עשיתי בדיקת פוריות אצל רופא נשים. בבדיקה יצא שהורמון הפרולקטין גבוה - 1
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

עשיתי בדיקת פוריות אצל רופא נשים. בבדיקה יצא שהורמון הפרולקטין גבוה - 1022 . מהו ההסבר לחריגה זו והאם יש קשר ללחץ נפשי ולעליה בהורמון זה.

תשובה:
ישנן סיבות רבות לרמת פרולקטין גבוהה, למשל - הריון, גידול שפיר בבלוטת ההיפופיזה, פעילות גופנית, מצבי לחץ, גירוי פטמות, צלקות ובעיות בקיר בית החזה, גירוי מיני, תרופות פסיכיאטריות ותרופות להורדת לחץ דם, אי ספיקת כליות, אי ספיקת כבד, תת פעילות בפעולת התריס ועוד. על מנת להתקדם בבירור עליך לפנות לרופא אנדוקרינולוג. יש לבצע מספר מדידות חוזרות של רמת הפרולקטין, ואז במידת הצורך להחליט על ביצוע MRI או בדיקת שדות ראיה.