פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 248
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאב ראש ותחושת כבדות
שי 23/09/2012 | 17:28שלום רב לך ד"ר נכבד! רציתי לדעת אם יש קשר בין כאב ראש מכיוון הצוואר עד לקודקוק הראש כולל סחרחורות לא סיבוביות לבין יישור יתר (כפי שמצאו בצילום רנטגן)- מה אפשר לעשות לכך? דבר נוסף, האם יש קשר בין כאבי ראש לתחושת מתח בשרירי הצוואר? אני בת 36, מטופלת ב 10 מ"ג ציפרלקס. תודה מראש, וגמר חתימה טובה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש עורפיים
דר' דניאל עובד 27/09/2012 | 22:23שלום רב, קיים קשר בין כאבי ראש עורפיים וסחרחורות, ובין שינויים ניווניים בצוואר ובלטי דיסק בעמוד השדרה הצווארי. אם אכן מקור הכאב בצוואר, יש לפנות לאורטופד. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש ומתח בשרירי הצוואר
דר' דניאל עובד 27/09/2012 | 22:24בהחלט ייתכן קשר..הוסף תגובה
-
-
אלטרולט 10 מ"ג
אורטל 28/05/2012 | 16:40שלום רב,מזה כחודש וחצי אני סובלת מ - tension headach והתחלתי טיפול באלטרולט 10 מ"ג לטיפול בשרירים תפוסים בראש.בשלושת הימים הראשונים לקחתי חצי כדור על מנת להסתגל,וביומיים האחרונים עליתי לכדור שלם.מאז שעליתי לכדור שלם אני מרגישה תחושת כבדות בראש ובצוואר העליון שלא הייתה קיימת לפני.האם יתכן כי מדובר בתופעת לוואי של האלטרולט ובמידה וכן האם התופעה אמורה לחלוף ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אלטרולט
דר' דניאל עובד 28/05/2012 | 22:08ייתכן שתחושת הכבדות היא חלק מה- tension headache, אך בהחלט יכול להיות שמדובר בתופעת לוואי, אם החלה מיד לאחר התחלת הטיפול. אני מציע לחכות מס' ימים, כי לרוב תופעות לוואי חולפות. בהצלחה.הוסף תגובה
-
אלטרולט 10
בלה 22/09/2012 | 07:30אני אישה כבת 65 מאוד פעילה פיזית. כשנה אני מסתובבת עם כאבי שרירים חזקים וביקרתי אורטופדים וראומטולוגים רבים. לאחרונה אובחן פיברו מיאלגיה והומלץ לי לקחת אלטרולט 10. קראתי על התרופה ומאוד ניבהלתי.מה הקשר בין דלקת בשריר לדיכאון ? אודה אם אוכל לקבל קצת אינפורמציה. תודה רבה ושנה טובההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי שרירים, פיברומיאלגיה
דר' דניאל עובד 27/09/2012 | 22:20שלום רב, אלטרולט תרופה מצויינת לטיפול בכאב מכל הסוגים, ובפרט בפיברומיאלגיה. בעבר שימשה לטיפול בדיכאון, היום כמעט ולא משתמשים בהתוויה זו. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
אני סובלת ממיגרנה
טל 21/09/2012 | 13:16שזה תוקף אותי אני לא לא יכולה לעשות כלום ואני לא לוקחת כדורים אז רציתי לשאול אני יכולה לעשות רישיון לרכבהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מיגרנה
דר' דניאל עובד 27/09/2012 | 22:11כמובן שאפשר, אבל מומלץ לקחת תרופות...הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש
אנונימי 13/09/2012 | 14:33שלום, כבר תקופה ארוכה שאיני חש בטוב,הנני בן 37 בריא בד"כ, לאחרונה היו לי כאבים בחזה לפעמים בראש, עשיתי בדיקות ללב כגון:א.ק.ג,אקו לב,הולטר לב,ארגורמטריה והכל יצא תקין, מדי פעם היו לי סחרחורות שהולכות ובאות, בשבוע האחרון מיום רביעי בלילה שעבר יש לי כאבי ראש לא נעימים זה התחיל לי בלילה העיר אותי מהשינה ואחר כך עבר, ביום חמישי למחרת כל היום כאב לי הראש לאחר שלקחתי אדוויל הכאב עבר עד ליום שני האחרון ,והחל מיום זה יש לי כל הזמן כאבי ראש,הכאבים בעיקר בצדדים ולפעמים מן לחץ על כל הראש,יש גם תחושה של סחרחורות ואיבוד שיווי משקל,או טשטוש ראיה ,הייתי אצל הרופא והוא אמר שזה יכול להיות מהעיניים אבל זה לא נראה כך, אודה לתשובתכם , בברכת חג שמח ושנה טובה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש וסחרחורות
דר' דניאל עובד 14/09/2012 | 09:21כדאי לפנות לבדיקה אצל נוירולוג. בהצלחה.הוסף תגובה
-
כאבי ראש
אנונימי 20/09/2012 | 13:18תודה דוקטור על התגובה, אכן הייתי אצל נוירולוג,הוא לא מצא משהו חריג, הוא לא ראה סיבה לעשות CT ,אך אמר אם איני רגוע שאני יעשה, הכאבים עדיין לא עוברים ויש לי כמעט כל יום כאבים על בסיס יומי,והרבה פעמים סחרחורות וטשטוש ראיה ,האם יש עוד דברים לעשות ? שוב תודה, להלן שאלתי ותשובתך מהפעם הקודמת : שלום, כבר תקופה ארוכה שאיני חש בטוב,הנני בן 37 בריא בד"כ, לאחרונה היו לי כאבים בחזה לפעמים בראש, עשיתי בדיקות ללב כגון:א.ק.ג,אקו לב,הולטר לב,ארגורמטריה והכל יצא תקין, מדי פעם היו לי סחרחורות שהולכות ובאות, בשבוע האחרון מיום רביעי בלילה שעבר יש לי כאבי ראש לא נעימים זה התחיל לי בלילה העיר אותי מהשינה ואחר כך עבר, ביום חמישי למחרת כל היום כאב לי הראש לאחר שלקחתי אדוויל הכאב עבר עד ליום שני האחרון ,והחל מיום זה יש לי כל הזמן כאבי ראש,הכאבים בעיקר בצדדים ולפעמים מן לחץ על כל הראש,יש גם תחושה של סחרחורות ואיבוד שיווי משקל,או טשטוש ראיה ,הייתי אצל הרופא והוא אמר שזה יכול להיות מהעיניים אבל זה לא נראה כך, אודה לתשובתכם , בברכת חג שמח ושנה טובה. דר' דניאל עובד 14/09/2012 09:21 כדאי לפנות לבדיקה אצל נוירולוג. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
CT
דר' דניאל עובד 21/09/2012 | 01:46אם התופעות לא נעלמו ו/או במגמת החמרה, אולי בכל זאת כדאי לשקול CT ראש...זה כמובן תלוי בשיקול הדעת של להנוירולוג. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאב ראש צד אחורי שמאלי
גל 20/09/2012 | 19:15דר דניאל שלום רב. מזה כמה חודשים הנני סובל מכאבי ראש לא חזקים במיוחד בצד אחורי ימני של הראש וקרוב לאוזן ימין. לכאבים אין סדירות מסויימת שאני יכול להגיד מתי כואב ומתי לא ....לפעמים זה יכול להיות כמה ימים ברצף ולפעמים בכלל לא . מה שכן הכאבים הולכים ובאים כבר כמה חודשים, הייתי שמח לשמוע את דעתך,תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בעורף מימין
דר' דניאל עובד 21/09/2012 | 01:43גל שלום, אם ההתקפים מופיעים למשך מס, שניות-דקות, קרוב לוודאי שמדובר בדלקת של העצב העורפי הגדול. אם למשך שעות-ימים, ייתכן שמדובר בכאבי ראש מסוג tension או מיגרנה. כדאי לפנות לנוירולוג. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש אחורי בצד שמאל
יהודה דיין 19/09/2012 | 22:03היי דר' דניאל,שנה טובה בשבועיים האחרונים אני מרגיש כאבי ראש בצידו השמאלי (מהצד שלי) מאחורי הראש. הכאב נסבל אך מוזר ולא רגיל,באותו אזור ידוע לי על שן בינה שאותה אני צריך לעקור,אבל השן לא כואבת והראש כן. האם זה יכול להיות קשור אחד לשני והתפחה שם דלקת? ואם לא מה זה יכול להיות? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בעורף משמאל
דר' דניאל עובד 20/09/2012 | 11:43ייתכן שמדובר בדלקת של העצב העורפי הגדול. כדאי לפנות לרופא נוירולוג לבדיקה וקבלת טיפול מתאים. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש חזקים אצל נער בן 16
איזבל 19/09/2012 | 15:21שלום בן דוד שלי היה אצלי במשך חמישה ימים. מהרגע שהוא הגיע אליי ועד הרגע שעזב הוא התלונן על כאבי ראש נורא חזקים. הוא תיאר אותם כך שהוא לא מצליח לפתוח את העיניים. מאחר והוא הגיע אליי ברכבת, נוסף השילוב של הנזלת שלא עברה לו, למרות שהוא השתמש בתכשיר לייבש את הנזלת. הוא לקח כ 2 כדורים נגד כאב ראש ביום וזה הוקל לו, באופן יחסי. הוא הלך הבוקר לרופא, לבד. בעיר שבה הוא גר. טוען כי הרופאה שלחה אותו לרנטגן ובנוסף נתנה לו שתי תרופות. 1 pseudoephedrine 60mg ו amoxicillin trihydrate 500mg ככה רשום פה 2 תרופות , 3 פעמיים ביום את 2 הם האם הם מתאימים בכלל לדיאגנוזה המתוארת? האם הם מטפלים או רך משככים את כאבי הראש?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טיפול
דר' דניאל עובד 20/09/2012 | 11:39הטיפול מיועד לסינוסיטיס. אם האבחנה אכן נכונה, הטיפול תצריך לעזור...הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש וציפצופים באוזניים
איציק 13/09/2012 | 12:33שלום. לפני שלושה חודשים התחילו כאבי ראש וציפצופים בשתי האוזניים מה שמוזר זה כל פעם שאני מכופף טיפה את הראש יש נקודה מסויימת של ציפצופים חזקים באוזניים בנוסף כל לחיצה על הראש מגביר את הציפצופים,לפני שלוש שנים היו כאבי ראש הייתי אצל רופא עיינים שראה הרמה קלה של דיסקה ימנית הייתי אצל נויורואופתלמולוג עברתי CT דיקור מותני בדיקת שדה ראיה הכל היה תקין ,עכשיו שוב ביקרתי אצל נויורואופתלמולוג ולא ראה שינוי וגם אצל רופא אף אוזן גרון ונויורולוג עשיתי בדיקת שמיעה תקינה ובדיקת ברה תקינה לאף אחד אין תשובה מה לעשות תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 14/09/2012 | 09:23כדאי להתחיל בטיפול לכאבי הראש מקבוצת תרופות מסויימת, בחלק מהמקרים זה יכול להעלים גם את הצפצופים באוזניים. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תרופת
איציק 19/09/2012 | 12:48באיזה תרופות מדובר? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תרופות
דר' דניאל עובד 19/09/2012 | 13:18סוגי התרופות נקבע על פי ההתרשמות הקלינית ולכן לא אוכל לפרט בפורום...הוסף תגובה
-
-
שאלה
לירון 16/09/2012 | 00:09שלום רב, בתחילת השבוע יצאתי לטיול מהעבודה, הנסיעה הארוכה באוטובוס גרמה לי לבחילות חולשה וסחרחורת. היה מאוד חם וטיילנו בשטח פתוח ללא צל . ומאז אני לא מצליחה לשתות או לאכול כראוי כי בכל פעם אני מקיאה לאחר זמן קצר. כאבי הראש לא פחתו ומדי פעם יש לי תחושה של דופק מהיר, סה"כ עברו כבר 3 ימים מאז הטיול, האם יתכן שהתייבשתי והאם ההתייבשות לוקחת כמה ימים? כלומר האם זה יעבור לבד במשך הזמן האם זה יכול לעבור לבד או שיש צורך בפניה לרופא (מעדיפה שלא) בסה"כ אני לא מרגישה "מעולפת" אלא חולשה כללית וסחרחורות . צבע השתן שלי כהה למרות שאני מנסה לשתות כל הזמן , האם ההקאה גורמת לשתן להיות כהה? האם יש משהו שניתן לקחת ללא משם רופא שיכול לעזור לי? (מדדתי ל.ד וסוכר אצל אמי, ל.ד 95/60 דופק 102 וסוכר 74הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שאלה
דר' דניאל עובד 16/09/2012 | 09:36ייכן שהתייבשת, והשתן הכהה יכול להעיד על כך, בכל מקרה כדאי לפנות לבדיקה אצל רופא...הוסף תגובה
-
-
כאב ראש וטשטוש ראיה
אלעד זינו 12/09/2012 | 18:23היי, בחודשיים האחרונים מדיי פעם אני חווה כאב ראש בצד השמאלי של הראש שגם מלווה בטשטוש ראייה בעין שמאל. קרה לי פעם אחת, ועבר אחרי שלושה ימים. עכשיו חזר לי שוב אותו הדבר בדיוק, כאב ראש (קם באמצע הלילה בגלל כאב הראש!) וטשטוש בעין שמאל. רציתי לדעת אם זה סוג של מיגרנה ואם כן למה זה משפיעה על הראייה?! תודה אלעד זינוהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים במחצית ראש וטשטוש ראייה
דר' דניאל עובד 13/09/2012 | 11:27אלעד שלום, יתכן שכן. התיאור של כאבים במחצית ראש וטשטוש ראייה לפני או בזמן הופעת כאבי ראש יכול להתאים למיגרנה עם אאורה. זה משפיע על הראייה כי ככל הנראה יש במיגרנה דלקת של עצבים והתכווצות/הרחבה של כלי הדם המזינים את העין.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
היפוטוניה
-
נוירופיברומטוזיס
-
בדיקות קשורות
-
כספית בדם
-
מעכבי אצטילכולין אסטראז
-
תרופות קשורות
-
פירידוסטיגמין
-
ריזאטריפטאן
-
מונחים קשורים
-
פיזיולוגיה
-
גירוי חשמלי של עצב דרך העור (TENS)
רופאים בתחום
ד"ר יאיר זלוטניק
נוירולוגיה
4.9
( 52 חוות דעת )
"ממליצה בחם על הטיפול המסור של ד"ר יאיר זלוטניק . הרגישות וההקשבה שלו למטופל ראויה להערכה."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים
פרופ' שלומית יוסט-כץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה