כאב ראש כרוניים
פורום כאבי ראש ומיגרנה
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל. פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין). נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן. פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית. במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות: * גידולי מוח ראשוניים * גידולי מוח משניים - גרורות * סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים: נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי פרכוסים משנית לגרורות מוחיות תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression) אירועים תרומבואמבוליים תסמונות פרהנאופלסטיות בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון. במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון: * מיגרנה * TENSION HEADACHE * CLUSTER HEADACH * כאבי פנים * HEMICRANIA CONTINUA * TRIGEMINAL NEURALGIA בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
כאב ראש כרוניים ישראל 25/02/2011 | 15:46יש לי כאבי ראש כבר תקופה ארוכה של חצי שנה לפעמים תנועות לא רצונויות עם הרגל וקפיצות קטנות כאב ראש בהטיית הראש למטה כל פעם במקום שונה לפעמים יש בחילות וקצת סחרחורת ושאני מנענע את הראש בתנועה של "כן " עם הראש יש כאב במרכז הראש עשיתי בדיקת EEG שיצאה תקינה ובדקית שמיעה שיצאה תקינה הייתי אצל נוירולוג והכל והוא אמר שהוא לא ממליץ על CT בגלל הקרינה אני לא יודע מה לעשות אשמח אם תוכל לייעץ ולעזור במה שאתה יכולהוסף תגובה
עוד משהו בנוסףישראל 25/02/2011 | 15:50הכאב ראש הוא כאב לוחץ ולפעמים דוקרהוסף תגובה
תשובת מומחה כאבי ראש כרוניים דר' דניאל עובד 25/02/2011 | 23:38אם כאבי הראש חדשים, מחמירים, מלווים בבחילות וסחרחורות, רצוי לבצע בדיקת ct ראש, אבל זה כמובן תלוי בשיקולים קלינים נוספים והבדיקה הנוירולוגית של הרופא הנוירולוג המטפל.. שיהיה בהצלחה.הוסף תגובה
זה כאבים שממשתנים בדרגת אופי הכאב קל עד בנוניישראל 26/02/2011 | 12:17אבל הנוירולג אמר לי שהכל בסדר אבל אני מוטרד למה עדיין יש את הכאב ראש הכאב ראש מלווה גם בטשטוש בראייה וחוסר מיקוד בעין ימין ומצד שני בדיקת הCT שיש בה קרינה גדולה בדיקת MRI זו בדיקה טוב הן מבחינת אמינות והן מבחינת הקרינה ? תודה .הוסף תגובה
תשובת מומחה MRI לעומת CT דר' דניאל עובד 27/02/2011 | 09:56אכן כך ישראל, בדיקת MRI עדיפה על פני בדיקת CT ראש כי היא יותר מדוייקת ונטולת קרינה מייננת. למרות זאת, בדיקת CT בהחלט יכולה להספיק, וכמות החשיפה לקרינה מבדיקה אחת היא די מזערית.הוסף תגובה
אז למה יש עדיפות לעשות CT על MRI ?ישראל 27/02/2011 | 12:49ואתה אומר שמבדיקת CT אחת זה בסדר ואפשר לעשות אותך ולהסיר דאגה מליבי בקשר לקרינה וכו' ? הבנתי נכון ? עוד משהו אני יכול להגיע למרפאת כאב ראש ללא הפנייה כדי לקבל אוליי אבחנה יותר מדוייקת ? כי אחרי שאמרתי לנוירולג שלי על הטשטוש בראייה , בחילות לפעמים סחרחורות וכל זה הוא אמר שאין מה לדאוג אבל בכל זאת הייתי מעוניין לקבל אבחנה אולי יותר טובה כי עדיי יש לי את הכאב ראש שהוא כרוני וזה די מציק יש לי עוד שאלה יכול להיות שישבה מרובה מול המחשב , טלויזיה , ואולי אולי חוסר שעות שינה גורמות לכל זה ? תודה .הוסף תגובה
תשובת מומחה CT לעומת MRI דר' דניאל עובד 28/02/2011 | 20:54CT מוח לא עדיף על פני MRI מוח, אבל בהחלט יכול להיות מספק בהיותו שולל דברים גדולים. בדיקה אחת של CT ראש לא צריכה להדאיג מבחינת הקרינה. לגבי מרפאת כאבי ראש, תלוי איזה, חלקם דורשים הפנייה וחלקם לא, רצוי לברר לפני קביעת התור. אם אתה רוצה חוות דעת נוספת, בהחלט יש מקום לפנות למרפאת כאבי ראש. ולסיום, ישיבה מרובה מול מחשב או טלויזיה, וחוסר שעות שינה יכולים לגרום לכאבי ראש.הוסף תגובה
לגבי הישיבה המרובה מול המחשבישראל 28/02/2011 | 21:57יכולה לגרום לחולשה כללית בחילות וכאב ראש כרוני ? כמה שאני מתאר ?הוסף תגובה
תשובת מומחה ישיבה מרובה מול המחשב דר' דניאל עובד 02/03/2011 | 21:00כאבי ראש, בד"כ ללא בחילות או הקאותהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
היפוטוניה
-
דלקת קרום המוח
בדיקות קשורות
-
בדיקת שדה ראיה
-
נוגדנים לגנגליוזיד GM1
תרופות קשורות
-
חומצה כנודאוקסיכולית
-
ליסוריד
מונחים קשורים
-
אנמנזה
-
אי-התמצאות
רופאים בתחום

ד"ר שלמה כהן כירופרקטיקה
כרופא כירופרקט אני מעניק לכם כירופרקטיקה עדינה-טיפול הכי יעיל לפריצות דיסק ומפרקים אחרים בגוף

ד"ר אסתר גנלין - כהן נוירולוגיה
5 ( 32 חוות דעת )
"ד״ר גנלין רופאה מקצועית, אנושית ואישיות מקסימה! דיברה בגובה עיניים הקשיבה הסבירה גילתה רגישות והבנה והכל בחיוך ובאווירה טובה🩷 גם הנער המתבגר יצא עם חיוך ותובנות מהפגישה איתה. ממליצה בחום!"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים

פרופ' שלומית יוסט-כץ
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה