דלג לתוכן

האם מחזור יכול לכלול כתמים חומים ללא דימום

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/10/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

מזה שלושה חודשים שהפסקתי ליטול גלולות למניעת הריון (לאחר 10 שנים).מאז שהפסקתי ,מדי חודש ובתאריך קבוע, יש לי מחזור של הפרשות / כתמים חומים בלבד ללא הדימום. ההפרשות מגיעות באופן קבוע ומדויק, הן מימיות ונמשכות כשבוע שלם, יש להן סימפטומים של מחזור כגון כאבי בטן, פצעונים וכדומה. קראתי בפורום כי על מנת להיכנס להריון יש צורך שיהיה בדמם עצמו. ברצוני לשאול האם הכתמים אכן נקראים מחזור, האם ייתכן ביוץ במקרה זה או שרק הדימום מעיד על ביוץ?

תשובה:

קשה לי לענות בוודאות כיוון שהסימפטומים המלווים והסדירות שאת מתארת מתאימים למחזור, ייתכן וזה אופי המחזור שלך, ללא גלולות למניעת הריון. הדרך היחידה לדעת היא לבדוק ביוץ. לא הדמם הוא שמאפשר כניסה להריון אלא הביוץ.

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר נירית אבירן
ד"ר נירית אבירן אנדוקרינולוגיה
פרופ' ענת קסלר
פרופ' ענת קסלר נוירולוגיה
ד"ר יורם דקל
ד"ר יורם דקל אורולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו