רדום קושי בלפתח מחשבה הכל נראה אפור בלי לחוש את המציאות. האם הציפרלקס ישפיע ויעביר לי את התחושות האלה?ותוך כמה זמן אמור להיות השפעתו?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תסמונת האימה ד"ר יששכר הרמן 06/12/2019 | 16:12בתחילת טיפול, ועם כל העלאת מינון יכולה להיות החמרה, וזה חולף. שיפור צפוי לרוב לאחר 6 שבועות ויותר של טיפול במינון המוגבר.
אפרניל sr גוי 04/12/2019 | 23:16ערב טוב דר בן 38 עקב דיכאון מגורי גבוה מאוד וחרדה כפי שציין הרופא האבחנה שלו התחלתי טיפול בסימבלטה 90 לאחר 4 חודשיים ללא הטבה משמעותית החליף לי את התרופה לאפרניל sr 150 ליום בנוסף ללוריוון שאני כבר מעל חצי שנה לוקח אותו מיום התחלת הדיכאון והחרדה השאלה האם באמת התרופה הזו תעזור לי לצאת מהדיכאון והחרדה , אני כבר אבוד עיצות אני כבר שבועיים עם הטיפול באפרניל, והכי קשה אצלי זה בבוקר והחרדה הם הכי קשים עד לבלתי נסבלים ובערב הם נרגעים קצת , לא ראיתי שיש הרבה מידע על התרופה הזו האם היא תעזור לי לצאת מהמצב שאני נמצא בו? תודה דר על התשובהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה אפרניל sr ד"ר יששכר הרמן 06/12/2019 | 16:08אנפרניל היא תרופה ישנה, יעילה (יותר ממרבית ה- SSRI). לאחר שבועיים טיפול עדיין מוקדם מלצפות לראות שיפור. במצב שבו אתה נמצא הכי נכון הוא להשאר עם טיפול זה משך 6 שבועות לפחות לפני ששוקלים מה לעשות. אם אין שיפור לאחר 6 שבועות לרוב ההמלצה תהיה העלאת מינון.
Ssri - Snri גלית 04/12/2019 | 10:16ד"ר שלום. אני סובלת מחרדה כללית וחברתית מטופלת 8 שנים ביצפרלקס 10 מ"ג בשנתיים האחרונות מרגישה סטרס והפרעות בשינה נסיון להגדלת המינון לא עזרה אפילו הרגשתי פחות טוב . האם ממליץ לעבור לתרופה ממשפחת snri ? ובמידה וכן איזה תרופה ממולצת ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה Ssri - Snri ד"ר יששכר הרמן 06/12/2019 | 16:06מה שאתה מתאר הוא שעם הטיפול יש שיפור חלקי, אך זה לא מספיק טוב. במקרה כזה ראוי תחילה להעלות למינון זה, ולהישאר כך למשך 6-12 שבועות, ולראות אם ניתן כך להשיג שיפור משביע רצון. העובדה כי עם העלאת מינון חשת הגברה של החרדה לא צריכה להרתיע, במרבית המקרים זה זמני וחולף, וניתן להתגבר ע"י נטילת זמנית של תרופה מרגיעה לשבוע (למשל אסיבל 2-5 מ"ג). אם גם לאחר 2-3 חודשי טיפול במינון מוגבר/מקסימלי של ציפרלקס (20 מ"ג) אין שיפור מספיק ניתן לקול כמה אפשרויות: העלאת מינון ציפרלקס מעבר ל- 20 מ"ג (מסתבר שיש מקרים בהם זה עוזר מאד). החלפה ל- SSRI אחר, או ל- SNRI (ויאפקס, סימבלטה) - צעד של החלפת תרופה כרוך בהרעה זמנית במצב. תוספת טיפול לחיזוק - וכאן יש כמה אפשרויות: - ריספרדל, או נוגד פסיכוזה אחר במינון נמוך. - למיקטל או מייצב מצב רוח אחר במינוו נמוך. - תרופה מרגיעה, קלונקס או בנזודיאזפין אחר (לא מומלץ, לרוב ההשפעה המיידית טובה, אבל היעילות פוחתת ונעלמת די מהר). לכל אחת מהדרכים יש יתרונות וחסרונות, ולכן חובה להתייעץ עם הפסיכיאטר שלך מה נכון עבורך.
טיפול בציפרלקס אורח 19/11/2019 | 01:11שלום, אני נוטל ציפרלקס מזה שנתיים-שלוש (20mg מהחצי שנה האחרונה) בעקבות חרדה, מחשבות טורדניות וocd. לאחרונה הגעתי לצומת דרכים בחיים לאחר חזרה מטיול של אחרי צבא ואני מרגיש התעצמות לא פרופורציונלית במחשבות הטורדניות דבר שמוביל להתגברות החרדה עד כדי פאניקה וירידה מורגשת מאוד בביטחון העצמי. כדי להמחיש התחושות, בשבוע האחרון חוויתי הטרדות ומחשבות בלתי פוסקות על המצב שבו אני נמצא כרגע בחיים (חזרה מטיול, תחילת חיפוש כיוון בחיים) ובנוסף תחושה של רגישות יתר עצבות ורצון מתמשך לבכות, תחושה שהינה זרה ואיננה אופיינית לי. אני יודע כי בלבול בשלב שכזה הוא דבר שכיח ולגיטימי אולם ההצפה הנוכחית שאני חווה מהמחשבות וההטרדות גורמת לי לחשוד כי אולי משהו אינו כשורה עם התרופה והיא איננה משפיעה עליי כפי שהשפיעה בעבר. אני יכול להעיד כי הציפרלקס עזר לי רבות בנושא ביטחון עצמי וחרדה אולם אינני יכול להגיד במדויק מה מידת ההשפעה שלה על המחשבות הטורדניות והocd שלתחושתי הן הגורם המרכזי לפאניקה והמצוקה שאני חווה עכשיו. כמה שאלות לי בנושא: 1.האם ייתכן שהתרופה הפסיקה לעבוד כך פתאום? 2. האם ציפרלקס תרופה נכונה לטיפול במחשבות טורדניות וocd? 3. מהו מדד יעיל לכך שתרופה עובדת במצב בו תחושת סובייקטיביות אינן מספקות תמונת מצב בהירה מספיק (כמו במקרה של מחשבות טורדניות וocd)? כמו למשל בדיקה שמודדת את השפעת התרופה על הנוירוטרנסמיטרים? 4. האם לאור האמור לעיל רצוי לשקול לשנות/להוסיף תרופה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול בציפרלקס ד"ר יששכר הרמן 23/11/2019 | 13:03כדאי לעשות סדר. ממה שאתה מתאר אתה מטופל בציפרלקס בגלל OCD. OCD היא הפרעה המתבטאת במחשבות טורדניות וחרדה. לא ציינת אם הטיפול היה יעיל עבורך, אבל ניתן לנחש שאם הוא הצליח לסלק את המחשבות הטורדניות והחרדה הוא הצליח לפחות להפחית את התופעות הללו במידה משמעותי. כעת אתה חוזר מטיול ארוך ומתחיל לחפש כוון בחיים. זהו מעבר מוכר אצל רבים, ומצב שגורם הרבה פעמים להתלבטות פנימית, ומכאן ללחץ וחרדה. מי שכבר יש לו נטייה לסבול מחרדה (כמו לך, בגלל ה- OCD) צפי שהחרדה אצלו תהיה קשה יותר, ואולי אף משתקת ומפריעה לחשוב בבהירות. מכאן שכלל לא בטוח שהציפרלקס הפסיק להשפיע, אלא יתכן כי מצבך השתנה, וציפרלקס גם אם משפיע ההשפעה אינה מספקת. במצב כשלך כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי, ולראות אם זה מסייע לשפר את המצב. יש אפשרות במידה והטיפול אינו עוזר, לשקול שינוי בטיפול התרופתי, תוספת טיפול לחיזוק - וכאן יש כמה אפשרויות: - ריספרדל, או נוגד פסיכוזה אחר במינון נמוך. - למיקטל או מייצב מצב רוח אחר במינוו נמוך. - תרופה מרגיעה, קלונקס או בנזודיאזפין אחר (לא מומלץ, לרוב ההשפעה המיידית טובה, אבל היעילות פוחתת ונעלמת די מהר). התייעץ עם הפסיכיאטר שלך מה נכון עבורך.
המשך התייעצותאורח 02/12/2019 | 00:11קודם תודה רבה על התגובה וההתייחסות, עוזר מאוד! לאחר התייעצות עם הרופאה היא החליטה לתת לי מרשם לויפאקס (ונלפאקסין) לצורך הרגעת הסימפטונים, שינתן ביחד כם הציפראלקס. כרגע החלטתי עדיין לא לקחת את התרופה כיוון שאני שמתגובת באינטרנט הבנתי שהירידה ממנה עלולה להיות קשה ובהוושאה לציפרלקס תופעות לוואי יותר מורגשות. אשמח לשמוע דעתך לגבי התרופה הזאת בכללי ומבחינת תופעות גמילה ומה המשמעות של לשלב אותה עם ציפרלקס ואילו היבטים היא תשלים בטיפול??
תשובת מומחה המשך התייעצות ד"ר יששכר הרמן 06/12/2019 | 15:53השילוב של ונלפקסין עם ציפרלקס אינו מקובל, יש גם אזהרה מפני שילוב כזה, והמלצה להשתמש באלטרנטיבות. אין סיבה לחשוש מהירידה מונלפקסין, נכון שהפסקה פתאומית של תרופה זו יכולה לגרום אי נוחות קרשה, אבל ניתן לפתור את זה בקלות רבה ע"י הפחתה הדרגתית.
שאלה בנושא ציפרלקס ח 30/11/2019 | 18:11שלום ד"ר יש לי שאלה האם ציפרלקס לא מזיק וגם מתאים למי שיש לו הפרעות קצב מהירות או בעיות במערכת העצבים שעושות הפרעות קצב וכדומה כי ראיתי שזה מאריך מקטע משהו כזה האם אין סיכון בנטילת ציפלרקס למי שיש לו בעיות מה כהכוונה שזה מאריך מקטע והאם זה גורם סיכון גם להופעה של דברים כאלה למי שיש לו את הבעיות הנ"ל תודה .פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שאלה בנושא ציפרלקס ד"ר יששכר הרמן 06/12/2019 | 15:49תרשים אק"ג מספק הרבה מידע על הלב, בין היתר ניתן למדוד ממנו את הזמן שבו לוקח ללב להתרפות לאחר כל פעימה (זה מה שנקרא "מקטע S-T"). אם זמן זה מתארך מעבר לתקין יכול באופן נדיר להווצר מצב סיכון שבו עלולה להופיע הפרעה בקצב הלב העלולה לגרום למוות פתאומי. חלק מהתרופות (לא רק בפסיכיאטריה) יכולות לגרום להארכת ה- S-T, ולגביהן יש אזהרה שכדאי לבדוק את המצב על מנת להימנע מהסיכון הזה (אף כי הוא באמת זעיר ביותר). לא כל התרופות נוגדות דיכאון נוטות להאריך את ה- S-T. יש כמה דווחים בודדים לגבי ציפרלקס שגרמה לכך (אצל נשים שאצלן מלכתחילה הייתה הארכת S-T). ס"ה ציפרלקס היא מאד בטוחה, ניתן להעזר בה גם למי שיש לו בעיות של עצבים, דפיקות לב, והפרעות קצב.
שלום דר הנכבד מתן 14/11/2019 | 16:03אני בן 34 בשנתים האחרונות ניהיו לי חרדות בריאות רבות. כאבים ברגלים בידיים וכו. מה שהכי מפריע לי זה השינה אני יושן ב4 בבוקר חולם כל שניה ויש לי שינה שיטחית מאד. בבוקר אני קם בהרגשה כאילו דרס אותי משאית. ואז במהלך היום חייב לשכב מידי פעם במיטה . אני לא בטוח אבל כנראה הכל התחיל מהתקף חרדה מקנאביס שהיה לי. אבל אין לי אותם חרדות שהיו לי פעם. רופא משפחה הביא לי 0.50 קלונקס זה אכן עוזר לי ביום שלמחרת ליהיות פחות עם כאבים בגוף ויותר ערני . מה אני עושה במצב כזה? והאם מלוטנין יעזור לי? שאני נוסע דוגמא למקסיקו והשעות שינה שם זה תחילת הבוקר פה אני יושן יותר טוב. תעזור לי דוקטור בבקשה חיי אינם חייםפתח בחלון חדש
ועוד משהומתן 14/11/2019 | 16:09אם זה מלוטנין מתי לקחת אותו? אני עוד יומים נוסע לאוסטרליה. ושאני חוזר לארץ האם לקחת אותו לפני השינה ב5 בבוקר? או להתרגל לישון ב11 ?
תשובת מומחה מלטונין יש לקחת 2-3 שעות לפני השינה. ד"ר יששכר הרמן 16/11/2019 | 16:09
מה שלומך?אחד 03/12/2019 | 07:18היי, אני כרגע בדיוק באותו מצב שתיארת. רציתי לשאול לשלומך, האם מצאת טיפול? משהו שעוזר? תודה!
45 מירו, 300 ויאפקס XR יוחאי 23/11/2019 | 21:21שלום. אני סובל מאפיזודות שחוזרות בערך פעם בשנה של חרדות+דיכאון+מחשבות טורדניות (המחשבות הן בעיקר על המצב שלי, והאם זה יעבור, ולמה זה לא עובר, ופחד מזה שיראו אותי ככה (מבוכה), וכו'). הייתי מטופל תקופה בציפרמיל 20 מג, שעזר לצאת מהאפיזודה, שחזרה אחרי שנה וחצי, הפסיכיאטר החליף לי כדור לויאפקס XR 150. בעוד אפיזודה כבר עליתי ל225, וזה עבר. עברה שנה והגעתי לעוד אפיזודה. כרגע אני במהלך אפיזודה נוספת. עד לפני כשבוע הייתי על 300 מג ויאפקס + 30 מירו. לפני כשבוע וחצי הרגשתי כבר כמה ימים טוב יותר, והפסיכיאטר המליץ לעלות ל45 מירו. היו יומיים סבבה, ומאז אני מרגיש פחות טוב ומשתמש בחצי לוריוון ביום כדי להרגיש בסדר. האם זה יכול לקרות בגלל העלאת המינון של מירו? זה לא אמור להיות הפוך? כלומר - העלאת המינון לא אמורה דווקא לעזור? בלי קשר, האם תוכלו להמליץ על כדור אחר? אולי ויאפקס פשוט לא מתאים לי..פתח בחלון חדש
שכחתי לצייןיוחאי 23/11/2019 | 21:24מציין בנוסף שדווקא עם הציפרמיל 20 מג התקופות בין האפיזודות היו של שנה וחצי, ועם הויאפקס הן של שנה ואף פחות.
תשובת מומחה 45 מירו, 300 ויאפקס XR / שכחתי לציין ד"ר יששכר הרמן 30/11/2019 | 09:59בעיקרון בטיפול תרופתי בהפרעות חרדה למיניהן - כאשר מתחילים טיפול בתרופה חדשה או מעלים מינון, המהלך הרגיל הוא שאין כל שינוי בשבועות הראשונים, לעיתים יש אף החמרה של מספר ימים במצב לאחר כמה ימים. השיפור המיוחל מגיע לאחר 6-8 שבועות והוא הדרגתי עם נסיגות קצרות. מי שמצבו משתפר מהר (לפעמים לאחר יומיים או שבוע) יכול להתדרדר שוב, וזה לא סימן שצריך לעורר ספיקות או דאגה. מכאן עולה כי במצב שלך מה שנכון הוא להמשיך בטיפול שרשם לך הפסיכיאטר שלך לפחות עוד חודש וחצי לפני שבכלל חושבים על שינוי.
הפסיכיאטר החליט להחליף לסרוקסטיוחאי 30/11/2019 | 16:38היי. תודה על תשובתך. לאור זה שהייתי עם 225 ויאפקס ו30 מירו במשך תקופה בלי הצלחה, ואז עוד כחודש עם 300 ויאפקס ו30 מירו, הפסיכיאטר החליט להוריד בהדרגה את הויאפקס ולהתחיל במקומו סרוקסט.
יעילות snri שיר 25/11/2019 | 16:12שלום ד״ר הרמן, אשמח קצת להבין. כיצד snri יכולים לעזור לחרדה מוכללת ללא תסמינים גופניים בכלל וללא דיכאון.האם הנוראדרנלין לא מחריף דווקא את החרדה?תודה מראשפתח בחלון חדש
דודואחד שניסה 25/11/2019 | 22:29היי שיר לי הsnri רק הגביר את החרדה לדעתי הssri יותר יעיל לחרדות כמובן שלכל אחד מתאימה תרופה שונה האם את נוטלת תרופה כלשהי?
תשובת מומחה יעילות snri ד"ר יששכר הרמן 30/11/2019 | 10:27עובדה היא כי SNRI משמשים בהצלחה רבה לטיפול בהפרעות חרדה. לאפקסור (ויאפקס) יש אישור FDA כטיפול בהפרעת חרדה מוכללת. זה מראה כי המציאות מורכבת יותר מההשערה שהעלו אלו שסוברים שלסרוטונין יש תפקיד חשוב בהפרעות החרדה. יש לא מעט תהיה על הקשר בין פעילות נור-אדרנלין במוח לבין סרוטונין (כנראה יש קשר בין 2 המערכות הללו והשפעה הדדית). עובדתית יש כאלו ש- SNRI עוזרים להם מאד כנגד הפרעות חרדה, ויש כאלו ש- SNRI מגבירים מאד את החרדה שלהם, וטיפול זה לא מתאים להם.
המשך snriשיר 30/11/2019 | 15:44יש איזשהי דרך לצפות מראש פחות או יותר? אני כרגע במעבר מציפרלקס שלא עוזר יותר ללוסטרל ואני מפחדת שאם הלוסטרל לא יעזור אצטרך לנסות snri שעלול להחריף את מצבי. גם ככה החרדה/ המחשבות שלי בשיאן כבר המון זמן ואני לא מסוגלת לחשוב על עוד החמרה :/ תודה!
חרדת בחינות בפסיכומטרי חסר שם 27/11/2019 | 20:47שלום רב, עשיתי את מבחן פסיכומטרי, ועל אף כל ההכנה, לא הצלחתי להיפטר מהחרדה, שבמבחן עצמו הייתה ממש גבוהה. לקחתי לפני המבחן 1 מ"ג קלונקס, ולא עזר מספיק. הוצאתי ציון ממש טוב, אבל אני רוצה לשפר אותו מכיוון שאני יודע שבלי החרדות אני מסוגל ליותר, אבל אני לא יודע איך להגיע למצב הזה. חשבתי על לקחת מינון יותר גבוה פעם הבאה, אבל לכדור יש גם אפקט מרדים שבסופו של דבר לא יודע אם יתרום... האם ישנה תרופה אחרת שיכולה לעזור לי יותר פעם הבאה? תודה מראש.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חרדת בחינות בפסיכומטרי ד"ר יששכר הרמן 30/11/2019 | 10:48שימוש בבנזודיאזפינים להפחתת לחץ לקראת או בזמן בחינה יכול להקל, אבל במקביל גם מאט את החשיבה ופוגם בזיכרון ולמידה. במצב שאתה מתאר עדיף טיפ]ול פסיכולוגי ב- CBT, ואם מדובר בבעיה מתמשכת של חרדה טיפול ב- SSRI הוא בהחלט עדיף (אלא שאת ה- SSRI לא נוטלים נקודתית, אלא כטיפול ממושך לשבועות או חודשים רבים). יש מקרים בהם טיפול נקודתי בפרולול יכול לתת מענה. מומלץ להתיעץ בפסיכיאטר לצורך אבחון והמלצה מה מתאים לך.
תחושה יומיומית של לחץ בראש ללא הסבר רפואי אלכס 26/11/2019 | 15:40היי ד"ר הרמן, בגיל 16 (היום אני בן 30), כשהתחילו לי הבעיות של החרדה/דיכאון הן לוו בתחושה של "לחץ", כמו של שרירים קפוצים, באזור של המצח מעל האף, ובחלק האחורי של הראש מעל הצוואר. תחושה זו מלווה אותי כל יום כל היום כשהחומרה משתנה. בדיקות נוירולוגיות ואחרות לא העלו סיבות פיזיות. רציתי לשאול אם אתה חושב שזה יכול לנבוע מהבעיות הנפשיות ואם נתקלת בזה בעבר? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תחושה יומיומית של לחץ בראש ללא הסבר רפואי ד"ר יששכר הרמן 30/11/2019 | 10:44חרדה ודיכאון יכולים לגרום לתחושות גופניות רבות ומגוונות שאין להן הסבר רפואי. תחושת לחיץ או מתיחות שרירים היא תלונה מאד נופצה של מתח או דיכאון. אם זה ממשיך להציק לך זה סמן לכך שמצבך הנפשי אינו מאוזן מספיק. התיעץ עם פסיכיאטר.

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד