תוספי מזון לנטילה בהריון
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

האם יש בעיה לקחת ביחד בזמן הריון פרנטל (לנשים הרות ומיניקות, הנמכר בבתי המרקחת של קופת חולים כללית), ביחד עם "אלספה 9 חודשים"? האם יש לקחת את שניהם, או שאחד מהם מספיק? ואם רק אחד - איזה?

תשובה:
פרנטל מכיל מינון גבוה של ברזל עדין, חומצה פולית, וכן סידן ומגנזיום ציטראט. "אלספה 9 חודשים" מכילה אומגה 3 וחומצה פולית. שתי תוספות אלו מכילות ויטמינים ומינרלים החשובים ביותר לתקופת ההריון וההנקה. נראה כי עדיף ליטול פרנטל, מכיוון שהוא מכיל יותר מרכיבים, ביניהם ברזל, אך הוא אינו מכיל אומגה 3. איני רואה מניעה ליטול את שתי התוספות במקביל, אך ניתן גם לבחור בפרנטל ולדאוג לתזונה נכונה המכילה כמות מספקת של אומגה 3. אמליץ לך להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי אילו תוספים חשובים לך יותר לפי מצבך הבריאותי. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד