פורום פרקינסון והפרעות תנועה - עמוד 16
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
פרקינסון ותנועה נוי 05/04/2020 | 10:47אבי עם פרקינסון יחסית התחלתי. מטופל. האם יש סוג ספורט שיכול לשפר את הקושי בתנועה? מה מומלץ לעשות כדי לשמור על יכולת התנועה? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה פרקינסון וטיפול בתנועה ד"ר סיימון ישראלי-קורן 03/05/2020 | 07:18שלום נוי ותודה על השאלה, קודם כל את צודקת ובעיני זה תחום שעד לאחרונה לא קיבל מספיק תשומת לב. אין עדיין מספיק מדיע להגיע לרמה של evidence based medicine כדי לומר בדיוק מה כל אחד צריך אבל סביר להניח שזה לא אותו דבר לכל אחד. אבל כמו פעילות גופנית היא דבר בריא לכולם זה בריא גם לחולי פרקינסון. היו ועם השנים יש פגיעה במשרעת ומהירות התנועה צריך לתת דגש למרכיב זה של תנועה. צריך גם תרגילי הרגעה (עוזר לחרדה), מתיחות (לשמור על טווח תנועה), תרגילי שווי משקל (למנוע נפילות), תרגילים על איך ליפול ואיך לקום (עוזר לפחד נפילות), פעילות לב ריאה, חיזוק שרירים ועוד'. בשביל בפן הקוגניטיבי מומלץ גיוון, ללמוד דברים חדשים, פעילות בקבוצה או זוגות (עוזר לצד החברתי ונפשי), לשלב עם מוזיקה (עוזר לקצב את התנועה וללמוד את התנועה, וגם כיף יותר). אבל הכי חשוב, להתמיד, לעשות מספיק, תמיד לשאוף להשתפר ולשפר את הטכניקה ואת הכושר. ככה מנצחים את המחלה! בהצלחה! שלום יעל ותודה על השאלה. פרקינסון היא אכן מחלה מורכבת ואחרי זמן יש מגוון של בעיות, אבל זה שונה לכל אחד. לכן יש חשיבות בטיפול רב מקצועי ומותאם אישי. חלק חשוב מזה הוא הרבלי חיים בריאים - תזונה, שינה, פעילות גופנית בעיקר. אני ממליץ לך להתיעץ עם תזונאי (בשביל עצירות) ופיזיותרפיסט (בשביל תרגילי שיווי משקל ועוד). חשוב מאוד כמובן מעקב נוירולוגי צמוד ולמקסם את הטיפול התרופתי. שימי לב שגם פעילות גופנית ולהרבות בשתייה עוזרים לעצירות. על מנת לעזור למאובחני פרקינסון ומשפחותיהם בניהול פעיל במחלה הקמתי קובצת תמיכה בוואטסאפ. הלינק להשתתף כאן 👈🏼 פתח/י קישור זה כדי להצטרף לקבוצת WhatsApp: https://chat.whatsapp.com/IhsbUUB1Oob7oTrtfraPSx ההרשמה וההצטרפות ללא עלות 🙂
החרפת סימפטומים של פגיעה עצבית יותם 13/04/2020 | 00:29שלום דוקטור, לפני כשנתיים התחילו אצלי תופעות של תסמונת התעלה הקרפלית (גם בעצב האולנארי). ביצעתי CT צווארי ונשללה פגיעה. נמצאה ירידה בהולכה העצבית של העצבים הרלוונטיים, גם בסמוך לאירוע הראשוני, וגם לאחר שנה נמצאה ירידה נוספת. אך לא הומלץ לנתח. מאז הופיעו עוד ועוד בעיות שקשורות למערכת העצבים הפריפריאלית: קיימת פגיעה קבועה בתחושה בקצות האצבעות בכפות הידיים, וכן בבוהן כף רגל אחת. כמו למשל הירדמויות ועקצוצים בכפות הרגליים, בישבן, ותגובה מאוד קיצונית ללחץ חיצוני על העצבים בגוף. כלומר אפילו ישיבה על כיסא הייתה גורמת לישבן ולרגליים לתחושה של הירדמות ועקצוצים, ואובדן תחושה. בחודשים האחרונים התחלתי לצרוך אטנט (אדרל), לצורך הלימודים. ועם הזמן התחיל להופיע רעד חזק בתנועה של כפיפות בטן. כעבור עוד פרק זמן הגעתי למצב שכל מקום שבו אני מפעיל את השרירים מתחיל לרעוד, כולל בשרירי הפנים. כמו כן חלה ירידה בשליטה בשרירי הפנים, בלשון ובלסת, ותחושת התעייפות מהירה אפילו כתוצאה מלעיסה. אוסיף ואומר, שאני מרגיש ירידה מסוימת ביכולות הקוגנטיביות עם התרופה ובלעדיה, הרבה יותר קשה לי לשלוף דברים מהזיכרון בשבוע האחרון, הרבה יותר קשה לי להתרכז ולחשוב, הרבה יותר טעויות הקלדה או כתיבה ברמה לא סבירה וקיצונית, שבחיים לא נתקלתי בה. שמתי לב שכאשר אני תחת השפעת התרופה, היכולות המוטוריות שלי עוד יותר נמוכות מאשר ללא התרופה, באופן מיידי וניכר. חשוב לי לציין שאני כמה ימים ללא אטנט והקיצוניות של הסימפטומים פחתה באופן משמעותי מאוד. השאלות שלי הן: 1. לאיזה סוג של בעיה עצבית או מחלה מתאימים הסימפטומים שאני מתאר? 2. האם סביר שהאדרל פוגע בי וכדאי להפסיק לקחת אותו 3. האם יש תרופות אלטרנטיביות לקשב וריכוז, שלא עלולות לפגוע בי במישורים הללו. תודה רבה!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תופעות לוואי של טיפול ל- ADHD ד"ר סיימון ישראלי-קורן 03/05/2020 | 07:13שלום יותם ותודה על השאלה, אני מסכים איתך שכנראה כן מדובר בתופעות לוואי של טיפול תרופתי מסוג סטומולנטי. יש עוד הרבה אופציות בתחום של ADHD ביניהם Atomoxetine שהוא אינו טיפול מסוג סטימולנט. יש להתיעץ עם רופא נוירולוג או פסיכיאטר מטפל. בהצלחה! :)
כימותרפיה ופרקינסון. ריקי 15/04/2020 | 17:49שלום. האם, כתוצאה מטיפול כימותרפי יכולה להתפרץ מחלת פרקינסון ? בתי מקבלת כימותרפיה בשל סרטן השד. מייד לאחר הטיפול הראשון הופיע בגופה רעד. בגפיים ואפילו בלשון. הרופאים, כולל נאורולוג, לא יודעים להסביר סיבת התופעה. האם זה יכול להיות פרקינסון ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כימותרפיה ופרקינסון ד"ר סיימון ישראלי-קורן 03/05/2020 | 07:08שלום ריקי ותודה על השאלה, לא ידוע קשר בין כימותרפיה ופרקינסון אך הטיפול כן יכול לגרום להפרעה נוירולוגית מסוג נוירופתיה ויחד עם זה גם רעד מסוג רעד פיזיולוגי מוגבר לרוב. יחד עם זו יש עוד רשימה של תרופות ובעיות רפואיות שיכולות לגרום לרעד. מומלץ להתיעץ עם רופא מטפל. בהצלחה!
פרקינסון- קבוצת סיכון רחל 23/04/2020 | 16:16שלום רב, אני בת 66 ואמורה לבצע מיפוי מוח שנדחה בגלל הקורונה ע"מ לאמת /לשלול פרקינסון. האם אני מוגדרת בקבוצת הסיכון מבחינת הקורונה? מלבד זאת אין לי בעיוות רפואיות אחרות . מציינת שאבי ז"ל חלה בפרקינסון.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה האם מאובחני פרקינסון נמצאים בקבוצת סיכון ד"ר סיימון ישראלי-קורן 03/05/2020 | 07:06שלום רחל ותודה על השאלה. מחלת פרקינסון אינה מהווה קבוצת סיכון בקשר לקורונה. יחד עם זו אם יש קשיים בתפקוד (חולשה כללית, ירידה במשקל, ירידה קוגניטיבית, הפרעות בליעה) או רק מגיל מבוגר (מעל 70) אז כן מומלץ להזהר יותר. צריך לעקוב אחרי ההמלצות ונהלים של משרד הבריאות וגם להתיעץ עם רופא מטפל. לגבי בדיקות אז גם ללא קורונה אין צורך רפואי מאוד גבוה ברוב המקרים בביצוע בדיקה זו. בהחלט יש מצבים של התלבטות על האבחנה ועל אופציות טיפוליות ולכן לבדיקה זו יש ערך. זה בשבילך להחלית יחד עם הרופא המטפל על דחיפות הבדיקה הזו. בהצלחה! ותשמרי על עצמך!
אזילקט ומירו אורן 26/04/2020 | 10:28שלום, אני נוטלת אזילקט באופן קבוע. לאחרונה סובלת מקשיים בשינה, והומלץ לי לקחת מירו לטיפול בקשיים בשינה. אין לי דיכאון, ויש לי תיאבון יתר ועודף משקל. האם אפשר ליטול מירו בשילוב עם אזילקט? (בהתוויות יש איסור על כך).פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שאלות לגבי מירו ד"ר סיימון ישראלי-קורן 03/05/2020 | 07:02שלום אורן ותודה על השאלה שלך. אתייחס קודם כל לעניין של איטרקציות. מדובר בסיכון תאורתי בלבד של תסמונת היפר סרוטונרגית. אין כלל דיווח על תסמונת זאת עם rasagaline (אזילקט). בניגוד לכך יש תרופות דומות (מעקבי MAO-A) ל- rasagaline שהיא מעקב MAO-B, עם תרופות אלה כן צריכים להזהר. לגבי עודף משקל ותאבון, נכון, אחד היתרנות של mirtazapine (מירו) הוא שזה משפר את התאבון ואת המשקל. לכן אצלך אולי כן עדיף להתחיל עם טיפול תרופתי אחר לשינה או למצב רוח אם רלוונטי. אל תשכח גם את חשיבות של פעילות גופנית בשיפור מצב הרוח, שינה, משקל ועוד. בהצלחה
גיליאן בריי רחל 12/01/2020 | 09:45הפרעה בדיבור מה הטיפול הייתי חולה ב שנת 12 יש לי עוד סימפטומים כמו חוסר יציבות והפרעה לסוגרים האם שהתסמונת חוזרם זה אומרפתח בחלון חדש
תשובת מומחה גיליאן בריי / Guillain Barre / GBS ד"ר סיימון ישראלי-קורן 27/01/2020 | 00:53שלום רחל ותודה על שאלתך, נדיר מאוד שמחלה זו חוזרת אבל יש מקרים שזה הופך להיות מחלה כרונית עם החרפות - מחלה זו נקראית CIDP. חשוב להיבדק שוב על יד נוירולוג ולשקול בדיקה חוזרת של EMG/NCS. בהצלחה :)
תשובת מומחה הפרעת הליכה והפרעת סוגרים ד"ר סיימון ישראלי-קורן 22/03/2020 | 13:41אני ממליץ על בדיקת רופא נוירולוג, בדיקת CT ראש, בדיקת אורולוג לבדיקת EMG/NCS. יש לשקול גם הדמייה של עמוד השדרה בהצלחה
בעיות בהליכה ובשווי משקל יעל 02/03/2020 | 15:02סובלת מבעיות תנועה הליכה מתנדנדת אי יציבות בעיות בליעה המזון והמים לא נספגים וגורמים לכאבים בקיבה בושט בגב יש לי לחץ לסוגר בושט העליונה אני רזה מאד ומיובשת הפסיק לי הרוק לאחרונה סובלת מחנק בלילה כאילו יש ליחה בגרון והלא מצליחה לעלות אותה יש לי חולשות תחושת עייפות טרום עילפון חרדה דכאון בעיות עצירות קשות גזים אינסופיים עם ריח מתקשה לתפקד מיובשת לגמרי האף מדמם הפסיק לי הרוק הפה יבש העיניים הגל כמעט נגמר האםיש קפיצות שרירים הניורולוג טוען שזה לא פרקינזון אם כך ניוון שרירים?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הפרעת הליכה והפרעת בליעה ד"ר סיימון ישראלי-קורן 22/03/2020 | 13:38שלום יעל ולידה על השאלה, למרות שהפרעת הליכה וגם הפרעות בליעה יכולות להיות משני למחלת פרקינסון צריך בדיקות נוספות על מנת לאמת שאכן זה המצב. אני ממליץ שתפני לרופא משפחה על מנת לקבל הפניות לרופאים רלוונטיים ולבדיקות מתאימות. אל תשכחי גם ייעוץ לטיפול פיזיותרפיה, קלינאי תקשורת ותזונאי. בהצלחה
פרקינסון- תזונה בילי 11/02/2020 | 19:36שלום,אבא בן 70 אובחן בפרקינסון. האם יש תזונה מיוחדת?מחפשת דיאטנית מומחית בתחום כי הוא איבד משקל. אשמח להמלצותפתח בחלון חדש
תשובת מומחה חשיבות תזונה בפרינסטון ד"ר סיימון ישראלי-קורן 22/03/2020 | 13:34תזונה בהחלט חשובה מאוד. ממליץ בחום לתאם פגישת ייעוץ עם יפית: https://www.facebook.com/NutraCoach/ https://nutracoach.lpages.co/nutracoach-cookbook-he/
האם הסימנים מדאיגים? רונית 10/02/2020 | 08:28ראשית עברתי הרבה מתחים בנושאים רפואיים (לא פרקינסון אבל דברים רציניים אחרים) עם בני משפחה בשנים האחרונות. (אין לי מושג אם מתח משפיע על הנושא או לא). בכל אופן אני בת 57, מאז ומתמיד הידיים של רעדו. כאשר אני פחות במתח, הן פחות רועדות ולפעמים כמעט ולא. אבל לא הייתי אומרת, שהן לא רועדות בכלל. לפני כמה זמן שמתי לב שהאגודל שלי רועדת אולי יותר באופן בלתי רצוני. (אולי היה שם פצע,אבל זה לא רק מהפצע אני חושבת) נוסף לזה עוד דבר התחדש בשנה האחרונה , שהרבה פעמים כשאני קמה משינה , אני רועדת ואז זה עובר בעזרת ה'. קבעתי לתור לרופא (הוא בחו"ל כרגע), אבל רציתי לשאול, אם יש לך איזה מילת הרגעה או שהסימנים הללו מדאיגים. תודה רוניתפתח בחלון חדש
חשש לפרקינסוןד''ר ישראלי-קורן 11/02/2020 | 01:21שלום רונית ותודה על שאלתך, התחום הנוירולוגי מורכב, במיוחד פרקינסון והפרעות תנועה. הסימפטומים שלך אינם ספציפיים - שזה אומר שיש רשימה של מחלות שיכולות להסביר את התלונות. לכן, לצערי, הדרך היחידה זה להיבדק ע"י נוירולוגים בתחומים שונים כולל הפרעות תנועה כמובן ואולי גם להיבדק ע"י אורתופד. בהצלחה ותרגישי טוב :)
תשובת מומחה רעד ... האם זה רציני ד"ר סיימון ישראלי-קורן 22/03/2020 | 13:29שלום רונית תודה על השאלה החשובה. קרוב לוודאי אין סיבה לדאגה אבל עדיף ליתר בטחון לקבוע תור עם נוירולוג ועדיף נוירולוג עם מומחיות בהפרעות תנועה. בהצלחה
מדוע הורידו את השאלה שלי מהפורום רונית 04/02/2020 | 16:38נושא השאלה היתה האם הסימנים מדאיגים.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סימנים מדאיגים ד"ר סיימון ישראלי-קורן 08/02/2020 | 22:18שלום רונית, היתה תקלה טכנית. אם תוכלי לכתוב את השאלה מחדש אז אשמח לכתוב שוב תגובה. בברכה, ד"ר ישראלי-קורן
תשובת מומחה האם סימנים מדאיגים ד"ר סיימון ישראלי-קורן 22/03/2020 | 13:25אני אענה בף לשאלה שלך מתאריך 10/2/20

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
פרופ' ערד קודש
מערכת אינפומד