פורום ראומטולוגיה - עמוד 325
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
שילוב תרופות בוקי 06/05/2013 | 10:59בן 50 מאובחן בפיברומיאלגיה ראמוטלגיצ נתנה לי ארקוקסיה תשעים לעשרה ימים לכאבים בחזה נשלל בעיצ לב. אני נוטל פריזמה עשרים באופן קבוע האם ניתן ליטל ביחד עם ארקוקסיה אם כן האם יש צורך בהםרש שעות בינהם. סובל ממע רגיז איך ארקוקסיה מבחינת מערת עיכולפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תרופות פרופ' משה טישלר 06/05/2013 | 18:33אין מניעה לשלב בין ארוקסיה ותרופות כמו פרוזק.ארקוקסיה נסבלת לא רע על ידי הקיבה ולא צפויה להחמיר באופן בולט מעי רגיז
תוצאות בדיקות tali 02/05/2013 | 12:37שלום, מזה מספר שנים אני בבירור ראומטולוגי עקב apla. RF חיובי בכל הבדיקות עד כה. כיום בשבוע 15 של ההריון ומזריקה קלקסן. לאורך כל הבירורים הגיעה תוצאה שלילית של ANA. בבדיקות שנערכו לפני כחודש קיבלתי את התוצאה הבאה: ANA PATTERN - MIXED ANA TITER - 1:80 מה משמעות תוצאה זו ? תודה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקות פרופ' משה טישלר 03/05/2013 | 07:55אין משמעות לגבי הבדיקה בקשר לטיפול בקלקסן. לאור התשובה כדאי לחזור על בדיקות אנטי DNA לראות שפרט ל APLA אולי קיים גם לופוס
ראומטיק פיבר/מחלה אוטו אימונית??? - עזרה בבקשה מירית 26/04/2013 | 18:23שלום, מלפני שמונה חודשים אובחנתי עם סטרפטקוקוס בגרון מעט באיחור. טופלתי באנטיביוטיקה. מאז ועד היום הגרון והאוזניים שלי כואבים. כמובן שהכאבים באים בהולכים. כנראה שבאותה תקופה סבלתי גם ממחלת הנשיקה. מלבד כאבי הגרון התחלתי לסבול מחולשה, עייפות, חוסר תיאבון ועצבנות במקביל לכאבים בגוף - כאבי ראש, שרירים חלשים וכואבים, קפיצות שרירים (גם בפנים), קרקפת רגישה וכואבת עם בלוטות מגרדות, נשירת שיער וקשקשים, פצעים בפנים, קוצר נשימה וצורך לפהק כדי להכנס אוויר, כאבים בחזה, קשיים בבליעה, כאבי גב ועצירות ושלשולים. הכאבים כל פעם חזקים יותר במקום אחר ולא קבועים. נשה אולטרסאונד גרון ונראה כי יש דלקת בבלוטת התריס אך הדלקת לא משפיעה על ההורמונים. בבדיקות דם יש נוגדנים בבלוטה. רופא אא״ג לא אבחן בעיה וגם רופא ריאות. זאת למרות צילומי החזה שהראו אוורור יתר ריאתי וציור אינטרסציאלי מוגבר בריאות. עשיתי בדיקות דם והANA יצא תקין וגם מדדי דלקת, אבל יצא תוצאה גובהה של (10) ANTI CCP. הראומטולוג שהייתי אצלו אמר שלא ניתן לבצע אבחנה על סמך תוצאה זו בלבד ולטענתו אני סובלת מפיברומיאלגיה. חשוב לציין שכל חיי הייתי אדם בריא ופעיל מאוד וספורטאית מצטיינת וקצינה ומזה שמונה חודשים שהכל פשוט נעלם ואני נמצאת בתוך גוף שאני לא מכירה...הדבר המרכזי שמפריע לי הוא קוצר הנשימה וכאבי הגב שמשפיעים ליו שמחמירים מיום ליום ולרופא הריאות אין תשובה עליו. הוא קבע שאין לי כלום על ביסיס בדיקת תפקודי ריאה לבד. הוא לא ייחס חשיבות לצלומי החזה. אני מסתובבת כרגע עם מכשיר לבדיקת הפרעת קצב לב מכיוון שיש לי כאבים בחזה. הכאבים התחילו לאחר שגילינו את הסטרפטקוקוס שציינתי שלא טופל בזמן ולכן הגיוני שהכאבים נובעים מערעור שהחיידק יצר במערכת החיסון שלי. אני לא חושבת שנעשו לי בדיקות לראומטיק פיבר. הראומטולוג ביצע רק בדיקות דם ולא אף בדיקה נוספת ועל בסיסן קבע שאיני סובלת ממחלה אוטו אימונית. אינני חושבת שביצע את כל בדיקות הדם על מנת לשלול מחלות אחרות. התחושה היא שאני נופלת בין הכיסאות. אני צעירה ומרגישה שהחיים שלי עוברים במרוצה אחר חיפוש רופא שיאבחן את הבעיה. בינתיים הזמן עובר ואני לא מגיעה לקצה חוט. הגיוני שעד עכשיו יש לי כאבי גרון אוזניים? אני כבר רוצה לסיים את הפרק הזה ולהמשיך הלאה. אשמח לשמוע ממך על אלו בדיקות אתה ממליץ (גם בדיקות דם וגם בדיקות אחרות)? מה הן הבדיקות לראומטיק פיבר? האם אתה מכיר ראומטולוג טוב בירושלים? מציינת כי מלבד בדיקות דם, צלומי חזה ותפקודי ריאות לא נעשתה בדיקה נוספת....אני כבר מיואשת ולא יודעת לאן לפנות כל עזרה תהיה בשבילי ברכה!!!!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מחלה אוטואימונית? פרופ' משה טישלר 28/04/2013 | 19:51קראתי בעיון את שאלתך הארוכה ואני סבור שלא מדובר במחלה אוטואימונית.יתכן ומדובר בתיסמונת כאב כלשהיא או אולי בפיברומיאלגיה. אני ממליץ שתיפני למרפאה ראומטולוגית בשערי צדק או בהדסה ותקבלי איבחון מסודר וטיפול בהתאם
מחלה אוטואימונית המשךמירית 29/04/2013 | 13:33תודה רבה! האם קיימת מרפאה מיוחדת לנושא זה? האם אתה מתכוון שפשוט כדאי לי לקבוע תור לרופא פרטי או שמדובר בשירות שונה? האם ניתן לקבל הפנייה לכך דרך קופת חולים או שמדובר בשירות פרטי? בעיקרון הראומטולוג של הקופת חולים שלי אמר שיכול להיות שזה פיברומיאלגיה ושבינתיים אעשה דיקור ופיזיותרפיה. העניין הוא שזה רק נראה לו ולא התבצע אבחון סופי. האם האבחון במרפאה מיוחדת בבית חולים יותר מסודר ושם יכולים לוודא שעשיתי את כל הבדיקות? בנוסף חשוב לי לדעת מה הבדיקות דם הנדרשות לאבחן ראומטיק פיבר?
תשובת מומחה מחלה אוטואימונית? פרופ' משה טישלר 29/04/2013 | 16:55בעיקרון כל ראומטולוג מומחה יכול להתמודד עם האבחנה והטיפול בבעיות שימצאו ואין מרפאה מיוחדת לצורך כך
שאלה על בדיקות דםמירית 02/05/2013 | 15:23היי. ביצעתי השבוע בדיקות דם חוזרות. הרופא טרם ראה אותן ולקבוע אליו תור זו המתנה של חודשים. אני רואה שחלק מערכי בדיקות הנוגדנים עלו. הם לא עוברים את המקסימום אבל הם עלו...רציתי לשאול אם יש בכך משמעות כלשהי. בתוצאות לפני חמישה חודשים היה antiribozomalp 0.30, anti chromatin = 0.2. שניהם קטנים מ0.90 אז הם תקינים. כל שא הבדיקות קטנות מ0.2. בבדיקות השבוע היה antiribozomalp = 0.40, anti rnp= 0.30, anti rnp-a =0.30, anti scl-70 = 0.20, anti chromatin = 0.20. כל השאר קטנים מ-0.2. אני יודעת שכולם קטנים מ0.90 אבל יש עלייה בתוצאות של מספר מדדים. האם יש חשיבות לעלייה זו?
תשובת מומחה בדיקות דם פרופ' משה טישלר 03/05/2013 | 07:53אין כל משמעות לתנודות בבדיקות כל עוד הן בגדר הנורמה
Rheumatoid arthritis and a tropic bronchitishs ילנה 21/04/2013 | 17:50שלום רב, ידידה בחו"ל סובלת מRheumatoid arthritis and a tropic bronchitis היא מחפשת קליניקה פרטית בארץ שמטפלת בבעיות כמו שלה. אשמח לקבל פרטים,שם של הקליניקה. בברכה ילנהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה RA וברונכיטיס פרופ' משה טישלר 26/04/2013 | 07:09האבחנה של המצב אותו את מתארת לא ברורה ולא מוכרת לי ולכן קשה לי לענות על שאלתך
ידים אדומות חנה 21/04/2013 | 20:18אני בת 70 . לאחרונה סובלת לחילופין מכפות ידים אדומות כאשר הידים מורדות כלפי מטה כל הידים מהכתף ומטה כואבות ומאובנות. בדיקות כלי דם - דופלר , זרימת דם , רגישות קור , ורנו - יצאו תקין.ראומטולוג- מצא תקין . בדיקת נאורולוג - יצא תקין. אורטופד מצא בעיות עקמת קשה (זווית 50) אבל אינו רואה הצדקה לתופעת כפות הידים. מעוניינת לדעת לאיזה עוד רופא אפשר לגשת לברר את הבעיהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה ידיים אדומות פרופ' משה טישלר 26/04/2013 | 07:08לא ברורה לי כל כך התמונה אבל אני מציע שתיעזרי בפורומים של מומחי כלי דם
כאבים הילה 21/04/2013 | 21:15אני חוזרת אליך מפוחדת לאחר שקיבלתי גם את שאר התשובות של תפקודי הכבג---אנא ספר לי מה המשמעות?? --התוספת בתחתית הפסקה אני בת 27 , סובלת כנראה מפסוריאזיס(אולי יש קשר) לפני מספר חודשים התחילו לי כאבים חזקים בכתף ולא יכולתי להרים היד, אח"כ נוסף גם שני הירכיים , ואכח הקרסול,עשיתי בדיקות וראו דלקת ,עדיין אין את כל התשובות (של GLOBULIN ) אבל,קיבלתי כדור ARCOXIA אחד ביום וישנה הטבה , אולם היום לאחר 6 ימים התחיל כאבים במפרק היד,אני ממש בלחץ , מה לדעתך יכולה להיות הבעיה והאם יש טפול להסרת הבעיה? 10.80> RHEUMATOID FACTOR mg/dl 1.46 C-REACTIVE PROTEIN U/ml 205 ANTISTREPTOLYSIN O CK-CREAT.KINASE(CPK 62 C-REACTIVE PROTEIN 2.81 IgM 247 IgA 368 IgG 961 אולטרסאונד כתף -רק סעיף אחד -SUPRASPINATUS TENDON -הודגם טנדינוסיס קל *************** שם הבדיקה יחידות מדידה תוצאה נורמה תחתון נורמה עליון REMARKS (GENERAL) Order Comments PROTEIN-TOTAL g/dl 6.8 6.6 8.3 CHOLESTEROL mg/dl 120.4 TRIGLYCERIDES mg/dl 89 CHOLESTEROL- HDL mg/dl 33 CHOLESTEROL-LDL calc mg/dl 69.3 NON-HDL_CHOLESTEROL mg/dl 87 35 150 CK-CREAT.KINASE(CPK) U/L 62 20 180 IMMUNOFIXATION ללא ממצא ALBUMIN (BY EP) % 53.5 55.8 66.1 GLOBULIN ALPHA-1 % 6.4 2.9 4.9 GLOBULIN ALPHA-2 % 12.5 7.1 11.8 GLOBULIN BETA-1 % 6.7 4.7 7.2 GLOBULIN BETA-2 % 6 3.2 6.5 GLOBULIN GAMA % 14.9 11.1 18.8 תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים פרופ' משה טישלר 26/04/2013 | 07:07בדיקות הדם מחשידות לקיום דלקת יתכן ארטריטיס פסוריאטית. במצב זה חשובה הבדיקה הקלינית ויש להיבדק על ידי ראומטולוג לאיבחון סופי
דלקת מפרקים? אנונימית 17/04/2013 | 22:23שלום רב פרופ. טישלר, הנני מאובחנת מזה כשנה וחצי כחולה בדלקת פרקים בירך. כאבים אשר החלו לפני כשנתיים וחצי במהלך מאמץ גופני חריג וממושך בצה"ל באזור מפשעה ימין, ולאחר מכן, הופיעו גם בצד שמאל. טופלתי ב MTX בשילוב עם פלקוויניל עם שיפור משמעותי אשר הופסק עקב תופעות לוואי, ערבה - אשר הופסק עקב תופעות לוואי, יומירה, ומזה 4 חודשים בזריקות סימפוני עם תהליך של הטבה. היום, הועלתה איזושהי אפשרות כי מדובר ב: Enthesitis / Spondylo arthropathy. האם סביר? תודה מראש.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דלקת מפרקים פרופ' משה טישלר 20/04/2013 | 07:31האבחנה של ספונדילוארטריטיס מצריכה ממצאים אופיניים ב MRI של מפרקי האגן שלא ברור לי מהשאלה האם נמצא ממצא כזה
המשך - דלקת מפרקים?אנונימית 25/04/2013 | 23:23שלום פרופ. טישלר , בבדיקות MRI אגן ומפרקי ירכיים, כולל MRI ארטרו לא נמצאו ממצאים מחשידים. האם עדיין הגיוני כי מדובר בספונדילו ארטריטיס או לחליפין, בדלקת מפרקים מסוג כלשהו? מציינת, כי כיום אני מטופלת בזריקות סימפוני בתהליך שיפור משמעותי.
בנוסף...אנונימית 25/04/2013 | 23:28מדדי crp גבוהים משמעותית מהנורמה ( פי 5 עד 7 ) מהופעת הכאבים, כמו כן, ספירת דם מחוץ לנורמה. HLA B27 - תקין. בנוסף, מאובחנת כסובלת מאוויאיטיס. תודה רבה.
תשובת מומחה דלקת מפרקים פרופ' משה טישלר 26/04/2013 | 07:05העובדה כי קיימים ערכי CRP גבוהים מחשידה למחלה דלקתית. עצם העובדה שה MRI תקין לא שוללת דלקת מפרקים אם כי לפחות אין פגיעה בעמוד השדרה ולכן אי אפשר להגדירה כספונדילוארטרופתיה
אנא עזרתך הדחופה תמר 21/04/2013 | 11:06שלום ותודה מראש על העזרה . אני בת 42, ללא מחלות כרוניות, לא מקבלת תרופות קבועות. לפני כשלושה שבועות התחלתי להרגיש כאב בכתף ימין שעבר אל המרפק ופרק כף יד ימין. באותו זמן התחילו להתפשט מיחושים דמויי עקצוצים וצריבות למפרקים האחרים עד לאצבעות בידיים וברגליים. כעת אני חשה עקצוצים וצריבות בכל מיני מקומות בגוף (בעיקר בידיים ורגליים) וכן כאבי פרקים ולעיתים גם נוקשות בשרירי השוקיים בתדירות גבוהה הרבה יותר. הלילה הוא הקשה ביותר – אני מתעוררת לעיתים דחופות ומתקשה להירדם. בנוסף לכך אני מרגישה נימולים, עקצוצים וגירודים בפנים ואין שום פצע או שינוי אחר בעור. כל יום נוספים מיחושים שונים – כגון גירוי בקרקפת, רגישות לבגד כלשהו (מפריעים לי פתאום התפרים), רגישות בחניכיים. הלילה כמעט ולא ישנתי. האם מדובר בבעיה הקשורה לראומטולוגיה? אם כן – מהי. ואם לא – לאיזה רופא עליי לפנות? בבדיקות דם – כימיה וספירה הכל תקין. בדיקת שתן תקינה. Rheumatoid factor -6 Streptolysin 224. בילדותי סבלתי מכאבי פרקים ראומטיים אשר פסקו לאחר ניתוח להוצאת שקדים. תודה מראש מקרב לבפתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים פרופ' משה טישלר 21/04/2013 | 11:47התמונה לא נראית מתאימה למחלה ראומטית דלקתית באם ערכי שקיעת הדם ו CRP תקינים הייתי מתיעץ עם נוירולוג
כאבים במפרקים הילה 19/04/2013 | 15:55אני בת 27 , סובלת כנראה מפסוריאזיס(אולי יש קשר) לפני מספר חודשים התחילו לי כאבים חזקים בכתף ולא יכולתי להרים היד, אח"כ נוסף גם שני הירכיים , ואכח הקרסול,עשיתי בדיקות וראו דלקת ,עדיין אין את כל התשובות (של GLOBULIN ) אבל,קיבלתי כדור ARCOXIA אחד ביום וישנה הטבה , אולם היום לאחר 6 ימים התחיל כאבים במפרק היד,אני ממש בלחץ , מה לדעתך יכולה להיות הבעיה והאם יש טפול להסרת הבעיה? 10.80> RHEUMATOID FACTOR mg/dl 1.46 C-REACTIVE PROTEIN U/ml 205 ANTISTREPTOLYSIN O CK-CREAT.KINASE(CPK 62 C-REACTIVE PROTEIN 2.81 IgM 247 IgA 368 IgG 961 אולטרסאונד כתף -רק סעיף אחד -SUPRASPINATUS TENDON -הודגם טנדינוסיס קל צלום רגיל -ללא מממצא תודה מראשפתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים במפרקים פרופ' משה טישלר 20/04/2013 | 07:33בהחלט יכול להיות שהתמונה שאת מתארת היא של ארטריטיס על רקע פסוריאזיס. במצב זה חשובה הבדיקה הגופנית וכדאי להתייעץ עם ראומטולוג ולהעריך את מצבך
DISH? איריס 14/04/2013 | 15:11שלום רב נתבשרתי לאחר CT כי יש לי DISH, 4 חוליות TORAX מחוברות והן גידלו זיזים מדובר בחוליות T4-T7. מה ניתן לעשות כדי לנסות ולעצור את התפתחות הקלציפיקציה הזאת? האם יתכן שגורם לכאב מזה 6 חודשים בצלע, מתחת לשד שמאל? האם יש ליטול קלציום במצב כזה? הוזרק לי דפו+לידוקאין מה שנתן לי שקט ליום אחד.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה DISH פרופ' משה טישלר 20/04/2013 | 07:29לצערנו אין כל תרופה אשר יכולה לעכב מצב זה. אין כל קשר בין מצב זה לבין נטילת סידן והטיפול בכאבים הוא בשיכוך בלבד

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד