פורום ניתוחי עמוד שדרה ובעיות גב - עמוד 225
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
דחיפות ניתוח בגין מיאלופתיה צווארי לימור 23/05/2011 | 23:10עקב תחושת נימול בשתי הידיים בקצות האצבעות שנמשכת כבר מזה חצי שנה הופנתי לMRI שתוצאותיו : הודגמו שינויים ניווניים במרווחים הבין חוליתיים . הודגמה תעלה צרה עם לחץ על השק הדורלי. הודגמו בליטות דיסק בגובה C3-C4 עם לחץ על השק הדורלי והיצרות התעלה. בגובה C4-45 לחץ מרכזי על השק הדורלי , היצרות התעלה. C5-C6 לחץ קשה על השק הדורלי מרכזי יותר משמאל עם מוקד מיאלופטי בחוט. C6-67 בלט דיסק מרכזי . התיעצתי עם מומחה שהמליץ על ניתוח . שאלתי היא האם הדבר דחוף ? האם ניתן להמשיך לחיות עם זה כל עוד זו רק תחושת נימול ללא פגיעה בתחושה ? או שכל דקה שעוברת אני מסכנת את עצמי ? האם יש דרך טיפול אחרת מלבד הניתוח ? טיפול בגלים כלשהם ? אודה לתשובה . לימור.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מילופאתיה דר' נחשון רנד 24/05/2011 | 12:03השילוב של רדימות בידים ממצאים בבדיקה ובהדמייה של נזק לחוטה שדרה (מוקד מילומלציה בחוט השדרה) כל אלו אומרים שיש לחץ משמועתי על החוט שאם לא יוסר (ועדיף מוקדם ככל האפשר) הוא ימשיך לגרום לנזקים גוברים בחוטה שדרה כל הטיפולים האחרים - יכולים לעזור לכאב אבל לא יפחיתו את הלחץ מהחוט ולכן אין להם מקום בטיפול במצב זה זו בבחינת התעלמות מהסכנה העומדת בפניך - וההחלטה אם להתנהג כבת יענה היא שלך אבל עליך לדעת שזו משמעות הדברים. טיפול אלטרנטיבי או גלי רדיו או כל טיפול אחר שאינו מסיר את הלחץ מחוט השדרה - לא ישנה את מצבך ובסופו של דבר יתרום עקב כך להחמרת המצב לאורך זמן לפי התיאור את צריכה ניתוח. אמנם לא בדחיפות מיידית (לא חייבים כבר מחר בבוקר....) אבל באופן כללי הזמן עובד נגדך ולא לטובתך ואין כל היגיון טעם או רווח בדחיית הניתוח. בכל אופן אם תרצי חוות דעת נוספת על סמך עיון ב - MRI וממצאי הבדיקה הגופנית ולשוחח על האפשרויות השונות לטיפל ניתוחי במצב ובעקר על הדרכים להמנע ולהשמר מנזק עצבי במצב כזה - את מוזמנת להגיע להתיעצות וחוות דעת נוספת במרפאתי ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
סיריניקס ורד 09/05/2011 | 01:35שלום רב. מבקשת את עזרתכם בפענוח תוצאות mri: הרחבה ציסטית של החוט בגובה c6-7 במרכז החוט. נראה פס דקיק של חוט מסביב לציסטה, הממצא חשוד כסירינקס. אין האדרה חריגה. יתר חוט השדרה בגדר הנורמה. תודה רבה רבה מראש!!!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סירינקס דר' נחשון רנד 23/05/2011 | 09:02מדובר בציסטה - חלל עם נוזל שדרה תוך חוט השדרה המתההווה או עקב מום מולד או עקב סבה אחרת כמו דיסק בולט עקמת וכדומה לא מסוכן כשלעצמו אם כי אם זה פרוגרסיבי עלול גרום לחץ על חוט השדרה ונזק עצבי ולכן לעתים יש צטרך בטיפול ניתוחי לניקוז הציסטה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
תודה!23/05/2011 | 15:41
בדיקת מיפוי עצמות לגבר בן 70 אורלי חינגלי 09/05/2011 | 14:51שלום, אבא שלי עבר בדיקת מיפוי עצמות לפני מספר ימים והממצאים של הבדיקה יצאו שיש קליטת יתר בצלעות 3-5 מימין מאחור. אשמח לדעת מה מהשמעות של "קליטת יתר" . אודה לך לתשובה חג שמח אורליפתח בחלון חדש
תשובת מומחה מיפוי דר' נחשון רנד 23/05/2011 | 09:00זה אומר שיש פעילות עצם מוגברת באיזור האמור שיכולה לנבוע ממגוון סיבותל רחב - שטף דם שבר דלקת זיהום גידול ועוד סיבות רבות (השכיח ביותר שינויים ניוניים וחבלה בצלעות) ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
עמוד שדרה צווארי פולינה 11/05/2011 | 11:06שלום ד"ר רנד אני אישה בת 46 כשנתיים סובלת מכאכים חזקים בצוואר לאחרונה הכאב אחריף עד בילתי ניסבל עם הקרנה להורך יד ימין ctעמוד שדרה צוורי מראה c3c4-הדיסק הבין חולייתי הודגם עם בלט קל הנושק לשק הדורלי c4c5-הדיסק הבין חולייתי הודגם עם בלט מוקדי אחורי ימיני הנושק לשק הדורלי.המבנה הגרמי של חולייות שינויים ניווניים-end plates/ c5c6=קוטר תעלה השדרה מוצר הדיסק הבין חולייתי הודגם עם בלט דיפוזי בחלקו מסויד הלוחץ על השק הדורלי הפורמינה הנוירילית ימנית מוצרת c6c7-קוטר תעלה השדרה מוצר הדיסק הבין חולייתי הדגם עם בלט דיפוזי בחלקו מסויד הלוחץ על השק הדורלי הפורמינה הנוירלית ימנית מיצרת סיקום-יישור הלורדוזיס דיסקופטיה בין הגבהים c3/7 מה כל זה אומר מה לעשות אודה לך לתשובתך תודה פולינהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה צוואר דר' נחשון רנד 23/05/2011 | 08:57זה אומר שיש שינויים שחיקתיים בצוואר עם לחץ על שרוש עצב מימין ב - C4-5 ואולי בעוד מרווחים (צריך לראות לבדק) אשר גורמים לכאב סביר לניתן להקל עליך מאד על ידי טיפול פיזיקאלי ממוקד ו/או הזרקה תחת שיקוף ו/או טיפול זעיר פולשני אוחר או ניתוח אם כל אלו לא יועילו בכל מקרה מציע לך להגיע ליעוץ מומחה בתחום ואם תרצי אשמח כמובן לראותך לשם כך במרפאתי ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
avm חוט שידרה מאיר 12/05/2011 | 16:35שלום רב שנה לאחר ניתוח בקע מפשעתי משמאל ותיקון וריקוצלה באותו איזור, יש לי כאבים המקרינים לאחורי ירך שמאל עד כף הרגל ,לאחר בירורים שלא העלו דבר: זריקת דפו מדרול לצלקת,EMG תקין,צילום אגן,ואולטרא סאונד שמצא אי סדירות במהלך הרשת אבל לא ברור ממה. במרפאת כאב התרשמו שהמקור הוא סכיאטי , בזמן מאמץ ולאחר קיום יחסים בעיקר הכאב גובר,לפני חודש הופיעו לי תחשות רדימות ונימול בכפות הרגליים קשיים בעמידה מעל 15 דקות וחולשה כללית ב 2 הרגליים. ולפעמים נימול קל בכף יד ימין. התופעות המוזרות לא נפסקות ואף מוחמרות ללא חוקיות מוגדרת. בבירור אורטופדי (MRI לכל עמוד שידרה ולאיזור הניתוח לא נמצא בלט או פריצת דיסק או בקע חוזר) אבל כן נמצא חשד AVM על חוט העצבים במיקום T10 ,בישיבת רנקין שנערכה בהדסה הוחלט לעשות שוב MRI למיקום זה כדי לראות את הAVM יותר טוב. שאלתי היא איך אדע אם הכאבים מקורם מזה? האם הגובה חולייה והתיאורים מתנקזים לכיוון זה שזאת הבעיה? איך מטפלים במקום כל כך רגיש זה (חוט עצבים) אם זה אכן AVM?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה AVM דר' נחשון רנד 23/05/2011 | 08:55יתכן שזסה מקור הכאב אך איני מכיר דרך לברר זאת מראש לפני טיפול לרוב טיפול בבעיה כזו מצריך אמבוליזציה בצינתור על מנת לחסום את כלי הדם הפתולוגיים ולהקטין הלחץ שלהם ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
כאבי גב עליון עמית 16/05/2011 | 00:35ד"ר שלום אני בן 41, מזה חודש סובל מכאבי גב עליון עזים. הכאבים בין השכמות.בברור -בוצע גם MRI שהראה שינויים ניווניים ב C3-C4 ופריצת דיסק ב C5-C6 עם לחץ על השורש משמאל. פרט לכאבים החזקים אין לי שום סימן אחר (בידיים - נימול וכו ) שאלותי 1. האם הממצאים בעמוד השדרה הצווארי יכולים להסביר את הכאבים ? 2. האם יכול להיות הסבר אחר לכאב - בעמוד שדרה גבי אולי ? 3האם קיים טיפול לא ניתוחי להקלת או העלמת הכאבים ? האם טיפולים כאלה מתבצעים במרפאתך ? מתנצל על אורך הפניה ומחכה לתשובתך תודה עמיתפתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב דר' נחשון רנד 23/05/2011 | 08:531. כן אפשרי המצוואר 2. אפשרי גם מעמוד השדרה הגבי 3. אפשרי לנסות פיזיותרפיה וטיפול מנואלי - אך אלו לא ניתנים במרפאתי ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
תרמיל גב בטיול שי 16/05/2011 | 15:52שלום רב, בשנה האחרונה אובחן אצלי בלט דיסק היקפי קל אם אני אינני טועה באיזור L4-L5. כמו כן אני סובל בדרך כלל מכאבים קלים פחות או יותר בגב התחתון. אני אמור לצאת במים הקרובים לטיול של חודש בדרום אמריקה והבנתי שלא מומלץ לנסוע עם מזוודה אלא עם תרמיל גב גדול (מעין מוצ'ילה). שאלתי היא האם בהתחשב במצבי ובעובדה שאני לא מתכוון לצאת שם לטרקים אלא מדובר בעיקר בנשיאת התיק ממקום אחד לאחר ומהאוטובוס למלון, עלול תרמיל כזה להסב לי נזק גדול יותר או להחמיר את המצב? חשוב להזכיר שאנ יעומד לצאת בעוד 3 ימים לכן אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי. בתודה מראש :)פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תרמיל דר' נחשון רנד 23/05/2011 | 08:50התרמיל לא צפוי להחמיר הנזק אלא לכל היותר להחמיר הכאב בעת נשיאתו מקווה שתוכל לראות התשובה גם מהדרך ושתיהנה מהטיול ותחזור בשלום ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
כאבי גב תחתון אפרת 17/05/2011 | 09:22שלום ד"ר אני בת 36 במשך תקופה של כמה חודשים התחלתי לסבול מכאבים איומים בגב התחתון לכיוון המותניים זה מרגיש כמו כאב באזור הכליות - יש לציין שזה תוקף אותי פתאום ויכול להעלם לכמה ימים. כשזה קורה שמתי לב שיש לי ריבוי של שתן ולחץ עד כדי בריחה לפעמים ובנוסף תחושת הרדמות בגב כמו נמלים וכאב מציק מתחת לאזור צלעות שמאל שלא עוזב אותי בצעתי בדיקות דם מקיפות ביותר כולל בדיקות שתן שלא העלו דבר כשזה תוקף אותי אני משתמשת בנר אביטרן מה יכולה להיות הסיבה תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב דר' נחשון רנד 23/05/2011 | 08:47איני יודע מה הסבה לכאב המתואר אבל ברור שאם זה שב וקורה לך כדאי להגיע ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864 לבדיקתמומחה ולבצע בירור מתאים
קוקסידיניה נחמה 18/05/2011 | 00:26דר' נחשון רנד, שלום רב, רציתי לשמוע את דעתך לגבי טיפול בקוקסידיניה ע"י גלי RF ל"הריגת" העצב. מה מהות הטיפול הנל ? מהם הסיכויים מול הסיכונים ? תודה רבה מראש נחמהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה RF דר' נחשון רנד 23/05/2011 | 08:44הסיכוןו מזערי - הסיכויים לא רעים ( אם כי לא מזהירים - ולכן נראה לי כטיפול סביר אם הסבל ניכר ודבר לא עוזר לזה אם כל זה לא יעזור - אפשר גם לשקול ניתוחח לכריתת עצם הזנב (מדגובר בניתוח זעיר של כ - 15 דקות) ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
כאבי גב אצל לוחם חי"ר לוחם 18/05/2011 | 11:07שלום, אני לוחם אשר משרת באחת מחטיבות החי"ר. בחודש האחרון התחלו לי כאבי גב מאוד חזקים שלא נפסקים ורק מחמירים, בעיקר באזור הגב העליון הימני והגב התחתון, כאבים שלאחרונה החלו להקרין גם לרגליים ולכתפיים. הכאביים מפריעים לי בתפקוד בכך שקשה לי אפילו לישון כבר(כואב לי לשכב על הגב). אני מנסה כבר חודש לבקש לראות רופא, אבל המפקדים שלי והחופ"ל לא מאפשרים לי ופשוט אומרים לי "להיות חזק". בנוסף ניסתי לנסוע לביקור רופא וכול מה שהם הציעו לי היה אופטלגין, שגם כחה לא עוזר. חשוב לציין שבגיל 13 הייתה לי תזוזה של דיסק, מה שלא ציינתי בצו ראשון כי חשבתי שאינו רלוונטי. אבל כאשר הרופא בצו ראשון בדק אותי הוא אמר שיש לי עקמת ונתן לי סעיף על כך. מה ניתן לעשות במצב כזה, וכיצד ניתן לטפל בבעיה? תודה מראש.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב דר' נחשון רנד 23/05/2011 | 08:41מא דיתכן שמדובר בנזקי שימוש יתר עם עומס על שרירים מפרקים וגידים ואז זה מצריך דוקא הפסקת או שינוי פעילות והקלה בעומסים למניעת נזק אבל לצערי אין לי כל דרך לדעת זאת באון ברור בלי לבדוק ובלי לראות צילומים או בדיקות דימות אחרות ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
פרופ' ערד קודש
מערכת אינפומד