פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 157
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאב ראש
מירי 18/08/2015 | 11:15מזה כמה ימים אני חשה כאב בצד הימני של הראש כאב מאד נקודתי.אני לוקחת קומדין (בת 70+). . האם עלי להגיע למיון? הרופאה הפנתה אותי לבדיקת סי.טי. בתודה מיריהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב ראש
ד"ר דניאל עובד 18/08/2015 | 12:23אם כאב הראש נקודתי, ואינו מלווה בסימנים נוספים כגון בחילות והקאות, אין דחיפות להגיע למיון, אך ממומלץ לפנות לבדיקה אצל רופא נוירולוג בקופ״ח...הוסף תגובה
-
כאב ראש
מירי 18/08/2015 | 14:27שכחתי לציין שלפני כשבוע קיבלתי מכה בראש שלא התיחסתי אליה. ובגלל לקיחת קומדין אני דואגת. תודה על התשובה המהירה. מיריהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
ד"ר דניאל עובד 18/08/2015 | 21:54אני מבין את החשש מדימום, אבל זה לא מתבטא בדרך כלל ככאב נקודתי.הוסף תגובה
-
-
כאב ראש
מרגריטה 18/08/2015 | 16:05שלום ד״ר, שמי מרגריטה בת 23. מזה כשנה אני סובלת מכאבי ראש נוראיים ולא פוסקים. הכאב ראש תמיד בחלק הימני של הראש וכשהוא מגיע כל תזוזה הכי קטנה משפיעה עוד יותר על הכאב. יכול להיות שבוע שלם שהכאב לא מופיע, אך כשהוא מגיע הוא נשאר איתי לפחות 4 ימים ולפעמים גם עד שבוע. ניסיתי לקחת כל כדור אפשרי אך אף כדור לא עוזר לי, הייתי אצל רופא נוירולוג מומחה שהפנה אותי לבדיקת EEG בערנות הבדיקה יצאה תקינה, נתן לי מרשם לכדורים חזקים (רוקסט) אך ללא תוצאות, לפעמים גם אני רואה נקודות שחורות ואין לי מושג ממה זה נובע (בדיקה אצל רופא עיניים יצאה תקינה לחלוטין), אמרו לי גם שאולי זה קורה בעקבות מיעוט בשתיית מים אבל גם כשאני שותה המון זה לא עוזר. בבקשה תעזור לי אני אובדת עצות, אני סטודנטית והלימודים נורא קשים, לא מצליחה ללמוד כמו שצריך בעקבות הכאבים, אשמח לקבל ממך הכוון וייעוץ וממה זה יכול לנבוע, תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 18/08/2015 | 17:59אשמח לעזור, אבל לשם כך תצטרכי לקבוע תור במרפאתיהוסף תגובה
-
עזרה
מרגריטה 18/08/2015 | 19:30אני מבינה ד״ר, אבל לפי מה שקראתי כאן התורים למרפאתך ארוכי טווח ואולי בכל זאת תוכל לעזור לי מכאן בינתיים ולהגיד לי ממה זה יכול לנבוע ומה אוכל לעשות כדי שזה ייפסק וגם אם תוכל להגיד לי איפה המרפאה נמצאת וכיצד ניתן לקבוע תור.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עזרה
ד"ר דניאל עובד 18/08/2015 | 21:52הייתי שמח לייעץ, אבל קשה לדעת דרך הפורום מהי האבחנה והטיפול, המרפאות שלי במרכז רפואי רמת אביב (03-6401234, שלוחה 3) ובבית החולים לניאדו (09-8609336)הוסף תגובה
-
-
אמי בת 75, מזה כחודש מרגישה
elaa56 05/08/2015 | 21:48רעידות בגוף, כאבי ראש , נזלת ושיעול שלא עוברים כחודש. צד ימין יד ורגל חלשים וכואבים. בפנים : צד ימין לא נראה כמיקודם. ביומיים אחרונים נפיחות באיזור עין ימין. ביום א ' עשתה בדיקת דופלקס עורקי הצוואר : צד ימין וצד שמאל : :(CCA) קרוטיס משותף לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. :(ICA) קרוטיס פנימי . נמצאו רבדים טרשתיים הטרוגניים מסויידים במוצא העורק הגורמים להצרות שיעור עד 50% :(ECA) קרוטיס חיצוני נמצאו רבדים טרשתיים הומוגנים במוצא העורק . זרימת הדם נמצאה תקינה. ורטברליס: כיוון וזרימת דם תקינים. מה אומרות התוצאות? ביום א' הקרוב - בדיקת סי טי באסותא. יש מה לעשות עד אז? או באופן כללי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בת 75
ד"ר דניאל עובד 18/08/2015 | 12:30קיימת חסימה של כ-50% בעורק הצוואר (קרוטיס) פנימי, כתוצאה מטרשת עורקים. אם החסימה סימפטומטית, כלומר מלווה בסיפטומים שמתאימים לצד של החסימה, יש לפנות לכירורג כלי דם. הנוירולוג המטפל צריך להחליט. לגבי התלונות המרובות, אני מסכים שצריך לעשות בדיקת CT ראש...הוסף תגובה
-
-
התעלפות
גלי 06/08/2015 | 15:23שלום רב, אחי בן 35 שהה במילואים בצפון בימים האחרונים (ימי החמסין הגדול). אתמול במילואים התעורר משינה בלילה ופתאום התעלף (טוען שזה ממש קרה בשניות.. אפילו לא הרגיש..) החיילים שהיו איתו העירו אותו ופינו אותו לבי"ח שם התברר שפתח את הסנטר ובוצעו בו תפרים. לטענתו במהלך כל היום חש בטוב וגם במהלך כל השבוע. בבית החולים ככל הנראה עשו לו גם בדיקות דם אך לא מצאו דבר..הוא טוען ששתה מים. האם יש מקום לחשש וצריך לבקש גם סי טי ראש או בדיקות נוספות? ובכלל ממה נובעת התעלפות כזאת לאחר קימה משינה לשירותים או לכל מקום אחר.. לתשובתך אודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
התעלפות
ד"ר דניאל עובד 18/08/2015 | 12:27נושא הפורום הוא כאבי ראש. כדאי לפנות בנושא זה לפורום המתאים...הוסף תגובה
-
-
אאורה עיקשת
יולי 10/08/2015 | 19:06שלום דוקטור, אני פונה אליך מפני שהרופא שלי אינו זמין לתקופה זו ועד שיחזור יקח זמן. אני מאוד לחוצה, מפוחדת ודואגת. אני סובלת ממגרנות מגיל 12 אשר מתאפיינות באאורה ונימולים ביד שפה ולשון... המרווחים בעבר בין ההתקפים היו מרובים. בגיל ההתבגרות אומנם חוויתי התקפים דיי קרובים אך היתה 4 שנים הפסקה ! עד שלאחרונה מזה שלושה חודשים כל שבועיים בממוצע אני מקבלת מגרנה עם אאורה. בנוסף לכך היה יום מסויים שבו קיבלתי פעמיים אאורה. הכאב ראש הוא סביר וכמעט לא מורגש (למזלי) אך הקטע הזה שב אני מתחילה לאבד את הראייה ועד לרגע שאני רואה שמשהו גדל בשדה ראייה ונעלם לאט לאט מלחיץ ביותר! הדופק והלחץ דם עולים, אני נכנסת להיסטריה ואולי זה יישמע מצחיק אך לפעמים אני חושבת שאולי אשאר עיוורת לעולם... לפני שנים נשלחתי לבדיקת EEG שיצאה תקינה ולפני חודש עברתי בדיקת MRI שגם היא יצאה תקינה. מה הלאה? מה המשך הבירור? אני מאוד סובלת מהאאורה, האם יש מה לדאוג? צריך בירור נוסף? אני מצטערת על השאלות אך באמת האאורה הורסת לי את היום ומונעת ממני דברים רבים גם מורלית כאשר היא מסתיימת... תודה שלום דוקטור, אני פונה אליך מפני שהרופא שלי אינו זמין לתקופה זו ועד שיחזור יקח זמן. אני מאוד לחוצה, מפוחדת ודואגת. אני סובלת ממגרנות מגיל 12 אשר מתאפיינות באאורה ונימולים ביד שפה ולשון... המרווחים בעבר בין ההתקפים היו מרובים. בגיל ההתבגרות אומנם חוויתי התקפים דיי קרובים אך היתה 4 שנים הפסקה ! עד שלאחרונה מזה שלושה חודשים כל שבועיים בממוצע אני מקבלת מגרנה עם אאורה בנוסף לכך היה יום מסויים שבו קיבלתי פעמיים אאורה.זה מתחיל סתם ככה באמצע היום... הכאב ראש הוא סביר וכמעט לא מורגש (למזלי) אך הקטע הזה שבו אני מתחילה לאבד את הראייה ועד לרגע שאני רואה שמשהו גדל בשדה ראייה ונעלם לאט לאט מלחיץ ביותר! הדופק והלחץ דם עולים, אני נכנסת להיסטריה ואולי זה יישמע מצחיק אך לפעמים אני חושבת שאולי אשאר עיוורת לעולם... לפני שנים נשלחתי לבדיקת EEG שיצאה תקינה ולפני חודש עברתי בדיקת MRI שגם היא יצאה תקינה. מה הלאה? מה המשך הבירור? אני מאוד סובלת מהאאורה, האם יש מה לדאוג? צריך בירור נוסף? אני מצטערת על השאלות אך באמת האאורה הורסת לי את היום ומונעת ממני דברים רבים גם מורלית כאשר היא מסתיימת... האם יש מה לדאוג? כמה בן אדם יכול לספוג אאורה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מיגרנה עם אאורה
ד"ר דניאל עובד 18/08/2015 | 12:26אפשר ליטול טיפול תרופתי לאאורה, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
-
בהמשך לשאלתי לגבי התעלפות (לת)
גלי 06/08/2015 | 23:46לאחר קריאת מכצב השחרור מבי"ח בו טופל אחי... התברר שקם בלילה לשירותים מכיוון שהרגיש שיש לו שלשול ואז בדרכו לשירותים התעלף..האם יכול להיות שמדובר בוירוס או קלקול קיבה על ששילשל רק פעם אחת. לפי בדיקת שתן התייבש אך היה נתון במאמץ רב (באותו יום מילואים). בנוסף, לפי הבדיקות דם קצת חסר לו אשלגן. אודה לך באם תוכל להסביר לי מה זה אומר.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
avm
שרון 02/08/2015 | 03:09לאחר מס ארועי מלנה.ירידה חדה של המוגלובין וברזל למשך חצי שנה חולשה וסחרחורות.עשו לי בדיקת קפסולה בה התגלה avm שאלתי כיוון שזהו גן הנימצא בדם.האם התקפי המיגרנה הקשים מאד שערכו בכל פעם כארבעה ימים לפני התקפי המלנה.ושבעקבות המלנה היה איבוד כודר ראיה וזכרון והכרה למס דקות פעמים השנה.יכול להצביע על תורך לברור אם אין avm גם חלילה בראש..האם לדעתך אני זקוקה בנוסף לגסטרו להבדק אצל נוירולוגהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
avm
ד"ר דניאל עובד 02/08/2015 | 08:23avm יכול לגרום להתקפים דמויי מיגרנה. בהחלט יש מקום להיבדק אצל נוירולוג, ואף יותר מומלץ, במרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
-
avm
שיר 05/08/2015 | 01:01תודה על המענה המהיר.האם לדעתך כל נוירולוג יתאים או שחשוב שזה יהיה מישהו שמתמחה גם במחלות דם כי יש רקע רציני.סבא.2 אחיות.אבא.דודה.הסובלים מתופעות דומות בעקבות מחלת אוסלו וובר במשפחה ויכול להיות שקיים גם אצלי...האם תוכל להמליץ לי לאן לפנות כי המיגרנות קשות ו3 ארועי אובדן זיהוי והכרה שקרו .בעקבות מלנה מדאיגים אותיהוסף תגובה
-
המצאות הגן avm בקיבה .והסטוריה של מיגרנות במשפחה ואוסלו וובר
שיר שרון 05/08/2015 | 01:44סליחה על האורך בכתיבה אבל חשוב לי לתת מירב פרטים.בשיחה של הורי עם מומחה אוסלו וובר בארץ הוא טען שלפני טיפול בכאבי ראש צריכה נוירולוג שיבצע mri בכדי לוודא שאין avm בראש המשפיע על כאבי ראש קשים האם במרפאתך אוכל לברר השאלות הנל או לבצע בדיקות אלו.ואם לא על מי היית ממליץ.האם יש לך הסדר עם קופת חולים מאוחדת..תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
avm
ד"ר דניאל עובד 05/08/2015 | 08:24תוכלי בהחלט לקבל מענה לשאלותייך במסגרת בירור במרפאתי. הביטוחים המשלימים של כל קופות החולים חוץ ממכבי מכירים לצורך החזר...הוסף תגובה
-
מגרנה ומלפורמציות ואסקולריות
שיר 05/08/2015 | 12:43תודה על המענה.מחכה למיפגש עם דר מי זהב.אחראי עמותת אוסלו וובר בארץ בשניידר שינחה אותי ויתן מכתב שלדעתו חשוב שאגיע עימו אגיע לנוירולוג .ואעמוד בסד בקשר.אשדמח לדעת שעות וימים של קבלת קהל במירפאתך או בביהח.תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר דניאל עובד 05/08/2015 | 14:03ב׳ ו ה׳ בלניאדו, ו ג׳ במרכז הרפואי רמת אביב. 09-8609336, 03-6401234, שלוחה 3הוסף תגובה
-
-
צמרמורת בראש
פיני גנון 11/11/2014 | 14:32לאחרונה במיחד בשעות הערב יש מידי פעם צמרמורות בראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
צמרמורות
ד"ר דניאל עובד 11/11/2014 | 20:55כדאי להיבדק ע"י רופאהוסף תגובה
-
צמרמורות בראש
אור 05/08/2015 | 08:56כשאנשים פונים לפורום על מנת להבין את הבעיה הם מצפים לתשובה קצת יותר מורכבת מאשר כדאי להיבדק אצל הרופא. וחבל הפורום נועד לתת תשובות קצת יותר מעמיקות.הוסף תגובה
-
-
כאב ראש בבוקר (לת)
גבי 04/08/2015 | 08:10שלום ותודה מראש. בת 45, מזה חודש או יותר, סובלת מכאבי ראש רק בקימה בבוקר, ורק בצד ימין של הראש. בשירותים (סליחה), כשיש מאמץ מרגישה דופק פועם וכואב בצד הזה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
מיגרנות קשות כנראה בגלל עבודה מה עושים?
שירי 25/07/2015 | 15:42שלום ד״ר , אני בחורה בת25 מעולם לא היו לי מיגרנות אך יש לציין שאימי סובלת מידי פעם(אולי זה תורשתי) אני עובדת כבר כמעט שנתיים בעבודה במשמרות חלקן לפנות בוקר,חלקן לילה וחלקן במהלך היום, עד לפני מספר חודשים הכל היה בסדר(מבחינת כאבי ראש למעט העובדה שהשעות ככל הנראה החלישו את גופי וגרמו לי לחלות הרבה במהלך תק׳ העבודה וכן לעובדים רבים) לאחרונה (כ3חודשים אחרונים ) התחלתי לסבול ממיגרנות קיצוניות =כאבי ראש בחלקים שונים בראש המלווים לרוב בבחילה ,רגישות לאור וכדומה ומצאתי את עצמי נעדרת מהעבודה הרבה בשל כך, מה עלי לעשות בנושא כדי לטפל בכאבי הראש האלו? האם עלי לחזור לשעות סדירות? האם עלי ללכת להיבדק אצל נוירולוג והם ישנו דרך להקל על הכאב? תודה רבה על הסיוע. שיריהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מיגרנות
ד"ר דניאל עובד 28/07/2015 | 11:26שירי שלום. אם מס׳ ההתקפים עולה על פעם בשבוע, יש ליטול טיפול מניעה למיגרנה. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראשהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
נוירופיברומטוזיס
-
דלקת קרום המוח
-
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
קארבאמאזפין
-
תרופות קשורות
-
קלוראזפאט
-
פירידוסטיגמין
-
מונחים קשורים
-
עיל"מ – עמותה ישראלית לסרטני מוח
-
אי-תיאום
רופאים בתחום
ד"ר יאיר זלוטניק
נוירולוגיה
4.9
( 52 חוות דעת )
"ממליצה בחם על הטיפול המסור של ד"ר יאיר זלוטניק . הרגישות וההקשבה שלו למטופל ראויה להערכה."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים
פרופ' שלומית יוסט-כץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה