האם אזדקק לניתוח בעקבות סרטן בלוטת התריס?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

האם אזדקק לניתוח בעקבות סרטן בלוטת התריס?

תשובה:

ישנם שני סוגים של ניתוח לטיפול בסרטן בלוטת התריס. לובקטומיה של בלוטת התריס מסירה חלק (או אונה) מבלוטטת התריס שלכם. כריתת בלוטת התריס (תירואידקטומיה) מסירה את הבלוטה כולה. אם הסרטן התפשט לבלוטות הלימפה שלכם, אלה יוסרו גם כן. ההחלטה לגבי איזה סוג ניתוח לבצע תלויה בגילכם, סוג סרטן בלוטת התריס ממנו אתם סובלים, מידת ההתפשטות של הסרטן ובריאותכם הכללית.

אפשרויות ניתוח

  • כריתת בלוטת התריס (תירואידקטומיה)
  • הסרת אונה מבלוטת התריס (לובקטומיה של בלוטת התריס)

במהלך הניתוח, ייתכן שיוסרו גם בלוטות לימפה בצוואר וייבדקו לגילוי תאים סרטניים. אם סרטן בלוטת התריס התפשט לבלוטות הלימפה, ייעשה שימוש ביוד רדיואקטיבי על מנת לחסל את התאים הסרטניים הנותרים.