מזה כמה חודשים לתינוקת שלנו (שנה וארבעה חודשים) יש תוצאות של בדיקות דם
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מזה כמה חודשים לתינוקת שלנו (שנה וארבעה חודשים) יש תוצאות של בדיקות דם חריגות (פירוט בהשמך). רופא הילדים אומר ש- "הכל" תוצאה של מחסור בברזל, וכשזה יסתדר - "הכל יסתדר". הוא מטפל ע"י טיפות ברזל מנה כפולה (12 טיפות כל יום) ועתה, לאחר מספר חודשים, אנו

תשובה:
אכן תוצאות הדם מתאימות לאנמיה על רקע חוסר ברזל ששכיחה מאוד בגיל הזה על רקע תזונתי. מקובל לתת טיפול בברזל, ומומלץ לתת אותו עם מיץ תפוזים טבעי, כי ויטמין C עוזר לספיגת ברזל. כמו כן מומלץ להרבות באכילת מזון מגוון מועשר בברזל כמו בשר, ירקות עליים ירוקים (לדוגמא תרד), קטניות ועוד. למידע נוסף- http://www.vh.org/pediatric/patient/pediatrics/cqqa/anemia.html