צניחת רחם – הסימפטומים והטיפולים
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 51. יש לי כאבי גב תחתון, אני מתקשה בהליכה, ואני מרגישה לחץ כלפי מטה, כפי שהיה לי לפני הלידה. האם זה מרמז על צניחת רחם? מהם הסימפטומים של צניחת הרחם? האם זה ניתן לטיפול או ריפוי?

תשובה:
צניחת רחם היא מצב בו הרחם צונח מהמיקום האנטומי שלו בתוך חלל האגן לכיוון מטה, כיוון הנרתיק. צניחת רחם מתרחשת כאשר השרירים והרצועות המחזיקים את הרחם נחלשים ואינם מצליחים עוד להחזיק אותו במקומו. בדרך כלל זה מופיע אצל נשים בגיל המעבר אשר ילדו לידה וגינאלית. צניחת הרחם מתרחשת כתוצאה משילוב של פגיעה בשרירים במהלך הלידה, כוח הכבידה, וירידה ברמת האסטרוגן. הסימפטומים של צניחת רחם הם תחושה של כובד או משיכה באזור האגן כאב במהלך קיום יחסי מין תחושה של משהו היוצא מהנרתיק כאבי גב תחתון יש נשים המתארות תחושה כאילו הן יושבות על כדור. הסימפטומים בדרך כלל פחות מורגשים בבוקר ומתגברים במהלך היום. כדי לאבחן צניחת רחם יש לגשת לרופא נשים לביצוע בדיקה גינקולוגית. הטיפול במצב זה יכול להעשות בדרכים הבאות: שינוי אורח חיים: ירידה במשקל והפסקת עישון. אם ישנו שיעול כרוני, יש למצוא פתרון להפסקת השיעול. הפסקתו לא מונעת את הצניחה, אך מפחיתה את קצב ההתקדמות שלה. ניתוח לתיקון הצניחה. ניתוח במהלכו מוכנס סוג של רצועה (pessary) המרימה את הרחם למקומו. כאשר צניחת הרחם אינה משמעותית ולא גורמת אי-נוחות או סימפטומים, נוטים לא לטפל בה, ורק למנוע התקדמותה על ידי שינוי אורח החיים. אם ישנם סימפטומים, מובן שיש להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי אופציות הטיפול המתאימות. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד