פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 259
פרופ' שלומית יוסט-כץ פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל. פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין). נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן. פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית. במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות: * גידולי מוח ראשוניים * גידולי מוח משניים - גרורות * סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים: נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי פרכוסים משנית לגרורות מוחיות תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression) אירועים תרומבואמבוליים תסמונות פרהנאופלסטיות בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון. במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון: * מיגרנה * TENSION HEADACHE * CLUSTER HEADACH * כאבי פנים * HEMICRANIA CONTINUA * TRIGEMINAL NEURALGIA בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
התקפי כאבי ראש משה 02/06/2012 | 19:31שלום רב, אני בן 62. לאחרונה סובל מהתקפים חזקים מאוד של כאבי ראש. ההתקפים באים במיוחד בלילה אך לעתים יש גם התקפים במהלך היום. בלילה אני מתעורר עקב התקף חזק מאוד, לוקח משכך כאבים ולאחר כחצי שעה הכאב פוחת ואני נרדם. בבוקר אני מתעורר עם כאב ראש והוא פוחת במהלך היום. עשיתי בדיקות, CT ראש, בדיקת EEG, דופלר עורקי צואר. רופא הנוירולוג שלי אמר שכל הבדיקות תקינות ואינו יכול לעזור לי , הוא לא נתן לי שום טיפול ושלח אותי לאורטופד. האורטופד שלח אותי לבדיקת רנטגן צוואר שיצאה תקינה וגם אמר שמבחינתו אין שום בעיה ואינו יכול לעזור לי. אני סובל מאוד. האם יש עוד בדיקות שאפשר לבצע? האם יש תרופות שיכולות לעזור? למי אני יכול לפנות? תודה רבה, משההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי ראש במיוחד בלילה דר' דניאל עובד 02/06/2012 | 22:15משה שלום, ייתכן כי אתה סובל מכאבי ראש מסוג hypnic, יש לזה טיפול תרופתי. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
מרפאה לכאבי ראשמשה 07/06/2012 | 16:52ד"ר עובד שלום רב ותודה רבה על תשובתך. היכן קיממות מרפאות לכאבי ראש? האם יש מרפאות מיוחדות לכאבי ראש במסגרת קופת חולים (אני בקופת חולים מכבי)?הנוירולוג שלי טוען שאין אצלי שום בעיה. איך אני יכול להגיע למרפא כזו? מי יתן לי הפניה לשם? האם יש טיפול תרופתח לבעיה שלי? תודה רבההוסף תגובה
תשובת מומחה מרפאה לכאבי ראש דר' דניאל עובד 07/06/2012 | 21:21בכל בית חולים מרכזי יש מרפאת כאבי ראש- בילינסון, תל השומר איכילוב, מאיר וכו'. רופא המשפחה צריך להפנות אותך. אם לא תצליח לשכנע את רופא המשפחה שקיימת בעיה, ו/או לא תצליח להשיג טופס 17, תוכל אם תרצי לפנות למרפאת כאבי ראש בלניאדו שהיא מרפאה פרטית, לא דרושה הפנייה. בהצלחה.הוסף תגובה
איזו מרפאה הכי מומלצת?06/07/2012 | 09:06איזה בית חולים הכי מומלץ לטיפול בכאב ראש?הוסף תגובה
תשובת מומחה מרפאה הכי מומלצת דר' דניאל עובד 06/07/2012 | 09:07כולן טובות...הוסף תגובה
מבקשת תשובה מהירה מאוווווווווווווד דחווווף 05/07/2012 | 15:18שלום ! לפני שנתיים הנוירולוג ראה בעין ימנית בצקת (פניתי עקב כאב ראש), לפני שנה וחצי עברתי MRI מוח ברוך השם תקין. עשיתי הרבה בדיקות פונדוס אצל רופא העיניים וכולם תקינים ברוך השם. לפני חודשיים הייתי אצל נוירולוג שאמר שבפונדוס מימים יש טשטוש סופריורי ונזלי קל של הדיסקה אך אין לראות SVP אחריה עשיתי עוד בדיקת פונדוס והייתה תקינה ברוך השם ורופא העיניים אמר שבגלל שיש לי קוצר ראייה ייתכן שזו הסיבה ( למרות שאני לא רואה טוב בשתי העיניים לא דווקא הימנית אך הטשטוש נמצא רק מימין ). אני מאוד מודאגת בבקשה תרגיע אותי תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקת עיניים דר' דניאל עובד 06/07/2012 | 09:06כדאי להעלות את השאלה בפורום עיניים, אני בכל מקרה מסכים עם הנוירולוג שאמר לך שקוצר ראייה עלול להטעות לגבי טשטוש גבולות הדיסקה...הוסף תגובה
כאבי ראש יום יומיים חזקים מאוד יהודית 04/07/2012 | 13:52שמי יהודית אני בת 60 תמיד סבלתי מכאבי ראש והתקפי מגרנה, תמיד קיבלתי כדורים שהיו אמורים למנוע את ההתקפים כמו סלו דלארין ועוד אני פשוט לא זוכרת את שמות הכדורים בשנתיים האחרונות אני מקבלת טופמקס 50 מ״ג כדור לפני השינה וכדור ביום אך זה ממש לא עוזר לי וכל פעם שאני נרדמת אפילו לכמה דקות אני מתעוררת עם כאבי ראש חזקים מאוד שמלווים בהקאות, הכאב מתמקד בעורף בחיבור בין הצואר לגולגולת ובראש בחיבור בקרקפת מעל המצח והכאב מתפשט על כל הקרקפת, יש לציין שבבסי טי הכל תקין והאם לבקש בדיקת m r I יש לציין שבחודש האחרון ההתקפים לא רק בזמן השינה ואני פשוט לא יכולה לתפקד עם כאבי הראש .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי ראש יום יומיים חזקים דר' דניאל עובד 04/07/2012 | 19:11קשה לומר יהודית, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש להערכה מחודשת והחלטה לגבי הצורך בביצוע MRI...הוסף תגובה
שאלה (לת) א 04/07/2012 | 13:06הייתי אצל רופא שנתן לי מס' תרופות ביניהם אינדוביס לכאבי הראש שלא עזרו בכלל לכלום,לאחר חודשיים זה לא עזר-הוריד את השאר ואת האינדוביס השאיר לעוד חודשיים-ומרוב עצבים לא לקחתי כלום ולא חלף כלום שאלותיי-למה הוא נותן שוב לקחת חודשיים שלמים נוספים את התרופה הנ''ל אם במשך חודשיים לא עשתה שום דבר? שנית-קסנאגיס(תרופה למתח) יכול/קשור לסייע לכאבי הראש? אני מרגיש כאב עצבי/שרירי איך זה קשור אני לא מביןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
כאב בעורף רעות 04/07/2012 | 11:48דר ר ציתי לשאול סובלת כחצי שנה מכאב עמום צד שמאל נקודתי בעורף במשך כל שעות היום בצילום ובדיקת חשמל לא מצאו כלום ופזאןטרפיה לא עאןזרת יש לציין שאני סובלת מחרדות ומטופלת בציפרלקס האם יש קשר איזה עוד בדיקות מומלץ לעשות ולאיזה רופא הכי טוב אןרטופד או נוירולוג?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב בעורף דר' דניאל עובד 04/07/2012 | 11:58רעות שלום, זה יכול להיות קשור לחרדות ומתח נפשי, כדאי לפנות לנוירולוג, אפשר לטפל בתרופות או בהזרקה מקומית. בהצלחה.הוסף תגובה
כאב ראש- ביום ללא ריטלין גל 03/07/2012 | 18:54שלום ד"ר. אני סטודנטית בת 25, כמובן בתקופת מבחנים כרגע. אני לוקחת ריטלין בצורה לא סדירה, בעיקר בתקופות מבחנים או ימים שבהם הריכוז קריטי. אתמול היה לי מבחן גדול כאשר לפניו לקחתי ריטלין כל יום בשבועיים האחרונים... היום ישנה הפוגה והחלטתי לא לקחת, אולם במהלך היום התפתח לי כאב ראש חמור מאוד. האם הגוף שלי דורש ממני ריטלין?! או שמדובר בצירוף מקרים? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב ראש דר' דניאל עובד 04/07/2012 | 11:18כנראה שמדובר בצירוף מקרים...הוסף תגובה
טשטוש ראייה כאבי אוזניים חני 03/07/2012 | 22:33שלוםאני בת 26. סובלת כמה שנים מתת תפקוד בלוטת תריס.עכשיו המצב מאוזן ואני בלי תרופות.מזה תקופה אני סובלת ממעין תחושת לחץ וקושי להתמקד בראייה. יש לי גם תחושה עמומה של כאבי אוזניים שרופא אף אוזן שלל בעיה ושלח אותי לבדיקת שמיעה.לכל זה מתווספות בחילות סחרחורות ודקירות בחזה.קשה לי ללכת כמה צעדים מבלי להרגיש שתכף אתמוטט הנשימה נהיית כבדה והבטן מתנפחת כל הזמן גם אם לא אכלתי כלום במשך יומיים.אני אובדת עצות .לא יודעת אם זה בגלל הבלוטה או שזה משהו אחר...אודה מאוד לעצההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טשטוש ראייה וכאבי אוזניים דר' דניאל עובד 04/07/2012 | 11:17הייתי ממליץ להיבדק ע"י רופא אנדוקרינולוג לאחר שביצעת בדיקת דם לבלוטת התריס, כדי לשלול שאכן מדובר בסימנים על שמקורם בהפרעה בבלוטת התריס. בכלמקרה, כדאי לפנות לנוירולוג להערכה ולבדיקה נוירולוגית. בהצלחה.הוסף תגובה
כאבי ראש שירי 04/07/2012 | 07:26אני סובלת כשנה מכאבי ראש הנמשכים לפחות ארבעה ימים בשבוע, הכאב משתק, מופיע בעוצמות אדירות במשך היום והלילה וגורם לי להיעדריות מין העבודה ולחוסר תיפקוד. מיותר לציין שתרופות מסוג אדוויל כבר אינם עוזרות. נשלחתי לבדיקת סי טי לפני כ-8 חוד לערך, והבדיקה יצאה תקינה. בימים האחרונים ניגשתי לניירולוגית שטענה שהשרירים בצידי הראש תפוסים-היא שלחה אותי לפיזיוטרפיה. אני מאד סקפטית בהבחנה שלה..אשמח מאד להכוונה ולעזרה בהולה. תודה גדולה! שיריהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב ראש דר' דניאל עובד 04/07/2012 | 11:14אם את סקפטית באבחנה של הנוירולוגית, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש לדעה שנייה. הרושם מן התיאור שלך הוא שלא טופלת נכון. בהצלחה.הוסף תגובה
בדיקת עיניים 04/07/2012 | 10:02שלום ! עקב כאבי ראש הופניתי לבדיקת עיניים, עשיתי אך אני לא ממש מאמינה לבדיקת רופא העיניים שבדק אותי, ומעוניינת לפנות לעוד בדיקה אצל רופא עיניים אחר. 1- מה אגיד לו? האם להגיד לו שיבדוק קרקעית העין בנוסף ללחץ בעיניים? כך אומרים? 2- כיוון שיש לי כאבי ראש אני עושה כל חודש בדיקת עיניים, האם האור שהרופא מכניס לעיניים מזיק? ובמיוחד ואני בהריון (ברוך השם ) . תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקת עיניים דר' דניאל עובד 04/07/2012 | 11:13תגידי לו שיבדוק את קרקעית העין. הבדיקה אינה מזיקה, גם בהריון.הוסף תגובה
עצב עורפי 01/07/2012 | 11:16שלום ! אני בת 28, עקב כאב ראש אחורי מזה חצי שנה פניתי למס' נוירולוגיים ואמרו שזו בעיה של העצב העורפי. קיבלתי זריקות בעצב, עברתי פיזיוטרפיה לצוואר, ומקבלת מאז אלטרולית,ללא שום שיפור. אני בהריון ברוך השם בשבוע 19. חשוב לציין שאני בחרדה מתמדת אין לי מושג אם זה משפיע לרעה על התקדמות הטיפול. היו תקופות קצרות ( למס' שעות) שהרגשתי שיפור קטן אך הייתה רגרסיה שוב. אני זוכרת לפני ההריון הייתי מקבלת איתופן ומאוד אז עזר לי אך הפסקתי בגלל ההריון. הייתכן שכל הטיפולים שעברתי לא יעזרו? ומה ניתן להציע לי עוד במיוחד שאני בהריון? לפעמים אני נוטלת אינדוביס על דעת עצמי ומרגישה הטבה, ומתי זה אמור להיעלם? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עצב עורפי דר' דניאל עובד 01/07/2012 | 20:46הרבה פעמים דלקת העצב העורפי היא חלק מאבחנה של כאבי ראש מסוג Tension והטיפול צריך להתמקד באבחנה זו, ולא טיפול נקודתי בעצב. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש.הוסף תגובה
עוד01/07/2012 | 22:13תודה על התושבה. לצערי לא ממש הבנתי מה שניסית להסביר לי !! לגבי המלצתך לפנות למרפאת כאבי ראש : אז אני פניתי למרפאת כאב ראש דרך כללית הרופא אמרה שזו גם בעית עצב עורפי ואולי אחרי הלידה במידה וזה ממשיך אולי תיתן לי זריקה. אך עכשיו אין מה לעשות ובנוסף במשך החודשים האחרונים פניתי לשניים מהנוריולוגים הגדולים בארץ המומחים לכאב ראש אך שניהם נתנו לי זריקה בעצב ואחד שלח אותי לפיזיוטרפיה ואמרו שאין יותר מה לעשות כי אני בהריון.שום דבר לא עזר. אך אני מיואשת וסובלת ומקווה שתנסה לעזור לי ולהציע לי מה לעשות ?! תודההוסף תגובה
תשובת מומחה עוד דר' דניאל עובד 02/07/2012 | 00:33אוקיי, אז כנראה שאכן זוהי האבחנה. אם זריקות ומשככי כאבים לא עזרו, כדאי לפנות לתחום הרפואה המשלימה. בהצלחה.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
דלקת קרום המוח
-
מיאסטניה גרביס
בדיקות קשורות
-
כספית בדם
-
בדיקת שדה ראיה
תרופות קשורות
-
רילוזול
-
ליסוריד
מונחים קשורים
-
אוליגודנדרוציט
-
אנגיוגרפיה של המוח
רופאים בתחום

ד"ר מוחמד הוארי נוירולוגיה
5 ( 12 חוות דעת )
"ד״ר הווארי רופא קשוב, סבלני ומקצועי - ממליצה עליו בחום:)"

ד"ר דוד אוריון נוירולוגיה
4.9 ( 18 חוות דעת )
"מיום הראשון שנכנסתי לדר אוריון הבנתי שנכנסתי לרופא שמבין ענין ושולט במה שיש לי וזה מקנה סופר ביטחון בזמן קצר פתר כל בעיה שצצה לי כל החברים שלי כבר יודעים מזה ד"ר אוריון"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים

פרופ' שלומית יוסט-כץ
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה