פורום חרדה - עמוד 393
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
חרדה דיכאון מאיה 21/01/2019 | 18:31שלום קראתי בוויקפדיה משהו ולא כול כך הבנתי אותו שהציפרלקס מוריד אדרנלין או ההפך זה מוויקפידה ציטוט כמו מוליכים עצביים אחרים, בעיקר נוראדרנלין, גם הסרוטונין חשוב במניעת מצבי דיכאון; משום כך פוגעות תרופות פסיכיאטריות חדשות בתהליך הספיגה החוזרת שלו. תודהפתח בחלון חדש
ומה זה אומר תרופות חדשותמאיה 21/01/2019 | 18:40קשה מאוד להבין..כי אני בחרדה ודכאון וקיבלתי מהרופא ציפרלקס איינני יודעת איך להתחיל באיזה מינון ומתי לקפוץ לשלם שהוא 10 מג
תשובת מומחה חרדה דיכאון ד"ר יששכר הרמן 26/01/2019 | 09:37נראה כי השילוב של חרדה, וקריאה בויקיפדיה גרמה אצלך לבלבול והגברת החרדה. ציפרלקס אינו קשור לאדרנלין. תרופות פסיכיאטריות אינן פוגעות .... כדאי להתחיל לקחת ציפרלקס כדור שלם של 10 מ"ג, ההשפעה כנגד חרדה צפויה להתחיל לאחר 6 שבועות טיפול. בלמעלה ממחצית מהמקרים אין שום תופעות לוואי, מטופלים אומרים שמרגישים ששתו רק מים. אצל מעטים יש תופעות לוואי של בחילות, כאב ראש, לפעמים סחרחורת או הרגשה מוזרה בגוף. זה לא מסוכן וחולף עם המשך הטיפול. רק אם יש תופעות לוואי בלתי נסבלות מפחיתים את המינון לחצי או רבע, ועולים בהדרגה. את הכדור כדאי לקחת עם אוכל, ולא על קיבה ריקה, זה מפחית את תופעות הלוואי.
המשךמאיה 26/01/2019 | 21:23כן אבל משהו מוזר שאני לוקחת ציפרלקס מתחילה בחצי כדור כולי רועדת והחרדה מתחזקת..בנוסף לזה קראתי המון מחקרים כמו שאתה אומר שיש כאלה ששתו רק מיים אבל המחקרים מראים שזה בדיוק כמו פלצבו אז מה העניין אין מחקר אחד מוחשי שיכול באמת להגיד שאדם חרדתי ולוקח ציפרלקס וזה באמת עזר לו תודה
תשובת מומחה המשך ד"ר יששכר הרמן 01/02/2019 | 15:52אין רק מחקר אחד מוחשי שיכול באמת להגיד שאדם חרדתי ולוקח ציפרלקס וזה באמת עזר לו - יש טונות של מחקרים שמראים שציפרלקס יעיל, וניסיון של מאות אלפי חולים שהראו שציפרלקס יעיל, (ביניהם עשרות רבות של מטופלים שאני אישית טיפלתי בהם באופן אישי שציפרלקס עזר להם). אני לא יודע איזה מאות מחקרים קראת שהראו שזה לא עזר, אבל אם תחפשי היטב באינטרנט תמצאי גם מאמרים שמראים שהירח עשוי מגבינה, ועוד מיני שטויות.
המשךהמשך 04/02/2019 | 16:14אתה יכול בבקשה להגיד לי מה זה אומר בויקפדיה שהכדור אחד מפריע לשני זה לא הבנתי לגבי התחלת הטיפול יש קשים רבים בתופעות הלוואי מתי אמורים להרגיש שיפור נתנו לי מינון התחלתי של 5 מג ואז לעשות ל10 אחרי שבוע האם כך נהוג להתחיל?? מתי מרגישים שיפור ומתי אפשר לעזוב את הקלונקס הממכר כבר שנים? האם קלונקס לאורך זמן עושה נזקים תודה רבה
תשובת מומחה המשך ד"ר יששכר הרמן 08/02/2019 | 14:01לא ניתן להשיב לך דרך הפורום. איני יודע מה קראת בויקיפדיה, ואין דרך להתייחס למשהו שלא ראיתי. לא תמיד מופיעות תופעות לוואי בתחילת הטיפול בציפרלקס. אם אין תופעות, או שהן קלות כדאי לעלות במינון ל- 10 מהר. כשישנן תופעות הן נוטות הבתוך שבוע שבועיים לפחות ולהעלם. העלאת המינון היא על פי חומרת תופעות הלוואי. רק לאחר חודשיים טיפול ויותר, לאחר שהדעת למצב טוב ויציב ניתן להתחיל בהפחתה של הקלונקס. קולונקס לאורך זמן (שנים רבות מאד) עלול לעשות נזקים.
המשךמאיה 08/02/2019 | 15:16מה הם הנזקים ????????אני מפחדת מאוד שכבר לא נגרם נזק האם יש טיפול לנזקים שאכן ציינת? תודה ואם זה נזקים פיזים או נפשים??
תשובת מומחה נראה שכל התייחסות רק מחמירה את החרדה שלך. פשוט התחילי לטפל בעצמך ע"פ המלצות הפסיכיאטר שלך. ד"ר יששכר הרמן 08/02/2019 | 19:23
קלונקס גמילהמאיה 09/02/2019 | 18:26לא מחמיר רק רוצה לדעת אילו נזקים זה אכן גורם? אתה בתור רופא יודע תודה
תשובת מומחה קלונקס גמילה ד"ר יששכר הרמן 10/02/2019 | 15:36ראי על נזקי קלונקס, ובנזודיאזפינים כאן: https://www.benzo.org.uk/manual/
המשךמאיה 11/02/2019 | 16:39כול הקישורים לא ניתן להעתיק .וזה גם באנגלית יש אולי בעברית?.אולי תוכל להגיד לי בקצרה תודה
תופעת לוואי תמי 10/02/2019 | 12:37היי דוקטור, תודה על המענה המהיר שלך באתר. רציתי לשאול- אני נוטלת תרופות ממשפחת לוסטרל כבר כמה חודשים.. ואני מרגישה שהחדות שלי קצת נפגעה ברמת הבעיות בזיכרון. לדוגמא כל מיני דברים שאני עושה ביום יום שלפעמים קשה לי להריץ לאחור ולהיזכר בהם (למשל קמתי בבוקר ותהיתי אם כשהתקלחתי אתמול חפפתי או לא?) אני חוששת שזה קריטי ושצריך לשקול הפסקת טיפול או שזו תופעת לוואי הגיונית שנובעת מהשימוש בתרופה.. אולי זה סתם גורם לי להיות עפיפון :) תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תופעת לוואי ד"ר יששכר הרמן 10/02/2019 | 15:43דיכאון וחרדה משפיעים על הקוגניציה. לא ניתן דרך הפורום להעריך אם מה שאת מתארת הוא בגלל החרדה והדיכאון, או (כפי שאת מתארת) עקב התרופה. כדאי לציין כי לוסטרל לא נוטה לפגוע בקוגניציה. לא ניתן דרך הפורום להעריך אם יש מקום להחלפת התרופה.
גמילה מקלונקס לאחר שימוש לחוצה 09/02/2019 | 18:18שלום רב! 1. מה משך ההשפעה של קלונקס 0.5 מג? ושל חצי כדור 0.5 מג? 2. האם לאחר שימוש של חצי שנה בקלונקס ניתן להיגמל ממנו? 3. מה ההבדל בין קלונקס לקסנקס מבחינת משך ההשפעה, משך הזמן שניתן להשתמש בו והגמילה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה גמילה מקלונקס לאחר שימוש ד"ר יששכר הרמן 10/02/2019 | 15:41משך ההשפעה שונה מאדם לאדם, ויכול להשתנות אצל אותו אדם עם הזמן. ככלל מדובר בכמה שעות, לעיתים אף יום שלם ויותר. ניתן להגמל מקלונקס גם לאחר שנה. לקסנקס השפעה קצרה יותר, והוא ממכר יותר.
פאניקה מקווה לטוב 08/02/2019 | 21:10דר הרמן יש לי עוד שאלה. למה בנפרעת פאניקה יש קושי בלפתח מחשבות?למה כשאני חושב על משהו הכל נראה אטום בלי רגש? קראתי על דיסוציאציה וזה בדיוק מה שאני חווה עקב החרדות.וכשהחרדה נעלמת פתאום הכל מתחבר הרגש למחשבה אני יכול לקבל החלטות להסיק מסקנות פתאום אני מרגיש את החייםפתח בחלון חדש
תשובת מומחה פאניקה ד"ר יששכר הרמן 10/02/2019 | 15:38זו אחת התופעות הנגרמות עקב חרדה חרדה משפיעה גם על הפעילות הגופנית, וגם על הפעילות המוחית.
דכאון וחרדה חברתית, אני 03/02/2019 | 14:20שלום ד"ר הרמן רק רציתי לוודא שאני מבינה את תשובתך, אם אני כבר 3 שבועות נןטלת ויפאקס 300 מ"ג עלי להמתין עוד 3 שבועות כדי לדעת אם היא מתאימה לי לחרדה חברתית? האם יש איזה טיפול שאפשר לשלב עם הויפאקס לגבי העצבנות והעצירות ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דכאון וחרדה חברתית, ד"ר יששכר הרמן 03/02/2019 | 16:50השפעה נוגדת דיכאון של ויאפקס מתחילה לאחר 2-3 שבועות. ההשפעה נוגדת חרדה מתחילה לאחר 6 שבועות ויותר, ואם מדובר בחרדה חברתית ההשפעה יכולה להתעכב עוד הרבה יותר והופיע רק לאחר חודשיים שלושה. מכאן שלאחר 3-4 שבועות מוקדם מכדי להחליט שהטיפול לא יעיל, ויש לתת את הזמן הנדרש. לגבי העצבנות - ניתן לקול הוספה של טיפול מרגיע, בהתיעצות עם הפסיכיאטר שלך. לגבי עצירות עדיף פשוט לתת זמן, התופ]עה הזו נוטה להעלם עם המשך הטיפול. אם העצירות קשה ניתן להעזר במשלשלים, אך להשתדל להמעיט בכך, שכן יש לגוף נטי להתרגל גם למשלשלים.
חרדה ודכאוןאני 10/02/2019 | 15:35שלום ד"ר הרמן, אני כבר 4 שבועות נוטלת ויפאקס 300 מ"ג. אמרת שצריך להמתין 6 שבועות לפחות על מנת לראות שיפור בחרה חברתית. ככל שעובר הזמן אני מפחדת מההשפעות של הגמילה מהתרופה שקראתי... התחלתי עם ויפאקס לאחר שאסטו לא העלים לגמרי את הסימפטומים של החרדה החברתית.. וגרם לעליה גדולה במשקל שעד עכשיו לא הצלחתי להשיל.. כמו כן גרם לירידה בחשק מיני.. אני תיכף מתחילה את השבוע ה5 לאחר העלאת מינון, האם יש טעם לחכות עוד, אם אין שיפור בחילוף חומרים, ירידה בחשק מיני וללא הטבה בחרדות? עם האסטו היה לפחות מצב רוח.. מה לעשות? אני כבר מכינה את עצמי לכך שאצטרך לשנות טיפול. הרופא אמר אולי מירו אבל רופאת משחה אמרה שיגרום לעליית משקל ועייפות..אני גם ככה עייפה וקשה לי להתרכז.. אמרה לשאול על סימבלטה ואיקסל. מה כדאי- לחרדות,לא גורם להשמנה או לירידה בחשק מיני ועוזר לריכוז- לא מעייף...מניסיונך מה עדיףואם יש לך ניכרות עם תרופנ אחרת שאוכל לבחום עם הרופא.. לא רוצה סתם לבזבז עוד זמן לריק..
תשובת מומחה חרדה ודכאון ד"ר יששכר הרמן 10/02/2019 | 15:37לא ניתן דרך הפורם להמליץ לך על טיפול תרופתי.
קלונקס הרס תחיים קלונקס 07/02/2019 | 20:03שלום לדר הנכבד אני אשמח מאוד מאוד אם תאפשר לי טיפה של עזרה השאלה שךי כזאת ופשוטה קלונקס 2 מג כמה שנים טובות .מעוניין להפסיק אותו.הרבה פעם ללא הצלחה גם בעזרת תרופות אחרות.לא מאמין שמישהו בכלל הצליח להגמל מימנו בתקופה ארןכה על מינון כזה שאלה פשוטה באמת ובכנות!!! יש כיום תחליף שיכול לתת את אותו אפקט אבל טיבעי ???? כמו פרחי באך .או תרופה טבעית או כול תרופה שיש אנא בבקשה עזור לי אני מכור ומרגיש שהוא גמר לי תחיים קיבלתי אותו עקב בעיה רפואית.להרפיית השרירים ולרוגע בבקשה אשמח לעזרה תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה קלונקס הרס תחיים ד"ר יששכר הרמן 08/02/2019 | 14:49קלונקס היא אכן תרופה ממכרת, וכדאי להמנע ממנה ככל שניתן. יחד עם זאת יש לא מעטים שמצליחים להגמל מקלונקס, אך יש לעשות זאת באופן נכון. ראה כאן https://www.benzo.org.uk/manual/ אם אתה סובל מהפרעת חרדה - חשוב לעשות את הגמילה מקלונקס לאחר שאתה מאוזן נפשית, שאם לא כן באמת לא ניתן לעשות זאת. פרחי באך, ותרופות טבעיות אינן יעילות לשום דבר, ובוודאי לא לגמילה מקלונקס. יש מבחר עצום של טיפולים הנושאים כותרת של "טיפול טבעי". המשותף לטיפולים הטבעיים הוא שאין הוכחה מדעית ברורה ליעילותם. גרוע מכך, אין הוכחה ברורה לכך שהם בטוחים יותר. מסיבות שונות יש בציבור דעה שגויה כאילו טיפולים טבעיים הם בטוחים ויעילים יותר. בעוד שהאמת היא הפוכה. הטיפולים הנמכרים תחת הכותרת "טבעי" הם ללא פיקוח, רובם המכריע כלל אינו יעיל, ויש ביניהם שהם מסוכנים ממש. במקרים לא מעטים מדובר בהונאת הציבור, ויש פעילות אכיפה כנגדם (אמנם אכיפה שאינה מספקת ולא מספיק יעילה בשמירה על בריאות הציבור).
המשך לגבי תשובתךהמשך 08/02/2019 | 15:21אז מה המלצתך בנושא??לעבור ללורין??זה פשוט משחרר לי תהתכווציות שריר החזקת עקב בעיה האם יש לדעתך טיפול טוב יטתר ממש מיואש
תשובת מומחה לא ניתן להשיב דרך הפורום, פנה לפסיכיאטר. ד"ר יששכר הרמן 08/02/2019 | 19:25
חרדות חזקות ודכאונות ניר 08/02/2019 | 15:07לפני שנה קיבל אבא שלי שבץ מוחי והוא בבית סיעודי גם אימא שלי בבית לא במצב מהוא על רקע זה עלה לי מצב החרדות ולוקח היום לוסטרל 200 מיליגרם 30 מילגרם בונסירון ו 1.5 כדור קלונקס אולם אין הטבה מספקת לוקח בערך חודשים יש לציין שכבר לפי 25 שנים נקלעתי למשבר עקב גירושים מאישה שאהבתי אבל זה עבר אחרי 5 שנים מצאתי בת זוג אחר והתחתנתי בשנית האם ניתן לעשות עוד משהו בנושא התרופתי לוקח עוד 3 תרופות ללחץ דם קרדילוק 2.5 מילגרם 40 מילגרם אנלדקס ו-10 גרם עמלו יש לציין שבעבר לקחתי ןיאפקס 225 גרם ומידי פעם קלונקס 0.25 במקרה חירום וזה עזר לי כ16 שנים רגועות מטופל בשיחות שבועיות ורוצה לצאת מהמצב הלא טוב שניקלעתי אליו (עובד אבל בתפקודים של 75%) למזלי המעביד שלי הוא טוב ומוכן לספוג את המצב בינתים. מה עוד אפשר לשפר תודה ר4בה נירפתח בחלון חדש
תשובת מומחה חרדות חזקות ודכאונות ד"ר יששכר הרמן 08/02/2019 | 19:22לא ניתן להשיב לך דרך הפורום. מה שמתואר בפניה שלך מחייב הערכה מלאה, בדיקה ואבחון, ורק לאחר מכן ניתן יהיה להציע טיפול.
כאבי ראש לאחר התקף חרדה אלי יהודה 08/02/2019 | 08:17בן 25 לפני כשנה עישנתי קנאביס לאחר מכן הרגשתי שאין לי שליטה על עצמי ואני לא יודע מה באלי בדיוק לעשות מאין התקף חרדה . שיחזרתי מה עשיתי אתמול כדי לעשות גם באותו יום של העישון אך הרגשתי חסר אונים ורצתי להתקלח בתקווה להתרענן והחל מלמחרת התחיל לי זרמים בראשש כל פעם שאני מתרכז במשהו או חושב חזק מדי כאבי ראש כל כך חזקים (כל הבדיקות תקינות eeg,mri,) וכל מחשבה הכי פשוטה בראשי גודלת לממדים ולניתוחים ומחשבות שגורמות לי ליותר לחץ וכאב ראש . אינלי את הזרימה לעשות דברים מורכבים מחשש שיכאב לי הראש וכל סיטואציה ישר אני חושב עליה המון זמן בראש ומנתח אותה עד שמתחיל לי כאב ראש בעבר זה לא היה לי . מרגיש גם שאני צוחק אבל לא מרגיש את הרגש של הצחוק לא מרגישש שאני באמת צוחק כמו שצחקתי בעבר שהרגשתי שאני צוחק ויותר מזה הרגשתי שטוב לי מזה שאני צוחק מה שהיום אני צוחק לאחר שנייה לא מרגיש לי שצחקתי כלל. בעצם איני חווה בעצמה רגשות כמו שחוויתי בעברפתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי ראש לאחר התקף חרדה, נזקי קנאביס. ד"ר יששכר הרמן 08/02/2019 | 14:53קנאביס יכול לגרום למה שאתה מתאר, ויש לזה גם שם - דה-פרסונליזציה. לפעמים אפילו לאחר שימוש אחד יכולה להופיע הפרעת חרדה קשה, לפעמים אף ממושכת מאד. "סמים קלים" עאלק... ניתן לטפל בתופעות אלו בתרופות שנות - SSRI, אינוזיטול, ועוד. יש לפנות לפסיכיאטר העוסק בתחום טיפול בנפגעי סמים.
פראמין דודו 07/02/2019 | 21:57האם ייתכן שאני סובל מאקטיזיה בגלל זה שאני לוקח metoclopramide (פראמין) 10-20 מג ביום ביחד עם סרוקוול וסרוקסט ומירו ??? מה התחליף לפראמין לטיפול בבחילות והקאות ??? מה לעשות (למרות שאני לוקח דרלין 320 מג) ???פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פראמין ד"ר יששכר הרמן 08/02/2019 | 14:50פראמין יכול באופן נדיר לגרום לאקטיזיה. לא ניתן להשיב לך דרך הפורום מעבר לכך.. מה שמתואר בפניה שלך מחייב הערכה מלאה, בדיקה ואבחון, ורק לאחר מכן ניתן יהיה להציע טיפול.
אקטיזיה חיים 06/02/2019 | 22:55האם ייתכן שהמקרה הנדיר קרה לי ואני סובל מאקטיזיה מסרוקוול ו\או סרוקסט ו\או מירו ו\או פנרגן למרות שאני לוקח דרלין 320 מג , מה הטיפול במקרה הזה ? האם אפשר לקחת קלונקס 2 מג פעמיים\פעם ביום על בסיס קבוע לטיפול באקטיזיה במקרה הזה ??? אני אבוד עצות ???פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אקטיזיה ד"ר יששכר הרמן 08/02/2019 | 14:30לא ניתן להשיב לך דרך הפורום. מה שמתואר בפניה שלך מחייב הערכה מלאה, בדיקה ואבחון, ורק לאחר מכן ניתן יהיה להציע טיפול.

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד