פורום ניתוחי עמוד שדרה ובעיות גב - עמוד 228
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
פריצות דיסק ולורדוזיס אורנה 03/04/2011 | 21:44בצילום c.t בלט בין L3-L4, L4-L5,L5-S1 + לורדוזיס עברתי לפני שנתיים בלוק אפידואלי 3 זריקות ועכשו התחלתי סדרה נוספת עוסקת בשיווק [נהיגה רבה] רופא תעסוקתי המליץ על הפסקת עבודה. שאלתי לורדוזיס האם זה נורא והאם זה משפיע על הגב ואיזה טיפול למעט פיזיוטרפיה והאם זה בכלל חמור. לגבי פריצות הדיסק לפי הרופא המטפל כירופרקט אסור בתכלית האיסור מה דעתך ? תודה רבה על האתר הנפלא שלך דוקטור.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לורדוזיס דר' נחשון רנד 30/04/2011 | 19:12לורדוזיס הוא ממצא נורמאלי בעמוד השדרה המתני אין כל מניעה לטיפול כיורפרקטי הוא אינו מסוכן כלל בעמוד השדרה המתני אבל אם מדובר בכאב קורן לרגל (להבידל מכאב בגב עצמו) הסכוי להטבה בטיפול כזה לא רב ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
תשובת מומחה מזערי דר' נחשון רנד 30/04/2011 | 19:11עניתי ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
טיפול שאיבת דיסק אצל פרופ' גפשטין דנה 04/04/2011 | 22:13שלום רב, אבי בן 66 עבר לפני שלושה חודשים טיפול שאיבת דיסק אצל פרופ' גפשטין. לפני כן קיבל זריקות אפידורל וזריקה דרך רנטגן. אבי סובל מפריצת דיסק בחוליות 4/5/6 אם אינני טועה וסתימה בתעלות. לאחר הטיפול אצל פרופ' גפשטין החמיר המצב קשות עד לרמה של כאבי גב בלתי נסבלים בתוספת של הירדמות הרגליים עד שהגיע למצב שאינו יכול ללכת 3 מ' ללא ישיבה. מה אתה ממליץ לעשות? האם יש לעבור ניתוח גב כלשהו? והאם בכלל ישנה אופציה לשיפור המצב. תודה רבה, דנה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב דר' נחשון רנד 30/04/2011 | 19:09אם עדין לא פנה - מציע לפנות בדחיפות לבדיקת מומחה עמודשדרה לשול אפשרות של זיהום או בעיה דחופה אחרת אם מדובר רק בהחמרת ההיצרות - ית כן שאין לו מנוס מניוח במדה שירצה - אשמח לרואתו ליעוץ מסודר במרפאתי ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
בעיות בגב ראובן כהן 05/04/2011 | 14:31לפני שבוע ביצעתי בדיקת CT עמוד שי:D1-D12-L1 סריקת מרווח בינחולייתי מוצר. נצפו מספר קשריות שמורל בלוחיות דיסקליות של גופי החוליות. הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. אין עדות לבקע דיסקי. :L1-L2 סריקת מרווח בינחוליתי מוצר. הודגמו מספר קשריות שמורל קטנות בלוחיות דיסקליות של גופי החוליות. הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. אין עדות לבקע דיסקית. :L2-L3 סריקת הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. אין עדות לבקע דיסקית. :L3-L4 סריקת הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. הודגם בלט דיסקי דיפוזי עם לחץ קל על השק הדוראלי. פורמינות ניורליות שמורות. :L4-L5 סריקת הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. נצפה בלט דיסקי דיפוזי ללא לחץ על השק הדוראלי. פורמינות ניורליות שמורות. :L5-S1 סריקת הסחוס הדיסקי בצפיפות תקינה. נצפה בלט דיסקי דיפוזי קל ללא לחץ על השק הדוראלידרה אני רוצה שתסביר לי את התוצאות בבקשהפתח בחלון חדש
ראובן כהן 05/04/2011 | 14:35ברצוני להוסיף שאני סובל מכאבי גבם אשר מוקרנים לי לרגליים
תשובת מומחה CT דר' נחשון רנד 30/04/2011 | 19:07יש מספר בלט י דיסק שיכולים לגרום לכאב ותסמינים שונים לא פירטת מה התסמינים כך שקשה לעשות קורלציה קלינית בין הממצאם ב - CT לתלונות שלך\ ולכן משמועת הבדיקה לא ניתנת לפירוש כעת (חסרים ממצאי הבדיקה והתלונות שלך) ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
עמוד השידרה צוארי א.סטרול 05/04/2011 | 16:54אשתי בת 74 סובלת כבר שנה בכאבים בצואר , היו לה סחרחורות מספר פעמים- עקב כך היא נפלה-. ה CT של עמוד השידרה צוארי מראה: " בגובה5 C6 - C ,: קיימת היצרותדיסקאלית עם שינויים ארטרוטיים אונקוורטברליים קלים. רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות קיים בלט אחורי מרכזי מתוך של הדיסק עם לחץ מינורי על קדמת השק הטקאלי. בגובה C7 -C6 קיימת היצרות דיסקאלית של שינויים ארטרוטיים אונקוורטברליים קלים . רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. --- המלצה של הרופה הייתה "גלי רדיו" לתיקון המצב שאלה : אם זה נחון, ומי הרופאים המבצעים טיפול כזה ובאיזה בתי חולים או מרפאות ? אנא תשובתך בתודה א. סטרול בגובה 6C - C7פתח בחלון חדש
תשובת מומחה גלי רדיו דר' נחשון רנד 30/04/2011 | 19:06מתיאורך בכלל לא ברור לי מדוע הומלץ כך - זה לא הטיפול הכי מתאים למצבה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
עמוד שדרה צווארי אלבס חנה 06/04/2011 | 15:06שלום, להלן תשובת מ.ר.י שקיבלתי, אבקש לדעת מה זה אומר: בגובה C3-4 הודגם בלט דיפוזי עם שנויים נויווניים אונקוורטברלים דו"צ, יותר מימין עם היצרות פורמינלית ימנית ולחץ על השורש C4 מימין וכן היצרות פורמינלית קלה, אין עדות להיצרות מהותית של התעלה. בגובה C5-6 מודגמים שינויים ניווניים אונקוורטברלים דו"צ, יותר מימין עם היצרות פורמינלית ימנית בולטת ולחץ על השורש C6 מימין. אין עדות ללחץ משמעותי על התעלה או על החוט. אין עדות לשינוי סיגנל מיאלופטי בחוט. המעבר הקרניו צרביקלי שמור. האם זה אומר נתוח? או יש דרכים לטפל. אני מאד סובלת. תודה ח נ הפתח בחלון חדש
תשובת מומחה צוואר דר' נחשון רנד 30/04/2011 | 19:04אם אין לחץ על החוט אוין שינוי דסיגנל בחוט כפי שרשום (כלומר אין נזק לחוט) - אפ שר לנסות ולהקיט את המצב בטיפול לא ניתוחי אםפ כי עם לחץ ניכר כמתואר לא ברור עד כמה זה צפוי להיות יעיל או ממושך ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
