הסבר לתוצאות בדיקת דם אצל אישה שסובלת מחום מתמשך
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 55. יש לי חום מעט גבוה, 37.7 בממוצע, כבר מעל לחודש. עשיתי בדיקות דם ואלו התוצאות: ANTINUCLEAR Ab NEGATIVE EBV VCA_IgG 145 EBV VCA IgM 2 CMV IgG > 22.0 CMV IgM NEGATIVE COMPLEMENT C3 136 COMPLEMENT C4 55 RHEUMATOID FACTOR 0

תשובה:
אני בת 55. יש לי חום מעט גבוה, 37.7 בממוצע, כבר מעל לחודש. עשיתי בדיקות דם ואלו התוצאות: ANTINUCLEAR Ab NEGATIVE EBV VCA_IgG 145 EBV VCA IgM 2 CMV IgG > 22.0 CMV IgM NEGATIVE COMPLEMENT C3 136 COMPLEMENT C4 55 RHEUMATOID FACTOR 0 לפני כ-15 שנה היתה לי מחלת הנשיקה, וכבר פעמיים היו לי תקופות של חום נמוך שנמשכו כמה חודשים. בוצעו לך בדיקות נוגדנים לשני נגיפים הגורמים למחלת הנשיקה, EBV ו- CMV. תוצאות בדיקות הנוגדנים לנגיף EBV מעידות על כך שנדבקת בעבר הרחוק, ושאת מחוסנת לנגיף. תוצאות הנוגדנים לנגיף CMV הן שליליות, כלומר אין עדות להדבקה לא בעבר ולא לאחרונה. ANTINUCLEAR Ab ו- RHEUMATOID FACTOR הם שני נוגדנים הנבדקים על מנת לאבחן מחלות ראומטיות, כגון דלקת מפרקים או זאבת (לופוס). במקרה שלך, שניהם שליליים. COMPLEMENT (משלים) הוא מרכיב במערכת הקרישה. שינויים ברמות של חומר זה יכולים להעיד על מצבי דלקת, אלרגיה או מחלות אוטואימוניות שונות. טווח הנורמה עבור COMPLEMENT מסוג C3 הוא 75 עד 135. התוצאה שלך, 136, היא בגבול העליון של הנורמה. עבור COMPLEMENT מסוג C4 הנורמה היא 13 עד 75. והתוצאה שלך היא בטווח הנורמה. לסיכום, הבדיקות שביצעת תקינות, שוללות אפשרות של מחלת הנשיקה, ומקטינות מאוד את הסיכוי שהסיבה לחום היא מחלה דלקתית או אוטואימונית. איחולי בריאות ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד [03/03/2009]