זיהום אחרי החלפת מפרק
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 82. אחרי ניתוח להשתלת מפרק הירך התגלה אצלי זיהום ונותחתי להסרת הזיהום. הושתלה מחרוזת אנטיביוטיקה שהוסרה לאחר כשנה, ואז התפתח זיהום באזור הניתוח. טופלתי באנטיביוטיקה כחודש אולם רמת ה- CRP התחילה לעלות שוב. מה הפתרון? האם נחוץ ניתוח נוסף?

תשובה:
זיהומים לאחר החלפות מפרקים הם בעיה סבוכה המחייבת פנייה מהירה לאורתופד, רצוי במחלקה המנתחת. עלייה במדדי דלקת, ובעיקר ברמת ה- CRP, שהיא מדד רגיש לשינוי או הישנות בזיהום, מחייבת תשומת לב מרבית לגורמים רבים ושלילה גורמים אפשריים אחרים לעלייה ברמת מדד זה: הטיפול הניתוחי הקודם, סוג החיידק שבודד, צילומים עדכניים של אזור הניתוח או בדיקות אחרות כגון מיפוי עצמות, תרביות עדכניות ועוד. אפשרויות הטפול כוללות טיפול על ידי אנטיביוטיקה בלבד וניתוחים הכוללים החלפה חוזרת של המשתל, או פתרונות אחרים. הייתי ממליץ לפנות בדחיפות לרופא המטפל וכן לאורתופד המנתח. בברכת בריאות שלמה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד