פורום מרפאת מטיילים רמב"ם - עמוד 70
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
כלבת דרכי הדבקה רונן 10/09/2016 | 02:06האם בני אדם בתקופת דגירה של כלבת, כאשר אינם יודעים כי קיבלו את הנגיף, מדבקים בני אדם אחרים ? איך ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לא. מקווה שזו שאלה תיאורטית בלבד. ד"ר עמי נויברגר 10/09/2016 | 20:29
חיסונים לדרום אפריקה חן ראטה 08/09/2016 | 17:01היי, האם צריך חיסונים לדרום אפריקה לטיול של שבועיים, זוג בגילאים 31-38. תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה כן ד"ר עמי נויברגר 08/09/2016 | 17:33אם כי דרום אפריקה בטוחה יותר משאר מדינות אפריקה השחורה. מלריה אין ברוב המדינה. בכל זאת - פנו למרפאת מטיילים בשביל מה שכן צריך.
חיסונים לדרום אפריקהחן 08/09/2016 | 17:40תודה, גם אם אנחנו רק באזור קייפטאון?
תשובת מומחה מלריה אין שם ד"ר עמי נויברגר 08/09/2016 | 17:54אם אתם מקפידים מאוד לגבי אוכל הסיכון נמוך מאוד. ההחלטה לגבי נטילת סיכון שאינו גבוה היא שלכם...
כלבת מחתול רינת 03/09/2016 | 02:54האם יש סיכוי לחטוף כלבת משריטת חתול ? מה לעשות אם אינני בטוחה שהשריטה היא מהחתול ? המקרה קרה בקולומביה כשקמתי ומצאתי חתול על המיטה וגיליתי שריטה ביד הבעיה שמיד טסתי למקסיקו ובגלל שהסיכוי להדבקה הוא קטן ובגלל שאני פוחדת לסמוך על שרותי הרפואה שם, לא ניגשתי לבדיקה... חלפו כבר 3 ימים אני פשוט בלחץ... מה עושים ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כלבת, חתולים, ומה עושים עם סיכון נמוך לכלבת ד"ר עמי נויברגר 03/09/2016 | 12:54אני מתאר לעצמי שניקית את מקום השריטה. הסיכון להידבק בתנאים הלא ברורים שתארת אכן נמוך. מצד שני כלבת היא מחלה קטלנית. אם את לא מחוסנת לכלבת - את צריכה להגיע בדחיפות למרכז רפואי גדול - יש בערים הגדולות במקסיקו - כדי לקבל הן נוגדנים והן חיסון רגיל. אם את מחוסנת לכלבת זה קצת פחות בהול ואת צריכה לקבל רק חיסונים רגילים. אפשר גם להתעלם מכל הסיפור והסיכון שאכן תחלי בכלבת הוא קטן. את ההחלטה הזו תצטרכי לקבל בעצמך. בהצלחה.
נסיעה להודו מיקי 18/08/2016 | 14:54אני בת 60 נוסעת להודו לטיול של 10 ימים בחודש נובמבר 2016, האם אני אמורה לקבל חיסונים ואם כן איזה? תודה מיקיפתח בחלון חדש
תשובת מומחה מיקי שלום ד"ר עמי נויברגר 18/08/2016 | 15:10באופן כללי כן, ובאופן מפורט קצת קשה לי לענות. דברים שהייתי שמח לדעת (וזה לא לפורום כמובן) - מחלות רקע, טיולים קודמים, חיסונים קודמים, ואיפה תהיי בהודו. חיסון לטיפוס הבטן ולצהבת A רלוונטי תמיד להודו, כולל לישנים בבתי מלון בעיר. לגבי שאר החיסונים צריך לדבר - סביר שלטיול קצר לא תצטרכי עוד הרבה. פני למרפאת מטיילים לפחות חודש לפני הטיסה. ד"ש להודו.
טיול להודומיקי 21/08/2016 | 09:18סליחה אמנם שכחתי לציין שאני נוסעת בטיול מאורגן לצפון הודו, אני בריאה ללא מחלות רקע מיוחדות אודה לתשובתך.
תשובת מומחה אם כך ד"ר עמי נויברגר 21/08/2016 | 10:10חיסון לטיפוס הבטן וצהבת A. לא יודע אם את מחוסנת לחצבת (אם נולדת לפני 1957 את כנראה מחוסנת באופן טבעי, אם אח"כ צריכה חיסון). שאר הדברים קצת פחות רלוונטים בתנאי שלא תיפצעי (טטנוס) ותתרחקי מכלבים ובעיקר מקופים (כלבת). זה קצת חובבני ככה בפורום ויעוץ אמיתי עדיף בע"פ עם פנקס חיסונים.
שלום לך.זיהום DEADLY במח בעקבות סתימה בתיה בבקשה 27/07/2016 | 22:33שלום..אני כמעט מתה בהרגשה..שוכבת נפוחה..חולה..ארצה..לשון לפעמים בחוץ,גוף לא מסוגל יותר..קמה בבקר ולא קמה..פשוט לא מסוגלת ללכת ,רק לשירותים ולשוב לשכב..זה כבר יותר משבוע..המאבק שלי ברופםאי שיניים שרוצחים אותי נמשך כמה שנים.הסתימה הזמנית וכן הסתימות כספית שגורמים לי זה..במיוחד זמנית משמאל למעלה זה יותר משנתיים.איש מהם לא הסכים להוציאה..היא גרמה נמק,רקבון,עין שמאל יש זיהום ולפעמים לא ראיתי בה..כל הלסת,הלחי,פעם מחלה בלב..למעשה אני חייתי עם מלא מלא אמצעם טבעיים בזול-מלא דברים אנטידלקתיים ואני סרטניים וחריף ומחטא ..פשוט מלא..ולוגול וכורכום,וויטמינים..ובקושי..אני בת כ40.זה מחמיר ..ללא הסתימות זה לא היה.לפני הסתימה הזמנית השן היתה ללא כלום,אף שקדוחה,8 חודשים-והייתה הכי טובה שלי.לא מתה לא נרקבה,לא יצרה זיהום,אכלתי עליה..הגוף שלי מת בלי להוציא סתימות..והכי טוב לי מנסיון רב בלי שום סתימה ועם השיניים! אני עם בלנדר כל יום ובצד שמאל לא אכלתי שנתיים..המצב נורא,ואני עוטבדת רק עם סיכות,לנסות להוציא את הסתימה ולא מצליחה.כבר היה לי ראש נפוח,פרכוסים..הזיהום והנמק בגלל הסתימה-נורא..פעםפ לקחתי אוגמנטין אך אחרי יום וחצי לא יכולתי..זה הרג את כל הגוף.לא רוצה..רק אולי מקומי..גם זיהום מגור כלבים מחוסן כלבת הזיק לי..כששמתי לו אצבע בפה עם כפפה-האצבע נפוחה כבר שבוע..והוא לא נשך..זה לא עיובר..פתח בחלון חדש
שלום לך. מה אוסיף פרטים?בתיה 27/07/2016 | 22:45אני בקרית ארבע..אין לי פה קופת חולים עם שירותים..רק זעירה לאומית. נסיעה באוטובוס מלא קרינה צפוף וממוגן ירי ללא חלונות כבר קשה לי..רק במקרה חלירום ולוקח לי הרבה זמן להתאושש מזה אם בכלל.. פעם נגמר לי הלוגול היומי _יודין לוגול ששטפתי תפה ושתיתי קצת) תוך שבועיים כל הראש התנפח אימים בצורה נרגשת ובער לי..הופניתי מקופ''ח למיון אך לא עשו כלום.. סי.טי. איני מסכימה בגלל הקרינה..למעשה זה ברור לי שלולא כל הסתימות הארורות הזרות לא הייתה מתה.. אף שחלק למעלה משמאל כבר נרקב ונמק מזמן עקב הסתימה שאטמה מהגוף לשחרר החוצה עד היום! עבודה עם סיכה נעץ שם גורמת לראות כמה אטום ולוחץ מתחת שאריות הסתימה..שום רופא שיניים לא הסכים לי להוציא..אני לא אוהבת לכרות אברים..לא מוכנה טיפולי שרש..יש לי שן מימין שגם עשו לי אז זמנית לפני שנתיים וגם הלחי התנפחה תוך 3 חודשים והיה כאב נורא וסרבו להוצתיא לי הסתימה. וקרה נס-הסתימה שקעה לחור השן ונפתחה מצד אחד ..ולמרות הקידוחל והחריצים ונתפס אוכל-ירד הנפיחות והכאב ואכלתי שם ומעולם לא יצר מורסות כאלה למח..כי היה פתוח ונושם..לא מזמן הסירו לי את הזמנית שם והייתה שן קדוחה בפנים עד העצב פתוחה ללא כלום--והאמן לי-צמומח לי שם דנטין ואני אוכלת כל יום ולא כואב וזו השן הכי בריאה שלי..והמח מכליה הכי נקי מזיהומיםם..והכי חיה אף שנקדחה לגובה 0-כי היא ללא סתימה.. פתוחה..אני צריכה להיות ללא סתימות ! זה קריטי! אם לא-הגוף וויתר על החיים אחרי שבשבוע שעבר ביום א' קבעו לי תור להוצאת סתימות עם סכר גומי ובאתי והבאתי וסחבתי ואמרו לי שביטלו לי..אני לא רואה תקווה והגוף לא יכול לנקות שם בלחי שמאל והסתימות..סתום..יש לי בבית פלאג'יל..לא ניסיתי..לנסות? מפחדת שאנטיביוטיקה תגרום לשן מימין להפסיק לצמוח..כי זה הורג הכל..רוצה רק מקומי..ביד שמאל ולחי שמאל איכשהו..
תשובת מומחה סליחה ד"ר עמי נויברגר 27/07/2016 | 23:35לא בתחום ההשכלה שלי.
תשובת מומחה סליחה ד"ר עמי נויברגר 27/07/2016 | 23:36לא בתחום ההשכלה שלי
תודה לך.בתיה 29/07/2016 | 17:59רציתי להשיב לך והוטארחתי..אז מכיוון שאכפת לכם--בקרוצר זמן ודעת..אשיב..בזכות רבים שכתבתי בייאוש סופני אותו יום..עזרו לי ולקחתי שוןב סיכת נעץ שהייתה פוצעת ומכאיבה ולא הועילה להוןציא סתמה הזמנית,וניסיתי שוב..הצלחתי להזיז חתיכת סתימה זמנית בת יותר משנתיים כה רוצחת..הכל הלך בגללה..כל הראש ובוודאי הלחי בנמק וזיהום חזק קטלני בן כמעט שנתיים ללא יכולת הגוף לשחררו דרך הסתימה. יצא עוד חתיכה שלשום..והרגשתי אוויר שם..זה טוב..אמנם זה נמק וסרחון מאד לחוץ ישן זמן רב..שהיה מאד קטלני כבר מזמן שכבתי מזה חולה ועם ראש נפוח וכנמעט שיתוק ופרכוסים ולא מתתי בזכות תוספים מלא מלא רפואות זולות מחו''ל (IHERB. תוספים החל מ3 או נ10 שח שח לתוסף מעולה לחודש).ישנתי..בבקר הרגשתי קצת תזוזה בתוך הלחי..מה שלא יכל להיות קודם..הגוף הפריש החוצה קצת סרחון רעיל וקטלני.השתדלתי להוציאו מהפה ולחטא..אתמול עוד כל היום מהבקר אחרי זה לא יכולתי לקום ובוודאי לא לצאת..הגוף ממוטט..היום ההבקר הבא בלית ברירה כי אין אוכל וכלום..יצאתי לסידורים..יש שיפור מה..רק מפאת התזוזה והנגישות לתאוןוויר..הלוואי שיבינו ויתנו לנו להוציא את הסתימות..כל אחת מה13 היא מוות שרק מפריע..היה כה טוב בלעדיהן..רק מציינת..תודה לך
פצע מוגלתי שנפתח.בתאילנד קרן 01/07/2016 | 22:59שלום אחותי נמצאת בתאילנד עכשיו. יש לה נגע על צלקת של ניתוח בטן.היום הנגע התפוצץ ויצא לה דם.יש ברשותה משחת פוסידין.האם היא יכולה למרוח כדי למנוע זיהום? האם מותר לה להכנס לבריכה? אשמח לעזרתך הדחופה. המון תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה רפואה מרחוק זה חובבני אבל.. ד"ר עמי נויברגר 02/07/2016 | 02:01בטח יכולה למרוח משחה אנטיביוטית. פצע פתוח במי בריכה לא מומלץ בכל מקרה. אם תרצו לשלוח תמונה אוכל לעזור יותר. תשתמשו במייל של מרפאת המטיילים של רמב"ם. עמי
לחץ דם וטיול בהודו טלאור 16/06/2016 | 12:46האם מי שמטופל בתרופות ללחץ דם (וזודיפ 10 מג ליום) ונוסע להודו לטרקים בצפון, צריך לבטח את עצמו בביטוח רפואי לחול עם הרחבה למחלה קיימת?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אני רחוק מלהיות מומחה בענייני כסף / ביטוח ד"ר עמי נויברגר 16/06/2016 | 14:27באופן כללי לחץ דם מאוזן היטב בבן אדם שהוא פרט לכך בריא אינו גורם סיכון משמעותי לבעיות בזמן הטרק. הבעיות הנפוצות הן מחלת גבהים (לא קשור ישירות), מחלות שלשול (לא קשור ישירות) ומחלות לב (יש באופן עקרוני סיכון יתר - אבל זה בדרך כלל רלוונטי לאנשים מבוגרים , ועם גורמי סיכון נוספים למחלת לב כגון עישון, סכרת, יתר שומנים בדם). מציע שתתיעץ עם סוכן ביטוח אמין, כשמבחינה רפואית הסיכון לסיבוך הקשור ישירות ליתר לחץ דם נמוך מאוד אם לחץ הדם מאוזן ואין גורמי סיכון נוספים.
לחץ דם וטיול בהודוטלאור 16/06/2016 | 14:48תודה רבה על התשובה. אכן מדובר על אדם בן 54 בריא בדכ, פעיל גופנית ואינו מעשן
וויטנאם רועי 16/03/2016 | 16:02ד"ר נויברגר שלום אני מתכנן טיול לוויטנאם בעוד כחודש. אהיה בדרום וויטנאם - דלתת המקונג וסייגון. אני בן 21, בריא ללא רגישויות מיוחדות. אילו חיסונים עלי לקחת? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה רועי שלום ד"ר עמי נויברגר 17/03/2016 | 09:49פרטים שקצת חסרים לי הם משך הטיול המתוכנן, איפה אתה ישן (עם התיירים, משפחה מקומית, מלון ממוזג ומפואר), ותוכניות אקסטרים (מה שרלוונטי לויאטנם הוא בעיקר טרק בטבע אלא אם כן אתה מתכנן לשחות במקונג - לא מומלץ). בכל אופן חיסונים להפטיטיס A, הפטיטיס B, חצבת, טטנוס, טיפוס הבטן אתה צריך. אם עשית צבא אתה מחוסן לחלק מהדברים האלו. חיסונים נוספים כגון כלבת, ונושא מלריה מצריכים דיון פרטני. האוכל הויאטנמי נהדר. תאכל אותו טרי ומבושל טוב... עמי.
וויטנאםרועי 17/03/2016 | 12:16לינה באכסניות / מלונות לא יקרים הפלגה על המקונג, טיולים רגליים בכפרים לאורך הנהר. כמו כן שבוע במלון בסייגון וסיורים בעיר ובאזור. משך שהייה: שבועיים תודה
תשובת מומחה אם כך ד"ר עמי נויברגר 17/03/2016 | 12:22חיסון לכלבת לא צריך, אבל תקפיד להימנע מהכלבים המקומיים, הם לא יאהבו אותך. טיפול מונע למלריה יש שממליצים לקחת. אני סבור שהסיכון הוא סה"כ נמוך באיזור הזה כך שאם תעשה כל מה שאפשר להימנע מעקיצות יתושים זה מספיק (כך גם תמנע העברה של מחלות אחרות כגון קדחת דנגי, זיהום בנגיף הזיקה, ועוד..)
חיסונים נעמה 16/03/2016 | 17:43שלום ד"ר אני מתכננת נסיעה להודו, איזה חיסונים אני צריכה לקבל ומתי?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה השאלה קצת רחבה מדי ד"ר עמי נויברגר 17/03/2016 | 09:45הודו ענקית, ואין דין ההימאליה בצפון, כדין שכונות העוני של קלקטה או האיזורים הטרופיים בדרום. גם משך הטיול (שבוע לעומת שנה..) ואופן הטיול (נוסעת לאיפה שבא לי בלי תוכנית או לפגישת עסקים במלון במומבי) משנה מאוד. חיסונים לטיפוס הבטן, הפטיטיס A, הפטיטיס B, חצבת וטטנוס את בטוח צריכה אך יכול להיות שאת מחוסנת מלידה / מהצבא לחלק מהדברים. חיסונים נוספים (קדחת המח היפנית, כלבת למשל) ניתנים לפי הטיול הספציפי שלך. כל טוב, תהני מהודו. עמי.

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד