פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 259
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאבי צוואר
יעל 28/06/2012 | 18:48מזה חודש יש לי כאבי צוואר במיוחד בזמן הזזת הראש ימינה ושמאלה. האורטופד קבע שאלה שרירים תפוסים והמליץ על פזיוטרפיה. אני גם מנסה טיפולי טווינא, וזה לא עוזר. האם יתכן שרירים תפוסים כל כך הרבה זמן? האם יש לך המלצה נוספת?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי צוואר
דר' דניאל עובד 28/06/2012 | 21:31הפורום דן בנושאים של כאבי ראש ומיגרנה...הוסף תגובה
-
-
כאבים בירך ימין
זאב 28/06/2012 | 18:53כבר כמה שבועות אני סובל מכאבים חזקים בירך ימין. בצלום קבעו שהכל תקין, ויש מן הסתם דלקת. המליצו לי על פיזוטרפיה וכדור אטופן למשך 3 ימים. ביניתים אין כל שינוי. אבקש את חוות דעתך. בתודה, זאבהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בירך ימין
דר' דניאל עובד 28/06/2012 | 21:30הפורום דן בנושאים של כאבי ראש ומיגרנה, ולא כאבים בירך...הוסף תגובה
-
-
שינה וכאב ראש
הילה 27/06/2012 | 11:48שלום רציתי לשאול, בתקופות של עונות המעבר יש לי בעיה עם שינה וכשאני לא ישנה מספיק מתחילים אצלי כאבי ראש חזקים שממשיכים ליום שלם וגם שנת צהריים כבר לא ממש עוזרת אני לוקחת בלילות האחרונים כדור טונייט כדי להמנע מהכאב ראש אבל רציתי לדעת למה זה קורה בכלל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שינה וכאבי ראש
דר' דניאל עובד 27/06/2012 | 19:16חסך שינה ידוע כגורם לכאבי ראש מסוגים שונים, המנגנון אינו ברור. הטיפול הוא לפתור את בעית השינה, או שימוש בטיפול מונע לשיכוך כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
רגישות למזגן וקור לא טבעי
דוד 25/06/2012 | 22:13כשאני נכנס למקום עם מיזוג אוויר לא טבעי ( חנות, אוטובוס, וכו') מיד מרגיש קוצים בגוף ,גלי חום ,לאחר זמן קצר מרגיש התקבצויות בשרירים , חולשה , ראש כבד וכואב, שורף בעיניים, כל התחושות של הצטננות. אני לא אוכל קר,ולא שותה קר בכלל. אמרו לי שזה אלרגיה , אבל שום תרופות לא עוזרות. האם אתה יכול לעזור לי.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
רגישות למזגן
דר' דניאל עובד 26/06/2012 | 10:30אתה בפורום כאבי ראש ומיגרנה, כדאי להעלות את השאלה בפורום המתאים, כמו למשל אלרגיה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
תופעות לוואי וונלה
אורטל 25/06/2012 | 16:47שלום וברכה ד"ר עובד.בחודשיים האחרונים אני סובלת מכאב ראש תמידי שמתבטא בלחץ ובתחושה של שריר מעט תפוס באחורי הראש ומעין תחושה של הפרעה בקודקוד הראש.אתמול במרפאת כאב רשם לי הפרופסור המטפל טיפול של וונלה 37 .5 מ"ג פעמיים ביום,עם עליה הדרגתית עד ל150 מ"ג,מאחר ונראה כי ישנה השפעה ניכרת של חרדה על הכאב..אני שמחה לומר שכבר מאתמול אני מרגישה שיפור ברוך השם מבחינת השריר התפוס ומבחינת ההפרעה בקודקוד הראש,אך מאידך אני מרגישה כאב ראש קל עד בינוני בעיקר בקדמת הראש וברקות,מה שלא היה קיים לפני.הבנתי כי וונלה יכול לגרום לכאב ראש.שאלתי האם התופעה אמורה לחלוף עם הזמן,והאם מותר לי לקחת משכך כאבים להעברת הכאב הנ"ל ? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תופעות לוואי וונלה
דר' דניאל עובד 25/06/2012 | 21:22כדאי לחכות מס' ימים-שבוע, כי לרוב תופעות הלוואי חולפות. אם לא, הייתי ממליץ להפחית במינון או לא לעלות במינון. ואם עדיין אין הטבה, כדאי להעריך מחדש ולשקול החלפת הטיפול.הוסף תגובה
-
תופעות לוואי וונלה
אורטל 25/06/2012 | 22:57תודה רבה על המענה,האם ייתכן שמעבר לאפקסור XR או וויאפקס XR שהן תרופות זהות,יקלו על תופעת לוואי זו ? .. הוסבר לי במרפאת כאב שכך השחרור מושהה ותופעות הלוואי פוחתות,אך הפעולה של הכדורים זהה לוונלה.בבית המרקחת בחרתי בוונלה ללא סיבה מיוחדת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תופעות לוואי וונלה
דר' דניאל עובד 26/06/2012 | 10:28לא סביר, כי מדובר באותו חומר פעיל...הוסף תגובה
-
-
כבדות בראש ובעיינים
אסי 25/06/2012 | 12:10שלום רב מזה שנתיים שאני סובל מכבדות בראש עשיתי את כל הבדיקות סטטי צוואר צילום מאורות הפנים צילום עורקים בדיקת עיינים. ובדיקה של האוזניים (ורטיגו) והכל יצא בסדר בכל זאת יש לי התקפים של כבדות בראש וכבדות בניינים למה זה יכול להיות קשור ??למה זה לא נעים שאני הולך למקומות או בעבודה ופתאום זה תוקף אותי חשוב לציין שיש תקופות שהראש צלול ויש תקופות שהראש בכבדות יום יומית אני מטופל אצל פיזוטרפיסט ועדיין אין שינוי מה כן אין לי הרגשה של כאב ראש אלה יותר כבדות עם לחץ בעורף וכבדות בעיינים .אשמח אם תתחתן לי לפחות כיוון מה זההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כבדות בראש ובעניינים
דר' דניאל עובד 25/06/2012 | 16:20אסי שלום, התיאור שלך יכול להתאים לכאבי ראש מסוג Tension Type Headache. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
שלום
אמיר 25/06/2012 | 13:48אני שומע רעשים בראש ב איזור ה occipital קול כמו ניצוץ חשמל באיזור הזה יעבור מאקסימום ב 2 שניות ו הולך מה זה יהיה אבל אין כאבים לפעמים יש כאבים אבל כלים ......אני לומד פאראמדיקהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
למשיך
אמיר 25/06/2012 | 15:13כמעט יום יום כך אבל פעם או פעמיים קורא את זה ולא יום יום רצוףהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רעשים בראש ללא כאבים
דר' דניאל עובד 25/06/2012 | 16:18כדאי היבדק ע"י רופא אא"ג, ובהמשך גם ע"י רופא נוירולוג. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאב לא מובן
אנונימית 24/06/2012 | 14:25שלום ד"ר לאחר 1001 רופאים ביניהם נירולוג ובדיקות נמצא שהכול תקין אבל עדין יש לי לחץ בפנים ולפעמים בראש אני כבר משתגעת.. הרופאים טוענים שזה חדרה ואני צריכה להרגיע את עצמי והכל יעבור אבל זה לחץ ממש מוזר שאי אפשר להסביר אותו...בפנים ובראש כאילו יש לי גומי שלוחץ ואנרגיות ירודות יש לציין שעברתי טראומה קטנה לפני חודש ומאתמול גם קשה לי לנשום נשימה עמוקות והראש לי פועם (אני שומעת את הדופק שלי) אני ממש בלחץ מהלחץ בראשי אני כבר לא יודעת לאן לפנות ומה לעשות ...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
כאב לא מובן
אנונימית 24/06/2012 | 14:27ויש לציין שאין החרמה בכאבים...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב לא מובן
דר' דניאל עובד 24/06/2012 | 20:53הכאב הלא מובן נשמע לי מובן לחלוטין, ואין שום טעם לסבול סתם, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...בהצלחה.הוסף תגובה
-
כאב לא מובן
אנונימית 24/06/2012 | 20:57מה זאת אומרת? תוכל להסביר לי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב לא מובן
דר' דניאל עובד 24/06/2012 | 21:00לא אוכל להסביר עד שלא אהיה בטוח שכל האפשרויות האחרות נשללו, וזה רק ע"י ביקור במרפאה שיכלול הערכה ובדיקה נוירולוגית...הוסף תגובה
-
-
שאלה
22/06/2012 | 12:29שלום ד"ר! שאלתי קודם לגבי בעיה בעצב העורפי שאובחנה אצלי ואני בהריון. השאלה היא האם הרגשה של אי נוחות תמידית ולפעמים כאב חד חזק ביותר למס' שניות בחלק האחורי הימני של הראש כאילו בקו ישר למטה עד למעלה יכול לסמן לבעיה בעצב העורפי? וכל פעם שאני נוגעת בקרקפת באותו האיזור , אני מרגישה בשעות שלאחרי כאב דופק חזק באותו האיזור. והאם דלקת או לחץ בעצב העורפי למשך חודשים ארוכים ( יותר מ6 חודשים ) עלול לעבור למחלה רצינית? כי אני יודעת שדלקת עלולה להשתנות למחלה קשה כך קראתי באינטרנט . אודה לתשובה מהירה ומרגיעה כי אני מאוד לחוצה ודואגת. שבת שלוםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שאלה
דר' דניאל עובד 22/06/2012 | 20:15אין בעיה לחכות כל עוד זה לא מפריע עד כדי כך, במיוחד כשמדובר בהריון. התיאור שלך יכול להתאים לדלקת בעצב העורפי. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש להערכה וקביעת טיפול מתאים. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
העצב העורפי
22/06/2012 | 10:14שלום ! אני בת 28, אובחנתי כסובלת מבעיה בעצב העורפי מזה חצי שנה. כאב יומיומי אני בהריון ברוך השם בשבוע ה 19, קיבלתי זריקה לתוך העצב אך ללא שיפור כלל, הופניתי לפיזיוטרפיה כי להערכת הנוירולוג מומחה לכאב זו שתי פריצות דיסק בצוואר לוחצות על העצב העורפי וגורמות לכאב. עברתי 4 טיפולים ללא שיפור. נוטלת אלטרולית כמה חודשים. אך הכאב ממשיך. אינני יודעת מה לעשות יש לי ביקור לנוירולוג לעוד חודש. האם ייתכן שלמרות כל מה שקיבלתי לא הייתה הטבה, ומה ניתן להציע לי כטיפול יעיל בתקופה ההריון לבעיה זו . תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
מקווה תשובה מרגיעה כי אני אופי חרדתתי מטבעו ולא רותה עוד מה שילחיץ
22/06/2012 | 10:36הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
העצב העורפי
דר' דניאל עובד 22/06/2012 | 10:41לצערי הרב אופציות הטיפול די מצומצמות בתקופת ההריון, ונראה שמיצית חלק מהן. אפשר לנסות משככי כאבים אחרים המותרים בהריון, או לפנות אופציות טיפול בתחום הרפואה המשלימה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
המשך
22/06/2012 | 12:23תודה ראשית על התשובה המרגיעה. אילו טיפולים ברפואה המשלימה שמותרות בהריון שיכולים להועיל לבעיה בעצב העורפי? תודההוסף תגובה
-
עוד משהו קטן וזה הוא :)
22/06/2012 | 14:22אם אני אחכה לעוד 5 חודשים עד הלידה ( בעזרת השם) ואסבול כאבים אלו אז אפשר? כאילו אפשר לחכות עם בעיה בעצב העורפי עוד 5 חודשים ואז אוכל לקבל כל טיפול הולם.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה
דר' דניאל עובד 22/06/2012 | 20:13אפשר לחכות 5 חודשים, כדאי לפנות למוקד רפואה משלימה, יש מגוון רחב של טיפולים...הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
היפוטוניה
-
דלקת קרום המוח
-
בדיקות קשורות
-
נוגדנים לגנגליוזיד GM1
-
חומצה מנדלית בשתן
-
תרופות קשורות
-
פירידוסטיגמין
-
אלטריפטאן
-
מונחים קשורים
-
פרחי קנאביס
-
משפחות SMA ישראל
רופאים בתחום
ד"ר יאיר זלוטניק
נוירולוגיה
4.9
( 52 חוות דעת )
"ממליצה בחם על הטיפול המסור של ד"ר יאיר זלוטניק . הרגישות וההקשבה שלו למטופל ראויה להערכה."
ד"ר יהודה ספקוטי
נוירולוגיה
5.0
( 7 חוות דעת )
"אני רק אומר משהו אחד
כל כך שמיח שהקרתי אותו לטפל בבן שלי איפה הינו ואיפה אנחנו עכשיו זה רופא עם ידע הבנה ומומחיות ....תודה רבה מכל הלב"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים
פרופ' שלומית יוסט-כץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה