פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 268
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
שאלה
דוד 07/05/2012 | 08:26אני עובד במשרד מזה שנה וחצי,3 חודשים לאחר שהתחלתי לעבוד התחילו לי כאבי ראש שעם הזמן נהיו חזקים בצד שמאל,בוצעו בדיקות שתקינות,עברה תקופה עברתי דיקור סיני קצר לראות אם יש הטבה-כלום וגם טיפול תרופתי שגם לא עוזר מסתבר-השאלה היא: אני גבוה 1.90 והתקרה שמעליי אולי 1.95-2.00 מטר ואני הרבה זמן בעבודה עומד-מסתובב מה שיוצר הפרש קטן בין התקרה לראש- ואנשים אמרו לי שיכול להיות שזה נגרם/לא עובר מהתקרה נמוכה ולכן גם לא-יכול להיות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שאלה
דר' דניאל עובד 07/05/2012 | 09:08לא נשמע סביר, אלא אם כן אתה בחרדה מתמדת שהתקרה הנמוכה תפגע בראשך....הוסף תגובה
-
אז
07/05/2012 | 11:21לא נשמע סביר? זה לא ייתכן כלומר או...?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אז
דר' דניאל עובד 07/05/2012 | 22:21כלומר שזה לא נשמע הגיוני...הוסף תגובה
-
סליחה על הטרטור
דוד 08/05/2012 | 15:25אבל אני לא מבין את תשובתך-זה שזה לא נשמע הגיוני בסדר אבל זה לא ייתכן גם כתוצאה מתקרה נמוכה.......?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תקרה נמוכה
דר' דניאל עובד 08/05/2012 | 16:36לא...הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש אחוריים
עירית 07/05/2012 | 10:11יש לי כאב ראש אחורי שלא עובר כבר מספר ימים הכאב הוא אחורי שבנגיעה לא מוצאת את מקום הכאב שבעת שינוי תזוזת הראש הכאב יותר חזק...רציתי לדעת אם זה תקין כי זה כאב קשה להסבר/// אודה לך על ההתייחסות המהירה יש לציין שגם בעת מתן כדור האקמול לא עוברהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
המשך שאלה
עירית 07/05/2012 | 10:12ובשיעול יש לציין שגם כואב מאודהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש עורפי
דר' דניאל עובד 07/05/2012 | 22:22עירית שלום, אם את סובלת מכאב ראש עורפי שמחמיר בשיעול, כדאי לפנות בהקדם לבדיקה ע"י רופא נוירולוג. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
לחץ בראש
אורטל 03/05/2012 | 20:42שלום ד"ר עובד,מזה כחודש אני סובלת מלחץ חזק מאוד בחלק התחתון של קודקוד הראש,והתחושה שלי היא כאילו שישנם שרירים אור שריר תפוסים במקום.במסגרת אישפוז בוצע סי.טי וניקור מותני שנמצאו תקינים ברוך השם,והרופאים מיהרו לקבוע כי מדובר בכאב ראש ראשוני ונתנו לי טיפול בטופמקס.לאחר שבועיים וחצי עם התרופה ולאחר שחוויתי תופעות לוואי מטרידות,הפסקתי את התרופה.יש לציין כי הלחץ נרגע רק בשכיבה.האם יכול להיתפס שריר בראש ובמידה וכן,כיצד ניתן לשחרר אותו ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לחץ בראש
דר' דניאל עובד 03/05/2012 | 22:07אני מניח שהאבחנה הייתה כאבי ראש מסוג tension type, שהם כאבי ראש ראשוניים. במצב זה יתכן ששרירי הקרקפת יהיו מכווצים, והטיפול הוא תרופתי (כמו הטופמקס) או דיקור רפואי/סיני. אם הטופמקס גרם לתופעות לוואי, אפשר להחליפה בתרופה אחרת. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
לחץ בראש
אורטל 03/05/2012 | 23:15האבחנה שלך אכן נכונה והוסבר לי שנראה שמדובר בכאב ראש ממשפחת הtension .במידה ושרירי הקרקפת אכן התכווצו,האם יתכן שהם ישתחררו גם ללא טיפול תרופתי ? .. לתרופות שהוצאו לי מלבד טופמקס (אלטרול ודפלפט),יש גם כן רשימה ארוכה של תופעות לוואי ואני לא ששה לקחת אותם .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
tension type
דר' דניאל עובד 04/05/2012 | 10:05לרוב קיימת הטבה, אבל אחוז מסויים נשאר כרוני, ולכן כדאי לטפל. אם את בוחרת שלא לטפל בטיפול תרופתי, תוכלי לנסות דיקור סיני או רפואי, אבל אצל מטפל טוב שיודע לטפל בכאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאב ראש
ענת אברמוביץ 03/05/2012 | 07:59שלום, הכאב שיש לי כבר חזר על עצמו מספר פעמים לפני כמה שנים במקרים שונים. זהו כאב בצד ימין בין הרקה לאוזן, קצת מעל. זה קרה לי לאחר יציאה לרוח עם שיער רטוב, כאב חד מאד שחוזר בכל כ- 40 שניות ולא מרפה. אני עם אופטלגין מזה 5 ימים, ורק רציתי לשאול אם התופעה מוכרת? האם זו אכן התקררות? בעבר הרחוק זה פשוט חלף אחרי כמה ימים... תודה, ענתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב ראש
דר' דניאל עובד 03/05/2012 | 15:24התיאור שלך יכול להתאים לכאבי ראש מסוג ice pick like headache, זהו כאב ראש מוכר והטיפול בו הוא די פשוט. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
-
כאבי גב - מירי
מירי 02/05/2012 | 11:12ביתי בת 11.5 סובלת כשבוע מכאבי גב ולאחר מישוש גיליתי שיש בלוטות נפוחות באזור הצוואר מתחת לאוזן , ביתי רוקדת מחול אומנותי מזה 3 שנים וארובי , האם קיים קשר להתפתחות הגדילה ? או ממה זה יכל לנבוע ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי גב
דר' דניאל עובד 02/05/2012 | 22:00בלוטות נפוחות באיזור הצוואר יכולים לנבוע מנגע זיהומי בעור, או זיהום בלוע ע"י וירוס או חיידק. כדאי לעקוב אחרי זה, אם הבלוטות לא נעלמות תוך שבועיים שלושה, הייתי מציע לפנות לבדיקה ע"י רופא. לגבי כאבי הגב, כדאי לפנות לאורטופד. פורום זה דן רק בנושאים הקשורים לכאבי ראש ומיגרנה.הוסף תגובה
-
-
אדוויל
תהילה 01/05/2012 | 14:44שלום רב, בחודשים האחרונים מתחיל לי כל יום כאב ראש סיוטי, באזור המצח והעיניים, באיזשהו שלב של היום- בד"כ בצהריים ואילך והוא לא עובר עד שאני הולכת לישון וקמה בבוקר בסדר. גיליתי שאדוויל פשוט עושה לי פלאים ובתוך כחצי שעה כאב הראש נעלם כמעט לגמרי. לכן, כמעט כל יום אני נוטלת כדור (אדויל ליקוי ג'ל). רציתי לדעת מה יכול להיות הגורם לכאב הראש והאם זה בסדר להמשיך כך עם אדויל אחד בכל יום משך תקופה ארוכה. תודה רבה תהילההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אדוויל
דר' דניאל עובד 01/05/2012 | 20:46צריל לברר את מקור כאבי הראש, ע"י בירור אצל נוירולוג. בכל מקרה לא כדאי ליטול יותר מ-15 כדורים משככי כאבים בחודש על מנת להימנע ממצב של כאבי ראש על נסיגת רמת התרופות בדם.הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש וסחרחורות לא סיבוביות
נעמה 01/05/2012 | 18:01שלום, אני בת 36 ,לאחרונה -מזה כחודשיים הופיעו לי כאבי ראש שמתחילים בצוואר ומטפסים למרכזו,לקודקוד ומידי פעם הם גם פועמים,לתחושה זו לעיתים מתווספת חוסר יציבות. ברקע אני מטופלת בציפרלקס 20 מ"ג (העלו לי מ 10 מ"ג לפני כחודש) כסיבה שמדובר בחרדה.למרות זאת המצב ממשיך אך בצורה פחות חריפה. אני משתדלת להמשיך בשיגרת היום כולל פעילות אירובית.כמו כן עברתי בדיקת נוירולוג שמצא אותה תקינה ויעץ שבכל פעם שיופיע כאב ראש לקחת רבע קלונקס.בנוסף אני מטופלת בשיאצו שמאוד מרגיע. מה דעתך מדוע כאבי הראש אינם חולפים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש וסחרחורות לא סיבוביות
דר' דניאל עובד 01/05/2012 | 20:44אם את סובלת מזה כחודשיים מכאבי ראש וטיפול תרופתי לא כ"כ עוזר, כדאי לשקול הדמייה מוחית, כמו CT ראש. אם בסופו של דבר יוחלט שמדובר בכאבי ראש תעוקתיים, יש מגוון טיפולים תרופתיים יעילים, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש ועיניים
רותם 01/05/2012 | 19:19שלום, אני בת 27 ושבוע ימים אני סובלת מכאב ראש שלא מפסיק ותחושת עייפות בעיניים. אני לוקחת נורופן אך הדבר לא עוזר לי. יש לציין שאף פעם לא סבלתי בצורה כזו קשה כאב ראש,הדבר משפיע על שגרת היום שלי וגורם לי לרצות לשכב במיטה. כאבי העיניים גורמות לי להיות רגישה לאור. אודה לעזרתך..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש ועיניים
דר' דניאל עובד 01/05/2012 | 20:38אם כאבי הראש אינם חולפים ולא מגיבים לטיפול תרופתי, כדאי לפנות לרופא נוירולוג...הוסף תגובה
-
-
כאב ראש ותחושה של חוסר יציבות
ללא שם 29/04/2012 | 22:14שלום, אני בת 27 .מאז שאני זוכרת את עצמי אני סובלת מכאבי ראש לפעמים קלים לפעמים קשים.לאחרונה התווספה לזה תחושה כללית של חוסר יציבות כשאני במצב עמידה/הליכה וכן הרגשה של כבדות בראש.אני נמצאת בחרדה גדולה שאולי חס וחלילה יש לי משהו רציני ואני יודעת שלוקח המון ן זמן עד שיהיה לי תור לנוירולג..האם יש מקום לדאגה?מה לעשות? תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
המשך
29/04/2012 | 22:30שכחתי לציין שלכאבי ראש יש אופי של כאבים לוחצים/פועמים..אם זאת ההגדרה..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש ותחושה של אי יציבות
דר' דניאל עובד 30/04/2012 | 08:22קשה לי לענות על שאלתך, ללא התרשמות קלינית ובדיקה נוירולוגית. מה שברור הוא שמצב של חרדה לא מיטיב ואף יכול להחמיר את הסימפטומים, ולכן כדאי לפנות כמה שיותר מהר לנוירולוג. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
דר' דניאל עובד 30/04/2012 | 08:24כאבי ראש הולמים ופועמים יכולים להתאים למיגרנה, אם זה בא בצורה של התקפים, מלווים בבחילות או הקאות, רגישות לאור או לרעש...הוסף תגובה
-
המשך
30/04/2012 | 16:43תודה על התגובה המהירה.היום הייתי אצ ל רופא משפחה שבדקה אותי סוג של בדיקה נוירולוגית ואמרה שהבדיקה תקינה.היא לא מתלהבת שאלך לעשות סיטי. כמה זמן התקף מיגרנה יכול להימשך? ואם זה כאבי ראש תמידיים איך מטפלים?הוסף תגובה
-
בנוסף
30/04/2012 | 16:44לכאבים לא מתלווים בחילות/הקאות אולי קצת רגישות לרעשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בנוסף
דר' דניאל עובד 30/04/2012 | 22:57באופן טיפוסי התקף מיגרנה נמשך בין 4-72 שעות...הוסף תגובה
-
בנוסף
01/05/2012 | 19:20שוב תודה על התשובה המהירה. האם סוכר נמוך (85) יכול לגרום לכאבי ראש? שמתי לב שלפעמים הכאבי ראש הם יותר כשאני נוגעת ומושכת בשיער ולפעמים האם יותר בקודקוד מסוים ופועמים. האם יכול להיות כ"כ הרבה סוגים של כאבים במקביל?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בנוסף
דר' דניאל עובד 01/05/2012 | 20:31רמת סוכר 85 לא תגרום לכאבי ראש. בהחלט ייתכן כמה סוגים של כאבי ראש במקביל...הוסף תגובה
-
-
MRI ראש
אירנה 29/04/2012 | 17:06שלום רב, לפני יותר משנה וחצי היו לי רדימויות בגוף ועקצוצים. היה חשד לטרשת נפוצה.כתוצאה מכך עשיתי בדיקת LP שיצא תקינה ו- MRI ראש שהתוצאה הייתה : נמצא מוקד בודד בחומר הלבן הפרונטאלי משמאל. אז אמרו לי שזה לא משמעותי ויצאתי מבית חולים עם הבחנה: חרדות.אחרי נטילת כדורי רסיטל עברו לי התופעות. לפני כ3 שבועות התחילו לי תופעות אחרות: כמו חום ושריפה בגב, כאבי שרירים ועצמות ברגליים וידיים. האם אני צריכה לעשות שוב בדיקת MRI? אני נורא מפחדת שאולי זה סימנים לטרשת נפוצה. למרות שהפסיכיאטרית אומרת לי שזה תופעות מהחרדותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
MRI
דר' דניאל עובד 29/04/2012 | 20:26אירנה שלום, נושא הפורום שלנו הוא כאבי ראש ומיגרנה, ניסיתי למצוא בתיאור שלך כאבי ראש אך לא מצאתי. בכל מקרה, אם את סובלת מכאבי שרירים ותחושת חום ושריפה בגב, הדבר הראשון שצריך לעשות הוא לפנות לבדיקה אצל נוירולוג. אם יעלה חשד לנגע דלקתי, אז כמובן שצריך לעשות שוב את בדיקת ה- MRI, הפעם לאזור חוט השדרה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
דלקת קרום המוח
-
היפוטוניה
-
בדיקות קשורות
-
כספית בדם
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
תרופות קשורות
-
רילוזול
-
קלוראזפאט
-
מונחים קשורים
-
שמן ריק סימפסון
-
טרפנים
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים
פרופ' שלומית יוסט-כץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה