פורום ניתוחי עמוד שדרה ובעיות גב - עמוד 168
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
לאחר ניתוח לטיפול בעקמת (סקוליוזיס) 16/08/2012 | 11:51ד"ר נחשון רנד שלום רב, לפני כ-10 שנים עברתי ניתוח בעמוד השדרה (סקוליוזיס) שלאחריו עברתי ניתוח נוסף להסרת המתכות. היום אני מתעסקת כתחביב בספורט אתגרי. לפני השלב הבא בתחביב זה רציתי לשאול אותך האם עלול להיגרם לי נזק (שלא בגדר הסביר להבדיל מאדם שלא עבר ניתוח שכזה) מקפיצת בנג'י ו/או צניחה חופשית? אם כן מהו הסיכון הכרוך? אני מניחה שזה בוודאי לא מומלץ אבל בכל זאת ארצה לשמוע את דעתך בנושא. אשמח לעצתך. תודה. הדספתח בחלון חדש
תשובת מומחה סיכון דר' נחשון רנד 19/08/2012 | 14:01אין על זה נתונים ברורים חד משמעיים אבל מניסיוני ומנסיון עמיתים אני יכול לומר לך שאינך בסיכון שונה באופן משמעותי מהסיכון לכל אדם אחר שלא עבר ניתוח ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
ניתוח גב סקוליוזיסמור 18/03/2013 | 00:36שלום לכולם.. לפני כ-6 שנים עברתי ניתוח גב סקוליוזיס.. הורים , או אנשים בפרט שרוצים לשאול שאלות יותר לעומק כמו למשל איך ההרגשה אחרי הניתוח וכדומה לגבי ניתוח גב סקוליוזיס יכולים ליצור איתי קשר ואני ישמח לענות לכם על שאלות.. 0509567936
היפרטרופיה רועי 17/03/2013 | 19:24שלום, בבדיקת MRI הגיעה תשובה כי "מודגמת היפרטרופיה של הפסטים מגובה L3 ומטה כביטוי לשינוי ניווני קל. תעלה ספינלית ברוחב תקין". כיצד עליי לטפל (אם בכלל) בממצא זה? חש בכאבים בגב תחתון, בירך שמאל, ברך שמאל ולעיתים גם בעקב אבל שום דבר שמגביל אותי או שכואב בצורה משמעותיתפתח בחלון חדש
תשובת מומחה MRI דר' נחשון רנד 17/03/2013 | 21:30הממצאים כפי שרשום - שינוי ניוני קל שקשור לגיל ואין לו בהכרח משמעות קלינית. צריך לחפש מקור ללחץ על שרשו עצב הגרום לכא בלאורך הרגל ולפי הממצא - לטפל בו - אני בטוח שעיון מכוון בבדיקה על ידי רופא מומחה שגם בדק אותך ולא רק ראה בדיקה בלי לדעת עליך כמעט כלום - יכול לאתר את מקור הכאב וסיבתו ואז אפשר לשקול טיפול מתאים. לרוב משפיק טיפול שמרני כמו פזייותרפיה אך אם זה לא יספיק ניתן לשקול השרקה מכוונת למקור הכאב למשל ד"ר רנד
שאלה לגבי אבחון ענת 16/01/2013 | 15:40הי ד"ר רנד יש לי כאבים בכתף שמאל שמקרינים על כל היד השמאלית כולל נימול באצבעות. בצילום שנעשה לי נרשם: צ.ע"ש צווארי עמדה תקינה, מבנה גרמי שמור, הצרות מרווח בין חולייתי c5-6 צ. כתף שמאל מבנה גרמי ומיפרקי שמור. צ. ע"ש גבי סקוליוזיס מינימלית, שינויים ניווניים בחוליות d12-l1 מרווחים בין חולייתיים שמורים. האם יש לי ממה לחשוש ומה אתה מציע הלאה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב דר' נחשון רנד 27/01/2013 | 10:50אין שום דבר מדאיג אבל יש ממצאים הגורמים לכאב בשלב ראשון הייתי מנסה טיפול בפיזיולפרי הופעילות גופנית ואם אין הטבה משמעותית - פונה ליעוץ מומחה עמוד שדרה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
המשך טיפול לאחר ממצאי CTYYYY 15/03/2013 | 17:41תודה רבה על התגובה המהירה. יש לציין שעברתי תאונת דרכים והממצאים של אבחון הCT הם כחודש לאחר תאונת הדרכים. האורטופד שלך אותי לפיזוטרפיה לאחר שהתלוננתי על כאבים חזקים בצוואר גב עליון + תחתון יד שמאל ורק שמאל הופניתי לפיזוטרפיה הוחלט בהתחלה לטפל בצוואר שכנראה מקרין ומשפיע גם על הגב היד שמאל והרגל לאחר 6 טיפולים ללא שינוי בכאבים ויחולט לסובב את הצוואר וכמו כן סחחורות בעת סיבוב הראש (צוואר) הוחלט לשלוח אותי לCT האם בבדיקה של ה CT ישנו ממצא המראה שזה בעקבות התאונה? והאם הטיפול שהמלצת הוא הכדאי ולבצע אותו? תודה.
תשובת מומחה CT דר' נחשון רנד 15/03/2013 | 21:58לא ניתן ליחס ממצא לתאונה רק על סמך CT הטיפול שהמלצתי - עדין תקף ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
המשך טיפולYYYY 16/03/2013 | 10:04שלום רב יש לציין שרק לאחר התאונה התחילו הכאבים והגבלת תנועת הצוואר לפני התאונה הכל היה תקין לגמרי. איזה בדיקה ניתן לעשות חוץ מCT שאדע האם זה מתאונה? והאם תוצאות הCT מראות על בעייה בצוואר? והיכן הכי מומלץ להתחיל את הטיפול שהמלצת?
תשובת מומחה טיפול דר' נחשון רנד 16/03/2013 | 17:17את הטיפול אפשרי לבצע דרך קופח זה לא משנה גם אם תעשי 100 או 1000 בדיקות אף אחת לא תראה שזה קרה בתאונה. יתרה מזו - מדובר בשינויים הקורים לאורך זמן ולא ברגע אחד ולכן כמעט ודאי שהם לא הרחשו ברגע התאונה. לגבי הכאב - יכול להיות שהתאונה הפכה את הממצאים למכאבים אבל היא לא גרמה להופעתם ואין בעולם בדיקה שתראה אחרת ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
תוצאות בדיקת c.t אילנה 15/03/2013 | 18:43אובחן אצלי בלט דיבק המשיק לשק התקאלי ב c3-c4 בלט דיבק הגורם לחץ קל על השק התקאלי בc5-c6 ניוון הדיסק ובלט המשיק לשק התקאליc6-c7 הנני בת 50, סובלת מאוד מכאבי גב איך אוכל לשפר את חיי? האם יש טיפול או ניתוח לשיפור המצב תודה אילנהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה צוואר דר' נחשון רנד 15/03/2013 | 22:00את מדברת על כאב גב וה - CT צווארי- אני מניח שאת מתייחסת לכאב צוואר. בכל מקרה יש ש0ם ממצאים משמעותיים שניתץן לטפל בהם בהחלט גם בדרכים שמרניות ואם אלו לא עוזרות -גם בדרכים ניתוחיות כולל קרוב לודאי גם פעולות זעירות וזעיר פולשניות. נראה לי שי בהחלט איך להקל עליך אם תרצי את מוזמנת לתאם מועד ליעוץ מסודר במרפאתי ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
אבחון בד CT התיעצות YYYY 14/03/2013 | 20:01שלום רב אני בן 32 לאחר בד CT וכאבים עזים לאחרונה בצוואר וגב עליון + תחתון ורגלים וכתפים להלן תוצאות הCT: בגובה C3-C4 היצרות המרווח. בלט גרמי. לחץ על מוצא השורשים. בגובה C4-C5 היצרות קלה של מרווח. בלט גרמי קל. לחץ קל על מוצא השורש מימין. בגובה C6-C7 מבנה גרמי תקין. בלט גרמי מינמלי לאחור ובלט דיסק. לחץ קל על השק ומוצא השורשים. בגובה L3-L2 היצרות המרווח. בלט היקפי של הדיסק. לחץ מינימלי על מוצא השורשים. בגובה L3-L4 היצרות מרווח. בלט היקפי של הדיסק. לחץ קל על השק ומוצא השורשים. בגובה L4-L5 מיבנה הגרמי תקין. בלט דיסק עם לחץ קל על השק ומוצא השורשים. בגובה L5-S1 היצרות המרווח. בלט דיסק. לחץ מינמלי על המוצא השורשים. האם צריכה לאחר ממצאים אלה בד MRI או ניתוח ומהו המשך התהליך המומלץפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תהליך דר' נחשון רנד 15/03/2013 | 21:57ההחלטאה על ניתוח נובעת משילוב מספר שיקולים ובעקר ממצאי הבדיקה הגופנית (שלא זמינים לי) התלונות הקליניות (תסמינים) - שלא זמינים לי, וגם ממצאי בדיקות הדימות משלושת המרכיבים מסרת רק אחד - איני בטוח כלל שאתה בכלל צריך ניתוח אבל בכל מקרה ניתץן לדבר על הצורך רק על סמך כל הנתונים א ם תרצה אתה מוזמן לתאם מועד ליעוץ מסודר במרפאתי על סמך כל הנתונים ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
כאבי גב תחתון הרגשה של שרפה נוני 14/03/2013 | 13:11שלום אני בת 27 לאחרונה אני מרגישה כאבים בגב תחתון בצד ימין באים והולכים ותחושת שריפה מקומית ... ממה זה יכול לקרוות?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה גב דר' נחשון רנד 15/03/2013 | 21:55יכול להיות ביטוי לגירוי של שורש עצב בעמוד השדרה עקב בלט דיסק למשל ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
סיטי מראה לחצץ בחוליות MRI לא מראה sahok 11/03/2013 | 02:22בסיטי עמוד שידרה מותני מרעה שיש לחצים בחוילות גב 2 ו3 ורופא המליץ לי אל קיבוע אבל אמר שכדאי לעשות MRI אל חוליות האלו בתשובה MRI לא מראה שיש לחצים אל חוליות הנ"ל אבל יש לי כעבי גב ונרדמות לי הרגליים שאלתי היא לאיזה בדיקה מתייחסים והאם באמת צרכים ניתוחפתח בחלון חדש
תשובת מומחה פער דר' נחשון רנד 15/03/2013 | 21:54לאור הפער בין הבדיקות הייתי בוחן היטב היטב את הבדיקות שו וגם את ההמלצה והתאמתה למצבך - מציע לך לקבל חוות דעת נוספת ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
ממצאי מיפוי עצמות TC-99M-MDP יעל 12/03/2013 | 18:55רקע / סיבת ההפניה- כאבים בגב, רגליים, כתפיים, כפות ידיים וכאבי פרקים. ממצאים- 1. קליטה לא סדירה בעמ"ש בלא ממצא מוקדי. 2. קליטת יתר בפעילות יתר משמאל. 3. קליטת יתר דיפוזית אחידה בעצמות גולגולת עליונה. סיכום- 1. שינויים ארטיריטיים בעמ"ש ובפטלות. 2. ממצאים בגולגולת- חדש להפרעה מטבולית גרמית. שאלה- מה משמעות הממצאים והמסקנות. בברכה יעלפתח בחלון חדש
תשובת מומחה משמעות דר' נחשון רנד 15/03/2013 | 21:51לא ניתץן להתייחס לכך בלי בדיקה וקבלת כל הפרטים. סבת ההפניה כאב במקומות רבים בגוף והממצאים מראים על קליטה מוגברת בעלת אופי שך תהלךיך שחיקתי במקומות רבים בגוף - קרוב לודאי שינויים שחיקתיים ולא מעבר לזה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
שבר cעצם הזנב והקרנה לרגל ימין ולפעמים גם ליד ימין שני 11/03/2013 | 00:20שלום, לפני כשנתיים שברתי את עצם הזנב, כמובן הכאבים החזקים פסקו,אך מאז יש לי הקרנה חזקה של מעיין זרמים לרגל ימין עד לברך גם במנוחה ולפעמים בפעילות גופנית הכאב עובר את הברך ומטה. השריר והרגל ממש חלשים בצד זה, ניסיתי פיזיוטרפיה וכדורים לכאבים. יכול להיות שהשבר לא התאחה טוב?? יש לך המלצות לטיפול?? המון תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה עצם הזנב דר' נחשון רנד 15/03/2013 | 21:44זה לא כל כך סביר שהשבר - גם אם לא התאחה גורם לכאב לאורך הרגל - יתכן שהיתה בנוסף גם פגיעה בדיסק מתני. שווה להבדק ולשקול בצוע בדיקות דימות מתקדמות להערכת מצב שאר עמוד השדרה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
תוצאת טומוגרפיה מחשבית חוליות צוואריות C1-D1 רן 10/03/2013 | 07:56מבקש את אבחנתך לאור תוצאות ה-CT C1-C20:התעלה הדנס והפרקים הודגמו תקינים C2-C3:סחוס הדיסקות הבינחוליות תקין,ללא בלט צדדי או אחורי משמעותי C3-C4:סחוס הדיסקית הבנחוליות תקין,בלט אנולוס אחורי קל, היצרות ניכרת של מרווח הדיסקלי. C4-C5: סחוס הדיסקית הבנחוליות תקין,ללא בלט צדדי או אחורי משמעותי,היצרות ניכרת של מרווח הדיסקלי, היצרות פורמינלית קשה משמאל. C5-C6:סחוס הדיסקית הבנחוליות תקין,ללא בלט צדדי או אחורי משמעותי,היצרות ניכרת של מרווח הדיסקלי, היצרות פורמינלית קשה משמאל. C6-C7:סחוס הדיסקית הבנחוליות תקין,ללא בלט צדדי או אחורי משמעותי,היצרות פורמינלית קשה משמאל. C7-D1:סחוס הדיסקית הבנחוליות תקין,ללא בלט צדדי או אחורי משמעותי שינויים היפרוטרופיים בגופי החוליות ובפרקים הפצטליים, התעלה הספינלית, והתעלות הנאורליות הבינחוליתיות תקינים.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה איבחון?< דר' נחשון רנד 15/03/2013 | 20:02יש שינויים שחיקתיים רבים בעמוד השדרה הצווארי בכל המרווחים עם לחץ על שרשי עצבים בעקר במשמאל זה יכול הלסביר בעיותרבות כולל כא בצואור קרינת כאב לידיים ועדו צריך בדיקה מסודרת ויעוץ מסודר במרפאה כדי לשקול את כל המדדים - איבחון לא נעשה רק על סמך CT אלא על סמך כל המידע הקליני כולל סיפור קליני תסמינים וממצאי הבדיקה הגופנית במדה שתרצה אשמח לרואתך ליעץ מסודר במרפאתי ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד