דלג לתוכן

שאלה

אני בן 72, עם 4 סטנטים, גסטריטיס קשה וריפלוקס. האם ראוי להחליף קרטיה בפלאויקס?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 03/05/2008 תאריך עדכון: 27/09/2013
1 דקות קריאה

תשובה:

בשביל לענות על שאלתך עלי לדעת מאיזה סוג התומך שהושתל. ההמלצות כיום הן לקחת פלאויקס למשך 3 חודשים לאחר השתלת תומך. לאחר השתלת תומך מסוג סייפר, ממליצים על נטילה למשך 6 חודשים לפחות (במקרים אלה מדובר על נטילת פלאויקס בנוסף לאספירין). אם קיימת רגישות יתר לאספירין או תופעת לוואי לא רצויה של אספירין, כגון דימום ממערכת העיכול, קופות החולים מאשרות מתן פלאויקס באופן קבוע במקום האספירין. נטילה ממושכת יותר של התרופה אינה כלולה בסל הבריאות, ויש לציין כי פלאויקס היא תרופה יקרה בהרבה מאספירין. מבחינת סל הבריאות, הזכאות היא ל-3 חודשים ללא תלות בסוג הסטנט. מעבר לכך יש לברר בכל קופת חולים באופן ספציפי. מצורפים קישורים לדפים רלוונטיים מתוך אינפומד: http://www.infomed.co.il/news/n_032401_1.htm

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' שגיא חיימוביץ
פרופ' שגיא חיימוביץ יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר עוזי ברגר
ד"ר עוזי ברגר רפואת שיניים
ד"ר יואל בקר
ד"ר יואל בקר יישור שיניים ולסתות (אורתודונטיה)
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו