פורום בקע - הרניה - עמוד 102
פרופ' משה דודאי
-
פציעת בטן ורגישות באיזור ובאשך
יוסקה 02/04/2016 | 23:02שלום רב. הנני עם פציעה בבטן תחתונה באיזור הפוביס והבטן התחתונה מזה זמן רב. לאחרונה גילית שבעת מגע באשך שמאל מלמטה זה גורם לי להרגיש את הכאב של הבטן התחתונה בזמן המגע. בנוסף יש רגישות בכל איזור בטן תחתונה והפוביס, ברמה שאפילו שאני שם ג'ינס עם חגורה באיזור זה שורף לי. מה זה יכול להיות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פציעת הסטרס של עצמות החיק והשרירים הינה סיבוך מתקדם של פציעת בקע ספורטאים ומצריכה טיפול משולה אנדוסקופי ושיקומי.
דר' משה דודאי 03/04/2016 | 09:53יוסקה שלום, התאור הכללי של תלונתך מתאים לפציעת הסטרס של עצמות החיק והשרירים שפציעה זו הינה סבוך מתקדם של פציעת בקע ספורטאים. בכדי לאשר אבחנה זו , המצריכה טפול משולב של ניתוח אנדוסקופי ושיקום שרירים ספורטיבי, עליך להבדק אצל כירורג המתמחה בפציעות ספורט במפשעה ובשרירים. אתה יכול להתקשר למרפאתי לקביעת בדיקת יעוץ 0777-060496הוסף תגובה
-
-
טיפול בבקע ספורטאים
מוש 29/03/2016 | 23:00האם ישנו טיפול שהוא לא ניתוח או מנוחה במידה והתגלתה בעית בקע ספורטאים בשלב התחלתיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פציעה ראשונית באזר המפשעה ושרירי הבטן תגיב לטיפול שמרני, פציעה מתקדמת של בקע ספוטאים מצריכה ניתוח מיוחד לבקע ספורטאים ולא לבקע רגיל.
דר' משה דודאי 30/03/2016 | 01:11מוש שלום בקע ספורטאים הוא אבחנה של סוג פציעה במפשעות. במצב שהתפתח ממש בקע ספורטאים הטיפול היחידי שיפתור הבעיה הוא ניתוח. לעומת זאת אם מדובר בשלב התחלתי מאוד ללא נזק משמעותי טיפול שמרני יוכל לעזור. הטיפול הוא תרופות אנטידלקתיות, חימום המקום ומנוחה.במקביל צריך לעשות חיזוקים של שרירי הבטן ,הרגלים והגב.. אם לאחר הביבה לפעילות ספורטיבית התלונות חוזרות קרוב לודאי מדובר בבקע ספורטאים שיטופל בניתוח יחודי לבקע ספורטאים ולא בניתוח לבקע רגיל.הוסף תגובה
-
-
פציעה מעל שנה..
מיכאל 15/03/2016 | 00:20שלום ד"ר. הנני ספורטאי חצי מקצעוני. לפני כשנה החלו כאבים בשנים הצדדים של הבטן התחתונה, צד ימין עבר מיד ובצד שמאל זה רק התעצם. הכאב התגבר בעיקר באיזור הפוביס בגיד שעל העצם ליד בצד איבר המין. היה גם כאב במרכז הבטן ליד הטבור בצד שמאל כאבים של דקירות ותחושה של "משיכה" מהאגן. תחילה חשבו שאולי מדובר בבקע אך כירורג שלל זאת וטען שמדבור בפציעה בפירמידאליס וכי לא מדובר בבקע ספורטאים או בקע רגילץ מאז ועד היום כל שלושה חודשים אני עושה זריקה של סטרואידים לאיזור הפוביס איפה שעיקר הכאב, הזריקה גורמת לכך שאני יכול להמשיך בפעילות הספורטיבית עם רגישות קלה בלבד אך היא חוזרת לאחר כל 3 חודשים ואז שוב אני עושה את הזריקה, אני כעת לאחר הזרקה מס' 4 ומבין שאינני יכול עוד להמשיך ככה. בנוסף בישיבה מרובה בנהיגה או אחרי מגע באיזור אני מרגיש רגישות והכאב מתגבר. מה לדעתך הפציעה ממנה אני סובל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
זריקות סטירואידים חוזרות לפציעות ספורט מזיקות
דר' משה דודאי 16/03/2016 | 11:57מכאל שלום, זה נשמע לא טוב, לא חוזרים על זריקות ובודאי לא סטירואידים שיגרמו לנזק נוסף בהזרקות חוזרות. הסיפור נשמע כמו פציעת הסטרס של עצמות השת והשרירים שזה כמעט ללא יוצא מהכלל סיבוך של פציעה מתווספת על בקע ספורטאים שנרה שיש לך. כירורג שבודק בקע לא מאבחן בקע ספורטאים שהפתלוגיה שלו והממצאים בבדיקה שונים מבקע רגיל. השם מטעה היות וזה לא בקע רגיל וגם מופיע אצל רבים שעןסקים בספורט שאינם ספורטאים מקצועיים. אתה יכול להתקשר למרפאה שלי לקביעת תור לאבחון 0777-060496הוסף תגובה
-
תודה רבה.
מיכאל 24/03/2016 | 21:05ד"ר לפני שאקבע תור, עשיתי בדיקת MRI אגן ובממצאים לה היה שום דבר. האם דלקת או משהו בסגנון היה ניתן לראות בMRI בלי חומר ניגוד? והאם בקע ספורטאים ניתן לראות בMRI? אציין שלפני כשנה הייתי אצל ד"ר עופר קפלן והוא שלל בקע ספורטאים.. תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אין לבצע טיפולים על ידי הזרקות חוזרות במפשעה
דר' משה דודאי 25/03/2016 | 12:05שלום מיכאל הזרקות חוזרות ובמיוחד סטירואידים אינם מומלצות בשום דרך.ברור שיש לך פציעה עם נזק קבוע באזור שאינו חולף וחוזר כל פעם שאתה שב לפעילות ספורטיבית ובהמשך גם ליום יומית. זה בהחלט יכול להיות פציעת בקע ספורטאים עם סיבוך של פציעת הסטרס של עצמות החיק והשרירים. הדרך היא לבצע אבחנה נכונה של בעיתך שממנה יגזר הטיפול הנכון שיפתור את בעיתך. אתה צריך להבדק ע"י כירורג מומחה לפציעות ספורט במפשעה ושרירי הבטן ובמידת הצורך ניתן להשלים בבדיקת אולטרסאונד דינמי וMRIהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אבחנת בקע ספורטאים מבוצעת ע"י כירורג המומחה לפציעות ספורט במפשעה והשרירים ויכולה להעזר לעיתים בבדיקת אולטרסאונד דינמי
דר' משה דודאי 25/03/2016 | 12:16מיכאל שלום, לכל בדיקה יש את יכולת ההדמיה הספציפית שלה. בדיקת MRI אינה מדגימה בקע ספורטאים אולם מדגימה סיבוכים מאוחרים של בקע ספורטאים במידה ונוצרו; פציעת הסטרס של עצמות החיק והשרירים המחוברים.לעומת זאת בדיקת אולטרסאונד דינמי המבוצעת ע"י רדיולוג המומחה לבדיקת פציעות ספורט במפשעה יכולה ךהדגים בחלק גדול מהמקרים בקע ספורטאים. אבחנת בקע ספורטאים מבוצעת ע"י כירורג ה בפציעות ספורט במפשעה ובשרירים.הוסף תגובה
-
קבעתי תור...
מיכאל 27/03/2016 | 12:44שלום ד"ר קבעתי אליך תור. האם US של לפני יותר משנה וMRI שביצעתי כעת באגן ללא ממצאים זה מספיק לתור. או שאתה ממליץ לבצע שוב פעם US דינמי לפני שאני מגיע אליך. בשל העובדה שעד כה מה שעוזר זה רק זריקות של קורטיזון, במידה והכאב חוזר עד מועד התור, האם תוכל גם לבצע לי זריקה של קורטיזון בכדי שאוכל לסיים את עונת הכדורסל שלי כמו שצריך?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אין לבצע הזרקות סטירואידים חוזרות
דר' משה דודאי 28/03/2016 | 10:17מכאל שלום אין טעם שתבצע בדיקות חוזרות קודם שתגיע אלי. לאחר הבדיקה אם יהיה צורך אפנה אותך לבדיקה ספציפית בשאלה ספציפית. לגבי זריקות סטירואידים כתבתי לך שאסור לשוב ולבצע זריקות אלו פעמים חוזרות.הוסף תגובה
-
-
תחושת לחץ בבטן אחרי שהופעל משקל..
אבירם 26/03/2016 | 23:00שלום ד'ר לפני 9 חודשים עברתי ניתוח לפרוסקופי דו צדדי,לבקע מיפשעתי עדיין יש לי מאז תחושת אי נוחות מסוימת בבטן, הערב אני וחברים ביקרנו אצל חברים שלא ראינו הרבה זמן, הייתה שם ידידה טובה שלי שגם אותה לא ראיתי מזמן, בעודי יושב על הספה ,הידידה שלי באה לספה,נשכבה עלייה ושמה רגלים על הרגליים שלי וביקשה מאסז' לכפות רגליה, זה נחמד אבל היא שוקלת הרבה, ומישקל רגליה ממש "מחץ" לי את הרגליים, [ איך לתאר את זה ,כמו למשל שאתה יושב ומניחים לך על הרגליים טלויזיה גדולה וכבדה ,ואתה צריך להחזיק בה ככה כרבע שעה] קמתי משם אחרי כרבע שעה ואז התחלתי להרגיש שלא נוח לי בבטן , תחושת לחץ מסוימת בבטן , ובאיזור הניתוח במיפשעות, אני שואל האם משקל גבוה שלוחץ על הרגליים במצב ישיבה, עשוי ללחוץ על איזור המיפשעות. עשוי למתוח את הרקמות שם באיזור הרשתות? עלול לגרום שם משהו? לשנות לרעה מצב שלאחר ניתוח? כי ההרגשה שלי כרגע לא נעימה ונוחה, ואני כמובן חושש, האם אני חושש בצדק? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
3 חודשים אחרי ניתוח בקע מפשעתי צריך לנהוג ללא כל מגבלה וחשש
דר' משה דודאי 27/03/2016 | 00:16אבירם, כל שאתה צריך זה לישון טוב ולעשות בבקר מקלחת חמה ולשכוח מהסיפור של הבקע שעברת. 9 חודשים אחרי הניתוח אתה צריך לנהוג ללא מגבלה ולא לחשוב על הניתוח שאמור להגן עליך. אם הבקע יחזור תרגיש זאתהוסף תגובה
-
-
בקע מפשעתי
אלכב 13/03/2016 | 12:27שלוםיש לי כאבים במפשעה בצד ימין. זה נמשך כך כבר שנה בערך. הכאבים יכולים לעופיה לשבועיים ויותר ונרגעה לכמה שבעות.בבדיקה הכירורג קבע שיש לי בקע גדולה בצד ימין אבל גם נראה לו שיש גם בקע קטן בצד שמאולשלך אותי ל u.s. לשלול בקע בצד שמאל. לפי תוצאות של u.s. אין בקע בשני צדדים. השאלה היא:יכול להיות שיש בקע במפשעה ולא רואים את זה ב u.s? מה אמין יותר u.s או בדיקה של הכירורג? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בקע מפשעתי בשתי המפשעות מטוקן רק בגישה לפרוסקופית אנדוסקופית, בדיקת US לא מזהה תמיד בקע דו-צדדי
דר' משה דודאי 16/03/2016 | 12:06שלום אלכס שכיח ביותר שבקע קיים בשתי המפשעות היות והגורם לבקע קיים בשתי המפשעות. הבדיקה החשובה יותר היא של הכירורג היות וב 50-60% מהמקרים שקיים בקע הוא לא מזוהה בבדיקת US. בקע בשני הצדדים מתקנים רק בגישה הלפרוסקופית או האנדוסקופית, לא ניתן בניתוח פתוח. בזמן הניתוח האנדוסקופי ניתן לראות בברור את שתי המפשעות ואם יש בקע הוא מזוהה ומטופל מיד גם אם היה ספק קודם לכן, יש לסכם זאת עם הכירורג מראש.הוסף תגובה
-
-
המצב לאחר 3 חודשים מניתוח בקע מפשעתי בשיטה הפתוחה
אלי 07/03/2016 | 21:27שלום, כתבתי כאן בעבר בעניין ניתוח בקכ מפשעתי בשיטה הפתוחה. כיום אני כ 3 חודשים לאחר הניתוח. עדיין יש נפיחותצקלה באזור החתך. הרופא אמר שזה בגלל הפגיעה בעצבים שבעור. לדבריו זה לוקח זמן חודשים שנים לפעמים ואף יתכן שישאר המצב. בנוסף בזמן פעילות גופנית אני מרגיש לעיתים דקירות קלות ולדבריו הדבר קשור לרשת. האם זה המצב ויש לקבלו ככה או שיש משהו לעשות בעניין ? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים באזור ניתוח בקע פוחתים משמעותית בשלושה שבועות ובודאי בשלושה חודשים מהניתוח
דר' משה דודאי 12/03/2016 | 11:40אלי שלום, שלושה חודשים לאחר ניתוח בקע בדרך כלל לא מוצאים יותר נפיחות בצלקת. לעומת זאת צלקת היא פעילה במשף שנה ומשתנה לאורך התקופה. דקירות בזמן פעילות גם הן יכולות להופיעה בשלושת החודשים הראשונים אולם הן צריכות ללכת ולפחות עד העלמות. יכמובן שיש צורך בבדיקת מומחה לודא שהניתוח תקין ללא חזרה וניתן במידת הצורך להעזר גם בבדיקת אולטרהסאונד. חימום המקום תמיד עוזר.הוסף תגובה
-
-
יעוץ דחוף
לי 09/03/2016 | 11:35שלום, ילדתי לפני שנתיים ו4 חודשים תאומים בניתוח קיסרי (נכנסתי להריון בצורה טבעית) שלאחריו גם עברתי גרידה להוצאת שאריות הריון וקרישי דם, מאז אני סובלת מנפיחויות בבטן כאבי בטן גזים אי סבילות ללקטוז וכמו כן היפרדות בשרירי הבטן ובקע קטן באיזור הטבור רציתי לשאול האם זה מסוכן להיכנס ככה להריון? אני חוששת שההריון יגרום לבקע כלוא או יעשה סיבוך עם ההיפרדות שרירים, מה אתם מייעצים לי לעשות? אני גם נוטלת איקקלומין החל מחודש הבא ומפחדת יותר שאכנס להריון תאומים שיסבך יותרהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בקע כדאי לתקון קודם לכניסה להריון
דר' משה דודאי 12/03/2016 | 11:33שלום לי, ציינת מספר בעיות שאת סובלת מהן ללא קשר הכרחי בניהן. בקע רצוי מאוד לתקן בניתוח לפני ההריון הבא בכדי למנוע סבל ואף סיבוכים במשך ההריון. כלומר לבצע הניתוח לפני שאת נכנסת להריון. לעומת זאת לא הייתי מטפל בהפרדות של שרירי הבטן לפני שסימת את הריונותיך. דרך יעילה לטפל בהם היא בעזרת תרגילים יעודיים לחיזוק שרירי הבטן.הוסף תגובה
-
-
מכה בצד הגוף קרוב לעצם האגן,שקיבלתי היום באקראי
יוסף 11/03/2016 | 20:32שלום לרופא לפני 8 חודשים עברתי ניתוח לפרוסקופי דו צדדי לבקע מפשעתי, היום יצא לי לנסוע באוטובוס , וילדה עם תיק גב כבד עברה ליד המושב שלי, ונתנה לי מכה חזקה עם התיק, בצד הגוף, באיזור תחילת האגן בצד,הצד שחטף מכה נמצא בגובה מרפק היד, נראה לי זה דיי קרוב למקום ההשתלה של אחת הרשתות, מאז כואב לי בצד האגן במירווח שבין תחילת האגן לתחילת הצלעות בצד שמאל , כאב לוחץ כזה במידה מסוימת, האם סביר שקרה שם משהו כתוצאה מהמכה?המכה הייתה מאוד מורגשת כי התיק היה מלא וכבד ויכולתי להרגיש את המסה שלוהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ניתוח בקע טוב נותן הגנה מלאה מחזרה לכל החיים
דר' משה דודאי 12/03/2016 | 11:26יוסף שלום ניתןח בקע עם התקנת רשתות בלפרוסקופיה וגם פתוח לאחר 3 חודשים ופחות נותן חוזק אופטימלי לכל ביצוע פעילות בהתאם ליכוךתך ולא ינזק מהם. לאחר תקופה זו הינך יכול להתנהל בחייחך ללא התחשבות בניתוח שעברת שזה יעודו. כאב ממכה חולף לאחר תקופה של שעות או ימים. במידה ומתמיד עליך להבדק.הוסף תגובה
-
-
בקע מפשעתי בליווי הרבה הרבה גרפסים
אורן 03/03/2016 | 11:02שלום מזה כמה שנים אני סובל מעודף של גזים שרובם יוצאים כגרפסים במהלך היום. כמו כן עכשיו מתברר שגם יש לי בקע מפשעתי שסממניו מלווים אותי כבר תקופה אבל רק עכשיו זה ברור שזה בקע. האם ישנו קשר בין הדברים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לשיהוקים אין קשר לבקע מפשעתי
דר' משה דודאי 05/03/2016 | 09:07אורו שלום שהוקים לאורך היום קשורים למצבים בקיבה ובוושט ואין קשר לבקע מפשעתי. במקרים חריפים של כליאת בקע מפשעתי וחסימת מעיים יכול היות מצב של בטן תפוחה ושיהוקים אולם אז מדובר במצב חריף. בקע מפשעתי מצריך תיקון כירורגי ולא להמתין איתו לסיבוכים שיגיעו רק בשאלה של זמן.הוסף תגובה
-
תודות
אורן 05/03/2016 | 19:43תודה על התגובההוסף תגובה
-
ניתוח בחתך או בלפרוסקופיה?
אורן 09/03/2016 | 13:39הייתי אצל מומחה שקבע כי אכן יש לי בקע מפשעתי וכי כדאי לי לעבור ניתוח. ראיתי כי ישנם רופאים שמבצעים בחתך ואחרים בלפרוסקופיה. אשמח לדעת על אילו מהשיטות אתה ממליץ מאחר שהרופאים סביר שימליצו על השיטה בה הם מנתחים... תודההוסף תגובה
-
-
צרבת גדולה ובקע סרעפתי קטן
עמית אלתם 23/02/2016 | 15:33הגסטרו אמר לי שיש לי בקע סרעפתי קטן ואמר לי לקחת 40 מג פעמיים ביום אומפרדקס, זה כמות ענקית ואם תשאר ,אני בהחלט חושב על ניתוח, בניתוח תיקון סוגר הושט, האם מתייחסים גם לבקע הקטן?איזה אחוז מהמנותחים מתלוננים על תופעות לואי חמורות שאינן חולפות? איזה אחוז מהמנותחים נאלץ לחזןר לתרופות והאם למינון הקודם או פחות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בקע שרעפתי קטן שמגיב לטיפול שמרני אינו מצריך ניתוח
דר' משה דודאי 23/02/2016 | 18:32עמית שלום, בקע קטן אינו מצריך ניתוח וזאת בתנאי שאתה מגיב סימפטומטית בהעלמות התלונות עם הטיפול שאתה לוקח וכן שבבדיקת גסטרו אין עדות לדלקת הוושט. אכן הכמות שרשם לך הגסטרו היא גדולה, הכמות המקובלת היא 20 מג בבקר ובערב לפני האכל. בהמשך ניתן לעבור ל 40מג פעם אחת בבקר, הכל בתנאי שהתלונות שלך חלפו. יתכן ולחודש הראשון נותנים את המנון שרשם לך. רוב האנשים מגיבים לטיפול הנ"ל ללא צורך בניתוח.הוסף תגובה
-
כבר 10 שנים עם לוסקים
עמית אלתם 26/02/2016 | 18:04פעם יותר פעם פחות לפי הנחיות הגסטרו ,בבדיקה האחרונה לפני חודש, מצא תסמונת בארט עם מטפלזיה קלה,הוא מדבר על מעקב ,כל מספר חודשים, אני לאחר בירור,הולך לדרוש אבלציה גלי רדיו בושט,מכיוון שגם לאחר קרוב לחודש על 40מג אומפרדקס פעמיים ביום עדיין חש קצת משהו באזור מפתח הלב, שמתפוגג עם קצת גביסקון, אני בודק לגבי תיקון עם ניתוח מזערי לסוגר הושט,הומלץ לי על ה"שרון"אך מכבי לא מאשריםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול בסרט אסופגוס
דר' משה דודאי 28/02/2016 | 00:33אמית תנסה את פרופ' עסליה ברמבם בחיפההוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
ליפומה
-
חיתולית נמקית
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת ריאה
-
ניתוח הזעת-יתר ראשונית
-
בדיקות קשורות
-
רצף גנטי BRCA
-
סימון לפני ניתוח
-
תרופות קשורות
-
פיפרצילין
-
בנזאלקוניום כלוריד
-
מונחים קשורים
-
אי-ספיקה
-
אבן מרה
פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבהפורוםכיס מרה
בפורום כיס מרה ניתן להתייעץ עם ד"ר איתי זוארץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כיס מרה
פרופ' משה דודאי
ד"ר אסף לבנון
ד"ר רונן גלילי
ד"ר נסים גרון
ד"ר איתי זוארץ