פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 268
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
כשזה מגיע לכאבי ראש ומיגרנה לא חושבים פעמיים. זמנו תור עכשיו למומחים שלנו:

פרופ' שלומית יוסט-כץ, עונה על שאלות בפורום כאבי ראש ומיגרנה
נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז רפואי רבין (בילינסון)
תחומים: נוירולוגיה, כאב (נוירולוגיה), נוירואונקולוגיה
רוצה לקבוע תור לפרופ' שלומית יוסט-כץ?
לקביעת תורכשזה מגיע לכאבי ראש ומיגרנה לא חושבים פעמיים. זמנו תור עכשיו למומחים שלנו:
לחץ בצד הגולגולת... שי 22/05/2012 | 18:41שלום, אני בן 49, בריא בד"כ, מעשן. אמש כשעה בקרוב לאחר אימון מושקע בחדר כושר, חשתי לפתע לחץ בחצי השמאלי של הראש (מקו האמצע לשמאל). בנוסף ללחץ התחושה היתה כאילו מתרחשת זרימת דם מהירה בחלק זה של הראש. כשלחצתי בכף היד על אותו אזור הרגשתי הקלה, אך לאחר שהסרתי אותה, תחושת הלחץ והזרימה המהירה - חזרה. חשוב לציין שאין מדובר בכאב ראש. שאלתי היא מה פשר התופעה, האם יש קשר לאימון הכושר שסיימתי כשעה לפני והאם לאחר מקרה יחיד צריך לעשות משהו בנדון? תודה, שיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תחושת לחץ וזרימה מהירה דר' דניאל עובד 22/05/2012 | 21:48כדאי לפנות לרופא נוירולוג להיבדק. לעיתים יש צורך להשלים את הבירור ע"י ביצוע בדיקת CT של עורקי המוח (CTA)...הוסף תגובה
כאב ראש נקודתי אחורי לאחר מאמץ גופני אריש 20/05/2012 | 20:23שלום בני בן ה - 15 מתלונן זו הפעם השניה השבוע על כאב ראש חד וחזק בצואר האחורי שמופיע מייד אחרי מאמץ גופני - שלשום התאמן בכפיפות בעמידה ( סקואט * 70 ) ואז כאב. נתתי אדויל + וולטרן באזור הכאב ושלחתי אותו לישון. היום שוב אותו כאב לאחר 15 עליות מתח... (רקע רפואי - מטופל בכדורי בדוזיל עקב דלקת המעי) האם יש לקשר בין הרקע הרפואי לכאב? האם סביר שזהו גיד תפוס ואם כן - כמה זמן מנוחה נדרש כדי לחזור למצב 'נורמלי' שיאפשר לו להתאמן ? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב ראש נקודתי דר' דניאל עובד 21/05/2012 | 08:35שלום רב, אין קשר בין הרקע הרפואי לכאב הראש. השאלה הכי חשובה היא האם ניתן להפיק את הכאב בלחיצה בנקודה מסויימת. אם כן, קרוב לוודאי שמדובר בדלקת של עצב שטחי או גיד. בכל מקרה הייתי ממליץ לפנות לבדיקה של רופא. בהצלחה.הוסף תגובה
כאבי ראש - שרירים (לת) מתי 19/05/2012 | 12:13שלום, החל מחודש ספטמבר 2011 אני סובל מכאבי ראש שהחלו כ"גלים" בחלק האחורי ימני של הראש ועולים כלפי מעלה. הכאבים הלכו וחזרו לעיתים תכופות עד שהפכו להיות קבועים. בדיקות נוירולוגיות ובדיקת MRI תקינות. במרפאות כאב אבחנו זאת ככאבי שרירים. קיבלתי פעמיים ביום 75 מ"ג ליריקה במשך מספר חודשים, עזר מעט אבל לא פתר את הבעיה. במקביל עשיתי טיפולים משלימים של רפלקסולוגיה, טיפול אצל אוסטאופט ודיקור סיני. הטיפולים לא עזרו ובתקופה של הדיקור, לאחר כל טיפול הייתי מרגיש כאבים בתדירות גבוהה יותר. התחלתי לפני כחודש טיפול באלטרולט עליה הדרגתית עד 25 מ"ג ביום. במקביל הורדתי את השימוש בליריקה בהדרגה. מזה כ 10 ימים אני ללא ליריקה ועם אלטרולט. בימים האחרונים אני מרגיש מידי פעם כאבים בחלק האחורי. בנוסף, לאורך כל התקופה ועד היום יש לי רגישות גדולה מאוד לקור ולמזגן. אני לא יכול להיכנס למקומות ממוזגים (גם לא חנויות), לא יכול לנסוע באוטו עם מזגן וכו'. שאלותיי: 1. האם יתכן שהכאב החוזר הוא כתוצאה מכך שהליריקה הופסקה? 2. הרופאה דיברה איתי על זריקה occipital nerve block. האם מומלץ? האם זה אמור גם לפתור את בעיית הרגישות למזגן? 3. אודה על חוות דעתך שכן הייתי אצל מספר רופאים, כולם אומרים באופן כללי את אותם הדברים אבל הבעיה לא נפתרת ואני אובד עצות...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
שלום סיון 18/05/2012 | 18:13יש לי קצת כאבים בצאוור בצד ימין וגם שאני נוגעת מעל בראש יש נקודה שכואבת לי בראש סמוך לצוואר שאני נוגעת, אשמח לתשובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שלום דר' דניאל עובד 18/05/2012 | 19:05סיון שלום, קשה לומר ללא בדיקה, כדאי לפנות לרופא....הוסף תגובה
ספורט וכאב ראש חן 16/05/2012 | 20:36ערב טוב לך, האם יכול להיות שבעקבות אימון ספורט שכלל בין היתר מאמץ של הצוואר פגע בעצב העורפי ומאז אני סובלת מכאבי ראש?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ספורט וכאבי ראש דר' דניאל עובד 17/05/2012 | 19:50ייתכן, אבל זה לא שכיח...הוסף תגובה
כאב ראש קבוע אביב 17/05/2012 | 13:48שלום, אני בת 16 בריאה לחלוטין, אני לא עושה הרבה ספורט אבל אני פעלתנית ובכושר גופני טוב, אני לא אוכלת ארוחות מסודר באופן קבוע אבל אני אני אוכלת בריא מאוד. יש לי הפרעת קשב וריכוז ואני לוקחת רטלין לא באופן יום יומי. בלי קשר לתקופות או שינויי עונה, אני סובלת מסביבות כיתה ב' מכאבי ראש שמלווים לפעמים בהרגשת פעימות או לחץ פיזי שמופעל על הראש, הוא נע מכאב מציק חלש ועד למיגרנות. אבא שלי סובל מתופעה זהה ואמא שלי באופן קל. רציתי לשאול האם יש פתרון תזונתי, טבעי, תרופתי או מסגרת כלשהי שיכולה להקל התדירות והחוזק של כאבי הראש. יש לציין שאני לוקחת כדורים לכאבים באופן קבוע ( אופטלגין, אקמול, אדוויל וכד') פעמים רבות הכדורים לא משפיעים ואני נאלצת לעבור לפעמים שעות ארוכות או אפילו ימים עם הכאב. תודה מראש וסליחה על אורך השאלה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב ראש קבוע דר' דניאל עובד 17/05/2012 | 19:17אביב שלום, ראשית צריך לשמור על אורח חיים מסודר- להימנע מחסך שינה, צום, פעילות פיזית מאומצת, סטרס לדאוג לארוחות מסודרות, פעילות גופנית מתונה וכו'. שנית אפשר ליטול ויטמין B2 במינון 100 מ"ג פעמיים ביום על בסיס קבוע (הוכח במניעה של מיגרנה ), ודיקור רפואי/סיני תחזוקתי. יש להימנע משימוש יתר בתרופות לשיכוך כאבים שיכולות בעצמן לגרום לכאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
עצב עורפי עינב 16/05/2012 | 17:47שלום, איך אפשר להזהות כאבי ראש שנובע מדלקת בעצב העורפי? לפני כחודש הייתי אצל נוירולוג והבדיקה הייתה תקינה. האם הבדיקה כללה את העצב הזה או שצריך לבקש אותה. כאבי הראש שלי הם צוואריים במיוחד בצדדים עולים למרכז הראש עד קודקודו, לעיתים הם פועמים. האם התיאור הזה תואם את הדלקת של העצב העורפי או שמא קיימת אפשרות אחרת? הכאבים הם יומיומיים, תודה מראש על עזרתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עצב עורפי דר' דניאל עובד 16/05/2012 | 19:25ראי תשובה לעיל...הוסף תגובה
עצב עורפי עינב 16/05/2012 | 17:40איך אפשר לדעת אם כאבי הראש שלי נובעים מדלקת מעצב עורפי? האם הבדיקה נעשית ע"י נוירולוג באופן אוטומטי או שצריך לבקש ממנו? אם עשיתי בדיקה אצל נוירולוג לפני חודש והיא הייתה תקינה זה אומר שהרופא פסל את האפשרות הזו? כאבי הראש שלי הם צוואריים בעיקר הצדדים של הצוואר , בסיס הראש, מרכז הראש עד הקודקוד. האם זה מתאים לתיאור או זה משהו אחר? מגע של שיאצו מאוד עוזר. תודה מראש על עזרתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עצב עורפי דר' דניאל עובד 16/05/2012 | 19:24עינב שלום, דלקת של העצב העורפי הגדול מתבטאת באופן טיפוסי בגלים של כאב או זרמים בעורף, בד״כ בצד אחד, למשך מס׳ שניות, כשבין ההתקפים יש תחושת אי נוחות. קל לבדוק את זה ע״י לחיצה בנקודות טיפוסיות באזור העורף. אם האבחנה בספק, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
כאבי ראש עדי 15/05/2012 | 14:31שלום, ,אני בת 36 רציתי לדעת אם אפשר להבחין בין כאב ראש שנובע כתוצאה מלחץ דם או מסיבה אחרת. אני מפחדת מאוד ממדידה בפעם האחרונה היה לי 160/90 והייתי נרגשת בלשון המעטה, מה זה יכול להיות כאבי הראש הם מהצוואר עד קודקוד הראש פועם ולוחץ גם כשאני נוגעת אני מרגישה את הכאב ולעיתים מלווה חוסר יציבות,בדיקה נוירולוגית תקינה. תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי ראש דר' דניאל עובד 15/05/2012 | 21:01כאבי הראש לא קשורים ביתר ל"ד, למעט מקרים של לחצי דם מאוד גבוהים בזמן מאוד קצר- מעל 200/100...כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
15/05/2012 | 22:01תודה רבה ד"ר , הרגעת אותי מאוד. לילה טוב.הוסף תגובה
עדי 15/05/2012 | 22:05תודה רבה על ההרגעה! לילה טוב.הוסף תגובה
טופמקס לכאב ראש לוחץ אור 15/05/2012 | 00:46שלום ד"ר עובד,לפני כחודש וחצי אושפזתי בעקבות כאבי ראש לוחצים חלק האחורי של הראש שנמשכים לאורך כל היום.לאחר CT וניקור מותני שהראו תוצאות תקינות ברוך השם,אובחן כי אני סובלת מכאב מסוג tension type ונראה כי שרירים בראש התכווצו.נרשם לי טופמקס להרפיית השרירים,עם עליה הדרגתית במינון עד ל100 מ"ג בתוך 4 שבועות.כאשר הגעתי למינון של 50 מ"ג (בשבוע השני),התחלתי להרגיש כבדות ואיבוד תחושה ברגליים ובאזור הגב,הפסקתי את התרופה לגמרי ובתוך מספר ימים התחושה חלפה,אך כאבי הראש נמשכים.האם הגיוני שהכבדות ואיבוד התחושה ברגליים נבעה מהטופמקס והאם מומלץ שאנסה שוב לקחת אותה בהדרגה ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טופומקס דר' דניאל עובד 15/05/2012 | 14:12ייתכן שכן, טופמקס יודעת לגרום להפרעות תחושה. אם הפסקת את התרופה ותופעות הלוואי חלפו, כנראה ששכן.הוסף תגובה
טופמקס לכאב ראש לוחץאור 15/05/2012 | 14:20אז אינך ממליץ שאנסה את הטיפול בטופמקס שוב ?הוסף תגובה
תשובת מומחה טופמקס דר' דניאל עובד 15/05/2012 | 21:01אם הוא גרם לתופעות הלוואי הללו, לא מומלץ...הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
כאבי ראש
טיפולים וניתוחים קשורים
-
נוירופידבק
בדיקות קשורות
-
כולסטנול
תרופות קשורות
-
מיטוקסנטרון (נובנטרון)
חיסונים קשורים
-
חיסון נגד פוליו
מונחים קשורים
-
אנטרו-וירוס

פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים

פרופ' שלומית יוסט-כץ
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה