שאלה - גלולות מסוג סרזט אחרי הפסקת הנקה

השאלה:
האם זה בסדר להמשיך לקחת סרזט למרות שכבר לא מיניקים? האם אני פחות מוגנת?


תשובה:


גלולות הסרזט מכילות פרוגסטרון בלבד, ללא אסטרוגן. הן יעילות ביותר למניעת הריון, ואין שום בעיה להמשיך לקחת אותן גם לאחר שהפסקת להיניק. את מוגנת באותה מידה. יש לעקוב אחר הדימום מכיוון שהוא יכול להיות חלש ביותר, ואם זה אכן קורה, או שהדימום מפסיק, עלייך להחליף לגלולות שמכילות אסטרוגן בשילוב פרוגסטרון.

בברכה,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!