נזלת אחרי ניתוחי כפתורים ואדנואידים
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

ברצוני לקבל פרטים בנוגע לתוצאות הבדיקה Staph. aureus. תוצאות הבדיקה הן Methycillin Sensitive Staph.aureus (MSSA)

תשובה:
ברצוני לקבל פרטים בנוגע לתוצאות הבדיקה Staph. aureus. תוצאות הבדיקה הן Methycillin Sensitive Staph.aureus (MSSA) הבדיקה נערכה לבני בן השנתיים לאחר שעבר ניתוח כפתורים ואדנואידים לפני כחודש. מאז הוא עם נזלת שלא נגמרת ופצעים מסביב לאף. הוא טופל במוקסיפן ולאחר מכן באוגמנטין, וכעת בתרודרם (משחה אנטיביוטית). אודה לכם על עצה כיצד להמשיך מכאן: האם כדאי לבצע ספירת דם? האם כדאי לבצע תרבית נוספת או יותר רחבה, על מנת למקד את סוג החיידק? כיצד ניתן לפתור את בעיית הנזלת? חשבתי שלאחר הניתוח זה ישתפר. יש כמה אפשרויות. יתכן שזו נזלת אלרגית, ואז הטיפול צריך להיות בתכשירים אנטיאלרגיים המתאימים לטיפול בילדים על גיל שנתיים). אם הנזלת מוגלתית, יתכן שיש זיהום חוזר בחיידק (אם הילד במעון ייתכן שהוא נדבק שם שוב ושוב), או שהאנטיביוטיקה לא עזרה. בדרך כלל אין צורך בתרבית נוספת, אבל אולי יש מקום לטיפול אנטיביוטי מונע אם הנזלת מאוד מפריעה. מה שחשוב מאוד זה ללמד את הילד לקנח את אפו כמו שצריך, וכדאי שיהיה במעקב של רופא אף-אוזן-גרון. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד [03/03/2009]