שלום רב רחל בראונשטיין 08/04/2011 | 00:21בני , בן ה18 סבל מכאבי גב.בצילום התגלתה spondylolytic spondylolisthesis L5-S1 דרגה2 עם סימני שחיקה של הדיסק.הומלץ לו על ניתוחשל PLIF L4-5-S1 עם ניסיון שחזור הספונדילוליסטיס לפחות לדרגה 1.הממליץ הוא ד'ר חאלד אסלן שמטפל במכבי.אני שואלת אם הניתוח הוא הכרחי ולא ניתן לעשות משהו ללא ניתוח שישפר את המצב.בני סובל מכאבים שמחמירים בזמן האחרון.עליי לציין שהוא בגובה 2 מטר ושוקל 136 קג.מה הסיכויים להצלחת הניתוח ולהחלמה במצבו.אני מודה לך מאוד!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ניתוח דר' נחשון רנד 30/04/2011 | 19:03אם הכאב קבוע וכל הטיפולים השמרניים לא מועילים יתכן שאין מנוס מניתוח - אמנם מדובר בניוח בחירה אלקטיבי המובצע לשיפור איכות החיים אבל עם בעיה כזו - ללא ניתוח אמצעי הטיפול מוגבלים ואם אינם עוזרים יתכן שאין מנוס אם אינך שקטה - אני מוכן לראותו ליעוץ וחוות דעת שניה לפני שתחילטו סופית ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
כאבי כתפיים צוואר וכפות ידיים 04/04/2011 | 00:47שלום, אני בן 21 ואני מאוד מתוסכל כבר מהמצב. אני מצטער שזה ארוך אבל בבקשה אני כבר לא יודע מה לעשות. לפני כ5 חודשים ניגשתי לרופאת משפחה עקב תחושה מציקה בצוואר שהכריחה אותי לעשות קנקים ולסובב אותו בכדי להשתחרר מההרגשה הרעה. הדבר התרחש בסמוך לעקירת שן בינה. הרופאה הציעה לעשות בדיקת דם וספירת דם ומצאה שהבלוטת לימפה השמאלית קצת גדולה. לכן היא הפנתה אותי לאולטרסאונד צווארי. הבדיקת דם יצאה בסדר. בנוסף קיבלתי גם כדורים נוגדי דלקת. לגבי האולטרסאונד, חזרתי עם התוצאות לרופא א.א.ג שמצא שהבלוטה תקינה ולכן הבלוטה ירדה מהפרק. עקב טעות טכנית יצא שגם עשיתי אולטרסאונד לכלי דם שגם בדיקה זו יצאה תקינה. באותו הזמן שהלכתי לרופא א.א.ג, השן בינה האחרונה שנשארה לי בפה הציקה לי, והרופא א.א.ג טען שלדעתו הכאבים בצוואר קשורים לשן בינה שגורמת לדלקת, ולאחר העקירה די בטוח שיעברו לי הכאבים. אך הכאבים נמשכו גם לאחר העקירה. לאחר זמן מה התחילו לי כאבים גם בשכמות וקצת בכתפיים ששוב הייתי צריך לעשות קנקים ומתיחות כדי לשחרר את הכאב והלחץ. רופאת המשפחה החליטה לשלוח אותי לצילום בית החזה, וגם זה יצא תקין. אחר כך היא הפנתה אותי לאורטופד, ששלח אותי לצילום עמוד שדרה צווארי ורשם לי לקחת "אטופן" נגד דלקת למשך 10 ימים (בערך). חזרתי לאורטופד וגם בדיקה זו יצאה תקינה. בשלב הזה גם הכתפיים הצטרפו לכאבים יחד עם הצוואר והשכמות. האורטופד שלח אותי למיפוי עצמות SPECT לעמוד שדרה צווארי ולחגורת כתפיים שגם היא יצאה תקינה. במקביל לצילומים ולאורטופד התחלתי גם טיפול בפיזיותרפיה, בהתחלה גלים קצרים ואחרי שלא היה שיפור, 5 טיפולים, עברנו לאולטרסאונד טיפולי (3 טיפולים). לפני חודש בערך, בזמן שהמתנתי לתוצאות המיפוי, במהלך משמרת בוקר בעבודה שלי (מלצר) הרמתי מגש כבד עם כלים ולאחר שהנחתי אותו הרגשתי כאב ולחץ בכתף שמאל, חולשה בזרוע שמאל וכף היד הייתה חלשה. לאחר מכן היה לי אפילו קשה להרים צלחת עם היד. (אני כבר כמעט שנה וחצי מלצר). מאותו יום היד שלי חלשה מאוד, בנוסף לכל מה שתיארתי על האיברים האחרים, קשה לי להרים דברים ביד שמאל, על כתף שמאל מופעל מעין לחץ וכאב וקשה לי גם להקליד. גם הגב העליון כואב לי לסירוגין. כפות הידיים בשבועיים האחרונים נרדמות מדי פעם בבוקר, וקורה שאני מתעורר באמצע השינה כדי לשנות תנוחה כי צד אחד נרדם לי. אני גם מרגיש ביד שמאל לפעמים שהאצבעות כאילו שבורות ושמשהו אוכל לי את העצם. האורטופד והנוירולוג הפנו אותי לEMG, שהייתי על סף עילפון בו. הוא יצא תקין חוץ מ"בC5 C6 deltoid, בצורת פוטנציאלים יצא בשמאל "חלקם גבוהות". אני כרגע לא יכול לעבוד, ופירטתי פה בצורה מדויקת מה עבר עליי בחודשים האחרונים כי אני כבר נואש. אף אחד לא יודע מה יש לי, בבקשה אני אשמח לשמוע מה דעתך?פתח בחלון חדש
08/04/2011 | 07:31
תשובת מומחה שאלה דר' נחשון רנד 30/04/2011 | 19:01כדאי לבצע CT עמוד שדרה צווארי או MRI והלגיע לבדיקת מומחה עמוד שדרה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
גלי רדיו לעמוד בשידרה צוארי א. סטרול 08/04/2011 | 08:29אשתי בת 74 סובלת מבעיות בעמוד השידרה צוארי שגורם לה לכאבים סחרחורות והיה צורך של טיפול בכורטיזון. שמענו על גלי רדיו לפיתרון. ה CT של עמוד השידרה צוארי , מראה בין היתר ש: -בגובה C5-C6 : קיימת היצרות דיסקלית עם שינויים ארטרוטיים אונקוורטברליים קלים. רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. קיים בלת אחורי מרכזי מתוך של הדיסק עם לחץ מינורי על קדמת השק הטקאלי. -בגובה C6-C7 : קיימת היצרות דיסקאלית עם שינויים ארטרוטיים אונקוורטברליים קלים. רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. אין עדות לבלת דיסק שאילה: מה הוא טיפול בגלי רדיו, איפה עושים- באיזה בית חלים , מרפאות , מכונים. ומי הרופאים שמבצים הטיפול בגלי רדיו? בתוגה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה גלי רדיו דר' נחשון רנד 30/04/2011 | 18:59מבוצע במספר מכוני כאב אבל לפי תאירוף לדעתי אינו מתאים למצבך אלא למצב בו יש נזק דוקא למפרקים בעמוד השדרה (אצלך הפגיעה בדיסקים ואת צריכה טיפולים אחרים) ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864
כאבים בעמוד שידרה צווארי מ.צבי 09/04/2011 | 11:30שלום דוקטור בעקבות תלונה על כאבים בע.ש.צווארי נישלחתי לבדיקת M.R.I לאלו התוצאות: שינויים ניווניים בגופי חוליות ואוסאאופוטם גרמיים קידמייםולטרליים ברב גבהים צואארים. שינויים דיסקוגנים ובלטים דיסקלים ובלטים עם מרכיבים פורמינלים בc4-c3- c4-c5 c5-c6 c6-c7 כמו כן הצרות של תעלה ספינילית ב-c3-c7 עד לקוטר 0,0 מ"מ סיגנל תקין של החוט הצע לי ניתוח דקומפרסיה ו קיבוע. ידוע לי שזה נתוח מסובח ומסבן ואיני ממהר לעבור את זה מאחר ובעבר עברתי שני ניתוחי ראש להוצאת גידול שפיר מגזע המוח. שאלתי האם רצוי לדחות או או לוותר על הניתוח ומה ההשלכות העתידיות האלולות לקרות והאם יש טיפול תרופתי וטיפול בכאבי עזים שיש לי בכתף שמאל בתודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה נתוח דר' נחשון רנד 30/04/2011 | 18:58אם הניתוח מבוצע בידיים מיומנות הסיכון מזערי - לגבי ההכרחויות שלו -איני יכול להביע דעה כי הנתונים שמסרת לא מלאים ואין לי ממצאי הבדיקה הגופנית ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il rand@isc.co.il קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
פרופ' ערד קודש
מערכת אינפומד