תסמונת גילברט ושתיית אלכוהול
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בני, בן 24, אובחן כנשא של תסמונת גילברט. הוא נוהג לצרוך הרבה אלכוהול כפעמיים בשבוע. האם עלולה להיות פגיעה בכבד? מהן השלכות השתייה עבורו?

תשובה:
תסמונת גילברט היא תסמונת נפוצה המאופיינת בהפרעה קלה בכבד, שבה תהליך עיבוד בילירובין בכבד אינו מתנהל כשורה. תסמונת זו אינה דורשת טיפול או שינוי באורח החיים. בדרך כלל היא מתגלה באקראי בבדיקת דם שגרתית בשל עלייה בערכי הבילירובין. תסמונת גילברט אינה מוגדרת כמחלה. אין הוראה להימנע מאלכוהול ואין הוכחות כי אלכוהול מגביר את התסמונת. פגיעה בכבד כתוצאה מצריכת אלכוהול יכולה להתרחש ללא קשר לתסמונת גילברט. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד