טפול בבריחת שתן בגברים
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 84. עברתי בדיקת ציסטוסקופיה והתוצאה טובה. יש לי "הפרעות קשות במתן שתן, זרימה חלשה ובעיקר טפטוף קבוע". אני מטופל בתרופה וסיקר 5 מ"ג ומשתמש ב"קנינגהם קלם" ובמכנסונים. בגלל פין נסוג, הקליפס מפריע וגורם לגירוי העור, ומפר

תשובה:
ישנן כמה דרכים לטפל בבריחת שתן בגברים. לרוב, השלב הראשון הוא טיפול התנהגותי הכולל הפחתה של כמות השתיה, הימנעות משתיית משקאות עם קפאין, ומתן שתן בזמנים קבועים. תרגילים המערבים את רצפת האגן יכולים גם כן לשפר את השליטה במתן שתן. ישנו גם טיפול תרופתי וגם טיפול באמצעים פיזיים כגון פדים, מכנסונים וה "Cunningham clamp". אם כל האמצעים האלה אינם יעילים, ניתן לשקול גם הליך כירורגי, אם חושבים שזה יפתור את הבעיה. אני מציע לך לקבוע פגישה עם אורולוג ולדון עמו באפשרויות הקיימות. בברכה ד"ר יעקב אולך - אינפומד