פורום הריון ולידה - עמוד 1272
ד"ר עמנואל אטלי
פריחה וגרד בבטן ובירכיים שושי 04/09/2012 | 11:14שלום לרופא, אני בשבוע 39. הבטן שלי והירכיים מאוד מאוד מגרדים. יש לי כמו פריחה על האזור. שום קרם לא עוזר. מה זה? תופעה ידועה? איך לטפל? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פריחה ד"ר שרון מסלוביץ 04/09/2012 | 11:31שלום שושי את הרי לא מצפה שאעשה אבחנה של בעית עור דרך אינטרנט!! הבעיה השכיחה ביותר (כנראה זה מה שיש לך) נקראת PUPPP או גרדת הריון והיא תופה שכיחה וידועה. הטיפול היחיד בה הוא ליילד אותך אך ניתן גם להקל על הסימפטומים עד התפתחות לידה ספונטנית בעזרת תרפה הנקראת פנרגן (ואינה מזיקה כמובן לעובר). גשי לרופא הנשים שלך שלבטח ידע במה המדובר. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
בהמשךשושי 06/09/2012 | 16:15שלום דר', הרופא הפנה אותי למיון יולדות ושם נאמר לי מה שאמרת רק שאני אחרי קיסרי ואי אפשר לזרז...בצעתי תפקודי כבד שם וגם היום והתוצאה היא LIPEMIC INDEX NORMAL HEMOLYTIC IND. NORMAL ICTERIC INDEX NORMAL ALK.PHOSPHAT. 167.00 U/L ( 30.00- 140.00) (.........)* ALT(GPT) 24.80 U/L ( 5.00- 40.00) (....*....) AST(GOT) 29.00 U/L ( 5.00- 40.00) (.....*...) BILIRUB.TOTAL 0.44 MG/DL ( 0.30- 1.20) (*........) רציתי לשאול מה אומר הערך החריג. תודה רבההוסף תגובה
תשובת מומחה ערך חריג ד"ר שרון מסלוביץ 06/09/2012 | 18:28שלום שושי, הערך החריג אומר שהרופא שלך שלח אותך לבדיקה שאין לבצע בהריון..... בצדק רב הוא שלח אותך לבצע תפקודי כבד בכדי לשלול הפרעה כבדית שאף היא עלולה להיות קשורה בגרד. האנזים ALK PHOS שהיה גבוה אצלך מופרש על ידי הכבד ולכן מסמן פגיעה כבדית באנשים שאינם בהריון. במהלך הריון הוא תמיד גבוה משום שהוא מופרש גם על ידי השליה. לכן הערך הגבוה אומר שני דברים: 1. יש לך שליה מצוינת. 2. הרופא שלך שלח אותך לבדיקה מיותרת... בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
הצילושושי 11/09/2012 | 08:40דר' בוקר טוב, קיבלתי אהסטון ותרחיץ קלמין אך אינני נרגעת ולא מצליחה לישון. בכפות ידיים ורגליים יש לי כמו שלפוחיות. הייתי שוב במיון יולדות ורצו לעשות לי סטריפינג אבל לא היו תנאים כלל. אני בסבל נוראי!!!! יש לך עצה עבורי? היום אני כבר שבוע 40+1 בלי שום סימנים ללידה תודההוסף תגובה
תשובת מומחה גרד ד"ר שרון מסלוביץ 11/09/2012 | 09:08שלום לך שושי אהיסטון אינו טיפול יעיל בגרד של ההריון ובוודאי שלא משחות. אם כבר אז - פנרגן אבל גם יעילותו חלקית בלבד. בקיצור, את צריכה ללדת!! כדי לעשות זאת יש צורך בהשראת לידה (זירוז). פני למיון בבית החולים בו בחרת ללדת ותארי להם בדיוק מה שתיארת לי. הרופאים אינם אדישים לסבל של הנשים ההרות ולהערכתי יעתרו לבקשתך. (כך אני הייתי נוהג). בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
תודה אבלשושי 11/09/2012 | 09:50אני אחרי ניתוח קיסרי ובמיון לפני יומיים לא ראו שום סימן ללידה. רצו לעשות סטריפינג אבל לא היו תנאים יש זרוז אחר?הוסף תגובה
תשובת מומחה זירוז לאחר ניתוח ד"ר שרון מסלוביץ 11/09/2012 | 11:13שלום שושי קיים זירוז עם בלון בחלק מחדרי הלידה בארץ. גם קיסרי חוזר הוא לא אסון גדול.. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
עדיין לא ילדתי...שושי 13/09/2012 | 23:30שלום דר', אני עדיין בסרט הזה שלי והייתי מוכנה היום לכל דבר גם לניתוח ולבסוף מחכים איתי להתפתחות לידה עצמית. הערכת משקל העובר היא 4200 ק"ג וראש גדול קוטר דו קדקדי BPD 101 היקף ראש HC 361 מ"מ היקף בטן 360מ"מ כמות מי שפיר AFI 28 ס"מ. הרופא במיון יולדות המליץ לי על משחה בטא קורטן להקלה על הגרד. שאלותיי הן: האם נתוני העובר ישפיעו על מהלך הלידה הזו באם תהיה טבעית? היא כמו ראשונה אצלי (אני אחרי ניתוח)עוד לא עבר בתעלת הלידה שלי תינוק האם המשחה לא מסכנת את העובר? האם שלפוחיות בכפות הידיים שמופיעות בעיקר בבוקר ובערב ונעלמות במשך היום קשורות לגרד הזה?הוסף תגובה
תשובת מומחה לא ילדת??? ד"ר שרון מסלוביץ 14/09/2012 | 14:30שלום שושי. ישנם כמה דברים לא ברורים: 1. אם את אחרי ניתוח והעובר שוקל מעל ל 4 ק"ג - למה מחכים? יש לנתח שוב ועכשיו. 2. אין משחה שמקלה על גרד של הריון 3. השלפוחיות קשורות לגרד ויעלמו עם הלידה גשי למיון יולדות להכנה לניתוח. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
מחלת שלשולים בשבוע 5 יעל 13/09/2012 | 15:10שלום רב, אני בהריון (IVF) בשבוע 5+0 (בטא ראשונה 646 ושנייה 1700). בתי בת השנתיים סובלת ממחלת שלשול מזה כחמישה ימים והיום התחיל אצלי אותו ביטוי - כאבי בטן עוויתיים עם שלשולים תכופים. אני מאוד מודאגת לגבי השלכות אפשריות על ההריון, וכן רציתי לשאול מה ביכולתי לעשות כדי להקטינן. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שלשול בשבוע 5 ד"ר שרון מסלוביץ 13/09/2012 | 18:41שלום יעל, קודם כל, מזל טוב! כל שעלייך לעשות הוא לדאוג שלא תתייבשי על ידי שתייה מרובה. אם אינך מסוגלת לשתות - גשי לקופ"ח לקבלת עירוי. לא חושב שיש חשש לתקינות ההריון בעקבות מחלתך. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
תודה רבה!יעל 14/09/2012 | 08:48ייתכן והלחץ סביב זה מזיק יותר : )הוסף תגובה
כאבים בבטן ובאגן (לת) דלית 14/09/2012 | 07:29אני בשבוע 16, סובלת מכאבים חזקים במפרק האגן כבר כמה שבועות, וכן אובחן רחם שרירני. בימים האחרונים אני חשה לחץ חזק בחלל האגן בזמן הטלת שתן, ללא צריבה, והשתן בהיר. כמו כן פעמים רבות במהלך היום אני חשה לחצים וכאבים בבטן ובאזור האגן. האם ייתכן שמדובר בדלקת בדרכי השתן? האם ייתכן כי הכאבים נגרמים מהשרירן? או שזה פשוט חלק מההריון? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
כאבי בטן בהריון גלית 13/09/2012 | 19:22שלום אני בשבוע 10+5. כבר כמה ימים אני סובלת מכאבי בטן כלליים, שלרוב מורגשים יותר ככאבים הקשורים למערכת העיכול אך הכאב הוא כללי ולעיתים גם יש מעין כאבי בטן תחתונה וגב תחתון (לא כאבים חדים או דקירות יותר כאב כללי ואי נוחות). לפני שבוע הייתי בבדיקה ונראה עובר תקין עם דופק ותנועות. הבדיקה הבאה שלי היא השקיפות בעוד שבועיים. האם נשמע שיש צורך בבדיקה נוספת בשל כאבי הבטן. הכאבים מורגשים אך נסבלים.. לא מפריעים במיוחד בתפקוד. אין לי דימומים או הפרשות חריגות. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי בטן ד"ר שרון מסלוביץ 13/09/2012 | 22:44שלום גלית, הכאבים שאת מתארת נורמליים לחלוטין לשלב זה של ההריון ואין כל צורך להבדק עד לשקיפות. במהלך ההריון יהיו מספר סימפטומים שכדאי ללמוד לחיות עמם בשלום ואחד מהם בוא מיחושים בבטן ובגב התחתון. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
רגישות בשד נוני 13/09/2012 | 18:43שלום רב, ילדתי לפני שלושה שבועות. אני רק מניקה את בני. מאתמול בערך יש לי רגישות גבוהה בשד שמאל. אין אודם על השד, אין לי חום או משהו שמעיד על דלקת. גם כשהתינוק שלי יונק, זה כואב ורגיש. עוד שאלה אולי יש קשר....-ההפרשות לאחר הלידה כמעט עברו לי והיום לפתע היתה לי הפרשה די גדולה מימית עם מעט דימום עכור, אחריה שוב חזרה ההפרשה הרגילה. מה לעשות? איך להוריד את הרגישות? ממה יכולה לנבוע? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה רגישות בשד ד"ר שרון מסלוביץ 13/09/2012 | 22:12שלום נוני קשה להתייחס לתלונות מבלי לבדוק אותך ולכן רפואת אינטרנט הינה רפואה רעה. בדר"כ תלונות כשלך נגרמות מסימת צינורית חלב בשד והטיפול הטוב ביותר בה הוא המשך הנקה וקצת חימום השד. אין קשר להפרשה הנרתיקית שעלולה להשתנות באופייה עם הזמן ולהיות יותר מימית או יותר דמית - באופן תקין. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
כדור טופומקס וכניסה להיריון זוהר 13/09/2012 | 19:28שלום, אישתי נוטלת באופן קבוע כדור בשם טופומקס, אותו קיבלה מפסיכיאטר לטיפול בהרזייה. היום היא גילתה שהיא בהריון ורצינו לדעת אם יש סיכון כלשהוא לעובר כתוצאה מנטילת הכדור. הוסת האחרון שלה היה בתאריך 15.8.12 והיום ה- 13.9.12 היא גילתה שהיא בהריון. בתאריך ה-30.08.12 היא לקחה כדור פוסטינור. אשמח לחוות דעת מהירה תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טופמקס והריון ד"ר שרון מסלוביץ 13/09/2012 | 22:08שלום לכם, עד כמה שידוע לי הכדור זהז עלול לגרום למומים בעובר ובראשם שפה וחיך שסועים אך אני מציע לכם שתשאלו את הגורם המוסמך לענות על שאלות בנושא תרופות ומומים - המכון הטרולוגי . טלפון - 026243663. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
סקירת מערכות מאוחרת נטע 13/09/2012 | 10:41בשל אילוצי מערכת של מומחה האולטרסאונד, אני נאלצת לעבור את הבדיקה בשבוע 21 (בפועל העובר קטן יותר), האם השבוע מוקדם מדי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סקירת מערכות ד"ר שרון מסלוביץ 13/09/2012 | 13:24שלום נטע שבוע מושלם לסקירה! בארה"ב וקנדה מבצעים את הסקירות בשבוע 18.... בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
בדיקת זרע אורלי 13/09/2012 | 10:37שלום שרון אני ובן זוגי מנסים להכנס להריון קרוב לשנה הרופא שלי שלח אותי ואת בן זוגי לבדיקות הבדיקות שלי יצאו טובות ואילו הבדיקות של בן זוגי יצאו פחות טובות אך עדיין הרופא טוען שאפשר בהחלט להכנס להריון מתוצאות הבדיקות של בן זוגי בנוסף הוא גם המליץ לפנות להזרעה בגלל גילי, 37 ברצוני ללכת לייעוץ אצל עוד רופא שיעבור על התוצאות של בן זוגי, אך לפני שאפנה אשמח אם תוכל לעבור על התוצאות ולאמר לי את דעתך complete liquification - normal color - normal viscosity - normal sperm agglutination - no volume - 2.0 ml ph - 8.1 total motility - 1 hr 35 4hr 25 progressive - 1 hr 30 4hr 20 non progressive - 1hr 5 4hr 5 immotile - 1 hr 65 4hr 75 vitality (eosin test - 1 hr 65 4hr 55 sperm concentration - 30 million/ml total sperm number - 60 million total motile sperm number - 21 million morphology: normal forms 7% pyriform - 12 tapered heads 3 - tail abnormality amorphous 78 - cytoplasmic round head - double neck abnormality - round cells x rbc תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקת זרע ד"ר שרון מסלוביץ 13/09/2012 | 13:19שלום אורלי, אנא הפני שאלתך לפורום המתאים. בפורום זה עונים רק על שאלות הקשורות בהריון ולידה ולא בפריון. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
עלפון לאחר דיקור מיי שפיר שיר 12/09/2012 | 15:29היום עברתי דיקור מיי שפיר, לאחר שנחתי כחצי שעה שוחררתי הביתה וובהמתנה לרכב של בעלי התעלפתי ואת ההכרה למספר שניות, אבדתי את ההכרה שוב בדרכי למיון נשים, נמסר לי שמדובר ככל הנראה בתגובה וזו וגאלית ולאחר בדיקת לחץ דם שוחחרתי הביתה, האם יש צורך בבדיקת אולטרסאונד או בדיקה אחרת לצורך מעקב? יכול להיות הסבר אחר לתופעה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עלפון לאחר דיקור ד"ר שרון מסלוביץ 12/09/2012 | 20:57שלום שיר זוהי אכן תופעה מוכרת והשם שהזכרת הינו מדויק - רפלקס וזו-וגאלי הגורם לנפילת לחץ דם ותחושת עלפון. עלייך לנוח בביתך כיומיים ולהרבות בשתייה (מותר גם 3-4 כוסות קפה). לא נשקפת סכנה לך או לעוברך. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
שאלות נוספותשיר 13/09/2012 | 10:20תודה רבה! אני חייבת להודות שזו הייתה חוויה מאוד מבהילה. אני אכן במנוחה, האם יש מניעה לשכב בתנוחות מסויימות? להלך בבית ולעמוד מעל לרבע שעה לאחר הדיקור? אני סובלת מאוד מעצירויות במהלך ההריון וכל פעילות מעיים כרוכה עבורי במאמץ רב, הבנתי שבימים הסמוכים לדיקור מומלץ לא לאמץ את המעיים, מה אתה מציע? אני מאוד חוששת מזההוסף תגובה
תשובת מומחה שאלות נוספות ד"ר שרון מסלוביץ 13/09/2012 | 13:19שוב שלום שיר, 1. מותר ורצוי להתהלך בבית מדי פעם ולא להיות מרותקת למיטה 2. אין תנוחה מסוימת בשלב הזה של ההריון שהיא מומלצת . באופן כללי מומלץ לנוח כאשר גופך מוטה מעט לצד שמאל. 3. בעצירויות יש לטפל בכל אמצעי על מנת שתהיה פעולת מעי אחת לפחות ביום. בשתי היממות הראשונות לאחר הדיקור לא מומלץ להעלות לחץ תוך בטני. מציע ריכוך צואה בכל אמצעי - שמן פרפין, שמן אבילאק, נרות גליצרין, חוקנים. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
רגישות בשדיים איילת 12/09/2012 | 10:24שלום , בוקר טוב אני בשבוע 17 עד עכשיו הייתה לי רגישות גבוהה מאוד בשדיים, ברמה שלא הייתי יכולה לנגוע בהם ושמתי לב שזה כמובן מתוצאת הגדילה שלהם.אך פיתאום זה נעלם, אין לי בכלל רגישות הם כבר לא כואבים כלל, והכל חזר כמו לפני ההריון. האם זה משהו נורמלי ותקין? הבנתי שהשדיים גדלים לאורך כל תקופת ההריון, האם הרגישות עתידה לחזור. פרט נוסף לא הייתי למעלה משבועיים אצל רופא הנשים( כי לא היה צורך) האם ייתכן שהרגישות הפסיקה כתוצאה ממשהו לא תקין במבחינת תקינות ההריון?? ( הריון ראשון שלי ככה שאני חסרת נסיון בנושא) תודה רבה שנה טובה וחג שמחח!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה רגישות בשדיים ד"ר שרון מסלוביץ 12/09/2012 | 20:55שלום איילת רגישות בשדיים אינה ידועה כסמן להריון תקין והעדרה אינו מוכר כרמז להריון לא תקין. אינך צריכה לפנות בתדירות של שבועיים לרופא נשים. היי בטוחה כי ההריון מתפתח עם או ללא הרגישות בשדיין. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
שאלה נוספת?איילת 13/09/2012 | 09:13קודם כל תודה רבה ..דבר נוסף שמתי לב שגם התדירות שבה הייתי עושה פיפי, ירדה. הייתי קמה הרבה בלילה וגם במהלך היום. ואני שותה כרגיל. אך גם זה פיתאום אני עושה פחות. האם שני דברים אלו גם הפסקת הרגישות בשדיים וגם הםחתה במתן שתן, לא יכולים להצביע על משהו לא תקין? מנסיונך המקצועי האם אתה בכל זאת ממליץ לעשות בדיקה רק לווודא שהכל תקין? ( מעבר לכך התחושה הכללית שלי היא בסדר גמור) . המוןן תודההההוסף תגובה
תשובת מומחה תקינות הריון ד"ר שרון מסלוביץ 13/09/2012 | 13:15שוב שלום אין סימפטומים המצביעים על אי תקינות הריון. אם את מודאגת פשוט בצעי סונר בכל מוקד לא בשל צורך רפואי אלא לצורך השקט הנפשי שלך. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
הריון מדומה
-
לידת עכוז
טיפולים וניתוחים קשורים
-
שאיבת ביציות
-
טיפולי פוריות
בדיקות קשורות
-
תרבית נרתיק
-
אסטרדיול
תרופות קשורות
-
טינידאזול
-
נפארלין
מונחים קשורים
-
דלקת וריד פקקתית (תרומבופלביטיס)
-
גוף מחילתי
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
רעות מוקדס
ד"ר אהוד רז
גב' יאנה - בדיקה קורן