הקשר בין היעדר מחזור ודיאטה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 25, המחזור שלי לרוב סדיר. לפני חודשיים התחלתי לעשות דיאטה, אבל לא כסאח. ריכזתי את הארוחות וסידרתי את סוגי האוכל שאני אוכלת. מאז שהתחלתי את הדיאטה קיבלתי מחזור פעם אחת בזמן, אולם לפני שבוע הייתי אמורה לקבל עוד פעם מחזור, אך עדיין לא קיבלתי. אני

תשובה:
דיאטה חריפה, ירידה מהירה במשקל וכן תזונה לקויה יכולים כולם לגרום לשיבושים במחזור החודשי. אם עושים דיאטה, יש לעשות אותה באופן מבוקר ולהקפיד על אכילה נכונה, המשלבת את כל אבות המזון. קונדום כאמצעי מניעה מספק הגנה של כ-90% אם משתמשים בו נכון. לכן הסיכוי כי את בהריון נמוך. אני מניחה כי השיבושים במחזור נובעים מהשינוי התזונתי שעשית, ולכן אמליץ לך לפנות לדיאטנית על מנת להתאים לך דיאטה נכונה יותר, וכן לעקוב אחר המחזור. אם הוא מתעכב ואינו חוזר להיות סדיר, פני לבדיקת גינקולוג. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד