התסמינים האופייניים למחלת הנשיקה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 22 ואובחנתי כחולה במחלת הנשיקה (infectious mononucleosis) לאחר שהתקבלו תוצאות בדיקות הדם. אני אכן סובלת גם מכל התסמינים. האם זה נכון שלא כדאי לקחת אמצעים להורדת חום כי הגוף "נלחם", כביכול? האם ניתן לעשות משהו עם הנפיחות של בלוטות ה

תשובה:
"מחלת הנשיקה", או infectious mononucleosis, היא מחלה הנגרמת על ידי וירוס (לרוב וירוס מסוג אפשטיין באר - EBV). לווירוס זה יש משיכה לתאי דם לבנים מסוג B. המחלה מתאפיינת בחום יחסית נמוך וממושך, כאבי שרירים, בחילות, חוסר תיאבון, בלוטות לימפה מוגדלות, כאבי גרון ועוד. לעיתים המחלה נגרמת על ידי וירוסים אחרים, כמו וירוס הציטומגלו - CMV. מידע נוסף תוכלי למצוא במילון המונחים של אינפומד: http://www.infomed.co.il/glossary/g_3425.htm